Да поговорим за покер

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Re: Да поговорим за покер

Мнение от Yanko Petrov » 24 Яну 2011, 20:22

Е има и такива дни дай сега да се тръшнеме да ревеме :winky: А за математиката.... остай....

Оги, ся се регвам :yes:

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 25 Яну 2011, 10:45

аве вие прекалихте с тея математики... 90% било талант останалите 10 били късмет... що говорите глупости немога да разбера... колкото зависи колко си добър... толкова зависи и колко късмет ще имаш...

неможе долу да има 5 кари, и най високата да е дама... аз в мен да имам още 1 каро ( Поп) и играча срещу мен да ми извади Туз каро... е колко трябва да съм добър за да му взема парите с тея измислени карти? я някой добър с математиката да ми сметне къв е шанса като вече съм видял 7 карти, единствената която ме бие да я държи моя опонент...

аз съм на мнение че късмета играе много голяма роля в покера...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Yanko Petrov » 25 Яну 2011, 10:47

Баце затова не исках да пиша повече в горния ми пост..... щом човека казва, че ми е слаба матеметиката, нека така да бъде :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 25 Яну 2011, 11:58

Колегата, Владо, се еб@ва за математиката :winky: , заради някои писания на покермен-а, който вече не пише в темата :mhihi: :mhihi:

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 25 Яну 2011, 14:38

да ви се похваля... току що изиграх един турнир в покерстарса...
вход $0.02 :mhihi: 990 човека на масата... и завърших 1-ви... наградата която спечелих е $4.40
не е кой знае кво ама ми е 1-вия турнир в който завършвам 1-ви и съм много радостен :winky:

п.п. математиката не изигра кой знае ква роля в турнира... по-скоро късмета изигра своята роля

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Yanko Petrov » 28 Яну 2011, 18:50

Добре де.... ако на масата се върже печалба, примерно стрейт както в моя случай, пота се дели по равно на всички. Ма аз като си имах карти за стрейта - на флопа излезнаха 437 , 5, 6, а аз имах А4 пики, що трябваше да деля пота с опонента, който имаше AQ ? Не се ли дели само ако и двамата нямаме карти в стрейта?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Печка
Детайли за колата: Малка печка

Мнение от weedminer » 28 Яну 2011, 19:04

Взима се най-добрата комбинация от тези на борда и твоите карти. В случая на борда вече има стрейт. Както ти имаш така и той - имате еднаква комбинация и затова разделяте. Ти може да имаш 4ка но на борда вече има такава така че общо взето можеш да мисли за картите на борда като за общи, ако това ще ти помогне да разбереш.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 28 Яну 2011, 19:07

Yanko Petrov написа:Добре де.... ако на масата се върже печалба, примерно стрейт както в моя случай, пота се дели по равно на всички. Ма аз като си имах карти за стрейта - на флопа излезнаха 437 , 5, 6, а аз имах А4 пики, що трябваше да деля пота с опонента, който имаше AQ ? Не се ли дели само ако и двамата нямаме карти в стрейта?

Ръката ти е комбинация от петте най-добри карти.
При тази врътка най-добрата комбинация от пет карти е 3 4 5 6 7 или стрейт до 7-ца, с картите който държиш ти и картите който държи той не може да се направи по-силно от стрейт до 7-ца.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Yanko Petrov » 28 Яну 2011, 19:39

Bavarcho написа:
Yanko Petrov написа:Добре де.... ако на масата се върже печалба, примерно стрейт както в моя случай, пота се дели по равно на всички. Ма аз като си имах карти за стрейта - на флопа излезнаха 437 , 5, 6, а аз имах А4 пики, що трябваше да деля пота с опонента, който имаше AQ ? Не се ли дели само ако и двамата нямаме карти в стрейта?

При тази врътка най-добрата комбинация от пет карти е 3 4 5 6 7 или стрейт до 7-ца, с картите който държиш ти и картите който държи той не може да се направи по-силно от стрейт до 7-ца.

може до девятка, ако имам 89

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Yanko Petrov » 28 Яну 2011, 19:40

weedminer написа:Взима се най-добрата комбинация от тези на борда и твоите карти. В случая на борда вече има стрейт. Както ти имаш така и той - имате еднаква комбинация и затова разделяте. Ти може да имаш 4ка но на борда вече има такава така че общо взето можеш да мисли за картите на борда като за общи, ако това ще ти помогне да разбереш.

Да, ясно. Мерси :yes:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 28 Яну 2011, 19:43

Yanko Petrov написа:
Bavarcho написа:

може до девятка, ако имам 89

Е да, може да се "свормира" по-силна комбинация ако имаш в ръката 8 и 9
Зависи и от боите може да се направи флъш.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Yanko Petrov » 28 Яну 2011, 19:49

Е аз точно за флъш платих за търна. Четворката не помня каква беше, 3 и 7 бяха пики. Както и да е, изясни ми се :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 28 Яну 2011, 20:27

добре вие, колко от ръцете влизате до флопа ?

аз се стремя да ги държа около 18-20%, а когато играя по-разчупено до 25% ... /и тези цифри ми се струват много/

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Yanko Petrov » 28 Яну 2011, 20:34

Е не мисля, че ръцете, с които трябва да влизам се броят в % :dunno: Днеска примерно много ми идват карти и играя горе-долу 50% от ръцете. Имало е дни (особено преди 2-3 дена, дето ми беше слаба математиката :mhihi: ), дето не ми идват ръце и влизам с около 10% от ръцете, а па така се случи, че ме държаха до ривъра и или все не ми излизаха аутовете, или все някой имаше по-голяма печалба... ся кат се сещам :banghead: Та мисълта ми е, че е относително, ако през ръка ти идват силни чифтове или А* от една боя или други силни карти, няма ли да ги играеш?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 28 Яну 2011, 23:04

В дългосрочен план,играете ли повече от 10-12% процента от ръцете,ще сте губещи играчи.Освен ако не сте някоя машина на най-високите лимити.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата