Вирус на компа...
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Вирус на компа...
И така - проблема с компа ми се задълбочава. Първоначалната диагноза, че wifi адаптера скапва бозата е грешна. Имам вирус или нещо подобно. Положението е следното - компа пак ресетва в момента, в който се конектне към рутера или когато пусна който и да е браузър. В паметта виси едно .exe - четирицифри.exe (примерно 4636.exe или 9645.exe). Като го kill-на през таск мениджъра всичко е наред - не ресетва. Влизам в регистъра и трия всички ключове към това .exe, намирам го къде е и го трия от там. Но като рестартирам пак се е появило под друг номер. Освен това се клонира в няколко други .exe-та с произволен номер (всикчите са по 60.0КБ) - трия и тях след чистене на регистъра. Повратям процедурата - всичко работи до следващия рестарт. Това е...
Предполагам не е някакъв много сложен вирус, щом с такива елементарни мерки нещата се оправят до следващия ресет - не се записва надълбоко по регистъра или на харда...
Някой сблъсквал ли се е с подобно чудо? Може ли да дадете някаква идея как да го сборя?
После да дадете съвет за някаква антивирусна, че NOD-а не ми се ъпдейтва вече и трабва да го сменям.
Благодаря предварително

Предполагам не е някакъв много сложен вирус, щом с такива елементарни мерки нещата се оправят до следващия ресет - не се записва надълбоко по регистъра или на харда...
Някой сблъсквал ли се е с подобно чудо? Може ли да дадете някаква идея как да го сборя?
После да дадете съвет за някаква антивирусна, че NOD-а не ми се ъпдейтва вече и трабва да го сменям.
Благодаря предварително

Si non confectus, non reficiat.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Вирус на компа...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
Викай оня пич wolfren да ти смени уин-а
, после сложете microsoft essentials, free е и за сега ме кефи...

Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
Логни се в Safe Mode (тогава Windows-a зарежда минимален брой драйвери и процеси колкото да тръгне)
Опитай се тогава да изтриеш файловете за които говориш (провери евентуално с какви дати са и еднакви ли са)
Виж какви услуги вървят (Running) в момента (Control Panel => All Control Panel Items => Administrative Tools => Services) и обърни внимание на тези за които е зададено автоматично стартиране
Провери след това отново процесите (Task Manager)
Опитай се тогава да изтриеш файловете за които говориш (провери евентуално с какви дати са и еднакви ли са)
Виж какви услуги вървят (Running) в момента (Control Panel => All Control Panel Items => Administrative Tools => Services) и обърни внимание на тези за които е зададено автоматично стартиране
Провери след това отново процесите (Task Manager)
A ако можеш да преинсталираш уина ще е най-добре,че такива и аз съм ги ял и чистил и няма изчистване.

- Zagy
- нафтения
-
Проблема е, че това .exe не е оригинала - той си седи някъде и не го знам къде е. Трепя всички клонинги, но оригинала не мога да го намеря. Довечера ще пробвам в сейф моуд да прегледам процесите и services и дано мерна нещо ново и непознато...
- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.

Имаше преди някаква програмка Hijack this или нещо подобно, в нея си посочваш кой процес искаш да прекратиш и тя го прекратява

- Zagy
- нафтения
-
Баце - проблема е, че не знам кой е оригинала. Може въобще да не е .exe файл, а да е примерно .dll, който се лоудва със стринг от регистъра и след това да се размножава.... Ако знаех кой е оригинала хич нямаше да ви занимавам с мойте глупости...
- Silverarms
- Потребител
-
Здравей колега,
Не писах в предишната тема, защото разбрах че си разрешил проблема, но явно не си.
Аз имах същото преживяване преди месец. Ще ти кажа как разреших проблема.
1. Една безсънна вечер прекарана в разглобяване на компютъра и гледане на всеки един кабел и всяка една платка дали правят контакт - нищо.
2. Триене на exe, dll, т.н. - нищо.
3. Изтеглих няколко антивирусни като NOD32, Kaspersky, Norton, Panda, AVG и доколкото си спомням единсвената която успях да инсталирам под Safe mode беше AVG. Тя намери вируса и го изтрих. Успях да си стартирам компютъра нормално, обаче липсваха какви ли не системни файлове и не работеше както трябва.
На следващия ден осмислих нещата и случайно открих, че в компютъра ми няма нищо ценно освен снимките ми и няколко документа/свалих ги на флашка/, всичко останало като музика, филми, игри и програми можех да изтегля пак.
Та така: Format C:, D:, E:, и т.н. install windows and everything is alright.
Надявам се да съм ти спестил малко време и нерви.
Успех!
Не писах в предишната тема, защото разбрах че си разрешил проблема, но явно не си.
Аз имах същото преживяване преди месец. Ще ти кажа как разреших проблема.
1. Една безсънна вечер прекарана в разглобяване на компютъра и гледане на всеки един кабел и всяка една платка дали правят контакт - нищо.
2. Триене на exe, dll, т.н. - нищо.
3. Изтеглих няколко антивирусни като NOD32, Kaspersky, Norton, Panda, AVG и доколкото си спомням единсвената която успях да инсталирам под Safe mode беше AVG. Тя намери вируса и го изтрих. Успях да си стартирам компютъра нормално, обаче липсваха какви ли не системни файлове и не работеше както трябва.
На следващия ден осмислих нещата и случайно открих, че в компютъра ми няма нищо ценно освен снимките ми и няколко документа/свалих ги на флашка/, всичко останало като музика, филми, игри и програми можех да изтегля пак.
Та така: Format C:, D:, E:, и т.н. install windows and everything is alright.
Надявам се да съм ти спестил малко време и нерви.
Успех!
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ако след като килл-неш .ехе-то и изтриеш нещата от регистрито всичко е ОК т.е. можеш да отваряш експлоудери и да влизаш в интернет, тогава си свали на един флаш Avast, качи го, ъпдейтни го и после му пусни boot time scan... ще сканира в "DOS" (образно казано) и успява да пребие дори root kit-ове и подобни... така вируса няма да може да се "стартира" и антивирусната ще може да го разкара... оправял съм много подобни проблеми по такъв начин, че и по-заплетени... важното е да качиш аваст-а и да й стартираш буут сканиране... но преди това гледай да разчистиш всичко от паметта (щом ти позволява) и от регистри, че понякога активните в паметта вируси "надушват" новата антивирусна и после буут сканирането просто не се случва... и зацикляш отново.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Я карай по простата процедура- копирай си всичко важно от компютъра и го преинсталирай... За спорта му удари един пълен формат на харда, после за по-весело му изтрий дяловете и ги създай наново... А и НЕ му слагай тая боза ХР, забий му една 7-ца и си гледай кефа... То пак е бозичка, ама поне е по-шарена
Аз поне така си процедирам с вирусите- не го ли оправя за 2-3 часа го преинсталирам... Такива филми да се мъча 2 дена ги забрави- за инсталация + основни програми ми трябват под 2 часа...

Аз поне така си процедирам с вирусите- не го ли оправя за 2-3 часа го преинсталирам... Такива филми да се мъча 2 дена ги забрави- за инсталация + основни програми ми трябват под 2 часа...
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Аз точно това му казах да направи... най-чиста работа... и отнема по-малко нерви и време. А като иска да гледа еротични сайтове, да си направи една виртуалка и през нея, за да не пипва такива срамни болести 

Пробвай с тази програмка -Malwarebytes http://www.zamunda.net/details.php?id=247413&hit=1 и сканирай с нея. Тя ми реши проблема с всякакви рестартове, изскачащи прозорци. Откри доста гадини, които Нод и Аваст не намираха
. Сега резидентната защита е с нея + Нод и всичко е бетон 

- тъчи
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30 м10б18,е36 м52б20
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Същия проблем от снощи +плюс че долу в дясно ми се появи някъв щит antivirus .net, и постоянно ме кара да си поръчвам тая антивирусна, каквото и да цъкнеш ти казва че е инфектед..и то показва windows security alert, тва нон стоп, резетва се кога си иска...
При пускане на антивирусната на колегата
намира 278 инфектед /намира ми malware, като вирус/ после още 278 файла и по средата на проверката компа се гасне сам...майката си джаса
При пускане на антивирусната на колегата
тъчи написа:пробвай с това http://www.superantispyware.com/downloa ... PYWAREFREE
намира 278 инфектед /намира ми malware, като вирус/ после още 278 файла и по средата на проверката компа се гасне сам...майката си джаса
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2