"Паркирал си като ИДИОТ" !?
Модератор: Общи модератори
59 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Re: "Паркирал си като ИДИОТ" !?
tsb_bg написа:titto написа:... Днес ми се наложи пак да спра върху тротоара, защото нямаше никъде другаде места....
Накрая се нервирах толкова, че слезнах и му прекърших на осмица чистачката....
Много показателна и поучителна тема ....
На 2 страници се обяснява и се дават съвети как да се постъпи с "един калъф с Астра" който е спрял на уличното платно (никъде не видях да е казано, че има забранителни знаци или маркировка) и е "запушил" някой който е спрял на тротоара "защото нямаше никъде другаде места" и валят предложения каво да се направи с "изгнилита астра и автомобилите в процес на полуразпад"...
Дали ако на мястото на астрата беше Х5 пак чистачките "на тоя калъф" щяха да са му "на осмица" ????
И не на последно място да не коментираме как правилно паркирал на улицата автомобил "запушва" такъв спрял на тротоара освен ако не е спрял на изрично обозначено парко-място, изход от гараж, двор и т.н.
Иначе верно, че "в БГ-ГРЕДА!" ама защо ли?
Ако има достатъчно отстояние от сградите, така че да се осигури достатъчно място за преминаване на пешеходци, не виждам какъв е проблема да си на тротоара. Сега не ми се търси в закона точно какво пише, но си спомням, че е забранено паркирането като втори ред до вече паркирали коли. Някой ако е запознат със ситуацията в този район, да каже.
Воденичаров написа:Ако има достатъчно отстояние от сградите, така че да се осигури достатъчно място за преминаване на пешеходци, не виждам какъв е проблема да си на тротоара
Не става въпрос дали има или няма място за пешеходците а за това, че някой който е паркирал на тротоара не може да е причина да не се спира на пътното платно при липса на забранителни знаци !!! Движението на МПС се извършва (регулира) по пътното платно а не по тротоарите
Воденичаров написа:Сега не ми се търси в закона точно какво пише, но си спомням, че е забранено паркирането като втори ред до вече паркирали коли ...
Има разлика когато има един ред коли на пътното платно и втори ред коли на тротоара ...
Освен това колегата казва, че е паркиракирал на тротоара "защото нямаше никъде другаде места" което предполага, че "един калъф с Астра" вече е паркирал преди него на пътното платно.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Я кажете къде може да поръчаме от ония лепенки, които съм постнал на първата страница? Да организираме една поръчка и да лепим на тупаните, дето не знаят как и къде да спират.
Si non confectus, non reficiat.
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Zagy написа:Я кажете къде може да поръчаме от ония лепенки, които съм постнал на първата страница? Да организираме една поръчка и да лепим на тупаните, дето не знаят как и къде да спират.
Аре и аз ще се включа, ама много бързо ще свършат.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
http://www.kato-idiot.com/ ... и естествено такава идея няма как да не бъде копирана от ... http://www.iparklikeanidiot.com/ 

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Я помисли какво пишеш, че се излагаш!tsb_bg написа:Не става въпрос дали има или няма място за пешеходците а за това, че някой който е паркирал на тротоара не може да е причина да не се спира на пътното платно при липса на забранителни знаци !!! Движението на МПС се извършва (регулира) по пътното платно а не по тротоарите
Не ставало въпрос дали има място за пешеходците на тротоара, ама иначе можело да се спира по улицата където си искаш, А!???

"Чл. 94....
(3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 51
от 2007 г.) За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се
спират възможно най-вдясно на платното за движение по посока на движението и
успоредно на оста на пътя. Допуска се престой и паркиране на моторни превозни
средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, само на
определените от собствениците на пътя или администрацията места, успоредно на оста
на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 2 метра за
преминаване на пешеходци."

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
Хубаво цитираш закона, но в нарушение си и ти!
ЗДвП
Чл. 94, ал.3
(Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 51
от 2007 г.) За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се
определените от собствениците на пътя или администрацията места, успоредно на оста
преминаване на пешеходци.
ал.4(Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) На път с еднопосочно
движение се допуска престой и от лявата страна по посока на движението, ако това не
пречи на движението на пътните превозни средства.
ЗДвП
Чл. 94, ал.3
(Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 51
преминаване на пешеходци.
ал.4(Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) На път с еднопосочно
движение се допуска престой и от лявата страна по посока на движението, ако това не
пречи на движението на пътните превозни средства.
titto написа:Я помисли какво пишеш, че се излагаш!
Не ставало въпрос дали има място за пешеходците на тротоара, ама иначе можело да се спира по улицата където си искаш, А!???![]()
![]()
"Чл. 94....
(3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 51
от 2007 г.) За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платното за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя. Допуска се престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, само на определените от собствениците на пътя или администрацията места, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 2 метра за преминаване на пешеходци."
Хич не се излагам (и без

1 - не каза че спрялата на платното кола е в нарушение (ако въобще в момента ти е хрумнало това, че е на еднопосочна улица от ляво) ...
2 - не пропускаш момента където е определено, че "За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платното за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя", но нищо не казваш за следващото определение "Допуска се престой и паркиране на моторни превозни средства .... върху тротоарите, само на определените от собствениците на пътя или администрацията места" !!!
Дали тротоара там е определелен "от собствениците на пътя или администрацията" за паркиране ???
4 - нищо не казваш и за основното нещо заради което въобще коментирах тема като твоята и мненията по нея и с което всъщност почвам и коментара си:
Цитат: На 2 страници се обяснява и се дават съвети как да се постъпи с "един калъф с Астра" който е спрял на уличното платно (никъде не видях да е казано, че има забранителни знаци или маркировка) и е "запушил" някой който е спрял на тротоара "защото нямаше никъде другаде места" и валят предложения каво да се направи с "изгнилита астра и автомобилите в процес на полуразпад"...
Ще цитираш ли къде е написано, че такива като теб с BMW могат да правят чистачките на разни "калъфи с Астри" на осморки или ти си роден в BMW и за теб всичко може
Ще обясниш ли, кое точно ти дава правото когато "няма никъде другаде места" автоматично да паркираш на тротоара защото то и пред НДК-то има място за пешеходци ???
Ще си спомниш ли, че когато е разрешено паркирането на тротоар това изрично се обозначава с пътен занак и указателна табела как точно (цялата кола, само със страничните гуми, само с предните - перпендикулярно и т.н.) трябва да се паркира ????
Ще отговориш ли дали ако на мястото на астрата беше Х5 пак чистачките "на тоя калъф" щяха да са му "на осмица" ????
Ако не ти е ясно коментирах поведението ти така като сам го описваш и "съветите" които получи, а не кой е прав и кой е крив най-малкото защото не мога да си позволя да вземам отношение за дадена ситуация само по името на улицата ....
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Колега ти си в нарушение и се чудиш на човек, който не е в нарушение. По тротоарите е абсолютно забранено да се спира освен когато изрично не е опоменато.Мисля, че заглавието на темата важи за тебе с извинение.
- titto
- старши ентусиаст
-
Колега tsb_bg, не знам какво целиш, но е смешно!?
Значи аз съм виновен, че съм паркирал на тротоара като съм оставил място за пешеходците, а Астрата и другите на платното са по-малко виновни, че възпрепятстват преминаването на бусове, камиони и т.н. по улицата!?
Тоя съдник ли ще ми дойде, че ще ме запушва, кво!?
Ако дойде паяк, кой според теб ще вдигне(ако въобще успее да мине по улицата заради идиоти като тези)!?
И да, бъди сигурен, че дори и страшната за теб X5-ца да беше ме запушила, щях да му тунинговам чистачката!
Един въпрос:
Ако ти беше на мястото на този с Астрата и се видим, какво щеше да ми отговориш на въпроса-"Абе, селтак, що си спрял като на мегдана!?"
Сигурен съм, че с това мислене би ми отговорил- " Ти си паркирал неправилно и затова ш"си праа квот си искам!"...или греша!?
Значи аз съм виновен, че съм паркирал на тротоара като съм оставил място за пешеходците, а Астрата и другите на платното са по-малко виновни, че възпрепятстват преминаването на бусове, камиони и т.н. по улицата!?
Тоя съдник ли ще ми дойде, че ще ме запушва, кво!?
Ако дойде паяк, кой според теб ще вдигне(ако въобще успее да мине по улицата заради идиоти като тези)!?
И да, бъди сигурен, че дори и страшната за теб X5-ца да беше ме запушила, щях да му тунинговам чистачката!
Един въпрос:
Ако ти беше на мястото на този с Астрата и се видим, какво щеше да ми отговориш на въпроса-"Абе, селтак, що си спрял като на мегдана!?"
Сигурен съм, че с това мислене би ми отговорил- " Ти си паркирал неправилно и затова ш"си праа квот си искам!"...или греша!?

--------------------------------------------------------------------------------------------
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
И той тоя не е спрял ми е паркирал, поне от случката..и спиране не е паркиране, и от ляво може да спреш, но не и да паркираш /ендопосочна/.
И на тротоара мога да си паркирам, примерно аз си спирам/паркирам на тротоара понеже си е наш /на блока, цялата земя около него и паркинга е на блока/, та си спирам там /не само аз/, за да не пречим на движението, понеже бая минават бетоновози и т.н. и ако си спрял на платното е трудо някой път. Но има тикви, които спират успоредно на теб и няма излизане...
И на тротоара мога да си паркирам, примерно аз си спирам/паркирам на тротоара понеже си е наш /на блока, цялата земя около него и паркинга е на блока/, та си спирам там /не само аз/, за да не пречим на движението, понеже бая минават бетоновози и т.н. и ако си спрял на платното е трудо някой път. Но има тикви, които спират успоредно на теб и няма излизане...
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Аз мисля че на всеки може да се случи да не догледа, да не прецени, да бърза, да не може и още куп работи и следователно да запуши някой. Но от елементарна, абсюлютно фундаментална човешка култура би трябвало да си сложи номера на стъклото за да може после да има обратна връзка ... Простимо е ако се случи и 2ри и 10ти път, но просто да си коректен към тези хора. Но си мисля че постъпката на човека с астрата е чисто дебелоочие.
Пък и не цитирайте закона и не приказвайте кое било правилно и кое не, щото се басирам че на всеки му се е случвало поне веднъж да паркира неправилно , да влезе в забранена улица и още квото се сетите
Пък и не цитирайте закона и не приказвайте кое било правилно и кое не, щото се басирам че на всеки му се е случвало поне веднъж да паркира неправилно , да влезе в забранена улица и още квото се сетите

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
Сондьора написа:И той тоя не е спрял ми е паркирал, поне от случката..и спиране не е паркиране, и от ляво може да спреш, но не и да паркираш /ендопосочна/.
Направо влизаш в бисерите

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Club BMW написа:Сондьора написа:И той тоя не е спрял ми е паркирал, поне от случката..и спиране не е паркиране, и от ляво може да спреш, но не и да паркираш /ендопосочна/.
Направо влизаш в бисерите
Колега, може ли да ми дадеш довод що

И ако не знаеш, провери закона дали може тротоар да е частна собственост.
И поне има място за пешеходци и майки с колички, щото иначе няма и толкова по общинските.
- titto
- старши ентусиаст
-
Ааа и друго...
Какво ще стане, ако се окаже, че не съм нарушил правилника като съм паркирал върху тротоара точно там!?Излиянията и укорите Ви към мен ще загубят смисъл, а и нямат много връзка с темата с която исках да споделя как са ме запушили!?
Може темата да се заключи, че се дразня като ми дават нареждания да не употребявам
, а това хич не ми харесва, защото имам право да имам мнение за човека, дал отговор не точно по-темата все пак!Няма да напиша нищо тук, което не съм сигурен, че ще го изрека и очи в очи!
Утре ще говоря с куките, които са наблизо, относно тротоара, че се амбицирах....!
Айде, НАЗДРАВЕ!
П.П.Жената не ми говори, щот и тя не била на моя страна, че съм се разправял с хората и съм бил побойник!?Пеш от утре!
Какво ще стане, ако се окаже, че не съм нарушил правилника като съм паркирал върху тротоара точно там!?Излиянията и укорите Ви към мен ще загубят смисъл, а и нямат много връзка с темата с която исках да споделя как са ме запушили!?
Може темата да се заключи, че се дразня като ми дават нареждания да не употребявам

Утре ще говоря с куките, които са наблизо, относно тротоара, че се амбицирах....!
Айде, НАЗДРАВЕ!
П.П.Жената не ми говори, щот и тя не била на моя страна, че съм се разправял с хората и съм бил побойник!?Пеш от утре!

59 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4