Клониране на СИМ
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528 на газчица...
- Мечтае да кара: МиГ-29
Клониране на СИМ
Добър ден!
Една интересна работа ме вълнува.
Наскоро си купих кола с вграден телефон,обаче идва следният проблем....само Ментел правят дубликати на картите-демек един номер с две карти ,активни едновременно.
А другите двама опреатори не я поддържат тази услуга.За съжаление,и дявола не може да ме накара да отида отново в Ментел,таман си прехвърлих номера.
Чух че някъде в Студентски Град имало някъф юнак,който нещо им баел на картите,и ги размножавал!
Но това са само слухове!Ако някой все пак знае нещо,ще съм му много благодарен
Една интересна работа ме вълнува.
Наскоро си купих кола с вграден телефон,обаче идва следният проблем....само Ментел правят дубликати на картите-демек един номер с две карти ,активни едновременно.
А другите двама опреатори не я поддържат тази услуга.За съжаление,и дявола не може да ме накара да отида отново в Ментел,таман си прехвърлих номера.
Чух че някъде в Студентски Град имало някъф юнак,който нещо им баел на картите,и ги размножавал!
Но това са само слухове!Ако някой все пак знае нещо,ще съм му много благодарен
Re: Клониране на СИМ
pkaramitev написа:....само Ментел правят дубликати на картите-демек един номер с две карти ,активни едновременно....
Ако имаш предвид услугата EXTRA SIM то тя няма нищо общо с дубликат, клониране и т.н. на основната SIM карта!
Това е допълнителна SIM карта с уникален мрежов (мобилен) номер и със собствен сериен номер и няма нищо общо с тези на основната SIM карта. В мрежата тя се идентифицира като отделна SIM карта свързана с IMEI-а на телефона в който е поставена и комуникира (следи се и се прехвърля) от клетките независимо от основната SIM карта, която носи данните за абонамента (единствено те са еднакви за двете карти)
Разликата е , че софтуерно централата, която поддържа активността и на двете карти софтуерно позволява когато се набира основната да звъни и втората (EXTRA SIM) като в зависимост от това от кой телефон първо се приеме разговора звъненето на другия се прекратява и той остава неактивен по време на целия разговор.
Най-просто казано става дума за нещо като безплатен автоматичен CALL DIVERT (като изключим месечната такса разбира се)
Дори да допуснем, че клонираш основната SIM карта централата на оператора ще засече едновременно две еднакви като мобилен и сериен номер SIM карти регистрирани в една и съща или различни клетки на мрежата и ще ги отхвърли (блокира) и двете.
Теоритично клонираната SIM карта (ако допуснем, че успее да се регне в мрежата и да се върже към някоя клетка) може да се ползва само ако телефона в който е основната SIM карта е изключен или извън обхват, което на практика не върши работа
Последна промяна tsb_bg на 31 Яну 2011, 23:04, променена общо 1 път
- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
-
Демек,ако не ходя в Ментел,нема да стане това дето съм го намислил!?
Пратиха ми тази джаджа,с нея не става ли това което искам аз?
http://www.dealextreme.com/p/16-number- ... ader-48627
- Allows you to copy 16 different number to one SIM card
- It is easy to switch the number without carry 16 pieces of card and without turn off your cell phone
Това не съм го виждал на живо и не е ясно как се чете серийния номер на SIM картата (не мобилния номер който носи)
Силно ме съмнява, че софтуера на операторите може да бъде излъган така лесно и ако е така тази игра с регистрираните N на брой карти на някой който идея си няма става безсмислена, просто има N на брой копия на SIM карти копирани в една от тези от линка и тогава можеш с един телефон да почнеш разговора от 1-вия номер и да го завъшиш от 16-тия .....
Освен това изрично пише ... лесно е да превключиш ... което определено означава че активна може да е САМО една SIM карта
PS И още нещо от български сайт
16 в 1 Super SIM карта:
............
Защитени СИМ карти няма да могат да бъдат сканирани от Super SIM
Има ли смисъл да се коментира кои не са защитени
- It is easy to switch the number without carry 16 pieces of card and without turn off your cell phone
Това не съм го виждал на живо и не е ясно как се чете серийния номер на SIM картата (не мобилния номер който носи)
Силно ме съмнява, че софтуера на операторите може да бъде излъган така лесно и ако е така тази игра с регистрираните N на брой карти на някой който идея си няма става безсмислена, просто има N на брой копия на SIM карти копирани в една от тези от линка и тогава можеш с един телефон да почнеш разговора от 1-вия номер и да го завъшиш от 16-тия .....
Освен това изрично пише ... лесно е да превключиш ... което определено означава че активна може да е САМО една SIM карта
PS И още нещо от български сайт
16 в 1 Super SIM карта:
............
Защитени СИМ карти няма да могат да бъдат сканирани от Super SIM
Има ли смисъл да се коментира кои не са защитени

- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
-
- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
pkaramitev написа:Значи това дето съм го намислил,май-май няма да стане ако не съм в Ментел!
Мдаааам......

Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание

- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
услугата мисля, че се казва card plus и да само мтел я имат 

- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
-

Е така се чуствам!
Ще трябва да се пише мейл с въпроси до Глобул и Виваком,защо така не го предлагат.
Мога да ги заплаша ,че ако не го предложат като екстра,ще се прехвърля в Ментел..

...но как подозирам че от там отговора ще е ...

jordanov написа:услугата мисля, че се казва card plus и да само мтел я имат
EXTRA SIM се казва, аз имам такава карта.

https://www.mtel.bg/mobiltel/services/extra_sim.php?
- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
-
GRIPEN написа:jordanov написа:услугата мисля, че се казва card plus и да само мтел я имат
EXTRA SIM се казва, аз имам такава карта.
https://www.mtel.bg/mobiltel/services/extra_sim.php?
Дразни ме ти,дразни ме!

Егати,сам да си спамя темата!

Точно за телефона в колата я ползвам.

Мисля, че таксата и на месец беше 5-6 лева .
Кофти момент е когато искаш да вдигнеш от GSM-a а той зазвънява малко след телефона на колата, стоиш с него в ръка и чакаш.

- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
-
GRIPEN написа::D
Точно за телефона в колата я ползвам.
Мисля, че таксата и на месец беше 5-6 лева .
Кофти момент е когато искаш да вдигнеш от GSM-a а той зазвънява малко след телефона на колата, стоиш с него в ръка и чакаш.
На фона на моите,ти нямаш проблеми!

Сега написах мейл-запитване до Глобул!
Любопитно ми е какво ще ми отговорят!?

- Akyosev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 535D, E39 M5 99,E36 328is '97
- Мечтае да кара: E46 M3 Csl
- Детайли за колата: IS с присадено сърце, конита-монита и т.н. :)
Това е допълнителен feature, който се инсталира на централата. Предполагам, че е маса пари и ще трябва бая запитвания да се съберат, за да добавят тази функционалност.

pkaramitev написа:Демек,ако не ходя в Ментел,нема да стане това дето съм го намислил!?
Колеги това нещо някой пробвал ли го е - дали работи с нашите GSM оператори.
Между другото в eBay се намира на по-ниска цена.
Сега ще ти кажа как аз го реших въпроса, аз съм на Глобул. Има един юнак в Люлин, отиваш при него и оня прави някакви магарии на телефона в колата и слага някакъв блутут. Като ми звънне GSM-а, звънна и стационарния в колата и си говоря през него. Двата телефона са вързани през блутуто. Не ги разбирам много тези работи, ако те интересува мога да поразпитам и да ти кажа подробности, но бачка 100% и не плащам никакви такси за втори карти и т.н.

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2