за софия, софиянците и още нещо

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Re: за софия, софиянците и още нещо

Мнение от makaveli316 » 24 Яну 2011, 23:33

Georgi написа:Само да тe питам що в Париж и Лондон като отидем им спазваме правилата?-Защото има общ.власт което всява страх и респект и за най малкото прегрешение ако не те вкарат в пандиза плащаш баснословни глоби.
Тук общ.власт в големите градове липсва.
Всеки си прави каквото си иска и знае ,че няма да има никакви последствия./Например ламаринено гаражче на поляната пред блока в който в най-добрия случай си вкарва котура за 800 лв.или бурканите./
Та проблема не са селяните ,а безхаберието.
Затова София прилича на гигантко гето.

Колега, то цяла България е в това положение, не е само София. Кофтито е, че тъйкато София е столица, би трябвало да е някак си "по-така", а то положението е...от нищо и никъде не си личи, че е столица, смятай за останалите градове за кво иде реч.
Аз една зима в централна гара в София, ме напъна мн здраво и трябваше да ида до тоалетните, въпреки, че предпочитах да се стискам. Та там гледката беше.... :censored: , една дупка и две стъпала, а вратата дори не цяла, ми половина като каубойските барове по филмите и като сереш правиш мултиплейър с тоя отсреща и се гледате...
И това централна гара в една столица....
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 24 Яну 2011, 23:35

Кефи ме...как ... мине се не мине време... и някой реши да пусне такава тема :winky:

Тъжна картинка е тая тема...честно...
Някой беше казал, че бил направил забележка на някой в студентски град, че цапа...през ден правя такива точно на Софиянци... - принципно отговора е - "аре оди си в Хасково, бе селяк...ше ми казва той какво да правя АЗ !?" (регистрацията на Е46цата...Хасковска (и такава ще си остане - фън е!)) :winky:
Ше си ходя...където си искам 8) ... щото МОГА ! :winky:

Изводите - за Вас...
Щеше ми се да напиша още 2-3 неща, но...селското ми възпитание не ми позволява да го направя ;)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Яну 2011, 23:47

тая тема стана като столицата... и като историята ни.. и като прогреса ни... и...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW отново серия 3 бенз
Мечтае да кара: волска каручка
Детайли за колата: събира много и малко, според повода

Мнение от daka1972 » 24 Яну 2011, 23:50

alx написа:тая тема стана като столицата... и като историята ни.. и като прогреса ни... и...

+ 1 :yes:

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 25 Яну 2011, 0:00

[quote="Dimitroff"][/quote]
Ама тези дето са ти казали оди си в Хасково,99% са от некъде си не от София щот бързо забравят от кои обор са излезнали и стават Софиянци за 2 дена,ама са си тъпи селяни.
на тебе евала,дано да иам повече хора като теб.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 25 Яну 2011, 0:13

N.Mihaylovski написа:Никои не иска да сем разделени и на нож,идвайте работете живи и здрави,ама не искаме да идвате да работите за 500 лева само и само да останете на работа или да ви наемат,да не хвърляте боклуци и т,н да се държите като нормални възпитани хора,ние Софиянците не сме ви намразили щот сем предубедени към вас има причини,който изброих по горе.
Винаги съм се чудил що си давате гъза,хем по малко пари взимате ем шефчетата ви ебат,и нас покрай вас,ама то тва е доп манталитет и нещо в главата.
Както и да е пак ще кажа нищо против хората извън софия нямам,живи и здрави

Прав си, гледано от твоята камбанария...

Ама ей ти един бърз прочит от моя гледна точка:

Идвайте да почивате тук, не ми пречите... Ама НЕ идвайте с 200лв. (я има, я не)в джоба за 1 седмица ваканция, НЕ цапайте, НЕ се дръжте като селяндури (ние знаем, че сте) или поне се опитвайте да не ви личи много...
Чудя ви се що идвате на море като нямате кинти на басейн из София да отидете, що се набутвате на високите цени и никаквото обслужване тук- нали уж сте столичани, би трябвало да сте поне малко над средното ниво на интелигентност... Ама не- идвате "на море"...

И определено нямам нищо против вас (с редки изключения), ама ми лазите по нервите редовно...

Звучи почти същото нали... И е също толкова вярно колкото и твоето...

ПС: Не ми се оплаквайте "Мръсно е, пренаселено е, пълно е с олигофрени и т.н."... Що си мислите, че тук е много по-различно :?: Не е, същата гадна история е само дето хората са 2-3 пъти по-малко, а терена е 10 пъти по-малък... За капак и работата която има тук е в пъти по-малко.

