Най-после, започва връщането на акциза от догодина !!!
Модератор: Общи модератори
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
Re: Най-после, започва връщането на акциза от догодина !!!
SKISA написа:допълвам!
говедата на столична искат и да донесете от банката потвърждение ,че написаната сметка ,дето да преведат парите е ваша.....!! се едно ще дам на комшията! върнах се до банката и ...познайте!?!? 12лв за издаване на едно листо ,че сметката е моя!!!!!!!!!!!!!!!! 12лв ,за да потвърдят тъпата банка ,че имам сметка ,че тя е моя и ,че те я обслужват и ми взимат всеки месец такси ,макси и пумии....!!
както и да е върнах се обратно и подадох сичко! са чакам 7дни ако се обадят и после още 23 да платят!
отделно срещнах познат там и ми каза ,че шефката в момента била ИД - демек нямала право да разписва ,но тва не ми се вярва много и не вярвам заради това да не изплатят....
ЗА юридическо лице е още по-скъпо! Ако не се лъжа или 40 или 80 едно от двете беше!

- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
До 3 дни след излизане на решението трябва да ги преведат!
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
а решението излиза до 30 дни....!!!
така че от момента на подаването се чака 7дни ако нещо ти напишат да донесеш допълнително и ако не пратят нищо - 30дни най-късно трябва да са ги превели.
така че от момента на подаването се чака 7дни ако нещо ти напишат да донесеш допълнително и ако не пратят нищо - 30дни най-късно трябва да са ги превели.
- jorkata3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92
SKISA написа:допълвам!
говедата на столична искат и да донесете от банката потвърждение ,че написаната сметка ,дето да преведат парите е ваша.....!! се едно ще дам на комшията! върнах се до банката и ...познайте!?!? 12лв за издаване на едно листо ,че сметката е моя!!!!!!!!!!!!!!!! 12лв ,за да потвърдят тъпата банка ,че имам сметка ,че тя е моя и ,че те я обслужват и ми взимат всеки месец такси ,макси и пумии....!!
както и да е върнах се обратно и подадох сичко! са чакам 7дни ако се обадят и после още 23 да платят!
отделно срещнах познат там и ми каза ,че шефката в момента била ИД - демек нямала право да разписва ,но тва не ми се вярва много и не вярвам заради това да не изплатят....
Същото и при мен колега искат ми документ за да докажа ,че съм титуляр на посочената сметка.Интересното в случая обаче е че при оставен телефон и и-мейл ми пускат искането по пощата в което е посочено ,че ако до 7 дни от получаването на писмото не им занесеш въпросното удостоверение прекратяват връщането на парите(акциза).Аз искарах късмет ,че по случайност майка ми е отворила пощата,но се чудя как разбират кога съм го получил това уведомление след като няма подпис от моя страна

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
jorkata3 написа:Някой ще го прекарат така!
Ами то това е целта на занятието

Никой не мое ма връне на селу!
- SKISA
-
-
ново допълнение! днес ми се обади няква от столична и каза ,че молбата ми е разгледана и да ида на 19то гише да си зема решението. тва не знам кво значи! принципно аз чакам пари - не решение ,ма ше ида утре де!
да видим кво ще изскочи. имаше некви приказки ,че понеже шефката-Мъни е И.Д. и нямала право да подписва ,ма явно се е оказало ,че може да подписва...! утре ще напиша кво пише у решението и колко са ги сметнали като пари....

- stenli_bmv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535д
jorkata3 написа:SKISA написа:допълвам!
Същото и при мен колега искат ми документ за да докажа ,че съм титуляр на посочената сметка.Интересното в случая обаче е че при оставен телефон и и-мейл ми пускат искането по пощата в което е посочено ,че ако до 7 дни от получаването на писмото не им занесеш въпросното удостоверение прекратяват връщането на парите(акциза).Аз искарах късмет ,че по случайност майка ми е отворила пощата,но се чудя как разбират кога съм го получил това уведомление след като няма подпис от моя страна.Някой ще го прекарат така! Ако има нещо ново ще пиша.
И мен така ме разиграват колеги

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
Е аз поне вече не тръпна в очакване защото разбрах че съм "на чисто" с държавата! 

- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Досега бургаската митница действа коректно. Аз дадох всички документи (+копия) на баща ми и му направих пълномощно, за да ме представлява, като се разбрахме да пише неговата банкова сметка. Миналата седмица ми се обадиха от митницата (помолиха аз да им звънна на номера, от който ме потърсиха - икономии явно), за да ми кажат, че не може да се използва сметка, която не е моя, въпреки пълномощното. Направих си и аз удостоверение за моята сметка (30лв. експресно в ПИБ Захарна фабрика, на баща ми не са му искали и лев в Бургас, не съм игурен къде му е сметката) и днес го е внесъл. Така че едва ли има някаква генерална директива да моткат хората и да им изпращат уведомления, които може и да не получат, а по скоро е въпрос на отношение от работещите в съответната митница.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- achobre
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 330d
а някой взел ли си е някакви пари или всички ви разиграват само
интересно ми е дали въобще да се занимавам или трябва да ходя и да плащам само такси
интересно ми е дали въобще да се занимавам или трябва да ходя и да плащам само такси
- SKISA
-
-
бе не знам ква директива имат ,но тва с изискването на да се даде писмо от банката ,че си титуляр го няма нито на сайта на митниците ,нито в закона. така ,че ако искам да се заям, имам повод и почти е сигурно ,че ще спечеля ,но за мене е по-важно да си взема парите ,а не да покажа на митницата ,че правят глупости! аз не съм им искал удостоверение ,че сметката ,която ми дават да платя акциза е тяхна ,та не виждам що те искат от мене ,ама айде....
п.с. до сега аз с човек, взел пари не съм говорил!ако зема ще кажа!
п.с. до сега аз с човек, взел пари не съм говорил!ако зема ще кажа!
- SKISA
-
-
решението ми е готово! тва ,дет говореха ,че и.д.-то на столична не може да разписва не е вярно. решението ми е разписано , има 14-дневен срок за обжалване и после до 3 дни трябва да са ми ги превели! сумата е сметната вярно ,но допълнително пише "с дължимата лихва" ,но без да е упомената сума! аз си намерих калкулатор в нета да ми сметне дължимата лихва ,така че след 13 дни ще чакам да видя как ще издрънка касичката и колко е влязло и ако има разлика ще им скоча... 
п.с. ето ви и калкулатор за лихвата ,която трябва да ви платят. пишете сумата на акциза,който ви дължат и датите на плащане и до сега!
http://www.epi.bg/calc_lihva_zakonna.php

п.с. ето ви и калкулатор за лихвата ,която трябва да ви платят. пишете сумата на акциза,който ви дължат и датите на плащане и до сега!
http://www.epi.bg/calc_lihva_zakonna.php
- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
Абе надявайте се вие на пари
. Лично аз не бих тръгнал да се занимавам. Нещо не ми вдъхва и грам надежда това „връщане на акцизи„.

- SKISA
-
-
Krasimir19 написа:Абе надявайте се вие на пари. Лично аз не бих тръгнал да се занимавам. Нещо не ми вдъхва и грам надежда това „връщане на акцизи„.
след 17 дена ще доложа...! но според мен шанса е над 90%. имам решение! нали се сещаш ако не преведат кинтите каква случка ще им се случи и как ще се разхождат до съда ,ще плащат и разходи по делото и прочие...! и на мен не ми се верваше ,но явно ще платят.
Krasimir19 написа:Абе надявайте се вие на пари. Лично аз не бих тръгнал да се занимавам. Нещо не ми вдъхва и грам надежда това „връщане на акцизи„.
Искаш да кажеш, че ако си дал 2-3-5000лв за акциз, не би жертвал няколко часа обикаляне по банки и подобни да пробваш да си ги вземеш?
Много печелиш значи