Киното и музиката в България
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
- Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
- Мечтае да кара: E30 M3
Киното и музиката в България
Колеги , както доста от вас знаят все още съм ученик в 12-ти клас , а поради не много благоприятни факти сме грипна ваканция , та и аз да не съм по назад съм болен. Та да минеме на темата седя си тук цяла седмица и съм се посветил изцяло на българското кино и българската музика. Изгледах доста филми от детството си , а дори от вашето (за по - големите колеги). Изслушах доста песни и се поражда едно чувство на тъга в мен.
Гледах скоро рекламата на български филм с предстояща премиера "Love.net" ли беше ком ли бе , орг.... , абе се тая вижда ми се поредната простотия. Къде изчезнаха филмовите продукции с високо качество и смисъл в тях , къде са филмите като "Куче в чекмедже" , "Баш Майстора" , "Топло" , "Войната на таралежите" - и естествено това са 4 от стоте заглавия , които остават вечни , изписвам ги тях , защото са ми едни от любимите. Нима сега няма талантливи актьори или просто "кранчето" е сецнато и пари за подобни неща не се отпускат колкото е необходимо. Мишо Шамара или чалга к**ва са лицето на България в 21в? Къде са Паша Христова , Емил Димитров лека му пръст та дори и Лили Иванова ?
Какво мислите Вие по - въпроса , къде е цялата грешка в системата. Кои са Ви любимите филми , песни от онова време. Не Ви ли става мъчно , когато се замислите , че реално погледнато всичко това е погребано във времето. Споделете мнение.
http://www.youtube.com/watch?v=0FZuUFA4CaA
http://www.youtube.com/watch?v=R07jy7Lr ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=iB4D8joP ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=bYHxhK2Vkc4&feature=fvw
.....и стотиците други незабравими БЪЛГАРСКИ песни със стойност !!!
Гледах скоро рекламата на български филм с предстояща премиера "Love.net" ли беше ком ли бе , орг.... , абе се тая вижда ми се поредната простотия. Къде изчезнаха филмовите продукции с високо качество и смисъл в тях , къде са филмите като "Куче в чекмедже" , "Баш Майстора" , "Топло" , "Войната на таралежите" - и естествено това са 4 от стоте заглавия , които остават вечни , изписвам ги тях , защото са ми едни от любимите. Нима сега няма талантливи актьори или просто "кранчето" е сецнато и пари за подобни неща не се отпускат колкото е необходимо. Мишо Шамара или чалга к**ва са лицето на България в 21в? Къде са Паша Христова , Емил Димитров лека му пръст та дори и Лили Иванова ?
Какво мислите Вие по - въпроса , къде е цялата грешка в системата. Кои са Ви любимите филми , песни от онова време. Не Ви ли става мъчно , когато се замислите , че реално погледнато всичко това е погребано във времето. Споделете мнение.

http://www.youtube.com/watch?v=0FZuUFA4CaA
http://www.youtube.com/watch?v=R07jy7Lr ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=iB4D8joP ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=bYHxhK2Vkc4&feature=fvw
.....и стотиците други незабравими БЪЛГАРСКИ песни със стойност !!!
Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона![]()
![]()
И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК
![]()

- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
Re: Киното и музиката в България
FSB - Sled 10 Godini
http://www.youtube.com/watch?v=5TbQ5svoAN0
FSB-Visoko
http://www.youtube.com/watch?v=M-PJp_ChZMM
Има доста хубави песни,но както каза ти ,лицето на България в днешно време е чалгата и простотията.
http://www.youtube.com/watch?v=5TbQ5svoAN0
FSB-Visoko
http://www.youtube.com/watch?v=M-PJp_ChZMM
Има доста хубави песни,но както каза ти ,лицето на България в днешно време е чалгата и простотията.
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.
- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
- Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
- Мечтае да кара: E30 M3
http://www.youtube.com/watch?v=8mtpFKJBKDs Бомбандират , бомбандират па спрЪт
http://www.youtube.com/watch?v=U_LK50mb ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=U_LK50mb ... re=related

Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона![]()
![]()
И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК
![]()

- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Групи...
Контрол
Атлас
ФСБ
Диана експрес
Сигнал
Щурците
Гладиатор
Тангра
Фактор
Контрол
Атлас
ФСБ
Диана експрес
Сигнал
Щурците
Гладиатор
Тангра
Фактор
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- camburko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше e36 седан M43B18
- Мечтае да кара: М5
BMWPetar написа:Групи...
Контрол
Атлас
ФСБ
Диана експрес
Сигнал
Щурците
Гладиатор
Тангра
Фактор

като добавим разбира се великия Георги Минчев, АХАТ, Емил Димитров и т.н.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
остана ни само веско маринов,тои бълва продукция за всички 

Много хубава темичка!
Биволче, първо искам да ти кажа, че ти свалям шапка за това, че си младеж 12 клас, който намира старото българско кино и музика за стойностни, намира нещо поучително за себе си в тях и милее за това изкуство, което както каза за съжаление е погребано вече.
Не мисля, че кранчето е причината. Като гледаме старите продукции, то са правени повече с ентусиазъм, отколкото с пари, особено погледнато през погледа на съвремието. Сегашните филми са абсолютни простотии, всякакви бездарници се надвикват, пълни с цинизми, голотии и пр. Ами....отразяват настоящия живот, като се огледаш виждаш, че то само това ни залива от всякъде
Старите филми са отразявали тогавашната действителност, хората тогава са се вълнували от различни неща. На някои от тях се усмихваме като ги гледаме сега
Затова и няма как да има повече такива филми, те няма как да бъдат "интересни" 
Имам една колекция и периодично си ги пускам и гледам и ми е много хубаво!
Връщат ме към детството ми, напомнят ми за любими игри, преживявания, приятели.
Имам и други филми, но никой от тях не съм пуснала да гледам втори, трети...десети път

Биволче, първо искам да ти кажа, че ти свалям шапка за това, че си младеж 12 клас, който намира старото българско кино и музика за стойностни, намира нещо поучително за себе си в тях и милее за това изкуство, което както каза за съжаление е погребано вече.
Не мисля, че кранчето е причината. Като гледаме старите продукции, то са правени повече с ентусиазъм, отколкото с пари, особено погледнато през погледа на съвремието. Сегашните филми са абсолютни простотии, всякакви бездарници се надвикват, пълни с цинизми, голотии и пр. Ами....отразяват настоящия живот, като се огледаш виждаш, че то само това ни залива от всякъде

Старите филми са отразявали тогавашната действителност, хората тогава са се вълнували от различни неща. На някои от тях се усмихваме като ги гледаме сега

Имам една колекция и периодично си ги пускам и гледам и ми е много хубаво!
Връщат ме към детството ми, напомнят ми за любими игри, преживявания, приятели.
Имам и други филми, но никой от тях не съм пуснала да гледам втори, трети...десети път

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
bivola , не съм киноман и немога да говоря за кино , но за музика с часове мога ! Миши Шамара може да е лице на България , защото е постигнал най-много просто е от много години в тея неща и е записал песни с DMX , Snoop Dog , Dragon и тн Все хора дето са известни по цял свят, но има многооооооо други дето правят хубава модерна музика ! Просто не са известни !
Ами няма ги и е нормално да ги няма 2011-та година сме все пак ! Трябва да живееш в 2011та ! И да оставим старите неща да си седят в историята с уважение към труда им разбирасе.
Къде са Паша Христова , Емил Димитров лека му пръст та дори и Лили Иванова ?
Ами няма ги и е нормално да ги няма 2011-та година сме все пак ! Трябва да живееш в 2011та ! И да оставим старите неща да си седят в историята с уважение към труда им разбирасе.
I'm slowly drifting

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
Това е тотален шит! Как къде са? В СДито на колата ми! ЗА мен който слушам само българска естрада музиката не е изчезнала! Вие като ста се заблудили по други стилове естествено че ще ви липсва!

- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Музика имаме хубава,макар и да не слушам много българска такава там още се справяме,обаче с киното сме скарани.Последната глупост дето гледах бяха няколко епизода на Стъклен дом.Резил пълен,бездарна работа,направо смях.Иначе старите филми определено ми липсват,и винаги когато мога гледам Вчера,Оркестър без име и останалите от онова време
Май не е споменат - Да обичаш на инат, на мен филма много ми хареса.
болна тема.. не харесвам българското кино заради една основна причина- прекалено дребно и неконкурентноспособно
на кой му пука дали българското кино го бива, като само ние си го гледаме и Калин Врачански ако е звезда в бг, извън границите е мистър никой.
по-скоро ще се завърне мезозойскaта ера, отколкото да почнем да печелим оскари, та дори
по-голямата част от европейско кино не го биваше до 95-та и чак сега, Германия,Англия и Франция почнаха да печелят по някоя друга награда
янките имат сплотенност, която се е заформила отдавна-конституцията,статуята на свободата, уникалната яснота и справедлиост на законите, и е нормално на хората като им е рахат, като са огромни и свободни да творят здраво (и доста пумии де) ама само като се сетя за филмите от детството ми, умирай трудно, сам вкъщи, смъртоносно оръжие, криминале, ченгето от беръвли хилс и мн мн други..!
къде се нарежда българският актьор? джони деп взе 85 милиона за 2010!!!, ако някой актьор в бг вземе дори 1/3 от тия кинти,
всички нагли, откоподи и не знам си кви и нови дори ще се сформират и емнат да си го отвлекат
ако исках да стана актьор/продуцент (ама от тия с хубавите кинти) щях да го направя единствено в хамерика,лондон/япония.. докато при музиката е друга бира, вижте го мишо шамара пее с dmx, snoop, и не знам с кви още звезди ще изгрява, не ме кефят песните му, ама му правя евала за успеха, докато милите актьорчета само при славито имат място /шегичка/
пфф бая глупости изписах за 2 мин..
на кой му пука дали българското кино го бива, като само ние си го гледаме и Калин Врачански ако е звезда в бг, извън границите е мистър никой.
по-скоро ще се завърне мезозойскaта ера, отколкото да почнем да печелим оскари, та дори
по-голямата част от европейско кино не го биваше до 95-та и чак сега, Германия,Англия и Франция почнаха да печелят по някоя друга награда
янките имат сплотенност, която се е заформила отдавна-конституцията,статуята на свободата, уникалната яснота и справедлиост на законите, и е нормално на хората като им е рахат, като са огромни и свободни да творят здраво (и доста пумии де) ама само като се сетя за филмите от детството ми, умирай трудно, сам вкъщи, смъртоносно оръжие, криминале, ченгето от беръвли хилс и мн мн други..!
къде се нарежда българският актьор? джони деп взе 85 милиона за 2010!!!, ако някой актьор в бг вземе дори 1/3 от тия кинти,
всички нагли, откоподи и не знам си кви и нови дори ще се сформират и емнат да си го отвлекат

ако исках да стана актьор/продуцент (ама от тия с хубавите кинти) щях да го направя единствено в хамерика,лондон/япония.. докато при музиката е друга бира, вижте го мишо шамара пее с dmx, snoop, и не знам с кви още звезди ще изгрява, не ме кефят песните му, ама му правя евала за успеха, докато милите актьорчета само при славито имат място /шегичка/

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
acer написа:болна тема.. не харесвам българското кино заради една основна причина- прекалено дребно и неконкурентноспособно
всички нагли, откоподи и не знам си кви и нови дори ще се сформират и емнат да си го отвлекат![]()
ако исках да стана актьор/продуцент (ама от тия с хубавите кинти) щях да го направя единствено в хамерика,лондон/япония.. докато при музиката е друга бира, вижте го мишо шамара пее с dmx, snoop, и не знам с кви още звезди ще изгрява, не ме кефят песните му, ама му правя евала за успеха, докато милите актьорчета само при славито имат място /шегичка/![]()
Абе братле не очаквах да прочета толкова грешно мнение?! Какво значение има че Джони Деп бил изкарал милиони? Парите не доказват качеството! Трябва да не забравяме колко голяма е България и как седят нещата тук! Беднякът милионер не е струвал колкото холивудска боза но спечели оскати! Мразя комерсиалното и като гледаш Тримата от запаса ще усетиш истинския български хумор не тинейджърски американски! Американците не могат да правят кино! Всичките им успешни сценаристи или режисьори са италианци или евреи! При тях все още Рамбо избива цял Виетнам! Пълни простотии!

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
според мен киното в бг почва леко полеко,да се събужда от летаргичният си сън,мисия лондон е пъвият филм с успехи от поне 20г. насам,вчера гледах следи в пясъка и много ми хареса,стъклен дом пак интерсно филмче и тн.
какво да харесвам на българското кино, като един успешен актьор в америка взима заплата колкото всички артисти, музиканти и водещи в бг? хумора си го разбираме само ние-останали 4,5-5млн българи от които някъв голям процент пенсионери. баба ми би казала, гащи няма гайда иска, огледай се къде живеем, а американците са направили почва за евреи и за всякви други акълнлии, нещо което тук никога няма да стане. български филм, никога няма да влезе в класациите на imdb, не в 10, а в топ 250, където има филми от 1931. единствените актьори с българско потекло, които да ги знаят хората е Нина Добрев и българина от хари потър. българското кино е като да имаш пищна блондинка и да си я държиш вкъщи и никой да не знае, друг е въпроса, че е далече от пищна...
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2