EML лампа?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 touring

Re: EML лампа?РЕШЕН

Мнение от desoxr » 24 Дек 2010, 10:49

А аз си мислех,че си решил проблема.И при теб ли светва само сутрин и като рестартираш изгасва и повече няма проблем през деня?Пиши дали се е оправило след смяната на блока. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: EML лампа?

Мнение от desoxr » 13 Яну 2011, 17:10

Колеги всичко се оправи след подмяната на електронния блок за управление на валвтроника.Благодаря на всички които ми помогнаха за диагностицирането и най жече на колегите slitter и Dimitroff :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 22 Яну 2011, 0:38

Реших да се разровя за темата, защото се сетих, че някой чакаше резултат.
Виждам че си се справил, колега.
Аз също смених блока онзи ден и всичко е наред вече. Няма EML, няма авариен режим, няма вибриране на двигателя на свободен ход и оборотите спряха да играят.
Благодарности на Slitter и Dimitroff за инфото за ДИС-а.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Потребител
Аватар
Кара: e60 520i е46 320и
Мечтае да кара: лада

Мнение от vasco_bmw » 22 Яну 2011, 12:19

на мойта 320 светна по същия начин ходих на диагностика казаха че една от бобините е дала грешка

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 22 Яну 2011, 19:09

Бобините дават различна грешка, въпреки че светва същата индикация.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от desoxr » 23 Яну 2011, 22:28

Archangel написа:Реших да се разровя за темата, защото се сетих, че някой чакаше резултат.
Виждам че си се справил, колега.
Аз също смених блока онзи ден и всичко е наред вече. Няма EML, няма авариен режим, няма вибриране на двигателя на свободен ход и оборотите спряха да играят.
Благодарности на Slitter и Dimitroff за инфото за ДИС-а.
Честито колега :yes: А имаш ли някаква идея защо би могъл да дефектира този блок или просто си му е дошло времето :dunno:
vasco_bmw написа:на мойта 320 светна по същия начин ходих на диагностика казаха че една от бобините е дала грешка
При мен когато горя бубина светна чека а не EML.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 25 Яну 2011, 10:13

desoxr написа: Честито колега :yes: А имаш ли някаква идея защо би могъл да дефектира този блок или просто си му е дошло времето :dunno:
vasco_bmw написа:на мойта 320 светна по същия начин ходих на диагностика казаха че една от бобините е дала грешка
При мен когато горя бубина светна чека а не EML.

Казаха ми, че когато Е46ците са навлизали по-масово на пазара - към 2004та - е имало много оплаквания от Валвтроника на N42 и масово са се подменяли тези модули, защото просто оригинално монтираните са си заминавали за 1-2 години(което е невъзможно малка порция от нормалния живот на електронен модул). Явно са били некачествено произведени. Така че може да се радваме, че на нашите коли са издържали геройски толкова години :lol:

За бобината - прав си, светва Check Engine-a и мига три пъти на интервал от няколко секунди, а не ЕМL както казах, при мен беше така. Объркал съм се.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от desoxr » 25 Яну 2011, 18:25

Да,явно наистина е имало проблеми с този блок,защото забелязах че от 2001 до 01.2004 са сменени два парт номера на тази част и от 2004 е с трети ,такъв какъвто е и на моя блок който сега сложих.Яд ме е че не обърнах внимание коя фирма го е произвела, защото първия е VDO. Любопитно ми дали не са сменили доставчика (както при бубините)или VDO са си оправили грешката.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 26 Яну 2011, 10:34

Вие и двамата сменихте директно блока за управление. Пиам се дали не бе възможно прословутия проблем да идва от ей това реленце, което седи до блока, особено в случая на десо***, който ставаше само сутрин при студено палене. Трудно ли се сменява блока, за да опитате да сложите стария с новото реле, за да е ясно иза други колеги, имащи този двигател дали да се хвърлят директно на модул или наистина е възможно да е само релето!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 26 Яну 2011, 14:20

При мен го правеше без значение дали времето е топло/студено, дали двигателя е студен/топъл и без значение дали съм на свободен ход,в обороти или на темпомат.
Модула не се сменя много лесно, защото на доста неудобно място, а шината на която е хванат може да ти скъса нервите. От 30 минути смяна на модула прекарах 25 в опити да освободя стария модул от тая шина.
Така или иначе при мен се оправи проблема като смених модула, ако беше релето би трябвало да продължи да има неприятности.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

ентусиаст
Аватар
Кара: 12' F30 335i

Мнение от taba4ko » 26 Яну 2011, 19:24

като изгори бобина не свети ЕМЛ, а жълтата лампа с форма на двигател...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от desoxr » 26 Яну 2011, 22:43

slitter написа:Вие и двамата сменихте директно блока за управление. Пиам се дали не бе възможно прословутия проблем да идва от ей това реленце, което седи до блока, особено в случая на десо***, който ставаше само сутрин при студено палене. Трудно ли се сменява блока, за да опитате да сложите стария с новото реле, за да е ясно иза други колеги, имащи този двигател дали да се хвърлят директно на модул или наистина е възможно да е само релето!
Да проблема си е в електронния блок.Аз смених първо релето(както ти ми предложи :yes: ),но уви нямаше резултат.В началото наистина лампата светваше само сутрин в студа,но след около 15 дни започна да светва и при топла кола и по няколко пъти на ден и то придружено от светване на chek engine,който понякога когато колата е добре загряла и е рестартирам изгасваше и при следващото светване на EML чека светваше отново.

320ci
320ci
Аватар
Детайли за колата: M52B20TU и 760Li

Мнение от mumford » 13 Мар 2012, 17:13

И при мене светна при запалване EML и след това изгасна. Колата не я бях карал 1 месец и е с нов акумулатор ако има значение. Трябва да ходя на диагностика нали ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 13 Мар 2012, 18:14

При запалване светят доста лампи. Виж ако не изгаснат няколко секунди след като си запалил двигателя е проблемно ;)
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

320ci
320ci
Аватар
Детайли за колата: M52B20TU и 760Li