Задължително ли е да се напише номера на винетката?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Re: Задължително ли е да се напише номера на винетката?

Мнение от spacepl » 03 Фев 2011, 10:51

Да бе, той полицая е малоумен нали. Със същия успех ще го убедиш, че не са задължителни вече.

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 03 Фев 2011, 10:59

Големи сте тарикати всички. Я го разделете на дните в годината - пада се по 18 стотинки на ден!!!
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 03 Фев 2011, 11:14

spacepl написа:Да бе, той полицая е малоумен нали. Със същия успех ще го убедиш, че не са задължителни вече.

Ми незнам дали е малоумен, ама къде в закона е указано колко силно трябва да е залепнала винетката за стъклото? На какво основание ще те санкционира, при положение, че имаш истинска винетка залепена на предното стъкло, а даже и номерара си си написал?

Huku написа:Големи сте тарикати всички. Я го разделете на дните в годината - пада се по 18 стотинки на ден!!!

Въпроса не е по колко стотинки на ден се падат, а в това, че ти чрез винетката плащаш за това, че използваш републиканската пътна мрежа. Купувайки си винетката ти тази такса я плащаш. Като имаш повече от една кола не е коректно да те карат да си купуваш за всяка кола, която имаш отделна винетка, защото не пътуваш едновременно с всичките ти коли. Плащаш си за една кола и пътуваш с една кола, какво значение има коя от всичките е? В други държави, където се плаща на входовете и изходите на магистралите, като тръгнеш да плащаш, плащаш такса за една кола и съответно за изминатите километри. Не ти правят справка, че освен тая кола имаш примерно още 4 коли и да те карат да плащаш петорна такса.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 03 Фев 2011, 14:24

И в закона го има и на гърба на винетката пише! Сега ме мързи да търся но пишеше нещо от сорта, че не добре залепени винетки ще се считат за нередовни :) .Има и инструкции как да се залепи даже. Пък и като е лепната с пликче от горе пада почти сама.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d '02
Мечтае да кара: подводница

Мнение от King Nothing » 03 Фев 2011, 15:04

CTORH написа:Въпроса не е по колко стотинки на ден се падат, а в това, че ти чрез винетката плащаш за това, че използваш републиканската пътна мрежа. Купувайки си винетката ти тази такса я плащаш. Като имаш повече от една кола не е коректно да те карат да си купуваш за всяка кола, която имаш отделна винетка, защото не пътуваш едновременно с всичките ти коли. Плащаш си за една кола и пътуваш с една кола, какво значение има коя от всичките е? В други държави, където се плаща на входовете и изходите на магистралите, като тръгнеш да плащаш, плащаш такса за една кола и съответно за изминатите километри. Не ти правят справка, че освен тая кола имаш примерно още 4 коли и да те карат да плащаш петорна такса.

Не си прав колега.
Данъкът е за автомобил, не за водач.
Жена ми може да кара моята кола, синът ми другата ми кола, а аз да карам 3та кола.
Ако данъкът е за водач ще трябва всеки който например кара служебна кола да си плати :)
Или ако едно семейство има 1 кола и 4 шофьора - смятай колко пари ще идат :D

Просто идеята с тези лепенки по предното стъкло е тъпашка - винетки, застраховки, прегледи... Да издадат допълнително талонче към автомобила и готово. Хем няма да чоплим като грешни дяволи, когато трябва да сменим, хем няма да ни грози колите.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 03 Фев 2011, 15:43

CTORH написа:
Huku написа:Големи сте тарикати всички. Я го разделете на дните в годината - пада се по 18 стотинки на ден!!!

Като имаш повече от една кола не е коректно да те карат да си купуваш за всяка кола, която имаш отделна винетка, защото не пътуваш едновременно с всичките ти коли.

От твоите уста - в божиите (и бойковите) уши! :mhihi:
Чудя се обаче що в диското цялата компания ни карат да си плащаме за WC - като пикаем един по един бе, мама му стара?! :ranting: :lol:

ПС Логиката ако не си я разбрал е елементарна - винетката е не за хора, а за коли ;)
Всеки ден 5 души да се возят в 1 кола - повече от 1 винетка няма да им искат.
Ама ако некой гъзар иска да кара всеки ден различна кола - може да си го позволи (особено щом може да си позволи няколко коли) ;)
Иначе знаем, че една махала може да си върти една винетка в зависимост от това кой точно ще ходи до градО - и целта е точно това да се избегне ;)

Все пак идеята ти е похвална! Ако успее - пробвай да отмениш изцяло плащането на данъци! Ако и тя успее - ти си моят фаворит за премиер (на фалирала държава) :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 03 Фев 2011, 16:07

Тя държавата отдавна е фалирала и със или без винетки пътищата са под всякаква критика. Нямам против да си купувам винетка, но всеки един ремонт на гума, джанта или шарнир да ми го поема пътното :mhihi: Мисля, че е справедливо.
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от CTORH » 03 Фев 2011, 17:00

Е пичове що ме нападнахте са. Тя винетката не е данък, аз данъка си го плащам в общината. Винетката просто ти е нещо като разрешително да ползваш междуградските пътища и за това си мисля, че не е честно да ни ограничават по този начин. Но както и да е, просто си изразих мнението. То поне пътищата ни да бяха читави да не те е яд за кво ги даваш тея пари...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 03 Фев 2011, 17:21

Аз се оглеждам за такава винетка, ще ми се майтап да си лепна една такава на джама
cvetelinka2.jpg
:mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М50+++

Мнение от Radoslav318i » 03 Фев 2011, 23:05

А аз като си написах с номера с химикал кво прайм ся :bgflag:
По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 03 Фев 2011, 23:13

King Nothing написа:Не си прав колега.
Данъкът е за автомобил, не за водач.
Жена ми може да кара моята кола, синът ми другата ми кола, а аз да карам 3та кола.
Ако данъкът е за водач ще трябва всеки който например кара служебна кола да си плати :)
Или ако едно семейство има 1 кола и 4 шофьора - смятай колко пари ще идат :D

Идеята е друга. Ако имам три коли и живея сам, щот приятелката ме е заебала зар'ди градинаря, аз ще си карам и двете с една винетка. До сега не съм виждал някой да кара повече от една кола едновременно, скоро няма и да видя.
А ако все още не съм наел градинар, тогава ще купя още една винетка - тя ще се ползва от приятелката ми.
Ако обаче имам и любовница, на нея ще купя трета винетка.
Колкото хората - толкова винетките. Като една винетка да може да се ползва от много хора - примерно като по средата на годината ми кажат, че няма да мога да карам кола половин година, да мога да я дам на бай Пенчо, понеже сме пили заедно миналия вторник и е казал, че няма пари.
Това е моето виждане.
П.П.: Колега, тия винетки СИБанка, съм ги виждал в даскалото на прозореца лепнати, мога да се поинтересувам.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 04 Фев 2011, 2:40

saleen написа:Аз се оглеждам за такава винетка, ще ми се майтап да си лепна една такава на джама
cvetelinka2.jpg

лепни си...
аз ше се оглеждам след тва за тема от тебе "лепнаха ми глоба" :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 04 Фев 2011, 10:54

а аз да задам друг въпрос. Та колата ми е с пловдивска регистрация и миналата неделя дойдох в София отще със старата винетка (30.01) и вчера си махнах тази старата и в момента още нямам винетка, тва проблем ли е някакъв ако карам без винетка, но само в рамките на София? Да кажа пак колата е с пловдивски номер.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Мнение от Benedetto » 04 Фев 2011, 12:01

saleen написа:Аз се оглеждам за такава винетка, ще ми се майтап да си лепна една такава на джама
cvetelinka2.jpg

Е това ако не е наглост. Все едно по времето на БСП, не се плащаха всички държавни такси в ЦветелинкаБанк и все едно нямаше винетки.

BiTurbo написа:а аз да задам друг въпрос.....

Практически няма за какво да те санкционират, но може да те спират и да се правят на интересни. Иначе може и с репатрак да си я докарал тая кола :)
Последна промяна Benedetto на 04 Фев 2011, 12:22, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от CTORH » 04 Фев 2011, 12:22

BiTurbo написа:а аз да задам друг въпрос. Та колата ми е с пловдивска регистрация и миналата неделя дойдох в София отще със старата винетка (30.01) и вчера си махнах тази старата и в момента още нямам винетка, тва проблем ли е някакъв ако карам без винетка, но само в рамките на София? Да кажа пак колата е с пловдивски номер.

В София можеш да си караш без винетка, без значение в кой град ти е регистрирана колата.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата