Затвориха "Арена" и "Замунда"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Затвориха "Арена" и "Замунда"

Мнение от alx » 01 Фев 2011, 19:01

Feanor написа:
alx написа:условна? коя част от понятието "пропуск за реализирани печалби" не е ясна? :) като аз искам да чуя някаква музика, но не я купя и платя на правоносителя защото вместо това ти ми я запишеш- кой е лишения от печалба?

Tънкият момент е, че адски много хора биха чули дадена музика, ако е безплатна, но много малко от тях биха дали пари за това. Въпросните пропуснати печалби са ужасно спекулативни и нямат никаква връзка с реалността.
Освен това има още един момент - аз като потребител на определена музика искам да стимулирам финансово авторите и. Което рядко се оказва същото като правоносителите и. ;)

а още по-тънкия момент е че всичката музика на този свят може да бъде чута на ютюб където автора е "заплатен" със съответните реклами и трафик и е съвсем легално. дори хората са ти сложили линкове към амазон или айтюнс и като ти хареса нещо да щракнеш и да си го купи- това е идеята... но вместо това в момента в които отидеш на някой конвертър от ютюб на мп3 и я смъкнеш- си нарушил закона.

за стимула на авторите- това не е тема за тази дискусия. ти и като даваш пари със смс-и голяма част от парите отиват за оператора, но това е официалния механизъм които е приет и "автора" е съгласен.... пък ако толкова много искаш да помогнеш финансово- следващия път като тръгнат на турне- иди на концерт. от всичките схеми за дотиране на автора най-голяма част от приходите отиват при него от постъпленията от концерти.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 01 Фев 2011, 21:11

alx написа:за стимула на авторите- това не е тема за тази дискусия. ти и като даваш пари със смс-и голяма част от парите отиват за оператора, но това е официалния механизъм които е приет и "автора" е съгласен.... пък ако толкова много искаш да помогнеш финансово- следващия път като тръгнат на турне- иди на концерт. от всичките схеми за дотиране на автора най-голяма част от приходите отиват при него от постъпленията от концерти.

Според мен е точно за тази дискусия, нещата са свързани. Ако "официалният механизъм" беше безупречен, такъв проблем нямаше да има. Дали пиратството е точно правилният начин за оказване на натиск от страна на потребителите е друг въпрос. Но не виждам защо не, след като върши работа. Колкото до концертите - аз това и правя, всъщност. :)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Фев 2011, 21:27

Feanor написа:Ако "официалният механизъм" беше безупречен, такъв проблем нямаше да има.

разбира се. как да бъде "безупречен"? плетенето на закони и прилагането им е упражнение по правене на компромиси. резултата съответно е компромис- но закона е закон. ние мишките може да го спазваме а може и да не го спазваме но със ясното съзнание, че ако ни олепят ще има лоши последствия.

простичката ми мисъл е че това че си мислиш че закона не е правилен/безупречен и по тази причина не го спазваш не е оправдание.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 01 Фев 2011, 22:48

alx написа:простичката ми мисъл е че това че си мислиш че закона не е правилен/безупречен и по тази причина не го спазваш не е оправдание.

Разбира се. Може да е форма на протест, но оправдание не е със сигурност.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 04 Фев 2011, 6:37

абе момчета, да ви питам: сийдвате ли? аз много мраза :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 04 Фев 2011, 8:34

1 Тб качен : 3 Тб свалени.

Ти как мислиш :mhihi:
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 04 Фев 2011, 10:12

Добре дошъл, MaverickVS [излез]
Рейтинг: 1.582 Качено: 10.31 TB Свалено: 6.52 TB

Дали не сийдвам :mhihi:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 04 Фев 2011, 14:52

Качено 3.58 TB [5.03 GB/Ден]
Свалено 1.04 TB [1.46 GB/Ден]
Коефициент 3.443
:mhihi:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: E39 530i

Мнение от martin_anastasov » 04 Фев 2011, 15:01

Да имате проблеми с отварянето на Арена?
Аз от вчера вечерта не мога да влезна. :shock:
Селянията не е местожителство, тя е състояние на душата!

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 04 Фев 2011, 15:47

Това са написали:
ArenaBG Freedom:
Не навсякъде я няма. Проблема е технически и ще бъде оправен. Няма смисъл да се пише при аварийни ситуации на ArenaBG.ch

Свален 1.07 TB
Качено 3.41 TB
Коеф. 3.17

Рейтинг: 2.616 Качено: 1.73 TB Свалено: 675.65 GB (обновява се на 24ч.)

Сийдвам достатъчно смятам :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 04 Фев 2011, 17:47

и аз мисля че сийдвам :mhihi:

Добре дошъл, momo1st [излез]
Рейтинг: 8.635 Качено: 3.83 TB Свалено: 454.64 GB (обновява се на 24ч.),доскоро ми беше към 18 рейтинга,ама почнахме двама да сваляме от моя рег,пък само аз сийдвам и ето ти!
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 06 Фев 2011, 23:41

От моите наблюдения върху българските торенти ( а имам, в единия коефициента ми е 5.4, в другия, 3.2), монетата отново има две страни. Пиратството е само едната. Другата е достъпа до ценни файлове и в моя случай, ТВ програми от цял свят, при които реално няма нарушаване на авторското право. Торентите адски много ми помагат в работата, при това без да нарушавам никакви права. Даже напротив. Мога още много да пиша по темата, но ще обобщя с простия факт на българската реалност. С малки изключения, потребителите на торентите не са потрбители на комерсиални аудио-визуални произведения. Ако един филм го няма в торента, човека не го гледа, ако не дръпне компилация, никога няма да я чуе. Реално в българските условия, щети не се нанасят, с изключение на някои софтуери. Ако има такива, те се компенсират от ефекта на тийзъра. Например първите пиратски рипове на Старкрафт2 само стимулираха хиляди геймъри тук да си купят легално играта. Същото важи и за филмите - от Аватар до Убийствен пъзел, торентите само разпалиха апетита за голям екран. Киноразпространителите не са били толкова добре от 10 години откъм приходи. Реално, ако някой страда, това са телевизиите, но не им пука особено, защото бизнес модела им е малко изкривен тук. Борба срещу пиратството, да, но не с метода "нет человек, нет проблем"...
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Jonny » 08 Фев 2011, 23:40

Mariyan Tashev Aerial Productions

Предишна

Назад към Извън Темата