Разхода на горивото през зимата ... !
Модератор: Общи модератори
48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Разхода на горивото през зимата ... !
никакво загряване на място, изправна огладителна система да загрява по-бързо, ламбди сонди и такива тъпни трябва да работят... но зимата няма начин да не лапа повече.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Zubcho написа:Абе тук явно всички са някакви невероятни паралии. За 500м до кафето палят кола. Интересно изобщо, защо зачеквате темата, че много ви харчи колата. Представям си някакви разплути младежи дето ако се наложи да се затичат и край.
Я се вземете в ръце и походете пеша. За 500м или 1км не си струва въобще да палиш колата. При цените на горивата явно имате много пари да си позволите 1.8 двг да ви харчи 18/100. По добре да се кача на гр. транспорт или да повървя пеша от колкото да паля колата и после да се чудя къде да я паркирам. Явно обаче това е начин да си покажеш високия стандарт на живот като запалиш is-aи идеш с него до кафето което на 500м. от къщи.
Явно момите много си падат по играч зъзнещ в 3-ката.
![]()
Гледам и не вярвам на ушите си. Разбирам да запалиш кола, защото трябва да идеш на 10-15-20км да си свършиш работа ама за 500м - 1км. жалко е.
Съжалявам за тона, но е страшно безумие това, което коментирате. Жалко е направо.
Поздрави и без лоши чувства.
Абе и ти си прав!
- iasen_h
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 530D
- Мечтае да кара: M6 , X6
- Детайли за колата: 530D - чип - 240hp
Zubcho написа:Абе тук явно всички са някакви невероятни паралии. За 500м до кафето палят кола. Интересно изобщо, защо зачеквате темата, че много ви харчи колата. Представям си някакви разплути младежи дето ако се наложи да се затичат и край.
Я се вземете в ръце и походете пеша. За 500м или 1км не си струва въобще да палиш колата. При цените на горивата явно имате много пари да си позволите 1.8 двг да ви харчи 18/100. По добре да се кача на гр. транспорт или да повървя пеша от колкото да паля колата и после да се чудя къде да я паркирам. Явно обаче това е начин да си покажеш високия стандарт на живот като запалиш is-aи идеш с него до кафето което на 500м. от къщи.
![]()
Гледам и не вярвам на ушите си. Разбирам да запалиш кола, защото трябва да идеш на 10-15-20км да си свършиш работа ама за 500м - 1км. жалко е.
Съжалявам за тона, но е страшно безумие това, което коментирате. Жалко е направо.
Абе не си прав много но за повечето си прав.Да ти кажа за мен примерно не съм никав паралия .. Просто миналата седмица се разболях много лошо от студа .. Сега като отида на фитнес и се върна изпотен който ми е на 600-700 метра от нас бих искал с колата за да не настина пак но неми е проблем да ходя и пеша разбира се. До кафето пак е така просто навънка е доста студено но си вървя и пеша .Специално за разплути младежи има ги и такива ... но за мен немога да ти кажа така

BMW FOREVER
Нормално разхода да се качва зимата като работи малко на место да поразмрази стъкла, и т.н По данни от вчера 327 км в софия градско 57,341 л разход на 100км 17.53л което е 1,2л над заводските данни от книжката 16,3. Но не я карам на къси растояния. а 2х12 км дневно сутрин час пик и вечер час пик в София.
На къси растояния разхода може да се удвой даже. Просто колкото е по студено толкова по богато трябва да работи.
На къси растояния разхода може да се удвой даже. Просто колкото е по студено толкова по богато трябва да работи.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Zagy написа:В АвтоБилд преди време бях чел един техен тест - няколко автомобила какъв разход дават на студен мотор... по спомен Фабия 1.6 първия километър даваше 17-20л./100км. Не ми се мисли по-големите мотори колко лапат - сигурно горят колкото совалка. В същия тест бяха изобличили Мерцедес в манипулиране на първоначалния разход.
Можеш ли да дадеш повече инфо за този тест ? Като например - колко студена е била колата в смисъл палят и тръгват веднага или тръгват като "паднат оборотите" . И за първия километър ок - а после как гори ?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
318tds на студено само каране, около 1.5км зимата почти удвоява разхода. Лятото е макс 7 с ръчки, а при каране само на 1.5км отиване и още толкова на връщане става на 12.
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Е значи и при печока няма прошка, а си мислех, че при тях по-малко се влияе.
only rear wheel drive
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
bum_bum написа:318tds на студено само каране, около 1.5км зимата почти удвоява разхода. Лятото е макс 7 с ръчки, а при каране само на 1.5км отиване и още толкова на връщане става на 12.
при мен малкия тдс лятото на каране без жалене около 8 +/- 0,5л.
зимата на къси разстояния /около 4-5км ми е до работа/ гори около 9/100 без ръчки нормлно каране
и съм доста доволен имайки предвид че постоянно е студена и е комби не е компакт тежи си купето

под градско имам предвид софийско
6>4
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: М50+++
iasen_h написа:Zubcho написа:Абе тук явно всички са някакви невероятни паралии. За 500м до кафето палят кола. Интересно изобщо, защо зачеквате темата, че много ви харчи колата. Представям си някакви разплути младежи дето ако се наложи да се затичат и край.
![]()
Абе не си прав много но за повечето си прав.Да ти кажа за мен примерно не съм никав паралия .. Просто миналата седмица се разболях много лошо от студа .. Сега като отида на фитнес и се върна изпотен който ми е на 600-700 метра от нас бих искал с колата за да не настина пак но неми е проблем да ходя и пеша разбира се. До кафето пак е така просто навънка е доста студено но си вървя и пеша .Специално за разплути младежи има ги и такива ... но за мен немога да ти кажа такаизцяло човек просветен на спорта съм. Фитнес , бокс и т.н а относно гъзарията с 3-ката еее всеки се изкушава но при тия времена може би си прав .
![]()
![]()
Добре де колега прав си и ти ама закво плащаме тия данъци, застраховки и венетки, да ходим пеш в тоя студ ли

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Не!
Просто като ходите 500-600 метра с колата зимата - не виждам смисъл да се оплаква някой, че горяла много!
А за Харманли...по-добре да си вземе такси колегата - хем ще е топличко, хем ще е евтинко (по спомен таксито от точка до точка беше или левче или 1.50лв.)
Просто като ходите 500-600 метра с колата зимата - не виждам смисъл да се оплаква някой, че горяла много!
А за Харманли...по-добре да си вземе такси колегата - хем ще е топличко, хем ще е евтинко (по спомен таксито от точка до точка беше или левче или 1.50лв.)
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Добре де колега прав си и ти ама закво плащаме тия данъци, застраховки и венетки, да ходим пеш в тоя студ ли![]()
![]()
1- винетка за градско не се плаща
2- застраховката я плащаш за да покриеш щети на 3ти лица
3 - докато си загрееш колата или остържеш леда от пред кафето , ще си стигнал вече пеша
4- ходиш до кафето,за да те видят че си с БМВ Йеска

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
acho.rs написа:Добре де колега прав си и ти ама закво плащаме тия данъци, застраховки и венетки, да ходим пеш в тоя студ ли![]()
![]()
1- винетка за градско не се плаща
2- застраховката я плащаш за да покриеш щети на 3ти лица
3 - докато си загрееш колата или остържеш леда от пред кафето , ще си стигнал вече пеша

- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Хубавото на повечето дизели е че я няма тази убийствена разлика в разхода зимата. Най-много 1л да качи, а лично съм бил свидетел как ц класа 2.5 тд 150кс не качва и грам отгоре дори и в най-големите студове.
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: М50+++
[/quote]
[/quote]
Не утивам да ми чуят м40-то как претраква докато е студено

Не утивам да ми чуят м40-то как претраква докато е студено

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
В крайна сметка се обличайте по-добре, вместо да ходите с модерните и тънки якенца и няма да ви е студено. Колата харчи 0 като не работи. По-добре да си я държиш в гаража и да не мърдаш за по 600м до кафето с нея.
И вярно, извън София в по-малките градове що не си хванеш такси ?? За 1 км ще дадеш макс 1лв. и ще си на топло. То само като запалиш колата и поседиш 30-60сек. на място и вече си дал повече от левче.
Не се излагайте, а ходете пеша. Всеки ден минавам по 2 км. до работата ми пеша във всяка посока и не съм се разболял още нали? Др. седмица ще споделя как е след фитнеса дали съм се разболял като съм си тръгнал добре облечен, с шапка и тн.
Поздрави и си опичайте акъла. Пичетата вече не им пука за is-ки, търсят сериозни коли от над 30-40К.
И вярно, извън София в по-малките градове що не си хванеш такси ?? За 1 км ще дадеш макс 1лв. и ще си на топло. То само като запалиш колата и поседиш 30-60сек. на място и вече си дал повече от левче.
Не се излагайте, а ходете пеша. Всеки ден минавам по 2 км. до работата ми пеша във всяка посока и не съм се разболял още нали? Др. седмица ще споделя как е след фитнеса дали съм се разболял като съм си тръгнал добре облечен, с шапка и тн.
Поздрави и си опичайте акъла. Пичетата вече не им пука за is-ки, търсят сериозни коли от над 30-40К.

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4