Спирате ли на места за инвалиди?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Спирате ли на местата за инвалиди?

Анкетата свършва на 11 Мар 2011, 17:24

Да, обикновено без да се замислям много
5
3%
Да, само ако има други места за инвалидите
2
1%
Да, само ако това е последното място на паркинга
4
3%
Не, въпреки, че ми се е случвало 1-2-3 пъти през живота
36
23%
Не, никога не съм го правил
107
69%

Общо гласове : 154
'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Re: Спирате ли на места за инвалиди?

Мнение от alpina-ma6inata » 10 Фев 2011, 0:41

Никога не съм спирал, и никога не бих го направил. ;) Ако щете вярвайте. :mhihi:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 10 Фев 2011, 0:53

Не, винаги гледам да не го правя, но инцидентно ми се е случвало... един или два пъти...

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 10 Фев 2011, 1:02

Веднъж само ми се е случвало в един от моловете, защото обикалях 15 мин, за да намеря място... През цялота време го мислих и накрая слезнах ия прместих

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 10 Фев 2011, 1:52

и аз никога не спирам, но ми прави впечатление че на тях спират все С класи и скъпи джипове
www.bmwпрофесори-bg.net

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Мнение от theraven_nz » 10 Фев 2011, 2:20

като чета темата тук и направо се просълзявам :mhihi: при първа възможност ще кача снимки на ФОРУМНИ коли по паркингите :mhihi:
---

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Фев 2011, 4:23

аз не съм спирал никога. не ми е заради глобата или нещо такова, защото съм спирал на забранено и са ме глобявали. ама на място на ивалид - тва си е дърпане на дявола за опашката както каза скиса. нещо като суеверие.

п.с. за мен тия дето запушват и оставят телефон, не са по-изрядни от тия дето запушват и не оставят ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 10 Фев 2011, 11:02

madpetio написа:Няма го верния отговор - СПИРАМ щото съм :idea:

да така анкетата е малко тенденциозна,спирам без никви огризения имам редовно талонче даже!така,че защо да не спирам?

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 10 Фев 2011, 11:14

Е сега, тенденциозна...глупости - идеята е тези, които нямат право, дали спират :winky:

steeN написа:п.с. за мен тия дето запушват и оставят телефон, не са по-изрядни от тия дето запушват и не оставят ;)

Не знам...не че го правя редовно - случвало ми се 2-3 пъти да запуша някой и да си оставя телефона (и никой не ми е звънял) и не виждам какъв е проблема, при положение, че до 2 минути съм при колата и съм я мръднал като звънне някой :winky:. Пък и като няма едно мило местенце в район на 3-4 преки, където трябва да спреш не виждам много голям избор - явно не си бил в Солун да ги видиш там какво правят :mhihi: :kuku:

Потребител
Аватар

Мнение от forski » 10 Фев 2011, 13:27

Не спирам на места предназначени за инвалиди,имам крака и ги използвам.
Всичко останало е до човека и до първите седем години които на много хора им липсват :dummy:
THINK POSITIV

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 10 Фев 2011, 14:48

forski написа:Не спирам на места предназначени за инвалиди,имам крака и ги използвам.
Всичко останало е до човека и до първите седем години които на много хора им липсват :dummy:

:yes:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 10 Фев 2011, 15:17

Спирам къдет ми падне...
Ми така де,то все никой не спира и се гледам автомобили без стикери че са инвалиди и доста редовно БМВ- та,поне да измия позора от очите на колегите и казвам че спирам на тея места,да знаете че карам минимум 20-30 автомобила с различни регистрации ,никога не спирам на пешеходна пътека,освен ако искам да спръ щото си имам работа...
Та така,понеже всички сте редовни и ако видите некоя кола така спряла,еле пък БМВ-може на воля да ме псувате ,а пък ако вие самите спрете така-пак мене да псувате,щото ,ми не сте вие ами аз :mhihi:

п/п
Добавям,като излезе и тема за шофиране в пияно състояние-копнете това съобщение и само го нагласете според анкетата,същото важи и за превишена скорост ако се появи такава анкета де :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 10 Фев 2011, 15:42

В интерес на истината през 90-те съм спирал няколко пъти. После започнах да пътувам из Европата и видях, че това е върховна простотия и от тогава никога, амо абсолютно никога не съм спирал на място за инвалид. А откакто си счупих крака и бях за малко в нервностойно положение, видях и на практика какво им е на инвалидите. Но нашата родна страна е кошмар за инвалидите. Почти няма никакви приспособления по автобусите, по учрежденията и където и да е за инвалиди. Ако има, то те са направени некадърно и колкото да мине номера.
:OT: Имам един приятел с два отрязани крака. Той много успешно се забавлява, като паракира някъде до мястото за инвалиди и чака. Когато някой паркира на инвалидното място, пичът леко си изкарва колата, паркира зад него и започва най-демонстративно да пъшка, да вади количката и да прави луд скандал. Виждал съм мутри да почервеняват от срам и да им иде да се заровят под земята в тези случай. Разбира се този номер го прави винаги на паркингите на големите вериги в час пик, когато има хора. Питал съм го много пъти защо. Винаги ми казва, че това страшно много го забавлява(той и преди да му ампутират краката беше много скандална личност). Та вие добре не паркирате на местата за инвалиди, но внимавайте като ходите в Кауфланд, Метро, Технополис и другите там, да не попаднете на моя човек.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 10 Фев 2011, 15:54

няма отговор в анкетата, който да е за моя случай...едната кола е на инвалид и съответно имам право да спирам на такива места...доста е удобно :winky:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 10 Фев 2011, 16:09

Никога...некво суеверие ми е може би, но мисля, че спирам ли там без причина, може да се получи така, че да почна да си спирам легално там...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 10 Фев 2011, 16:37

Не съм спирал и няма да спря.Не съм и суеверен.Просто ще ми е гузно,ако заема такова място. :|

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата