за софия, софиянците и още нещо
Модератор: Общи модератори
- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
Re: за софия, софиянците и още нещо
поправка на последния пост- именно де, докато порастнат: в тая лудница, мерси от това порасътване. там където живея, къде да пораснат- на симеоновското във фантастико ли
или на осевата линия. заради тях се риших на тоя ход.

-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
Няма оправия дори и да се живее в къща.
Колкото и да се стараеш и да се опитваш да се дистанцираш от "новогражданите" в София. Дори и да си подържаш чисто и зелено, не може да живееш само в един двор.
За съжаление дойдоха селяните и разсипаха един хубав град. Българското мислене е следното, след като нещо не е твое трябва да го разсипеш.
Един готин пример от студенстки град...при 11(единадесет) контейнера за боклук със всякакъв цвят, боклука се изхвърля в зелената площ.
akula
Напълно те разбирам. И на мен ми минават такива мисли отвреме на време. Много по-приятно е за живеене в малките градове.
Колкото и да се стараеш и да се опитваш да се дистанцираш от "новогражданите" в София. Дори и да си подържаш чисто и зелено, не може да живееш само в един двор.
За съжаление дойдоха селяните и разсипаха един хубав град. Българското мислене е следното, след като нещо не е твое трябва да го разсипеш.
Един готин пример от студенстки град...при 11(единадесет) контейнера за боклук със всякакъв цвят, боклука се изхвърля в зелената площ.
akula
Напълно те разбирам. И на мен ми минават такива мисли отвреме на време. Много по-приятно е за живеене в малките градове.
Последна промяна smg на 24 Яну 2011, 18:23, променена общо 1 път
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Лека корекция - София НИКОГА ама никога не е била 2.000.000! Даже и милион и половина не е, това са пълни глупости! Камо ли пък сега, когато много от строителните работници и други подобни рабочий клас се изнесоха понеже всички знаем криза алабала. Ако някой пък има съмнение за броя и е решил да спори нека прескочи до Букурещ, където са 1.500.000 зомбита и после пак да дойде до родната столица - гаранция разликата ще я усети още от Долни Богров! И сега идва въпроса, а представяте ли си верно ако беше 2 милиона ква гняс щеше да е?!!
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Не ви ли писна с тези спорове София-Провинция, България-Македония, Леви-Десни, Сини-Червени и т.н.?
Всичко е смешно и безсмислено, а и за да не ставам офф топик, ще кажа само, че каквито са хората от провинцията, такива са и хората от София, все българи са. Друг е въпроса, що за нещо е българина....простака си е простак, независимо къде е роден.
Всичко е смешно и безсмислено, а и за да не ставам офф топик, ще кажа само, че каквито са хората от провинцията, такива са и хората от София, все българи са. Друг е въпроса, що за нещо е българина....простака си е простак, независимо къде е роден.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
Като си купувал " новия обзавед партамент " да беше помислил ,чий ще го дириш на Симеоновско шосе и къде ще играят децата ти .
akula написа:софия- за 20 години порастна повече от 2 пъти. европейска столица- друг път,по- скоро балкански кенеф. писна ми всеки път като се включвам в симеоновското да карам в насрещното, и да се моля някой да ме пусне, щот иначе ще си вися цял ден с мигача. писна ми от мръсотия, идиоти по улиците, наркоманци, дупките, задръстването , строителството и цялата неоправия в един град от 2.5 млн, което реално е нищо.. разбирам , че хората от провинцията идват да търсят препитание тук, разбирам, че не им се живее там , където са родени и се блазнят от модерния начин на живот в софия.. и мога да го преглътна. това, което не разбирам и не мога да преглътна е, липсата на стратегия, визия или каквото там искате за развитие и устройство на тоя град. ебаха и мамата на софия- няколко пъти. плана за развитие е още от преди 2та световна, правен е от немски архитекти. впоследствие е доразработен отново от немски и руски архитекти и специалисти по ландшафт. софия е била замислена като много уреден и зелен град, с зелени яки и т.н., пешаходен достъп от центъра до витоша и т.н.
ще кажете, да , ама сега е 3 млн. и т.н. именно, вместо да сгъстяват население и строителство в рамките на града, защо не измислят стратегия за разширяване- на изток, запад и север? със скоростни булеварди, комуникациии, структура и т.н.? вместо това изсекоха половината паркове, и де що имаше площ между блоковете я запълниха- с качествено "ново" строителство- турска арматура, гипскартон и итонг, все най качествените и благородни материали. за малко бях в тоя бранш, та ми се повръща от строителството.
както и да, аз реших да се махна от тоя град, щот искам аз и семейството ми да има що годе нормален живот, не искам детето ми да израстне между колите и идиотите в софииската мръсотия.
на голегите, решили да дойдат в софия и да водят "модерен начин на живот" мога да им кажа: заповядайте. даже мога им продам нов обзаведен партамент, щот на мен и на семейството ми вече не ни е нужен. напускаме софия, и повече не искам да я видя.
аз съм софянец. бабите и дядовците ми и от двете страни са от софия. едните са живяли на клемент готвалд, другите на 5-те кюшета.
та.. мисля, че не съм тенденциозен в това което ще кажа, но прочитайки това което си написал съм напълно съгласен. аз лично мисля, че в момента всеки които живее в града е... луд. града е за бизнес (център) и гетата около него са за живуркане. а се живее сред природа, на тихо, на чист въздух. демек извън софия. поне на 20км...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
BONO написа:Като си купувал " новия обзавед партамент " да беше помислил ,чий ще го дириш на Симеоновско шосе и къде ще играят децата ти .
мислих. навремеъто изглеждаше нелоша идея. имам апартамент и в дианабад- чака ме. и там е горе долу същото, а преди 10 години беше перфектно място за живеене.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
- lubo_frend
- Потребител
-
- Кара: в завои с вратите напред
В Дианабад е много по лошо от колкото на симеоновско шосе за децата ти, в тоя квартал са само дилари и наркомани! 

- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
аз пък мисля да дам и двата си апартамента под наем на продажните навлеци идващи от провинцята готови да прецакат всеки и да лижът задниците на шефовете си само и само да не ги изгонат таман ще са полезни на някои
, и да ходя да си живея на вилата на 25км ...и аз не съм "софиянец" но съм си 100% шоп

bedrock city racing
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
имам и в и до София...! в момента живея "във". и аз се дразня от скоро на навалицата ,неразборията ,данданията и всички съпровождащи прииждането напасти ,но няма начин да се спре и да се оправи нещо....! квото-тва!
http://www.youtube.com/watch?v=2oUwgGLi ... r_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=2oUwgGLi ... r_embedded
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Аз кат стана кмет....
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Тогава аз ще съм пожизнен президент (или диктатор- както ти е кеф) и ще станеш кмет само след голям рушвет
Не се сдържахте и пак го обърнахте на София срещу провинция

Не се сдържахте и пак го обърнахте на София срещу провинция

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
Не съм роден в София но живея тук и съм се устроил тук! Не ме е срам от къде съм тръгнал а въпроса е до къде ще стигна! Въпросът за мръсотията може да се реши само ако всички живеещи в София си плащат данъците тук! Аз си ги плащам тук и си давам достатъчно! Нямате право да обвинявате хора които са дошли да живеят и работят тук при положение че положението никак не е добре! Ако тези въпросните хора не бяха дошли да работят тук щеше да има недостик на квалифицирана работна ръка и тогава нямаше да има сериозни инвеститори! Никой от дошлите да живеят и работят тук не е виновен че няма нито околовръстен път нито метро! Виновни са ония които изкрадоха и заводите и самата държава! Само тук го има това разделение на столичани и провинциалисти! Дали на някой живеещ в Ню Йорк му пука кой къде е роден? Дали някой в Лондон би те дискриминирал по произход макар с имигрантите да минава Истамбул? Сигурно има и такива но едни агломерации като тези два града са свикнали да се развиват а не да ревът насам-натам че някой им е виновен! И софийското жителство няма да свърши работа защото така са всички модерни градове! За съжаление ние сме малка държава и имаме възможност за само един що годе развит град. В САЩ има много но при население 400000000 души няма как да ги натъпчат на едно място! Същото е в Англия същото е и в Китай! Вярно е че не трябва да допускаме нещата да стигнат до там че да заприличаме на Кайро или Мексико сити но това не зависи от хората които са дошли да работят тук а от тия които харчат нашите пари! Просто за държава с 7000000души сме събрали доста омраза. Това според мен се дължи на падането на комунизма защото от хора с равностойно положение изведнъж се получи разделение на две класи като липсва средата такава! Кой е виновния че няма метро? Разни управляващи се хвалят из Европа как били построили еди колко си станции а хората това са го правили преди 200г! Това е истината вчера в "Нека говорят... с Росен Петров" той точно това даде за пример че по всички параграфи сме 600г назад! Може да се дължи на Турското робство може на всичко това но примера който помня е че в Лондон са имали тунел за метрото под Темза 15 години ние да бъдем освободени от игото!!! Проблема на България като цяло е злобата и завистта

