АлтоБилд и "гениалните" му джурналисти....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

АлтоБилд и "гениалните" му джурналисти....

Мнение от SKISA » 10 Фев 2011, 22:05

има няколко теми по темата ,ма тая вечер не можах да се сдържа....!
ако беше поне малко по-здрава хартията щеше да става за фунийки ,въпреки че децата вече не играят на тва ,но листата просто се късат! абонирах се ,щото излиза два пъти в месеца и реших да имам през седмица нещо за четене за коли ,но съжалявам жестоко за грешката си....! на всичко отгоре поне да препечатваха писаното от немските им колеги ,но фриволните излияния на тукашните "корифеи" просто ме убиват от упор......
ето и повода!

а бе ,че АлтоБилд са малоумници е ясно ,но как могат да уцелят и най-големият малоумник сред наште авто-журналисти.....!?!?!?
"бутонът за старт-стоп на двигателя е поставен на перфектното място"!!!!!!!...."в дясно от волана и с него стартирането и спирането на мотора стават на мига!....без замисляне"!! ти престааш ли си!?!? без замисля...не и на мига!! да си еве мамата...!!!

‎"двигател - бензинов V6.
брой цилиндри/клапани - 4/24"
а!?!? а!?! кво знаете вие !? 6 клапана на цилиндър!! 320 коня от четвъртак! мноо як матор!!!

‎"Активната система за следене на пътя AFS е стандарт за версията!Тя осигурява по-добра видимост....!Факт е ,че благодарение на тази система светлинният поток интуитивно се насочва напред според ъгъла на завиване"..... не! вие престаате ли си!?!?!? "..светлинният поток интуитивно....."!!!Факт ,баце!! "Факт е....!"

‎"...всеки истински фен на мощните коли го засърбяват ръцете за "улични подвизи"! Добре че и у нас вече има сурови наказания за нарушителите на Закона за движение по пътищата!" ... ъхъ!! не на ЗДП!!! на Закона за Задвижване по Пътищата....!!!!

‎"Наистина трябва време,за да се превърнат водач и машина в едно.Тази симбиоза се получава най-вече на дълъг път ,когато са минали поне няколко часа от шофирането!" баси! аз до морето като ходя за 2,45 начи трябва да ида ,да се върна и да ида пак, за да си пасна с тва Инфинити! а и с тия заемки ,дето тура - "водач и машина в едно" може да го съдят от мазда за използване на кредо....!! личи си ,че чете Топ Гиър ,ма го ползва неправилно.....

предполагам, че се е случило следното! дошли са от ФаувеБилд и са попитали:"Кой ви е най-шукаритетния авто-джурналист!?!?" и понеже бате Ричи е бил зает явно са казАли: "Бат Станчо ,бе!! Шукера!!!" Гения...!! то човека още от списание"Космос" и "Мурзилка" пише за коли! как да не е шукаритетен...!! без да сметаме ,че секи новоизлюпен ,средномалоумен усер на форума ни ще напише статиите по-компетентно....

Аватар

Re: АлтоБилд и "гениалните" му джурналисти....

Мнение от SKISA » 10 Фев 2011, 22:09

и да беше само тоя брой да го преглътна....! ма тоя се е изсрал във всеки брой ,"тества" коли ,дават му и пари ,за да положи на лист малоумните си излияния..!! представяте ли си!?!? не мога да повярвам просто....

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 10 Фев 2011, 22:12

Станчо е пич, както и Ралф и алфистът Иван Мутафчиев. Като изключим писанията на последният, останалите двама понякога наистина се увличат в обясненията и пропускат важни факти за сметка на по-незначителни неща в/от/около автомобила.

Иначе Шукера, както му викаш, преди време беше карал Кънтримен. Обаче вали сняг. Той ще прави интериорни снимки и такива на багажника. Ок, направил ги е, ама със светкавица... на снеговалежа. Нали се сещате каква снимка бе публикувана - със светещи обекти. :D
Изображение

Аватар

Мнение от SKISA » 10 Фев 2011, 22:14

жорка ,тва не е увличане понякога! тва са съществени грешки ,тъпотии и идиотщини! разказва ми за плетки и бродерии ,а не за важното по колата!греши елементарни аксиоми в колите! явно е незапознат с новостите в автомобилната индустрия! а нещастните вносители ,заради името на списанието са му дали да тества....! сешиш ли се!? и ,естествено заема мястото на някой млад човек, който разбира 800 пъти повече от него от коли, снима 700 пъти по-добре и би разказал нещо 1500 пъти по-вярно и привлекателно за читателя....

п.с. ми напраил е едни прекрасни снимки с бели балончета!много арт...!
Последна промяна SKISA на 10 Фев 2011, 22:16, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 10 Фев 2011, 22:15

Ауто Билд излиза ВСЯКА седмица , не знам на теб колко често го доставят :)
Аз отдавна съм се отказал от него , но понякога го взимам защото има интересни тестове , като последния със разхода . Като цяло само четеш цифри и гледаш снимки , другото е трагедия .
Ако искаш добро списание - Ауто Мотор унд С(ш)порт - има много тестове които са доста по-пълни , икономически новини , научни статии и новини ос света на моторния спорт . И те понякога са пристрастни но са класи над АБ а самото списание е като книга и гарантира , че и след 5 години няма да прилича на смачкан вестник .

Аватар

Мнение от SKISA » 10 Фев 2011, 22:18

така де! обърках! сяка седмица е! получавам и ауто мотор унд шпорт! знам за кво става въпрос. както и топ гиър...! но тия просто избиха рибата с "гвоздея на програмата си" с тоя журналист, който са наели да им списва вестничето....

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 10 Фев 2011, 22:19

Ти пък с кой акъл се абонира :kuku: :kuku: :kuku:

Това списание спрях да го чета преди много години- от БГ варианта съм си купувал ако нещо ми хване окото на корицата, а навремето немското го издирвах под дърво и камък... Млад и глупав съм бил, к'во да се прави :roll: Редовно пишат глупости и допускат елементарни грешки, и то не само в БГ изданието- немското списание не е много по-добре... Последните ми спомени са, че най-важната характеристика на една кола е колко е голям багажника- която има повече литри обем печели сравнението :mhihi:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 10 Фев 2011, 22:24

SKISA написа:така де! обърках! сяка седмица е! получавам и ауто мотор унд шпорт! знам за кво става въпрос. както и топ гиър...! но тия просто избиха рибата с "гвоздея на програмата си" с тоя журналист, който са наели да им списва вестничето....

Какво ще кажеш за АМС ?
Топ Гиър се заклевам , че е най-безсмисленото списание ... все едно гледам снимки в нета ...

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 10 Фев 2011, 22:30

Бе и аз си го купувам всяка седмица... 2 лева е се пак, къде ли не съм ги дал.
Но:
Първо, е спонсорирано от VW, което личи доста... Т'ва друга марка да спечели тест срещу VW груп се случва веднъж на високосна година. Винаги така нагаждат нещата, че VW да спечели.
Второ: тестовете, даже и преведените, ама хич не отговарят на личните ми впечатления.
Трето, от БГ-статиите редовно нищо не се разбира за тествания автомобил и са пълни с неточности, които изнервят феновете :)
I love the sound of V8 in the morning...

Аватар

Мнение от SKISA » 10 Фев 2011, 22:31

acho.rs написа:
SKISA написа:така де! обърках! сяка седмица е! получавам и ауто мотор унд шпорт! знам за кво става въпрос. както и топ гиър...! но тия просто избиха рибата с "гвоздея на програмата си" с тоя журналист, който са наели да им списва вестничето....

Какво ще кажеш за АМС ?
Топ Гиър се заклевам , че е най-безсмисленото списание ... все едно гледам снимки в нета ...

излъга ме ти! са проверих. 40 пъти излиза билда! годината има 52 седмици!
аутомотора и шпорта е добро.
топ гиър е адски забавно , написано е супер умно и завладяващо ,дават им най-новите модели за тестове ,така че си става от секъде! може да е много технически насочено ,но е забавно и смислено....

ентусиаст
Аватар
Кара: вана Чайка

Мнение от .:BENZINO:. » 10 Фев 2011, 22:58

Ти пък ме очудваш-уж си разумен и умен човек,пък си се абонирал за Алди Билд :mhihi: До преди година две ги купувах редовно-направо мога да те зарина със списания ;) Малко по малко взе да ми писва-едно и също всеки път-с нищо не могат да ме заинтригуват ;) Пък и с тези тестове направо ме пребиваха :confused:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 10 Фев 2011, 23:14

Същите тези "автомобилни журналисти" преди години правеха "АвтоТруд". Нищо не научиха за толкова години и точно заради тях българската версия на АутоБилд не струва. Ако беше просто превод на немското издание щеше да е прилично списание.
Най-обичам преразказите по картинка - "арките на калниците придават агресивен вид на автомобила". Това не е точен цитат, но беше (отдавна съм отказал да си губя времето с такава плява) пълно с подобни глупости. Ако списанието е за слепи, които имат нужда да им се опише подробно как изглежда някоя кола, защо по дяволите не е с брайлов текст или да го издават като аудио книга ?
Другото, което няма начин да приема, мисля че съм го казвал и в друга тема, но току виж предпазя някого от изкушението да си даде парите за списание, което ако се вярва на SKISA (а няма повод да се съмняваме в думите му) не става и за фунуйки. Характерно за смешните издания с некадърни журналисти без собствено мнение е, че всяка кола е "абсолютно много добра и без конкуренция в класа си". Едва след като излезе новото поколение се оказва, че "ВЕЧЕ ги няма малкия/неудобния багажник, шума от въздуха/гумите, твърдата/нестабилната возия, безчувствения/тежкия волан" и т.н. Ама как да каже "великия тестер", че колата смуче, като утре няма да го поканят на коктейл и да му подарят ключодържател и химикалка ? Естествено не всички са такива. Някои са си просто тъпи и некомпетентни.
От AMS съм доволен и от българските (редовно от колонката на редактора) и от преводните статии. Top Gear много го уважавам. Обаче в оригинал. Вече повече от година не купувам българското издание, а нямах пропуснат брой от старта. Смешно е как хора, които правят жалки опити да имитират английските автори, са си повярвали, че са големи разбирачи и карачи.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

Аватар

Мнение от SKISA » 10 Фев 2011, 23:29

AGD написа:......

българските статии в топ гиър са малко. около 2% от цялото съдържание ,така че нямат начин да го прецакат. влади кулев се опитва да пише интересно ,разбира от коли ,но има да учи до равнището на джеза и другите...! мисля ,че туртурело му е ника тука при нас. другото ,което ме кефи е как правят на пух и прах нови и скъпи модели на реномирани марки! не им харесва модела и го разнищват без никакъв свян! тва е свобода! явно нямат зор за химикалки ,ключодържатели и календарчета...!

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 10 Фев 2011, 23:37

Както казва една актуална телевизионна реклама "Тъч скрийн брато... Тъч скрийн!!!!!" :D :D :D

Аз билд-а го купувам по същата причина, поради която гледам и Top Gear UK - забавно ми е... не очаквам да науча полезни и интересни неща от нашите писачи, а по-скоро за фън... четеш по някое сравнение, в което ако има VAG участие, значи знаеш кой е първи... :)

Аватар

Мнение от SKISA » 10 Фев 2011, 23:48

Mollov написа:Както казва една актуална телевизионна реклама "Тъч скрийн брато... Тъч скрийн!!!!!" :D :D :D

Аз билд-а го купувам по същата причина, поради която гледам и Top Gear UK - забавно ми е... не очаквам да науча полезни и интересни неща от нашите писачи, а по-скоро за фън... четеш по някое сравнение, в което ако има VAG участие, значи знаеш кой е първи... :)

ми наистина заради цитатите на шукера ,дето съм сложил си струва 2та лева да го видя тоя цирк....

Следваща

Назад към Извън Темата