Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Jus7DoiT
- Потребител
-
- Кара: Fiat Punto Mk2 1.2 Sporting `00
- Мечтае да кара: E92 M3
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Благодаря ви за отговорите! Отказах се от тази кола,ще търся друга. 

- saint85
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw X3 Е83 М47
- Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
- Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d
Благодаря за инфото. Днес ходих да разгледам на горубляне и ми стана интересно- имам още 2 въпроса:
1. Като отворих капачката на маслото при работещ двигател от там започна да хвърля масло - това какво значи ?
2. При отворена капачка на маслото на двигателя при арботещ двигател от там се чува един метален звук - дзън-дзън-дзън ?
1. Като отворих капачката на маслото при работещ двигател от там започна да хвърля масло - това какво значи ?
2. При отворена капачка на маслото на двигателя при арботещ двигател от там се чува един метален звук - дзън-дзън-дзън ?
Здравейте, нов съм във форума и от няколко дни чета темите относно 330хд.Но никъде не видях избора на трансмисия дали да е автомат или ръчка.Ако може някой собственик или човек който има поглед над този модел да даде някаква информация.Говора за модел след 2001 с новия фасе,ако това има някакво значение.Мерси предварително
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
не е добре, може да е просто запушен филтър на картерните или по-лошо - сегменти, бутала и т.н.
като се има предвид това дзън дзън, по-скоро второто.
Започвам да си мисля, че нещо се майтапите с нас с тези истории
първо беше тракане, сега дзън дзън
като се има предвид това дзън дзън, по-скоро второто.
Започвам да си мисля, че нещо се майтапите с нас с тези истории

първо беше тракане, сега дзън дзън

- kalkana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci
Кръстьо написа:Здравейте, нов съм във форума и от няколко дни чета темите относно 330хд.Но никъде не видях избора на трансмисия дали да е автомат или ръчка.Ако може някой собственик или човек който има поглед над този модел да даде някаква информация.Говора за модел след 2001 с новия фасе,ако това има някакво значение.Мерси предварително
Скоростната кутия е абсолютно въпрос на личен избор, както на тебе ти е по приятно и удобно. Трябва да имаш в предвид, че автоматика е малко по-бавен от ръчната скоростна кутия и може да харчи малко повече. Лично моето мнение е, че щом си харесал кола 4x4 с 3 литра дизел, по ще и отива автоматика.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
saint85 написа:Благодаря за инфото. Днес ходих да разгледам на горубляне и ми стана интересно- имам още 2 въпроса:
За маслените пръски - нормално е.
За това дзън-дзън...изобщо не разбирам за какво говориш, колега...
- saint85
- младши ентусиаст
-
Ще отида да снимам клипче
и ще го пусна. Иначе колата не пуши и работи стегнато, само тези пръски ме притесняват

- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
saint85 написа:Ще отида да снимам клипчеи ще го пусна.
Най-добре така направи, че този термин "пръскане" е малко относителен.
Нормално е да духа и хвърля ситни капчици масло, но не и да олива мотора

- dhamoudi
- Потребител
-
- Кара: Фиат
- Мечтае да кара: Е46
Колеги, моля дайте мнения за http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details какъв би бил разходът, чисто като тип двигател добре ли е? Не искам да спамя темата, но започвам да се отчайвам. Вече 7 месеца търся 

Здравейте,
Търся си баварец от няколко месеца, интересно ми е вашето мнение за тази и кажете дали я бива и заслужава ли си парите?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Благодаря ви предварително!
Търся си баварец от няколко месеца, интересно ми е вашето мнение за тази и кажете дали я бива и заслужава ли си парите?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Благодаря ви предварително!
- saint85
- младши ентусиаст
-
Неможах да направя видео
но аз и без това се отказах- много е трудно човек да намери читава кола в днешно време. Някой съфорумец има ли познат който да се занимава с намирането на коли по поръчка (нов внос или от автокъщи и тн.) ?
Благодаря пак за инфото предварително

Благодаря пак за инфото предварително
- sub_eleven
- ентусиаст
-
saint85 написа:Неможах да направя видеоно аз и без това се отказах- много е трудно човек да намери читава кола в днешно време.
Виж сега, нова кола няма да намериш на 10 години, каквато и да е все ще й има това онова - просто гледаш спрямо парите какво получаваш - ако получаваш достатъчно - взимаш, дори да не е в чак толкова добро състояние.
Аз примерно съм правил доста неща по моята, доста пари съм налял, но в нито един момент не мисля, че съм се прецакал и не ме е било яд. Това е, защото знам, че я взех на добри пари.
Така че със забележки или без - важното е колко ще платиш.
Това, че някой е обявил някаква цена, не значи, че на тази цена ще я вземеш... Кажи му открито, това и това не ми харесва, това и това ме притеснява и по тази причина ще ти предложа с 1000-2000лв по-малко и ако не ще - да я продава на друг!
sub_eleven написа:Това, че някой е обявил някаква цена, не значи, че на тази цена ще я вземеш... Кажи му открито, това и това не ми харесва, това и това ме притеснява и по тази причина ще ти предложа с 1000-2000лв по-малко и ако не ще - да я продава на друг!

В Дупница ни отказаха да свалят дори с 500лв. (200лв. свалиха) (това за един друг автомобил, някой да не си помисли, че моята е от там

Успех с търсенето на другия колега

- sub_eleven
- ентусиаст
-
uCnaHeTcA написа:Разбира се, че всичко е въпрос на човек и кола, но все пак не мисля, че има нормален човек, който да смъкне с 2000лв. на кола с леки забележки (говорим за коли до и около 15-20 хил. лв. , нали така ? Че по-нагоре е ясно вече...)![]()
Много зависи това с кой се пазариш - защото автокъща е ясно, че не може да сваля особено - нали се издържат от надценката. Много зависи и от това дали изобщо можеш да се пазариш най-вече. Някой път е грешна тактика да убеждаваш продавача, че колата му е кофти, особено за частни лица...
Ще ти дам един пример. Моята кола беше обявена на 13200, което беше ниска цена за модела. По принцип говорим за Z3 - имаше още една само, която се предлагаше на 18к. Взех я за 10700лв преди две години. Имаше дребни забележки и съм сменил нормалните неща за 10-годишна кола. В момента е в отлично състояние. Просто на продавача му трябваха парите, в комбинация, че съм се пазарил добре и явно съм му допаднал. Друг фактор беше, че колата всъщност беше на хора, които му дължат пари - не знам на колко му я бяха приспаднали - тяхна си работа.
Друг пример - преди няколко дни свалих цената на недвижим имот от 56к E, на 48k E - не съм го купувал - отказах се - но мисля, че примера ти е ясен. След това свалих цената на такъв от 70к Е на 61к Е. Ще ми кажеш, че лъжа ли?
Баща ми пък си беше намерил един имот на перфектна цена 39к E миналата година. Беше готов да купи без пазарлъци, но въпреки всичко аз му я свалих на 37k само с разговор по телефона. Не се опитвам да се доказвам като ебати тариката или нещо подобно, сигурно има хора, които се пазарят далеч по-добре.
Така, че когато една кола струва някакви пари, а мен не ме устройва цената, винаги ще направя предложение, което мен ме устройва и ми се вижда реално. Не сте си намерили парите на улицата, че да ги хвърляте безразборно - винаги трябва да има коментар.
Друг е момента, че ако много искам нещо и цената ме устройва, най-вероятно няма да се пазаря.
И защо трябва да правиш догадки - то щото е евтина сигурно турбото е заминало, сигурно това, сигурно онова. Не си кьорав и имаш възможност да я караш където и при който си искаш. Ако нямаш финансовата възможност да гледаш някоя нагледно по-добра, гледаш тази...
айде със здраве...
- Joro17
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м си.
uCnaHeTcA написа:sub_eleven написа:Това, че някой е обявил някаква цена, не значи, че на тази цена ще я вземеш... Кажи му открито, това и това не ми харесва, това и това ме притеснява и по тази причина ще ти предложа с 1000-2000лв по-малко и ако не ще - да я продава на друг!
За да смъкне един продавач 2000лв. трябва да е духнало турбото и броните да са помлени, а железарките криви
![]()
![]()
В Дупница ни отказаха да свалят дори с 500лв. (200лв. свалиха) (това за един друг автомобил, някой да не си помисли, че моята е от там), а ти къде излетя с 1000-2000лв.
Разбира се, че всичко е въпрос на човек и кола, но все пак не мисля, че има нормален човек, който да смъкне с 2000лв. на кола с леки забележки (говорим за коли до и около 15-20 хил. лв. , нали така ? Че по-нагоре е ясно вече...)
![]()
Колега, на пазара има един куп неща, които формират цената на един продукт и в много от случаите се оказва, че състоянито (в случая на автомобила) му не е най-важното.... А иначе мога да ти покажа една кола, която октомври беше с обявена цена за продажба 12500, януари 10500 без "духнало турбо и брони да са помлени, а железарките криви", накрая реших, че ш'си я карам и те така.....