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
TPAKTOP написа:Не съм роден в София но живея тук и съм се устроил тук! Не ме е срам от къде съм тръгнал а въпроса е до къде ще стигна! Въпросът за мръсотията може да се реши само ако всички живеещи в София си плащат данъците тук! Аз си ги плащам тук и си давам достатъчно! Нямате право да обвинявате хора които са дошли да живеят и работят тук при положение че положението никак не е добре! Ако тези въпросните хора не бяха дошли да работят тук щеше да има недостик на квалифицирана работна ръка и тогава нямаше да има сериозни инвеститори! Никой от дошлите да живеят и работят тук не е виновен че няма нито околовръстен път нито метро! Виновни са ония които изкрадоха и заводите и самата държава! Само тук го има това разделение на столичани и провинциалисти! Дали на някой живеещ в Ню Йорк му пука кой къде е роден? Дали някой в Лондон би те дискриминирал по произход макар с имигрантите да минава Истамбул? Сигурно има и такива но едни агломерации като тези два града са свикнали да се развиват а не да ревът насам-натам че някой им е виновен! И софийското жителство няма да свърши работа защото така са всички модерни градове! За съжаление ние сме малка държава и имаме възможност за само един що годе развит град. В САЩ има много но при население 400000000 души няма как да ги натъпчат на едно място! Същото е в Англия същото е и в Китай! Вярно е че не трябва да допускаме нещата да стигнат до там че да заприличаме на Кайро или Мексико сити но това не зависи от хората които са дошли да работят тук а от тия които харчат нашите пари! Просто за държава с 7000000души сме събрали доста омраза. Това според мен се дължи на падането на комунизма защото от хора с равностойно положение изведнъж се получи разделение на две класи като липсва средата такава! Кой е виновния че няма метро? Разни управляващи се хвалят из Европа как били построили еди колко си станции а хората това са го правили преди 200г! Това е истината вчера в "Нека говорят... с Росен Петров" той точно това даде за пример че по всички параграфи сме 600г назад! Може да се дължи на Турското робство може на всичко това но примера който помня е че в Лондон са имали тунел за метрото под Темза 15 години ние да бъдем освободени от игото!!! Проблема на България като цяло е злобата и завистта

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Нямам нищо против хората от провинцията,само да са културни и възпитани,ама тези индивиди в студентски град не са от тях по голямата част,то не е кочина не е чудо,всички знаем какво е там,докато един "гражданин" си изхвърли пликчето с хартииката от дюнер на земята,аз му казах "изпусна си нещо" тоя ме изгледа се едно го пусвам на майка и прати поздрави на майка ми.
Един друг,пък като го питах що цапа така вика "дреме ми на к*ро тва не е моя град "
в Стара Загора не цапал така щот си бил неговия град,аз му теглих неколко,исках и да го пребия,ама нямах възможност за жалост 
Та да се върна на темата,всеки има право да живее където си иска,ама като не е роден в дадения град да не му ебава мамата.а най обичам като си карам колелцето на витоша и некои "гражданин" да хвърля от лифта опапковки и бутилки,и да ме псува,леле колко са отнесли пердах от ударната downhill софииска бригада
За къщата на до 50 км съм много съгласен,даже си имам,то е вила де,малко треа да го преустроя и си отивам там,в балкана на въздух,давам и тоя апартаменд под наем,и ще ми е супер,но това е и свързано с пари,разход си е всеки ден да бичиш по 100 км и отделно градско,не е за всеки,за това съм го и измислил с кросов мотор
до София от вилата съм за 20 мин с мотора ( ако спазвам ограниченията
),с колата 40-60 мин ако има задръстване на богров
Един друг,пък като го питах що цапа така вика "дреме ми на к*ро тва не е моя град "

Та да се върна на темата,всеки има право да живее където си иска,ама като не е роден в дадения град да не му ебава мамата.а най обичам като си карам колелцето на витоша и некои "гражданин" да хвърля от лифта опапковки и бутилки,и да ме псува,леле колко са отнесли пердах от ударната downhill софииска бригада
За къщата на до 50 км съм много съгласен,даже си имам,то е вила де,малко треа да го преустроя и си отивам там,в балкана на въздух,давам и тоя апартаменд под наем,и ще ми е супер,но това е и свързано с пари,разход си е всеки ден да бичиш по 100 км и отделно градско,не е за всеки,за това съм го и измислил с кросов мотор

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3