Съвет за покупка на газов пистолет

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Re: Съвет за покупка на газов пистолет

Мнение от makaveli316 » 02 Фев 2011, 15:42

cherepa83 написа:
makaveli316 написа:В Бг легално ли е да имаш газов?

все още да!

А такъв дето стреля с гумени патрони?
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 02 Фев 2011, 15:57

laviatan написа:Ами свестен -ама от хубавите по-евтин. :mhihi:
В специализираните форуми ще почнат да ми разпъват едни локуми и наистина ще кажат ,че най-хубав е най-скъпия :mhihi:
Интересуват ме лични мнения на колеги,които притежават такова нещо и имат трезво мнение по въпроса.
Благодаря предварително :yes:

Търси газняк който да НЕ е от Цам... това е най- важното защото цамовите редвно се цепят на места :mhihi:

makaveli316 написа:
cherepa83 написа:
makaveli316 написа:В Бг легално ли е да имаш газов?

все още да!

Стига да имаш разрешително за боен :) Защото на бойния се слагат "гумени патрони"... на газовия ако му сложиш, много жестоко може да ти пострада ръката...

Потребител
Аватар
Кара: Каквото има

Мнение от v1e9s8o8 » 02 Фев 2011, 15:59

Вземи си по скъп пистолет заслужава си.
Последна промяна v1e9s8o8 на 21 Апр 2014, 22:46, променена общо 1 път
Като умреш, ти не знаеш, че си умрял и не ти е тежко на теб, а на другите...
.същата работа е и като си тъп!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 02 Фев 2011, 17:47

Имай предвид, че от края на миналата година и газовите пистолети се водят на отчет - не е нужно разрешително, а в двуседмичен срок от покупката да го регистрираш в съответното РПУ.
Чл. 54. (1) Български граждани, граждани на други държави членки, пребиваващи на територията на Република България, граждани на трета държава, постоянно пребиваващи на територията на Република България, физически и юридически лица, регистрирани като търговци по реда на Търговския закон, и юридически лица с нестопанска цел, регистрирани по реда на Закона за юридическите лица с нестопанска цел, са длъжни в 14-дневен срок след придобиване на газово и сигнално оръжие и/или пневматично оръжие с кинетична енергия над 24 джаула да уведомят писмено началника на РУ на МВР по местонахождение на обекта за съхранение или по постоянния адрес на физическото лице.

ЗАКОН за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 02 Фев 2011, 18:43

P1tbuL написа:...
makaveli316 написа:...

Стига да имаш разрешително за боен :) Защото на бойния се слагат "гумени патрони"... на газовия ако му сложиш, много жестоко може да ти пострада ръката...

Не съм 100% сигурен, но мисля, че стоп-патроните у нас са забранени за цивилни граждани.
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 02 Фев 2011, 18:52

+1 за револвер. Българските Аркуси примерно са много добри, барабаните са от бойна стомана и са практически неразрушими. Не си и помисляй да слагаш стопак или змийски, щото ако те хванат е по-страшно отколкото да те хванат с незаконен боен.
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 02 Фев 2011, 18:56

AGD написа:Имай предвид, че от края на миналата година и газовите пистолети се водят на отчет - не е нужно разрешително, а в двуседмичен срок от покупката да го регистрираш в съответното РПУ.
Чл. 54. (1) Български граждани, граждани на други държави членки, пребиваващи на територията на Република България, граждани на трета държава, постоянно пребиваващи на територията на Република България, физически и юридически лица, регистрирани като търговци по реда на Търговския закон, и юридически лица с нестопанска цел, регистрирани по реда на Закона за юридическите лица с нестопанска цел, са длъжни в 14-дневен срок след придобиване на газово и сигнално оръжие и/или пневматично оръжие с кинетична енергия над 24 джаула да уведомят писмено началника на РУ на МВР по местонахождение на обекта за съхранение или по постоянния адрес на физическото лице.

ЗАКОН за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия

Имаш ли представа как стоят нещата при заварено положение? В смисал, притежавам оръжието от преди да влезе този закон в сила. Подлежа ли на някакви санкции, че още не съм го регистрирал?

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 02 Фев 2011, 19:05

Подлежиш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 02 Фев 2011, 19:09

За заварено положение срока мисля, че е една година, за да се заведе на отчет оръжието, но за по-сигурно виж в закона, спомената е ситуацията. Законът е обнародван септември 2010-а, така че ти е рано да мислиш за санкции, но и те трябва да са описани там или поне да е споменато къде ги има.

Edit : Глава девета АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 02 Фев 2011, 19:29

Zagy написа:+1 за револвер. Българските Аркуси примерно са много добри, барабаните са от бойна стомана и са практически неразрушими. Не си и помисляй да слагаш стопак или змийски, щото ако те хванат е по-страшно отколкото да те хванат с незаконен боен.

Аре недей точно с "Аркус"-ите,че ако знаеш какви "инженери" ги мислят и какви пияници ги правят,па какъв "контрол" минават,от "Аркус"-само гранати и взриватели-че са по чужд стандарт и са доказано непрощаващи ;)
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 02 Фев 2011, 19:37

Що бре - аз имам револвер Аркус (верно - взиман е преди повече от 10 години) и съм страшно доволен...
Si non confectus, non reficiat.

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 02 Фев 2011, 20:29

Купи си хубав... Umarex е добра марка принципно. И както казаха колегите, вземи револвер и ползвай качествени боеприпаси, защото при газовото оръжие засечки се получават много по-често от бойното.
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fnt » 02 Фев 2011, 21:30

CTORH написа:
P1tbuL написа:...
makaveli316 написа:...

Не съм 100% сигурен, но мисля, че стоп-патроните у нас са забранени за цивилни граждани.

Забранени са стоп-патроните за цивилни :yes:
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 02 Фев 2011, 21:41

Zagy написа:Що бре - аз имам револвер Аркус (верно - взиман е преди повече от 10 години) и съм страшно доволен...

Защото завърших паралелка"Производство на боеприпаси и взривоопасни материали",специалист съм в тази област,прекарал съм няколко годинки в Аркус на практика,знам технологии стандарт всичко,не съм поискал не съм почнал работа там,не като работник,ама знам и съм защитавал на дипломни работи почти всеки един технологичен процес за изработка,знам кое отде иде и как се прави,всичко друго но не и пистолетите на аркус,е има и сполучливи модели ама те не са за нашия пазар и са по чужд стандарт,но не споря,може да си уцелил качествена бройка ;)
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 02 Фев 2011, 22:06

Значи трябва да го заявя в районното след като го закупя :yes:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата