Съвет за покупка на газов пистолет
Модератор: Общи модератори
69 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Съвет за покупка на газов пистолет
momo-1st написа:Защото завърших паралелка"Производство на боеприпаси и взривоопасни материали",специалист съм в тази област,прекарал съм няколко годинки в Аркус на практика,знам технологии стандарт всичко,не съм поискал не съм почнал работа там,не като работник,ама знам и съм защитавал на дипломни работи почти всеки един технологичен процес за изработка,знам кое отде иде и как се прави,всичко друго но не и пистолетите на аркус,е има и сполучливи модели ама те не са за нашия пазар и са по чужд стандарт,но не споря,може да си уцелил качествена бройка
Ами не знам кой модел е - класически 6 заряден 9мм револвер, 2.5 инча цев, брюниран барабан, пластмасови ръкохватки... трябва да е старо някакво производство. Купуван е през 90-те години някъде (94-95-96та). Адски много бой е видял, много сухо щракане, но не се предава. С вкладна цев е. Все още е в топ кондиция.
Si non confectus, non reficiat.
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
Zagy написа:momo-1st написа:Защото завърших паралелка"Производство на боеприпаси и взривоопасни материали",специалист съм в тази област,прекарал съм няколко годинки в Аркус на практика,знам технологии стандарт всичко,не съм поискал не съм почнал работа там,не като работник,ама знам и съм защитавал на дипломни работи почти всеки един технологичен процес за изработка,знам кое отде иде и как се прави,всичко друго но не и пистолетите на аркус,е има и сполучливи модели ама те не са за нашия пазар и са по чужд стандарт,но не споря,може да си уцелил качествена бройка
Ами не знам кой модел е - класически 6 заряден 9мм револвер, 2.5 инча цев, брюниран барабан, пластмасови ръкохватки... трябва да е старо някакво производство. Купуван е през 90-те години някъде (94-95-96та). Адски много бой е видял, много сухо щракане, но не се предава. С вкладна цев е. Все още е в топ кондиция.
Това ли е:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
- Zagy
- нафтения
-
Точно такъв е. На снимката е даден с дългата цев, моя е с късата.
Знаеш ли нещо повече за този модел?
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
Zagy написа:Точно такъв е. На снимката е даден с дългата цев, моя е с късата.
Ами на снимката му има Такт данни,ако не се вижда добре мога да ти ги копи/пейстна,но по принцип аз изучавах боеприпаси и взриватели,не толкова стрелково оръжие,но ако кажеш какво точно те интересува,мога да се позанимавам да потърся!

Пардон,ето го твоя точно:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна momo-1st на 03 Фев 2011, 0:13, променена общо 1 път
![]()
![]()
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
- Zagy
- нафтения
-
momo-1st написа:Ами на снимката му има Такт данни,ако не се вижда добре мога да ти ги копи/пейстна,но по принцип аз изучавах боеприпаси и взриватели,не толкова стрелково оръжие,но ако кажеш какво точно те интересува,мога да се позанимавам да потърся!
Ами нищо конкретно - просто ми беше интересно какво знаеш за този револвер като човек от бранша. Мерси

ПП: сори за

- momo-1st
- младши ентусиаст
-
Zagy написа:momo-1st написа:Ами на снимката му има Такт данни,ако не се вижда добре мога да ти ги копи/пейстна,но по принцип аз изучавах боеприпаси и взриватели,не толкова стрелково оръжие,но ако кажеш какво точно те интересува,мога да се позанимавам да потърся!
Ами нищо конкретно - просто ми беше интересно какво знаеш за този револвер като човек от бранша. Мерси![]()
ПП: сори за![]()
По-горе си поправих снимката в следващото мнение,не съм точно от бранша,учил съм това,съвсем друго работя,единственото което мога да кажа че се правят от много висококачетвени материали,просто замисъла им куца понеже нашенски инжинери ако мога да ги нарека така ги мислят,но тезо оръжия(не само пистолети),които са по руски или нато стандарт са мног,ама много добри!

И аз се извинявам за Офф-топик-а
![]()
![]()
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
не си взимай газов за отбрана! ще патиш.
ако го взимаш да си пуцаш по празници от балкона с ракети -става! но не го вади на улицата ,щото ако отсреща е боен може да ти разпилеят мозъка .
а как седят нещата с ракета на газов!? питам разбиращите. примерно една фосфорна ракета отпред в накрайника и халосен патрон може да свърши много работа за поражения по противник....има ли някви ограничения за носене!?
и - да! и аз ти препоръчвам револвер ако ще купуваш!
ако го взимаш да си пуцаш по празници от балкона с ракети -става! но не го вади на улицата ,щото ако отсреща е боен може да ти разпилеят мозъка .
а как седят нещата с ракета на газов!? питам разбиращите. примерно една фосфорна ракета отпред в накрайника и халосен патрон може да свърши много работа за поражения по противник....има ли някви ограничения за носене!?
и - да! и аз ти препоръчвам револвер ако ще купуваш!
И аз имам револвер Аркус взиман преди над 10 години и съм много доволен от него.Кофтито е че газовите не стават за самозащита.В един оръжеен форум бяха правили тестове с най-силните газови патрони срещу нападател от 1-2метра 5 патрона....нищо.Нападателя за 1/2 секунда се позабави и после продължи.После казваше,че му е залютяло силно,гадело му се е,но не би го спряло ако атакува някой.Клипа даже го имаше в вбокса.Аз моя верно само по празниците го полвам за шумотевица,щото не ми се проверява ако тръгна да го вадя на някой той какво ще извади.

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
SKISA написа:не си взимай газов за отбрана! ще патиш.
И аз съм на мнение че газовия за самоотбрана не е подходящ, най-малкото че за да има ефект трябва да стреляш в лицето, което може да изиграе лоша шега в някой момент.

Виж за разни животни що-годе става, ама за хора съм твърдо против

Друга тема е че при самоотбрана ако се наложи да стреляш, трябва да стреляш в крайник, иначе много много не е самоотбрана.

Общо взето тва с ракетата си е доста опасно, щото тя ще го удари евентуално оня срещу тебе, ама после къде ще иде...?!
Да не говорим ако не го уцелиш че може някой невинен да го отнесе или да запалиш нещо и т.н.
Иначе реално и с халосни патрон можеш да нараниш човек ако стреляш от упор

- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
VesoPesa написа:........Иначе реално и с халосни патрон можеш да нараниш човек ако стреляш от упор
........И не само да го нараниш

Историята помни и случаи с фатален край

Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание

- Zagy
- нафтения
-
SKISA написа:а как седят нещата с ракета на газов!? питам разбиращите. примерно една фосфорна ракета отпред в накрайника и халосен патрон може да свърши много работа за поражения по противник....има ли някви ограничения за носене!?
Скис - тая ракетка е толкова лека, че няма никакъв шанс да нарани никой - според мен просто ще отскочи... ако е на голо може и да позапържи малко, но пак ме съмнява. А ако говориш за изгарянето - пак няма как да стане.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Фосфорните ракети не са ли забранени, те май и при военните са забранени?
И ракетите не са забранени, но как ше вадиш срешу някой, тряя да му кажеш, чакай малко да тура ракетката
И моя увеселителен аркус е на 15г, и му нема нищо. И е видял много зор и не е чистен никога
И ракетите не са забранени, но как ше вадиш срешу някой, тряя да му кажеш, чакай малко да тура ракетката

И моя увеселителен аркус е на 15г, и му нема нищо. И е видял много зор и не е чистен никога

От година и половина имам Zoraki 914,до сега съм изстрелял над 300 патрона и проблеми не съм имал.
Единствения съвет който мога да дам е да се използват хубави боеприпаси,което не включва турските такива,аз ползвам патроните на Umarex и до сега пистолета не е засичал никога
Ето ти и сравнение м/у Зоракито и Валтер на Умарекс:
http://forum.sotisbg.com/viewtopic.php?t=2587
Зораки- 70лв.
Валтер-280лв.
И двата вършат една и съща рабора,плашат гаргите
Единствения съвет който мога да дам е да се използват хубави боеприпаси,което не включва турските такива,аз ползвам патроните на Umarex и до сега пистолета не е засичал никога

Ето ти и сравнение м/у Зоракито и Валтер на Умарекс:
http://forum.sotisbg.com/viewtopic.php?t=2587
Зораки- 70лв.
Валтер-280лв.
И двата вършат една и съща рабора,плашат гаргите

THINK POSITIV
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Тъкмо се е зафоримила темата да питам - какъв пищов ми трябва да си стрелям ей така по кутийки и други цели и същевременно да мога да го ползвам за самоотбрана, но не ми се иска да обгазявам тоя насреща ми там с халосни ли какви са водят просто да го заболи яко да не може да мръдне от болка.

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
въздушен,но мисля,че няма чак такъв,че като го запържеш да умре от болка
другия варянт е пистолет за пеинтбол,в джак-асс като ги гледам от 10-15м. кви синини прави не е истина
другия варянт е пистолет за пеинтбол,в джак-асс като ги гледам от 10-15м. кви синини прави не е истина

69 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5