Решението е просто- като не ви харесва хващайте си парцалите и си търсете другаде работа... Ей толкова е просто, ама не искате, нали :?: Като не искате си сядайте на задника и не занимавайте другите с простотии.
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328ti
Мечтае да кара: лястовица с рамка

Мнение от Skip_209 » 25 Яну 2011, 0:17

това да си мангал или селянин си е до човека
имам един приятел с лъскава е30-ка(отвън) а вътре като се качиш ти става лошо - смърди на цигари,пепелника е навсякъде в колата,нема кислород изобщо,ако я изчисти тая кола може и разхода да му свали :kuku:
и ествено всичките боклуци се хвърлят през прозореца :banghead: (РОДЕН В СОФИЯ И ЦЯЛ ЖИВОТ ЖИВЯЛ ТУК)

така че не са само провинциялистите
www.Steroid-X.com
0887 474 880

Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi 20VTQ
Мечтае да кара: SSME

Мнение от smg » 25 Яну 2011, 0:36

Dimitroff
И какво толкова те кефи, да си с регистрация Х след като живееш в София?
Аз пък се кефя на пришълци-тарикати, дето си плащат данъците на майната си, а разбиват Софииските пътища.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 25 Яну 2011, 0:36

ms написа:
N.Mihaylovski написа:Никои не иска да сем разделени и на нож,идвайте работете живи и здрави,ама не искаме да идвате да работите за 500 лева само и само да останете на работа или да ви наемат,да не хвърляте боклуци и т,н да се държите като нормални възпитани хора,ние Софиянците не сме ви намразили щот сем предубедени към вас има причини,който изброих по горе.
Винаги съм се чудил що си давате гъза,хем по малко пари взимате ем шефчетата ви ебат,и нас покрай вас,ама то тва е доп манталитет и нещо в главата.
Както и да е пак ще кажа нищо против хората извън софия нямам,живи и здрави

Прав си, гледано от твоята камбанария...

Ама ей ти един бърз прочит от моя гледна точка:

Идвайте да почивате тук, не ми пречите... Ама НЕ идвайте с 200лв. (я има, я не)в джоба за 1 седмица ваканция, НЕ цапайте, НЕ се дръжте като селяндури (ние знаем, че сте) или поне се опитвайте да не ви личи много...
Чудя ви се що идвате на море като нямате кинти на басейн из София да отидете, що се набутвате на високите цени и никаквото обслужване тук- нали уж сте столичани, би трябвало да сте поне малко над средното ниво на интелигентност... Ама не- идвате "на море"...

И определено нямам нищо против вас (с редки изключения), ама ми лазите по нервите редовно...

Звучи почти същото нали... И е също толкова вярно колкото и твоето...

ПС: Не ми се оплаквайте "Мръсно е, пренаселено е, пълно е с олигофрени и т.н."... Що си мислите, че тук е много по-различно :?: Не е, същата гадна история е само дето хората са 2-3 пъти по-малко, а терена е 10 пъти по-малък... За капак и работата която има тук е в пъти по-малко.

Решението е просто- като не ви харесва хващайте си парцалите и си търсете другаде работа... Ей толкова е просто, ама не искате, нали :?: Като не искате си сядайте на задника и не занимавайте другите с простотии.

Ма те тея дето идват са си селяни,95% от софиянците са от село,софиянците сме доста малко,всеки дошъл от нъкъде първата му работа е да извади лична карта в която да пише София и да регне колата със С/СА и после идва при тебе "на морето" ама си е селянин,аз за тва не хода при тебе щот немога да ги понасям тази измет,аз обаче не цапам в другите градове,щото за мен няма мое твое всички сме Българи,въпрос на възпитание е,като не искаш да ти цапат гръда и да ти е чисто и ти пазиш чисто и не цапаш елементарно е.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 25 Яну 2011, 0:37

akula написа: напускаме софия, и повече не искам да я видя.

прав ти път-и дано "повлечеш крак" :smoke:
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 25 Яну 2011, 0:43

:mhihi: хаха що сички се дразните на софиянци..темата беше за нещо друго, ама нейсе треа се оплюе..пък да си кажеме аджеба :mhihi:
Имам чукаси приятели от така наречената провинция /тва варна :winky: :mhihi: и т.н/, и като се стигне, на маса, до спор и все ние виновни :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 25 Яну 2011, 0:54

Не мога да се сдържа
-тук разписалите се "софиянци" не го давайте толкова тежко да ева :mhihi: :mhihi:
"идвайте ,работете" :mhihi: :mhihi: :kuku: :kuku:
Жалки коментари ... хайде да не казвам на какви хора ...
Бахти и съдниците ,бахти и грандоманията...
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 25 Яну 2011, 1:12

Аз не разбирам как може човек, който се обръща към сънародник със "селяндур" после да претендира за култура.. вижте си само културата, после говорете кой какъв бил и какво правил.

Няма такова самочувствие в никой друг град, а зад самочувствието..нищо.

Поста ми се отнася за гордите столичани, за които ние останалите сме "селяндури"

В София съм ходил само до Илиенци за стока, нямам ни най малко желание да стъпвам там по друг повод.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 25 Яну 2011, 1:16

Huku написа:
akula написа: напускаме софия, и повече не искам да я видя.

прав ти път-и дано "повлечеш крак" :smoke:

+1 Ясно е че нещатат не са розови , но пак ако не ти харесва и търсиш нещо по-добро , какво те спира да го намериш ? :wave:
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 25 Яну 2011, 1:28

те тези, наричащите себе си "софиянци" и с лозунга "отивайте си на село" са най-големите граждани ....
обикновено обитават панелка в тузарските квартали "Люлин" ,"Дружба" и "Надежда"
и самочувствието им идва от тва, че тате преди 20 години е дошъл да бачка леяр в Кремиковци и е получил софийско жителство :mhihi:
споменават между другото, че имат вила на село, ама пропускат да споменат, че тва е родната къща на мама и тате :mhihi:

момчета, осъзнайте се..."селянията" не е въпрос на местожителство а на манталитет....
с постовете си потвърждавате това... :winky:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата