Е46 318и мени оборотите на празен ход?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Re: Е46 318и мени оборотите на празен ход?

Мнение от Rundev » 17 Яну 2011, 10:37

След старателното чистене на стъпковото моторче(отново) ефека пак беше нулев.Свалих от на приятел моторчето(неговата неклати обороти) същата работа. :dunno: За пръв път отккакто имам колата реших да изключа стъпковия при запален двигател и......воала неможах да повярвам,сякаш на двигателя му олекна забрави да клати обороти и взе да мърка,като същевременно повдигна оборотите до към 950.А сега де......... аз очаквах да изгасне а тя се оправи.Къде е проблема ? :conf: Направих едно завойче без стъпков,добре вървеше колата,обаче гърми в аспуха. :dunno: Къде ше да е проблема.Интересува ме и непосредствено след стъпковия има няква джаджа пак с букса.Тя за какво е ?
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 17 Яну 2011, 10:43

Катерил ли си я твойта на диагностика - да не би някой датчик там по валовете да не е в час?
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 17 Яну 2011, 13:28

Zagy написа:Катерил ли си я твойта на диагностика - да не би някой датчик там по валовете да не е в час?

Много пъти браточка :) никъде няма грешка. :dunno: Като изключим милион пъти грешката за изключен тракшън :mhihi: :mhihi: Какво е това нещо,непосредствено след стъпковото моторче което работи с ток и което неуспях да развия и загладих видиите :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от majstorapetkov » 17 Яну 2011, 13:48

Това е датчика за ъгловото положение на дроселовата клапа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 17 Яну 2011, 15:58

Нема оправия! Тоя двигател си клати обороти и това е. И при мен клати от време ан време и толкова години не успях да намеря решението на въпроса! Все си клати като му се прииска. При мен е рядко, но все пак клати. Аз не му обръщам внимание, щото не го прави постоянно и не дразни кириза много, но с времето съм сменил почти всичко, което евентуално касае оборотите и пак си клати! Понякога клати дори като съм на светофар спрял, двигателя мърка - отварям си прозореца и в момента, в който пипна бутона за отваряне почва да клати и като го пусна спира. Друг път без да пипам нищо започва да клати, обикновено в движение по енерция - примерно загряла е тамън малко след синия сектор и като отине на 12 часа спира да клати; или по енерция пак пипна спирачката и пак поклати, поклати и кат се спра напълно на място спира да клати! нннне мога да си го обясня тоя феномен! На диагностика нишо не може да се хване! Стойности всички на 6, грешки никакви! С времето съм сменил - свещи, филтрите редовно си ги сменявам всички, сондата смених наскоро и неколко дена въобще не клати и след това почна, дебитомера съм сменявал, стъпковия мотор съм чистил, чист е като нов, все едно сега е купуван, щото аз го разглобявах и така се чисти най-добре и т.н. и т.н. Имам предположение, че ако е махнат катализатора, клати, ако има кат май не клати! Ама нека някой , който е със да каже дали му клати!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 17 Яну 2011, 16:22

slitter написа:Нема оправия! Тоя двигател си клати обороти и това е. И при мен клати от време ан време и толкова години не успях да намеря решението на въпроса! Все си клати като му се прииска. При мен е рядко, но все пак клати. Аз не му обръщам внимание, щото не го прави постоянно и не дразни кириза много, но с времето съм сменил почти всичко, което евентуално касае оборотите и пак си клати! Понякога клати дори като съм на светофар спрял, двигателя мърка - отварям си прозореца и в момента, в който пипна бутона за отваряне почва да клати и като го пусна спира. Друг път без да пипам нищо започва да клати, обикновено в движение по енерция - примерно загряла е тамън малко след синия сектор и като отине на 12 часа спира да клати; или по енерция пак пипна спирачката и пак поклати, поклати и кат се спра напълно на място спира да клати! нннне мога да си го обясня тоя феномен! На диагностика нишо не може да се хване! Стойности всички на 6, грешки никакви! С времето съм сменил - свещи, филтрите редовно си ги сменявам всички, сондата смених наскоро и неколко дена въобще не клати и след това почна, дебитомера съм сменявал, стъпковия мотор съм чистил, чист е като нов, все едно сега е купуван, щото аз го разглобявах и така се чисти най-добре и т.н. и т.н. Имам предположение, че ако е махнат катализатора, клати, ако има кат май не клати! Ама нека някой , който е със да каже дали му клати!

При мене картинката е същата :) С катализатор съм :)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ludiq666 » 18 Яну 2011, 1:23

колеги преди време и при мен бе така,като даже и гасне6е понякога-проблема се оказа в некьв боклук4ив дат4ик за ьгьл на валовете или не6то подобно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 18 Яну 2011, 10:34

Обърнете внимание какво е времето. При мене поклаща само при влажно време на около 500,об./мин. и то за около 20-30 сек. И пак казвам, много рядко го прави. Нищо не съм сменял, от изброените по-горе :) Само катализатора изхъврлих веднага.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от majstorapetkov » 18 Яну 2011, 12:47

Точно, и на мен при мъгливо и студено време понякога поклаща, но съм се примерил вече с този недостатък. :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 18 Яну 2011, 13:50

Тия от завода излизат с клатещи обороти бе :lol: :lol: :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 27 Яну 2011, 15:02

slitter написа:Тия от завода излизат с клатещи обороти бе :lol: :lol: :lol:

:yes: :yes: :yes: :yes:
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 27 Яну 2011, 15:44

Тоя М43 мотор има ли някакви вакууми бре? Да не е от това? :dunno:
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 27 Яну 2011, 15:48

Ба ли го :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 27 Яну 2011, 16:02

Zagy написа:Тоя М43 мотор има ли някакви вакууми бре? Да не е от това? :dunno:

Имат, ама ходи открий от кой точно вакуумен маркуч. Аз съм ги гледал, ама... нищо. Даже съм махал при работещ двигател маркучета и не е имало промяна в работата! И аз не знам!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 06 Фев 2011, 18:14

И моята почна да клати.. :ranting: като я пусна по енерция и постоянно клати от 800 до 500... на място не клати държи си 800. До сега не беше така какво и стана незнам. Съмняваме ме дето не я карах един месец и нещо да се е затлачила.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46