Неплащането на данъка е на път да свърши!
Модератор: Общи модератори
- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
Re: Неплащането на данъка е на път да свърши!
Е.Димитров написа:Bmw325is написа:Някой може ли да ми каже,като имам кола на мое име ама не я карам няма гражданска ,просто си е в гаража ,но не я карам,За нея трябва ли да плащам данък?Пропринцип няма логика да плащам за данък защото не я изкарвам на улиците ,но все пак ако някой знае да каже
Не я караш,ама само ти си знаеш че не я караш-като я отпишеш от кат тогава вече не я караш
колегата Е.Димитров е прав за съжаление. само като върнеш номерата в кат, те ти дават документ, с него отиваш в общината и тогава ти спират данъците. само тогава.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
- Bmw325is
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е500
- Мечтае да кара: SLR
akula написа:Е.Димитров написа:Bmw325is написа:Някой може ли да ми каже,като имам кола на мое име ама не я карам няма гражданска ,просто си е в гаража ,но не я карам,За нея трябва ли да плащам данък?Пропринцип няма логика да плащам за данък защото не я изкарвам на улиците ,но все пак ако някой знае да каже
Не я караш,ама само ти си знаеш че не я караш-като я отпишеш от кат тогава вече не я караш
колегата Е.Димитров е прав за съжаление. само като върнеш номерата в кат, те ти дават документ, с него отиваш в общината и тогава ти спират данъците. само тогава.
Благодаря

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Междувременно и аз получих писъмце от общината, че съм си бил регистрирал в КАТ 525и с номер СА.... август месец. Отидех пуснах си квот трябва - лицензиран превод на договора и тнт. и ми зеха 93лв. от август насам плюс глоби може би, не съм гледал. Иначе данъка ми ще е 217лв грубо. ШАХ-МАТ - спечелиха. 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
В данъчното в София гледах, че са обявили прИмоция, който не си е регистрирал до сега МПС-то там, може да го направи до края на Февруари и глобата ще е само 20 кинта, иначе е 200. Снощи по БТВ го даваха.
- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
KPETEH написа:Междувременно и аз получих писъмце от общината, че съм си бил регистрирал в КАТ 525и с номер СА.... август месец. Отидех пуснах си квот трябва - лицензиран превод на договора и тнт. и ми зеха 93лв. от август насам плюс глоби може би, не съм гледал. Иначе данъка ми ще е 217лв грубо. ШАХ-МАТ - спечелиха.
Е сега предполагам, че половината ни "изряден" форум изтръпна

Плащам си данъците като поп, но ми е спокойно!
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- akula
- младши ентусиаст
-
vladuicho написа:кофти работа,има ли варианти или?
трудна раота. единствено ако ги излъжеш, че е по- малки кубици и коне, ама как ше стане

колега КРЕТЕН, 217 кинта на 5ица 200 коня- почти е добре, един друг колега с е34 130 коня плаща 200, ти си минал метър. над 150 коня по принцип режат глави, мамка им ненаситна.
-БМВ е34
-БМВ е34
ако се продаде на някой роднина и после се регистрира?
- akula
- младши ентусиаст
-
vladuicho написа:ако се продаде на някой роднина и после се регистрира?
в какъв смисъл- т.е. ако роднината е инвалид? те са освободени от данъци.
после, за да я прехвърлиш, трябва да и платиш данъка до момента на прехвърляне (продажба).
-БМВ е34
-БМВ е34
- TouringInternational
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M44 на газ
- Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
- Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition
vladuicho написа:ако се продаде на някой роднина и после се регистрира?
Колега не става, сори

на мен ми предстои да си продам 318ката обаче преди 2 години като сам я взел несам я регистрирал в даначното по простата причина че бях на 19 и ми беше първия автомобил, небях достатъчно запознат, нямаше и кой да ми каже иди там че след време ще те ебе държавата и сега нутариуса иска бележка за платен данак кво праим
вариантите или да ходя да търся кво що тряа да платя и да дам сигурно полвината от цената на колата, или да си остава вечно моя ????

вариантите или да ходя да търся кво що тряа да платя и да дам сигурно полвината от цената на колата, или да си остава вечно моя ????
- san4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '92 Е36
Що пък да не става, продавам я на близък, той си я регистрира в КАТ и общината и готово.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Става, ако нотариуса не иска данъка. А обикновено го искат.
- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
имам такъв въпрос - преди 10 месеца купих кола от друго частно лице, вече регистрирана, прехвърлихме си я с нотариално заверен договор, както си му е реда, после в 14-дневен срок и аз я регнах в моята община в КАТ...дотук добре... обаче за периода, в който я е карал предния собственик ( 2-3 години, купува я нововнос) той изобщо не я регистрирал в данъчното ( при нотариуса минахме метър). въпроса ми е - ако ида сега, в големия талон ми пише, че съм я придобил 04.2010г. - ще ми искат данъка и глоба само за тия десет месеца, откакто я имам, или...?
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Ще ти искат данъка откакто си я продобил, най-често го искат за последната година, в твоя случай за последните 10месеца.