Въпрос за туби за бензин... ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Въпрос за туби за бензин... ?

Мнение от steeN » 20 Яну 2011, 23:01

shengi написа:Лято 35++ градуса паля колата след обеда тръгвам и тубата се пръсва цялата от багажника през подлакътника и върху предното стъкло и върху мен.2 секунди и щях да съм пламнал понеже бях лапнал цигарата.

мда, затова не се ползват пластмасови туби. бензина се разширява и свива *доста* от температурните колебания.
в туби от минерална вода ако сипвате, първо ще излети капачката най-вероятно. найлона с каква цел е, да гръмне по-добре ли :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 20 Яну 2011, 23:05

steeN написа: найлона с каква цел е, да гръмне по-добре ли :mhihi:

Взривопредпазна клапа :mhihi:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 20 Яну 2011, 23:11

като бях студент, съквартиранта си държа една 10 литрова бутилка минерална вода пълна на 3/4 с бензин на балкона около месец. цяло чудо беше, че не гръмна, през деня изглеждаше като бъчва, вечер се свиваше бая... известно време се наложи да не излизам на балкона. човек си мисли "ае глупости, алабала", но като видях какво става на практика :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Потребител
Аватар

Мнение от Niki19 » 21 Яну 2011, 4:07

Благодаря за ичерпателните отговори колеги, явно ще се ориентирам към металните туби :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 e53 3.0d 218ps
Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
Детайли за колата: Зла печка :D

Мнение от An4oOo » 21 Яну 2011, 4:53

Нищо лично към автора, но трябваше да се сетиш за тая работа преди 6на месеца... и то направо да си намериш 2-3 варела ;) Сега вече при тези цени не виждам смисъл... само ще се охарчиш авансово, че и за туби, а цената едвали ще отиде по нагоре от тази.. А и ти спомена за разход от порядъка на 15 ако не се лъжа. 10на туби колко време мислиш ще те изкарат? :) Сложи ги максимум по 2 на месец = 5 месеца. Де е Киро на кирия? :) Според мен спестявания в тази сфера могат да станат ако си напазариш поне за година напред например и то да уцелиш ниска цена. Когато цената е висока за 6-7 месеца например караш на резервите и пестиш.. Горивото поевтинява малко или много в даден момент, попълваш резервите, зареждаш от колонки докато ти е икономически изгодно и в тежки времена пак обръщаш на резервата. Незнам това е моето виждане за пестене на пари от гориво. Имам приятел, който в един момент разполагаше с известна сума пари. И реши точно така да направи. В мазата му има 6 варела, но незнам по колко литра са, пълни с бензинец. Е сега точно му завиждам :) В момента можем да си плащаме като попове по бензиностанциите и да се надяваме на по добри времена колкото се може по скоро ;) Лично аз не съм чул че горивото ще стане по скъпо от това. Остава вече да почва пак да се нормализира цената.. Пък ако някой има различна информация.. грабвайте варелите :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 21 Яну 2011, 13:58

По тази схема имам познат със 100 бутилки от 10л пълни с нафта в гаража :) Сега сигурно го боли, че нафтата е 2.35 :)

По темата: Най добре да имаш 1 цистерна няколко тона да си я напълниш на 1.80 пък като стане 2.50-3лв. да минеш на резервата както каза колегата.

Трети вариант изкарваш повече пари и гледаш от високо на разход за бензин/нафта 300-400лв на месец :)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 21 Яну 2011, 14:05

В пластмасови е много опасно! Има вероятност от самозапалване! Не помня подробности но съм карал курсове за безопастност и там изкараха факти за самозапалване на опасни материали, че дори и дървени стърготини!
:yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 21 Яну 2011, 14:11

Верно си трябва цистерна, БМВ-тата както си горят по-много 200 литра са макс 3 месеца. Ако има далавера бензин но хубав аз съм навит да взема няколко стотин литра :)

Потребител
Аватар

Мнение от Niki19 » 21 Яну 2011, 15:11

An4oOo написа:Нищо лично към автора, но трябваше да се сетиш за тая работа преди 6на месеца... и то направо да си намериш 2-3 варела ;) Сега вече при тези цени не виждам смисъл... само ще се охарчиш авансово, че и за туби, а цената едвали ще отиде по нагоре от тази.. А и ти спомена за разход от порядъка на 15 ако не се лъжа. 10на туби колко време мислиш ще те изкарат? :) Сложи ги максимум по 2 на месец = 5 месеца. Де е Киро на кирия? :) Според мен спестявания в тази сфера могат да станат ако си напазариш поне за година напред например и то да уцелиш ниска цена. Когато цената е висока за 6-7 месеца например караш на резервите и пестиш.. Горивото поевтинява малко или много в даден момент, попълваш резервите, зареждаш от колонки докато ти е икономически изгодно и в тежки времена пак обръщаш на резервата. Незнам това е моето виждане за пестене на пари от гориво. Имам приятел, който в един момент разполагаше с известна сума пари. И реши точно така да направи. В мазата му има 6 варела, но незнам по колко литра са, пълни с бензинец. Е сега точно му завиждам :) В момента можем да си плащаме като попове по бензиностанциите и да се надяваме на по добри времена колкото се може по скоро ;) Лично аз не съм чул че горивото ще стане по скъпо от това. Остава вече да почва пак да се нормализира цената.. Пък ако някой има различна информация.. грабвайте варелите :D

Ти не бери грижа :) според изчисленията ми доволно ще се спести на месец иначе нямаше да го правя :) пък аз ако имах пари да си купя цяла цистерна с бензинец, може би нямаше да ми прави впечатление дори и 3 лева да е литъра :)

Предишна

Назад към Извън Темата