м50 - вчера изгасена , днес въобще не пали - РЕШЕН

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M50B20 E36
Мечтае да кара: M3

м50 - вчера изгасена , днес въобще не пали - РЕШЕН

Мнение от jorji6i6i » 31 Яну 2011, 20:36

Здравейте колеги,
имам следния проблем вчера карах колата до ъм 20:00 часа изгасих я и всичко си беше наред. Сътринта в 08:00 се качвам /навън -11 градуса/ вътра ключа, пали за секунда и гасне. Викам си нещо и е тежко докато разбие маслото или аз незнам и пак въртя ключа - уви не пали грам не припуква.....нищо. Стартера върти доста бързо /имам нов акумулатор/ и така десетки пъти без резултат.....колата няма аларми, имобилайзери др. такива мотора е м50б20 без ванус с бош електроника.
днес разглобих бенз рейка и я вкарах на топло да не би да е имало вода в бензинеца всичко подсуших и я върнах но пак не запали....бензин идва и даже свещите са мокри, свалих свещите и като въртя на стартер дават искра но не пали....ама никак не припуква въобще :dunno:
има бензин - незнам колко бара е, има ток - незнам дали искрата се подава навреме - но не пали........
Последна промяна jorji6i6i на 04 Фев 2011, 18:21, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: 12' F30 335i

Re: м50 - вчера изгасена , днес въобще не пали

Мнение от taba4ko » 31 Яну 2011, 20:53

извинявам се за поста, нещо не съм допрочел както и съм пропуснал момента с мокрите всещи. :oops: при това положение и аз мисля да провериш датчика на коляновия вал
Последна промяна taba4ko на 31 Яну 2011, 23:02, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 31 Яну 2011, 21:29

jorji6i6i написа:Здравейте колеги,
имам следния проблем вчера карах колата до ъм 20:00 часа изгасих я и всичко си беше наред. Сътринта в 08:00 се качвам /навън -11 градуса/ вътра ключа, пали за секунда и гасне. Викам си нещо и е тежко докато разбие маслото или аз незнам и пак въртя ключа - уви не пали грам не припуква.....нищо. Стартера върти доста бързо /имам нов акумулатор/ и така десетки пъти без резултат.....колата няма аларми, имобилайзери др. такива мотора е м50б20 без ванус с бош електроника.
днес разглобих бенз рейка и я вкарах на топло да не би да е имало вода в бензинеца всичко подсуших и я върнах но пак не запали....бензин идва и даже свещите са мокри, свалих свещите и като въртя на стартер дават искра но не пали....ама никак не припуква въобще :dunno:
има бензин - незнам колко бара е, има ток - незнам дали искрата се подава навреме - но не пали........

Щом има бензин и искра , значи искрата или горивото не идват в правилния момент ... Виж си датчика на коляновия вал

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 31 Яну 2011, 21:31

Колегата Методи е прав.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorji6i6i » 31 Яну 2011, 21:45

лошото е, че пробвах и с друг дтачик и нищо не стана......
мисля за тая помпа ако не дава точно 3 бара дали е проблем да не запали.....
преди това от около година колата палеше с въртене на стартер 1-2 секунди винаги....никога не пали от зъб

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 01 Фев 2011, 0:43

jorji6i6i написа:лошото е, че пробвах и с друг дтачик и нищо не стана......
преди това от около година колата палеше с въртене на стартер 1-2 секунди винаги....никога не пали от зъб

Е добре де , нали казваш , че гориво има ,сега пък се съмняваш в помпата ...
Откачи маркуча преди горивния филтър , подай контакт и ако текне гориво с приличен дебит, значи не ти е в нея грижата ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 01 Фев 2011, 9:24

jorji6i6i написа:лошото е, че пробвах и с друг дтачик и нищо не стана......

3 бара ти е на рейката, там има един клапан, който регулира тва налягане да е толкова и квото е над 3 бара ти се явява обратния бензин. Самата помпа дори прави над 5 бара мисля. Тва ти го казвам с цел ако мериш нещо да не се изненадаш.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///M335i

Мнение от Monoid » 01 Фев 2011, 10:10

Провери си бензиновата помпа колега по същият начин ми стана и на мен преди 1 година гася колата и сле тва припали един път леко , пак загасна и след това никаква я нямаше тотално умря. Смених бензиновата помпа и сичко беше на 6 отново :) Ще те посъветвам , ако това ти се окаже проблема да не си копуваш китайска помпа за 100 лева а оригинална или пък ако 240 лв ти се строрят много с 1 година гаранция си земи от колега втора ръка , но не и китайска :yes: Успех.
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M40 1.8 metan

Мнение от buny_boy11 » 01 Фев 2011, 11:57

Китаиска но потопена в бензин а не на резерва :idea: приятел навьртя над 100х.км.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Monoid » 01 Фев 2011, 12:13

Приятел зависи на кво случиш , ако мислиш че китайските са добри слагай си само китайски части на колата докато случиш на някои боклук и след тва да почнеш да си блъскаш главата в стената и да викаш олеле майко що не взех Немска "'Bosch" примерно.
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 01 Фев 2011, 12:32

Monoid написа:Приятел зависи на кво случиш , ако мислиш че китайските са добри слагай си само китайски части на колата докато случиш на някои боклук и след тва да почнеш да си блъскаш главата в стената и да викаш олеле майко що не взех Немска "'Bosch" примерно.

Напълно подкрепям горе казаното !
Слагаш китайска за 100 лв (примерно ) , гори (евентуално) , после отиваш и пак даваш 250 за истинска ... , резултата е 350 общо , а 100 -те все едно си минал покрай кофата за боклук и си ги хвърлил вътре !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 01 Фев 2011, 13:04

metodi80 написа:
Monoid написа:Приятел зависи на кво случиш , ако мислиш че китайските са добри слагай си само китайски части на колата докато случиш на някои боклук и след тва да почнеш да си блъскаш главата в стената и да викаш олеле майко що не взех Немска "'Bosch" примерно.

Напълно подкрепям горе казаното !
Слагаш китайска за 100 лв (примерно ) , гори (евентуално) , после отиваш и пак даваш 250 за истинска ... , резултата е 350 общо , а 100 -те все едно си минал покрай кофата за боклук и си ги хвърлил вътре !

дето са казали хората, евтиното винаги излиза скъпо ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorji6i6i » 01 Фев 2011, 13:34

благодаря колеги, писал съм че има бензин но все пак се съмнявам в помпата дали дава дебит, щото друго неможе да е....днес ще меря налягането....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Monoid » 01 Фев 2011, 13:47

Колега , като казваш че има бензин горе долу колко литра има вътре ,защото след като смених помпа , колата пак почна да ми праи мизерий и като влезнеше в резервата почваше да гасне и да не иска да пали и се оказа , че имам скъсан маркуч на входящият бензин и колата засмукваше въздух вместо бензин. Такаче ако имаш 5 6 литра в колата налей бензин и пробваи пак ;)
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorji6i6i » 01 Фев 2011, 22:07

колата има 30 литра бензин....
днес мерих налягането на бензина:
- директно помпата подава над 6 бара /манометъра ми е до толкова, а може и повече да е било/
- с вакуум регулатора 3,5 бара
- с изключен регулатор пак 3,5 бара /на самия регулатор пише 3,0 бара/

доколкото прочетох в форума, при изправен регулатор колата на тихи обороти трябва да работи на 2,8 бара при форсиране 3,0 бара.......и съответно мислч, че проблема за паленето ми е в този регулатор........ :banghead:

междудругото като махнах бензиновата рейка от мотора и завъртях мотора запали за около 3-4 секунди с горивото което беше останала в цилиндрите.....все пак има светлина в тунела.........

Следваща

Назад към E36