Неплащането на данъка е на път да свърши!
Модератор: Общи модератори
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Re: Неплащането на данъка е на път да свърши!
Недекларирана...
Но държа да подчертая.. Не съм `ТЕРИКАТЧЕ` и на всички коли до сега съм си плащал данъка (както и всички други данъци, и парно - надуто, и ток, и све!), но накрая ми писна да плащам и нищо да не получавам, а същевременно всички мои познати да ми казват - луд ли си да го плащаш този данък.. и да си карат така ... и аз спрях ..
Утре ще отида и ако ми кажат - 200лв глоба ще изчакам до заветните 2 години и 2 месеца и тогава ще я продам на някого..
пп Защото миналата година им се обадих (на "общината") да вдигнат една кола спряна от движение и ми казаха процедурата е бавна - 3-4 месеца - от тогава тамън една година мина, а колата още ръждясва пред блока!!! Ето това ни е държавата - крадът от нас дребните риби а те си карат "баничарки" 500 коня!
Но държа да подчертая.. Не съм `ТЕРИКАТЧЕ` и на всички коли до сега съм си плащал данъка (както и всички други данъци, и парно - надуто, и ток, и све!), но накрая ми писна да плащам и нищо да не получавам, а същевременно всички мои познати да ми казват - луд ли си да го плащаш този данък.. и да си карат така ... и аз спрях ..
Утре ще отида и ако ми кажат - 200лв глоба ще изчакам до заветните 2 години и 2 месеца и тогава ще я продам на някого..
пп Защото миналата година им се обадих (на "общината") да вдигнат една кола спряна от движение и ми казаха процедурата е бавна - 3-4 месеца - от тогава тамън една година мина, а колата още ръждясва пред блока!!! Ето това ни е държавата - крадът от нас дребните риби а те си карат "баничарки" 500 коня!
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Днес ме издоиха 200лв общо...
30 - глоба
25 - първоначална такса придобиване
138 - за данък за 10 месеца и 1 ден.. Ето тук мисля, че ме ужилиха жестоко, защото колата е 21 годишна и само 136 коня...
Не знам, яд ме е, че отидох!!!
30 - глоба
25 - първоначална такса придобиване
138 - за данък за 10 месеца и 1 ден.. Ето тук мисля, че ме ужилиха жестоко, защото колата е 21 годишна и само 136 коня...
Не знам, яд ме е, че отидох!!!

Последна промяна Bexim на 24 Яну 2011, 21:40, променена общо 1 път
FREE SPIRIT
- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
е, и да не отидеш, се тая. или един вид, ако не отидеш, минаваът 2ете години, и тогава си ОК?
и аз имам 2 недекларирани. по скоро от мързел и немокает. едната е продадена, другата не мисля да я продавам изобщо. и една дет е спряна, и пак и текът данъци.
и аз имам 2 недекларирани. по скоро от мързел и немокает. едната е продадена, другата не мисля да я продавам изобщо. и една дет е спряна, и пак и текът данъци.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
Давностният срок за данъците е 5 години, а на глобите е 2 години.
Помислете си добре дали можете да си позволите да чакате 5 години без да си ''вадите'' удостоверение за липса/наличие на задължения....
Помислете си добре дали можете да си позволите да чакате 5 години без да си ''вадите'' удостоверение за липса/наличие на задължения....
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Митове и легенди. Те в общините спят, еле пък за по-големи размери на данъка. Еле па както цялата държава е настръхнала за пари. Получаваш си честитката и чакай да минат две, пет, колкото искаш години. Текат си едни лихви, та се не знае. И на кой в г@за? Познайте.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- akula
- младши ентусиаст
-
хм, 20 кинта не е чак болка за умиране. зема да си я декларирам. ама не пише какво става с данъците за през това време.
-БМВ е34
-БМВ е34
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
akula написа:хм, 20 кинта не е чак болка за умиране. зема да си я декларирам. ама не пише какво става с данъците за през това време.
Пише че само глобата е 20 лева,ако не си я регистрирал 2 години и данъка ти е примерно 120 лева,плащаш 240 лева +20 лева глоба
- Bmw325is
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е500
- Мечтае да кара: SLR
хаха тия не са добре 

- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Най-лошото е,че тука само си лаем,а кервана върви...и май така ще е още за дълго време,понеже както винаги няма да успеем да направим нищо,дори и да искаме,'щото организацията е на ниско ниво...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Повече само служебни ше таралясвам,както и под 100 коня,за до 100 коня ,данъка е смешен,неколко лева,ама за 136 коня=212 лева...
- akula
- младши ентусиаст
-
Е.Димитров написа:Повече само служебни ше таралясвам,както и под 100 коня,за до 100 коня ,данъка е смешен,неколко лева,ама за 136 коня=212 лева...
вече и годините имат значение, за по- стара се плаща повече.
колко данък да очаквам на е21, дет е 1.6 и е 75 умрелски кончета?
що не я оправих кога и беше времето

заради мързела естествено,знам си аз.
-БМВ е34
-БМВ е34
- Bmw325is
- кандидат ентусиаст
-
Някой може ли да ми каже,като имам кола на мое име ама не я карам няма гражданска ,просто си е в гаража ,но не я карам,За нея трябва ли да плащам данък?Пропринцип няма логика да плащам за данък защото не я изкарвам на улиците ,но все пак ако някой знае да каже 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Bmw325is написа:Някой може ли да ми каже,като имам кола на мое име ама не я карам няма гражданска ,просто си е в гаража ,но не я карам,За нея трябва ли да плащам данък?Пропринцип няма логика да плащам за данък защото не я изкарвам на улиците ,но все пак ако някой знае да каже
Не я караш,ама само ти си знаеш че не я караш-като я отпишеш от кат тогава вече не я караш
- Bmw325is
- кандидат ентусиаст
-
Мерси колега.но по хубаво щеше да е ,ако се даваха някакви лепенки като винетките,имаш винетка караш извън града,нямаш винетка не караш,Въпреки че околовръстното при казичане е под всякакъв коментар ,кратери момче,кратери