Въпрос до копютърните специалисти

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Въпрос до копютърните специалисти

Мнение от Subazu » 02 Фев 2011, 20:37

Така....
Имам система 5.1,която си работи безотказано,но преди няколко дни реших да пробвам дали свири стария ми субуфер.Той е с усилвател към него и 3.5мм жак.Саунд картата ми е с 6 порта и на 3 от тях ми е включена ситемата 5.1. Реших да пробвам да включа субуфера на някой от свободните портове и той проработи идеално.Нагласих го като 2-ри център,но когато пусна някоя MP3-ка не свири,а на теста си работи.Пуснах и филм-пак същото,а най-странното,е че като пуснах DVD проработи.Ползвам един и същ плейър и за филми и за DVD,а само на DVD-то ми се включва,а на Xvid-а и MP3 ни вопъл,ни стон.
Имате ли идея,как мога да си ползвам допълнителния субуфер за музика и филми?
Благодаря предварително.

П.П.Дъното ми е Gigabyte GA-890XA-UD3,ако това има някъкво значение.
Родили сме се без да искаме,
ще умрем без да сикаме,
затова ще живеем както си искаме.

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Re: Въпрос до копютърните специалисти

Мнение от t060 » 02 Фев 2011, 21:17

Xvid-а и MP3-то не са имали 2-ри sound канал и не е имало какво да свири стария буфер. DVD-то е имало 2-ри канал и съответно буфера го е изпълнил.
Изображение
От тогава русото не е на мода.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Два умрели форда и 28ца
Мечтае да кара: Танк
Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile

Мнение от FuRoRR » 02 Фев 2011, 21:32

5.1 то по принцип би трябвало да използва Rear,Side,C/Sub портовете-за допълнителния субуфер ползвай Line Out - зеления изход.От настройките на звуковата карта която предполагам е вградения Realtek HD трябва да забраниш заглушаването на останалите портове когато има нещо включено в един от тях.XP нямаше такава опция и би трябвало да тръгне от раз.Даже мисля че само при Виста имаше такава опция.От настройките на плейърите,които не знам какви са-на Sound device избираш Speakers и всичко трябва да работи.При мен е така ,но вместо субуфер съм вързал слушалки и върви.Ако пък не стане , за изход към втория суб ползвай изхода за слушалки на предния панел заедно с Low profile 3.5 жак - за да не стърчи.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Subazu » 02 Фев 2011, 21:40

Реших си проблема,благодарение на потребител от друг форум.Ето и коментара:

"Явно, системата ти не праща звук към "вторият център", когато няма източник с център.
Пускаш МР3 с два канала и не можеш да очакваш звук от център, респективно и от втори такъв.
Пускаш DVD с предвидена централна колона и получаваш звук от втората такава.

Много субуфъри са с възможност за пропускане на стерео през тях и така те да обират баса. Виж твоя какви входове и изходи има и ако можеш го прекарай през предните ляв и десен канал (изкарвайки същите после през него), а не като втори център."
ще умрем без да сикаме,

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 03 Фев 2011, 17:46

t060 написа:Xvid-а и MP3-то не са имали 2-ри sound канал и не е имало какво да свири стария буфер. DVD-то е имало 2-ри канал и съответно буфера го е изпълнил.

Ами той колегата ти го е написал още във втория пост,ама ти май само си пуснал темата и си я зарязал,като питаш,поне се интересувай минимум от уважение какво са ти отговорили-иначе защо питаш-да има теми?
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

Потребител
Аватар

Мнение от Subazu » 03 Фев 2011, 23:57

Благодаря за отговорите!!!
Разбира се,че след 2-та отговора щях да се оправя,но мненията ми трябва да се одобрават от модератор и оттам идва разминаването.

Моля модераторите да заключат темата.
ще умрем без да сикаме,

Назад към Извън Темата