:НАГЛИТЕ:от НСО

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: :НАГЛИТЕ:от НСО

Мнение от Е.Димитров » 07 Фев 2011, 17:03

Абе аз да питам-дипломатически коли,в смисъл не на самият посланник а некой бус,спират ли ги милицията за превишена скорост,щото вчера си карам аз по цариградско,там към "враня" и си карам с 50,по едно време един бус направо ме "отвея",караше поне със сто и двайсе,по нататък милиционер се излетя да го спира,видя че е с червени номера и го пусна...

Потребител
Аватар
Кара: E34->Е39->Е38

Мнение от gosho_d » 07 Фев 2011, 17:22

pkaramitev написа:По правило,което явно ти не знаеш,трябва да напуснеш и двете платна и да навлезеш в аварийното.

Можеш ли да посочиш по кое "правило" е това? Моля да не ме разбираш погрешно, не искам да се заяждам, но съм убеден, че такъв закон, правилник или наредба няма...
pkaramitev написа:по този начин си пречел на оперативният да мине и за това те е натискал,попречил си му да си изпълни преките служебни задължения.

Според мен, основна цел и служебно задължение на НСО е опазване живота и здравето на техните "клиенти". Според теб, автомобила на НСО, притискайки го, дали кара предпоставките за ПТП (с което да се застраши живота и здравто, а оттам и да не се изпълнят служебните задължения) да намалеят, или да се увеличат?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 07 Фев 2011, 17:31

щом е с червени номера пак си има някъв имунитет
на калотина съм виждал кола с червени номера,на митничаря му показаха няква карта с думите дипломат и оня дигна бариерата,няма проверки няма нищо

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 07 Фев 2011, 17:37

Добре колега разбирам прав си! Хората не са виновни, явно е, че си вършат работата и таки ги задължават. И тяхната не е лесна. Закона явно е зле замислен, хем им дава право да правят каквото си искат по пътя а в същия момент трябва и да се съобразяват с това да не навредят на някой. :dunno: Е това да те избутат от пътя ако не е опасно за живота не знам какво е! В моя конкретен случай, колите си караха ЕДНА ЗАД ДРУГА, така ги погледнах поне 5-6 пъти в огледалото и така и си приближаваха. Издразни ме факта, че момента в който ме подминаваха почна да ме натиска. Просто това си е чиста арогантност за мен. Ако изпреварват три четири тира един след друг в дясна лента какво правим тогава? Айде аз съм имал авараийна да отбия, не съм отбил ок в грешка съм, виновен съм. Ами ако нямаше? Примерно има един "готин" участък между Стара и Нова загора...е там ако карат така или те няма да стигнат за където отиват или примерно ще има кой в канавката по таван, кой челен удар с автобус, кой отсякъл две три дървета...Сега "багажа" е ценен добре, но нима живота на околните е нула и давай да правим с него каквото си искаме, защото "някой" бърза да отреже две-три ленти. Пак казвам нямам против тези които си вършат работата а просто малко изменение в закона няма да е зле в дадени ситуаций може да се спестят доста неприятности за всички. Карал съм в доста други държави и там съм имал срещи с разни кортежи, но никога не съм виждал такова отношение. Та в Рим съм виждал с очите дори как спират 4-5 алфи на пешеходна пътека...Нима техните управница са по-маловажни от нашите? :dunno:
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 07 Фев 2011, 17:43

pkaramitev написа:Защо не чета мнения за примерно: НАГЛИТЕ ОТ ПОЖАРНАТА,или НАГЛИТЕ ОТ БЪРЗА ПОМОЩ,или НАГЛИТЕ ОТ ПОЛИЦИЯТА.

Колега, паралела ти в случая не е уместен и не е коректен според мен, защото в тия лимузини нито карат някой на смъртно легло към реанимацията, или родилка, нито отиват да гасят пожар, нито отиват да предотвратят убийство, или побой (впрочем аз досега не съм видял патрулка, линейка, или пожарна да изблъскват други автомобили от пътя, макар тяхната работа да е 100 пъти по отговорна, когато отиват на сигнал, все пак се спасяват човешки животи), а НСО просто возят някой дупетат, който трябва да го вардят от любовта на избирателите, които са го вкарали във властта, нищо повече и от какво толкоз ги вардят не е ясно, понеже не съм видял да настъпят някой голям престъпник, че да ги е страх за живота им. Народа много правилно го е казал-"Пази боже сляпо да прогледа"-лъжат, мажат докато набарат кокала, после се мятат на Е38-миците и почват да дерибействат на пътя и да се правят на екшън-герои, като блъскат по покрива на ситроен, каран от млада жена, еваллата, поклон пред тяхната мъжественост и професионализъм, явно са готови и на умряло куче нож да извадят юнаците :bowdown: По закон са длъжни да карат безопасно без да създават предпоставки за катастрофи на пътя, с включена светлинна и звукова сигнализация, най- често обаче нито едно от тези задължителни изисквания не се изпълнява от тях! Ама докато няма контрол все ще си разиграват коня и ще страдат невинни хора.
Никой не мое ма връне на селу!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 528 на газчица...
Мечтае да кара: МиГ-29

Мнение от pkaramitev » 07 Фев 2011, 17:57

На мой приятел,баща му е консул тук в БГ,и караха едно БМВ с червени номера,и е ставало въпрос за нарушения.По принцип не ги спират за дребни нарушения,но за превишена скорост и червени светофари ,от КАТ им пускат жалба до самото консулство,и там вече има забележки и наказания към шофьорите от самото консулство.Пак зависи от нарушението.Поне така ми е казвал де.
ms написа:
Трябва да изляза в банкета ли, или направо да се метна в канавката щото разбираш ли НСО минават :kuku: Дърпам се колкото може (ако има аварийна лента там, но в банкета изцяло забрави), ако мога спирам и това е- да ме заобиколят и да си ходят напред. Като искат място за 2 коли- да ходят в насрещното ако могат, ако не може- да минават в индианска нишка...
Другата "дребна" подробност- "специален" режим е лампи+сирена, само на лампи като карат са просто няк'ви странно светещи олигофрени и НЕ съм длъжен да се мръдна и сантиметър. Кога карат на сирена- май почти никога, освен на някой светофар в града...

3-4 пъти са ме застигали такива кортежи и явно съм късметлия- винаги се дърпам плътно вдясно, никога не съм намалявал заради тях (поддържам си скоростта), пък да съм спирал изобщо... Но и условията не налагаха да намалявам или да спирам де- на прави участъци без трафик ме застигаха все... Интересното е, че пилотната кола НЕ караше изнесена вляво- значи може да се кара и нормално... Може да са били празни колите, знам ли, ама все на лампи си караха :dunno:

Добре де,има ли значение дали е НСО Полиция,Пожарна,Линейка!Аз това не мога да разбера!? :dunno: Щом е НСО значи задържително са Нагли и т.н.
Щом е специален режим на движение се съобразяваш с него!Без значение какви са колите.Не мога да я разбера тази омраза!?
И защо са само на светлини,а не и сирени.?! Ти как би се чуствал ако от София до Варно ти вие сирена на главата,а що трябва да се създава допълнително напрежение,достатъчно е че светят,нали ги виждате!?Все нещо на някой не му изнася.Ако свиреха постоянно,щеше да се пита що свирят пък и създаван смут!Няма угодия.
И пак казвам,никой не е казал че трябва да се мяташ в канавката,не изопачавай нещата!Все пак Чест ти прави че си ги пуснал без да им пречиш,и явно си го напрвавил парвилно щом няма последствия.Но разните мадами по пътя са си наистина опасни, и всички ние това много добре го знаеме.Всеки един от нас се е сблъсквал с Жена Водач,рядко има логика в тяхното шофиране.Моята приятелка също е шофьор,и много пъти ме е изумявала,и съм се плескал по челото как са и хрумвали подобни маневри.Жени,кво да ги правиш :mrgreen:

Пак искам да напиша най-важното!
Когато видите такива светлини-с или без звуков сигнал,отбивате и включвате аварийките!Като същевременно ако има възможност спирате,или намалявате скоростта,и стоповете ви светят и се разбира че спирате.
По този начин ви гарантирам,че няма да имате проблеми с НСО,защото с тези си маневри вие показвате на водачите на колите че сте ги забелязали,и ги пропускате!!!

Пожелавам на всички,безопастно шофиране!
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pkaramitev » 07 Фев 2011, 18:06

saleen написа:
pkaramitev написа:Защо не чета мнения за примерно: НАГЛИТЕ ОТ ПОЖАРНАТА,или НАГЛИТЕ ОТ БЪРЗА ПОМОЩ,или НАГЛИТЕ ОТ ПОЛИЦИЯТА.

Колега, паралела ти в случая не е уместен и не е коректен според мен, защото в тия лимузини нито карат някой на смъртно легло към реанимацията, или родилка, нито отиват да гасят пожар, нито отиват да предотвратят убийство, или побой (впрочем аз досега не съм видял патрулка, линейка, или пожарна да изблъскват други автомобили от пътя, макар тяхната работа да е 100 пъти по отговорна, когато отиват на сигнал, все пак се спасяват човешки животи), а НСО просто возят някой дупетат, който трябва да го вардят от любовта на избирателите, които са го вкарали във властта, нищо повече и от какво толкоз ги вардят не е ясно, понеже не съм видял да настъпят някой голям престъпник, че да ги е страх за живота им. Народа много правилно го е казал-"Пази боже сляпо да прогледа"-лъжат, мажат докато набарат кокала, после се мятат на Е38-миците и почват да дерибействат на пътя и да се правят на екшън-герои, като блъскат по покрива на ситроен, каран от млада жена, еваллата, поклон пред тяхната мъжественост и професионализъм, явно са готови и на умряло куче нож да извадят юнаците :bowdown: По закон са длъжни да карат безопасно без да създават предпоставки за катастрофи на пътя, с включена светлинна и звукова сигнализация, най- често обаче нито едно от тези задължителни изисквания не се изпълнява от тях! Ама докато няма контрол все ще си разиграват коня и ще страдат невинни хора.

Приятелю!До някъде съм съгласен с теб,че не се спасяват човешки животи,не се гаси пожар,и т.н.Аз говоря за хората -служители на НСО,не за гъзовете които возят!
Повтарям!Ако решиш да пречиш на пътя,и да им показваш своята гражданска позиция,ти не го показваш на управниците,а пречиш на преките задържения на шофьора като теб в служебната кола.Преди години,когато заплатите бяха малки,аз се махнах защото управниците се бяха самозабравили,иначе уважението ми към колегите остава,и не се е изменило с нищо.Защото знам колко е тежка и отговорна работата им.
Колкото до младото момиче по чиито покрив са блъскали-искам утре,или когато имаш възможност,да се качиш на джип,да се подадеш през стъклото,и в движение с 60-70км/ч да потропаш по покрива на колата до теб,да видим дали ще успееш! :yes: Нали знаете че всеки обича да се изкарва жертва,и да доокрасява случките с НСО.
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pkaramitev » 07 Фев 2011, 18:08

saleen написа:
pkaramitev написа:Добре де,има ли значение дали е НСО Полиция,Пожарна,Линейка!Аз това не мога да разбера!?

Колега, ти ги вкара в темата, значи би трябвало да има значение :dunno: И ако цитираш къде в закона е упоменато, че другите шофьори са длъжни да спират и отбиват, когато видят коли на НСО....

Всичките са коли със специален режим на движение,и между тях разлика няма-длъжен си да осигуриш безопасното им преминаване!
В противен случай подлежиш на санкция и глоба от орагните на реда!
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 07 Фев 2011, 19:38

Ако ще се заяждаме:
Чл. 34. (1) Моторно превозно средство със специален режим на движение
подава едновременно светлинен сигнал с проблясваща синя или червена светлина и
специален звуков сигнал.

Само аз ли не съм имал проблеми, когато са ме задминавали кордони?

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 07 Фев 2011, 20:00

pkaramitev написа:Добре де,има ли значение дали е НСО Полиция,Пожарна,Линейка!Аз това не мога да разбера!? :dunno: Щом е НСО значи задържително са Нагли и т.н.
Щом е специален режим на движение се съобразяваш с него!Без значение какви са колите.Не мога да я разбера тази омраза!?
И защо са само на светлини,а не и сирени.?! Ти как би се чуствал ако от София до Варно ти вие сирена на главата,а що трябва да се създава допълнително напрежение,достатъчно е че светят,нали ги виждате!?Все нещо на някой не му изнася.Ако свиреха постоянно,щеше да се пита що свирят пък и създаван смут!Няма угодия...

Що само НСО са Нагли питаш- ще опитам да ти обясня...
Щото Полиция, Пожарна, Линейки досега НЕ съм виждал да се правят на каскадьори в трафика БЕЗ причина... Това е най-малкото... Щото Полиция, Пожарна, Линейки като пуснат буркани значи отиват на сигнал (с редки изключения когато куките не искат да чакат на светофар) и като застигнат трафик пускат и сирената...

Не казвам да карат с пусната сирена нонстоп- това е абсурд разбира се, НО когато искат да им се даде път да ги пуснат бе, дори и за кратко. Нека ме застигнат в някой участък със завои и да чакат да им видя мизерните лампички... И като не ги видя ще ме изхвърлят от пътя, нали :?: Казах вече- "специален режим" е лампи+сирена... Без сирена могат да разчитат на честото ми гледане в огледалата и да се молят да ги пусна без проблеми- както казах БЕЗ сирена са едни бързащи и светещи олигофрени в бронирани лимузини... През дебелия ми *уй е кой возят и за де бързат- да си спазват малкото неща от закона които важат за тях...

Само не ми казвай- вършат си работата момчетата... Щом е без сирена е поредният шофьор на пътя като мен и теб...
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 07 Фев 2011, 20:09

стефане ,не че съм против някои от тезите ти ,но по закон само лампа или само сирена е пак режим на специално действие. дори и да не са пуснати и двете едновременно пак са с правата си и ще те избутат ако трябва. естествено тва е тъпо, щото хората в нормалните бели държави не ги возят така /може би с изключение на щатите / и е тъпо да карат по тоя начин, но тя цялата държава ни е тъпа ,така че и мутрите са ни тъпи и полицаите ,и нсо , и кой ли не още - включително и ние....

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 07 Фев 2011, 20:25

Иво, НЕ съм Стефан бе :dummy: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Бе аз чета това:
Моторно превозно средство със специален режим на движение
подава едновременно светлинен сигнал с проблясваща синя или червена светлина
и
специален звуков сигнал

Според тъпият закон са нужни и 2-те за да е "спец. режим"...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 07 Фев 2011, 21:36

[quote="pkaramitev"][/quote]

Въпрос към колегата понеже ги познаваш нещата от вътре.
На повечето места по-света колите които возят известни личности имат привилегията да ползват специалния режим на движения, ОБАЧЕ те не го правят. В Япония спират по пешеходни пътеки, в Англия един познат беше видял английската кралица до него на светофара в ролс-ройса (не че им е обърнала някакво внимание), в Унгария също съм виждал кола със светещи лампички да спре на светофар....

След като си работил там, можеш ли да ми кажеш кое е толкова "спешното нещо" което налага да се отцепват цели булеварди, да се затварят централните кръстовища (беше ми писнало да вися по 40 мин на НДК щото президента отива на работа). Примерно за президента, мин. председателя, някоя важна делегация и още 10-15 по важни хора съм ОК да имат такава привилегия. Въпроса ми е останалите 90 екипа (в момента има 100+ екипа в НСО) кой толкова возят и какво е толкова спешното? Аз лично до сега не съм виждал кола на НСО да спре на светофар, да пропусне някой или да спазва правила....ама НИКОГА. Шанса винаги да попадам на президента е минимален а и доколкото съм забелязвал има мотористи отпред на неговия кордон. Като се замисля, че най-вероятно Искра Фидосова бърза да не изпусне кюфтетата в стола и как да имат уважение към тях. Тъка куцо, кьораво и сакато си мисли че е обект на терористична заплаха и ползва коли на НСО.

Изобщо някога карал ли си по-правилата когато си бил на служба? (не се заяждам просто ми е интересно)

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 07 Фев 2011, 21:56

На паркинага на била в младост 1ъ, спирам и свалям колички, жената слиза с бебето тва става бавно, около 1-2 мин, някой ми прави пиу пау, баууу..обръщам се и опа нашите герои, викам чакай не виждаш ли бе /мястото до мен е инвалид/, та последва още пиууу и светлинен сигнал, ми нема как по-бързо да стане...та спира слиза една туба 200 кила и вика не виждаш ли че съм в спец. режим :shock: :mhihi: .....глад майка :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 07 Фев 2011, 23:55

На лице Х баща му има кола с червени номера, което значи "ДИПЛОМАТ! НЕ ПИПАЙ!" Разказвали са ми как вкарвал багажници с бонбони и марихуана от Холандия и никой не го барал за нищо, защото е дипломат.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата