ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 M52B20 TU
Мечтае да кара: Е39 M5

Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Мнение от Zlatiyan_Genchev » 09 Фев 2011, 1:08

Аз така също чакам НП за акт за изтекла гражданска и технически вече 2-ри месец,карам си с актовете ,интересно като са 2 нарушения наведнъж дали ще ми лепнат максимална глоба и има ли някакъв начин да се обжалва размера на глобата ,защото ми е първо нарушение?

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Bugatti Veyron

Мнение от bau.bg » 09 Фев 2011, 11:03

lpfc1990 написа:Аз така също чакам НП за акт за изтекла гражданска и технически вече 2-ри месец,карам си с актовете ,интересно като са 2 нарушения наведнъж дали ще ми лепнат максимална глоба и има ли някакъв начин да се обжалва размера на глобата ,защото ми е първо нарушение?

Нищо не разбрах от твоя въпрос !
2 акта имаш за липса на гражданска ли ?
Няма значение че ти е първо нарушение, минималния праг на глобата е 400 лева.....максималния е 600 лв.
За да ти отговоря относно възможността за обжалване трябва да видим актовете и наказателните постановления.

поздрави
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!

Аватар
Кара: е34 525 TDS
Мечтае да кара: e38 750i

Мнение от neo5030 » 09 Фев 2011, 11:13

Найстина помагате,но аз да кажа,ето в по предните ми постове към 57 страница колегате пише че,ще помогне като ми даде жалба която да внеса в съда .. пратих му нещатата всичко точно но ето виж че, получавам днес отговор на емайла трябва да внесете 100 лв за да ви кажем едва ли не какво да пишете.. Ами колега да го беше казал по рано това а не да ми беше обещавал жалба и да чакам !!! Сега по добре да си занеса книжката в кат за 1 месец без книжка да си карам и това е .. За мен мнението е :no: Много несерозна работа.. Обещава едно правят друго ..
Обичам теее, Разбойнико Мой... винаги ме спасяваш, винаги бягаш с мен, винаги ме разбираш, винаги си на линия, винаги ми даваш ... да разбера че... мога да съм спокоен в теб, до теб... винаги си усмихнат и готов да се забавляваме , винаги ти светят очите, ангелските.. BMW

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: чужди бараки :)
Мечтае да кара: e30,36 M3

Мнение от bmw-120 » 09 Фев 2011, 15:54

Здравейте колеги .. Да ви попитам за фолиото на предните стъкла(вратите) става въпрос за най-светлото фолио light black правят ли системно някакви проблеми като ви спрат и забранено ли е от закона .... :driving:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 09 Фев 2011, 22:26

neo5030 написа:Найстина помагате,но аз да кажа,ето в по предните ми постове към 57 страница колегате пише че,ще помогне като ми даде жалба която да внеса в съда .. пратих му нещатата всичко точно но ето виж че, получавам днес отговор на емайла трябва да внесете 100 лв за да ви кажем едва ли не какво да пишете.. Ами колега да го беше казал по рано това а не да ми беше обещавал жалба и да чакам !!! Сега по добре да си занеса книжката в кат за 1 месец без книжка да си карам и това е .. За мен мнението е :no: Много несерозна работа.. Обещава едно правят друго ..

Препрати това което си получил на office@bau.bg

Ако е както казвате някой ще е сериозно наказан, а вие ще си получите обещаната помощ ....
Ако обаче сте поискали пълна правна помощ, включително адвокат..... тогава трябва да сте наш редовен член.
Имайте предвид че в сайта www.bau.bg има типови примерни бланки които ползват хиляди шофьори съвсем безплатно, и това е според статистиката колко пъти са били изтеглени досега.

поздрави

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 09 Фев 2011, 22:37

bmw-120 написа:Здравейте колеги .. Да ви попитам за фолиото на предните стъкла(вратите) става въпрос за най-светлото фолио light black правят ли системно някакви проблеми като ви спрат и забранено ли е от закона .... :driving:

Пипнеш ли челното стъкло или на предните врати.... глобата е грозна, а и спират от движение колата

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 09 Фев 2011, 23:28

Истината е, че глобата е 20лв., но мистър ченге се прави на страшен и умен и спира от движение неправомерно!

Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се
ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на
автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на
прозрачността им.
(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките
автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на
огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.

Чл. 185. За нарушение на този закон и на издадените въз основа на него
нормативни актове, за което не е предвидено друго наказание, виновните се наказват с
глоба до 20 лв.

Вместо това ти пишат акт по чл. 171... считай, че те спират от движение, но в случая трябва да спазят чл. 172, а те не го правят! Съответно пишеш жалби ала бала... и идва момента, в който се питаш, струва ли си разправиите при всяко спиране!

Аватар
Кара: е34 525 TDS
Мечтае да кара: e38 750i

Мнение от neo5030 » 10 Фев 2011, 3:09

bau.bg написа:
neo5030 написа:Найстина помагате,но аз да кажа,ето в по предните ми постове към 57 страница колегате пише че,ще помогне като ми даде жалба която да внеса в съда .. пратих му нещатата всичко точно но ето виж че, получавам днес отговор на емайла трябва да внесете 100 лв за да ви кажем едва ли не какво да пишете.. Ами колега да го беше казал по рано това а не да ми беше обещавал жалба и да чакам !!! Сега по добре да си занеса книжката в кат за 1 месец без книжка да си карам и това е .. За мен мнението е :no: Много несерозна работа.. Обещава едно правят друго ..

Препрати това което си получил на office@bau.bg

Ако е както казвате някой ще е сериозно наказан, а вие ще си получите обещаната помощ ....
Ако обаче сте поискали пълна правна помощ, включително адвокат..... тогава трябва да сте наш редовен член.
Имайте предвид че в сайта http://www.bau.bg има типови примерни бланки които ползват хиляди шофьори съвсем безплатно, и това е според статистиката колко пъти са били изтеглени досега.

поздрави

Пратих го на емайла посочен от теб, Но ако стане някакво разминаване ето и отговора който получих.
Здравейте, ако евентуално загубите делото нямате разноски по него . Сдружението ги поема, най-лошото което може да се случи е да Ви бъде потвърдено Наказателното постановление, т.е. 100 лв. глоба и 1 месец без книжка.Срок за обжалване до 14.02. имате , но ако сте решили да го обжалвате, какъвто е и нашият съвет трябва да го направите до 11.02. - петък , не Ви препоръчваме да чакате последният момент.Ако решите да се обърнете към нас за правната помощ е необходимо да попълните заявление за членство в Сдружението и да заплатите членски внос в размер на 100 лв. което е за една година.Това са ви всичките разходи при нас - услугите са безплатни.

Поздрави.

Гледах ги тия бланки но за стоп палка невидях никаде. Не съм търсил пълна юридичека помощ,просто вие казахте че ще напишете жалба и просто аз да я внеса :yes:
Обичам теее, Разбойнико Мой... винаги ме спасяваш, винаги бягаш с мен, винаги ме разбираш, винаги си на линия, винаги ми даваш ... да разбера че... мога да съм спокоен в теб, до теб... винаги си усмихнат и готов да се забавляваме , винаги ти светят очите, ангелските.. BMW

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 M52B20 TU
Мечтае да кара: Е39 M5

Мнение от Zlatiyan_Genchev » 10 Фев 2011, 3:45

Нищо не разбрах от твоя въпрос !
2 акта имаш за липса на гражданска ли ?
Няма значение че ти е първо нарушение, минималния праг на глобата е 400 лева.....максималния е 600 лв.
За да ти отговоря относно възможността за обжалване трябва да видим актовете и наказателните постановления.

поздрави[/quote]

Не,като ме спряха декември ми беше изтекла гражданската и техническия,писаха ми 1 акт за без гражданска и 2-ри за изтекъл технически преглед.Имах предвид дали ще ми сложат максимални глоби заради това ,че са 2 нарушения наведнъж или има шанс с минимални да мина?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 10 Фев 2011, 13:44

Онлайн помощта, кято ни се предоставя е безплатна, не бъдете нагли да недоволствате, че и юридическата не е такава. Предвид хонорарите на адвокатите, мисля, че 100 лв. е напълно разумна сума за година.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е 34

Мнение от Munich Machine » 10 Фев 2011, 15:00

При членство дават ли стикери (значки) както едно време?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Мнение от emil_shumanov » 10 Фев 2011, 18:43

Колеги, имам следното питане: получих писмо от КАТ, че камера на пътя ме е снимала с превишена скорост 60км над разрешената. Датата на снимката е някаде около 15 Януари (още не съм ходил до КАТ, затова не знам точно датата.) Въпроса ми е, какъв ще е размера на глобата, а също разбрах, че и книжката ще ми вземат за три месеца. Има ли начин да кажа, че е карал някой друг, за да спася поне вземането на книжката и какво точно трябва да направя като отида. Очаквам вашите съвети .

Потребител
Аватар

Мнение от borko1945 » 10 Фев 2011, 20:10

Благодаря на bau.bg за отговора!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 10 Фев 2011, 21:10

[/quote]

Не,като ме спряха декември ми беше изтекла гражданската и техническия,писаха ми 1 акт за без гражданска и 2-ри за изтекъл технически преглед.Имах предвид дали ще ми сложат максимални глоби заради това ,че са 2 нарушения наведнъж или има шанс с минимални да мина?[/quote]

Актовете са 2 поради следната причина:

НП-тата които са за ГО се подписват само от определени от министъра лица, в случая говорим че началник на РПУ не може да подпише НП. Затова ги разделят, Акта за прегледа се подписва от малък началник, а ГО от най-големия...
Нарушенията обаче са 2, което значи че наказанието няма да се влияе от този факт.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 10 Фев 2011, 21:11

Munich Machine написа:При членство дават ли стикери (значки) както едно време?

Още не са готови , но и това ще стане...

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум