С какво се разтваря loctite?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: си

С какво се разтваря loctite?

Мнение от txe » 24 Яну 2011, 17:14

Въпросът е доста спешен..
има ли някакъв разтворител, който да разтваря локтайт. И да не разяжда пластмаса и кабели ако може..
what a helluva ride

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: С какво се разтваря loctite?

Мнение от Zagy » 24 Яну 2011, 17:16

Това е лепило на ацетонова основа. Пробвай с лакочистител.
Si non confectus, non reficiat.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Яну 2011, 18:19

лошрайдър написа:Въпросът е доста спешен..
има ли някакъв разтворител, който да разтваря локтайт. И да не разяжда пластмаса и кабели ако може..

както казаха - на ацетонова основа е. така че забрави да не разядеш пластмаса... но със 100% ацетон може и да го размиеш.

изчакай го хубаво да изсъхне (24 часа) и се опитай да го отлюпиш...

иначе това ме навежда на една мисъл - българското "откритие" (от 80те) се наричаше каноконлит и беше гордост на бан... докато не влязах в казармата и там се оказа че на полето масово някой като се нарежеше го лепяхме с локтайт/крейзи глу и на въпроса ми защо лепиме хора с локтайт ми беше казано че това е първичната мисия на това лепило- да лепи кожа и американците се лепят с него от началото на 70те години на бойното поле.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 24 Яну 2011, 19:18

Как така си го лепил с Локтайт, бил си в казармата след 2000 година или не си служил в България? :roll:
А медицинския Каноколит не е ли различен от тоя в железарията?
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Яну 2011, 19:27

bum_bum написа:Как така си го лепил с Локтайт, бил си в казармата след 2000 година или не си служил в България? :roll:

служил съм в бг... доста преди 2000-та година... но ние имахме много неща които по принцип ги нямаше по другите поделения

за дали е същото или различно- не зная. имахме го. колко е различно- като го гледам как лепи пръсти не ми се струва да е особено различно. пък и сан бернара ми като се разряза на едно стъкло го залепих с железарски локтайт докато го закарам до ветеринара. казаха ми че правилно съм постъпил... :dunno:

погледнах онлайн- локтайт-а е демонстриран 56-та и комерсиално изкаран 1964-та... а концепцията за тези лепила е на кодак от 42-ра година.
алекс
трабант 601с
разни други возила

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 24 Яну 2011, 20:06

Чувал съм, че се лепят рани с каноконлит, но си мислех, че са някакви митове... :shock: Сега разбирам, че е било масова практика... :mhihi:

Значи в раницата за излети вече ще се слага и по едно флаконче каноконлит :smoke:
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Два умрели форда и 28ца
Мечтае да кара: Танк
Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile

Мнение от FuRoRR » 24 Яну 2011, 20:18

Ацетон,много леко и внимателно,бях разлял върху нокията и нямаше как да гледам какво пише по дисплея,наистина се разяде но ако ограничиш контакта до около 3-5 секунди няма да имаш проблем,предполагам :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 24 Яну 2011, 22:25

alx написа:
bum_bum написа:Как така си го лепил с Локтайт, бил си в казармата след 2000 година или не си служил в България? :roll:

служил съм в бг... доста преди 2000-та година... но ние имахме много неща които по принцип ги нямаше по другите поделения

за дали е същото или различно- не зная. имахме го. колко е различно- като го гледам как лепи пръсти не ми се струва да е особено различно. пък и сан бернара ми като се разряза на едно стъкло го залепих с железарски локтайт докато го закарам до ветеринара. казаха ми че правилно съм постъпил... :dunno:

погледнах онлайн- локтайт-а е демонстриран 56-та и комерсиално изкаран 1964-та... а концепцията за тези лепила е на кодак от 42-ра година.

Мен главата ми е лепена с Каноколит ама медицински :) Бая голяма рана беше ама нямаше конци.
Локтайта разяжда пластмаса и да се почисти после ще останат следи. Може би ако е нещо на което не трябва да личи може да се опита да се полира.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 24 Яну 2011, 22:29

Сериозно ли могат да се "лепят" рани (малки, разбира се) със секундни лепила или се еб*вате :shock: :shock: . В това чудо няма ли един куп химикали, които могат да попаднат в организма :roll: ?!

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 24 Яну 2011, 23:24

И на мен ми е лепена главата с медецинско лепило, че доктора на коледа беше пиян и не са смели да ме шие. Така ми разправят наще де :mhihi:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Яну 2011, 23:53

Maverick_VS написа:Сериозно ли могат да се "лепят" рани (малки, разбира се) със секундни лепила или се еб*вате :shock: :shock: . В това чудо няма ли един куп химикали, които могат да попаднат в организма :roll: ?!

всъщност е за лепене на големи "зеещи" рани като няма време...
алекс
трабант 601с
разни други возила

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 25 Яну 2011, 1:34

Води се медицински канаколит и има разлика от този за бита. Ръката ми е лепена с такъв и доста щипеше... :evil:

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 25 Яну 2011, 1:42

Дам за медицинския ясно...но някои колеги горе казаха, че ще си слагат локтайт в раницата и... :shock:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525

Мнение от iamatuning » 25 Яну 2011, 2:00

Абе колеги къде се отнесохте,човека пита с какво да почисти каноколита а ви се налепихте целите :mhihi: (и ми махнете коледната шапка вече) :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 25 Яну 2011, 11:19

BMWALPINA написа:Води се медицински канаколит и има разлика от този за бита. Ръката ми е лепена с такъв и доста щипеше... :evil:

точно,медицинското лепило до колко знам е водно разтворимо,докато каноколит,капчица,локтаид и тн.само с ацетон,но капнели върху пластмаса,гума и тн. винаги си личи

Следваща

Назад към Извън Темата