Фолио на предните стакла?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Re: Фолио на предните стакла?

Мнение от makaveli316 » 23 Яну 2011, 16:45

Е добре де колеги, в крайна сметка тия от Llumar нали уж предлагат фолио, което е прозрачно и въобще не си личи, че е затъмнено стъклото?
Аз не искам да ми е затъмнено нито 5% стъклото, просто искам то да не се разпръсква при удар и разбира се лятото когато пече слънце, да не ми грее в колата, с две думи за комфорт и сигурност, не за гъзария.
Само това искам, а не да са ми тъмни джамовете, то и без това е грозно и 99% от пичовете си го слагат, щото да са "гъзарчета" или "генгстъ".

Та в крайна сметка тия от Llumar слагат ли такива фолия, щото ако слагат, няма да се притеснявам за полицайте като ме спират, тъйкато не би трябвало да се забелязва фолиото, тъйкато затъмняването е на 0%...???
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 24 Яну 2011, 14:41

ако решат да ти се заяждат и с прозрачното ще ти праснат глоба, един приятел е с прозрачно и му се заядоха че било забранено фолио да има на стъклата въобще нямало значение каква пропускливост има, мен също са ме спирали и ми вика полицая то на с класите отпред заводски са по тъмни от твоите ама ти имаш фолио...
www.bmwпрофесори-bg.net

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 24 Яну 2011, 14:55

benzin написа:ако решат да ти се заяждат и с прозрачното ще ти праснат глоба, един приятел е с прозрачно и му се заядоха че било забранено фолио да има на стъклата въобще нямало значение каква пропускливост има, мен също са ме спирали и ми вика полицая то на с класите отпред заводски са по тъмни от твоите ама ти имаш фолио...

Е като е прозрачно и не се забелязва, те как ще ти се заядат?
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 24 Яну 2011, 17:13

makaveli316 написа:
benzin написа:ако решат да ти се заяждат и с прозрачното ще ти праснат глоба, един приятел е с прозрачно и му се заядоха че било забранено фолио да има на стъклата въобще нямало значение каква пропускливост има, мен също са ме спирали и ми вика полицая то на с класите отпред заводски са по тъмни от твоите ама ти имаш фолио...

Е като е прозрачно и не се забелязва, те как ще ти се заядат?

еми един приятел примерно с Ц класа 2002ра. сложи на задните тъмно а на предните прозрачно, и тя колата си седи тъмничка и винаги го карат да сваля предния джам, и като видят че има фолио - бам акт :) ако цялата кола е само с прозрачно фолио и заводски не са и много тъмни стъклата надали ще има проблем, но аз вече на предните не бих си сложил че ми писна да ме спират тия нещастници скапани
www.bmwпрофесори-bg.net

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 24 Яну 2011, 17:17

А някой има ли идея за цената в Llumar, за слагане на прозрачно фолио на предното стъкло и предните странични?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 26 Яну 2011, 17:29

Значи писах на тези от Llumar и ми дадоха 3 вида фолия: АТС70,АТС80 и АU75UV.
След което ги питах каква е разликата между АТС80 и АU75UV и ми казаха, че АТС80 има лек отенък, а АU75UV напълно прозрачно, точно което аз искам, защото затъмнени не ми харесват, пък и с прозрачно няма да ми правят проблем куките за предното стъкло, щото няма да се забелязва.
Та цената на АТС70 и АТС80 за предно стъкло и странични, общо 2.80 л.м фолио, ми казаха, че е 116.04 лв, а АU75UV е 132.35 лв.
Накрая ми дадоха две таблици за АU75UV фолиото:

AU 75 UV SR HPR
Пропускливост на слънчена енергия 84%
Отражение на слънчева енергия 9%
Поглъщане на слънчева енергия 7%
Пропускливост на видима светлина 78%
Отражение на видима светлина 8%
Пропускливост на ултравиолетови лъчи 0.1%
Общо отразена слънчева енергия 20%

AT 70 GR SR HPR
Пропускливост на слънчена енергия 76%
Отражение на слънчева енергия 10%
Поглъщане на слънчева енергия 14%
Пропускливост на видима светлина 79%
Отражение на видима светлина 11%
Пропускливост на ултравиолетови лъчи 1%
Общо отразена слънчева енергия 20%

Някой може ли да обесни разликата между двете таблици?
Знам че ултравиолетовите лъчи са вредните лъчи които пропуска, а тези от които в купето става жега, с 2 думи тези от които се печем и хващаме тен, на кой ред са написани? :conf: :conf: :conf:
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата