АлтоБилд и "гениалните" му джурналисти....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: АлтоБилд и "гениалните" му джурналисти....

Мнение от Mollov » 10 Фев 2011, 23:53

Ае тва списание си има и своите много положителни материали... като тия "100 000км пробег", дето показват на какво дередже е колата... аз затова и винаги поглеждам първо 1-ва страница и после преценявам дали да го купя...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 11 Фев 2011, 0:05

За хора, които разбират руски мога да предложа много добро списание. Излиза онлайн без никакви съкращения, само дето можеш да четеш януарския брой през февруари, тоест месец назад. Страшно добри статий и тестове. От посочрния линк отивате в архив и намирате каквото ви е нужно. Има списание и за мотори, и за товарни коли и за автопазар.
http://www.zr.ru/
only rear wheel drive

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 11 Фев 2011, 0:08

за рульом го четяхме още 80те години и още тогава имаше интересни неща и съм научил много за техниката в колите от него. не знам от кога излиза , но май е от преди 1980та година! тогава до "западни" списания трудно се стигаше....

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 11 Фев 2011, 0:12

Излиза от 1928 година, в къщи се чете от 1977 /баща ми, а и аз тогава вече почвах да опитвам да го чета/, та до днес. До миналата година го купувах и го пазя , ама стана 18 лв :kuku:
only rear wheel drive

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Механджията » 11 Фев 2011, 0:15

фауве-билд е мега тъпня, наистина..... и тестовете им, и всичкото им.... препечатват от швабските броеве баш тва, дето ен трябва.... представят немско ревю на модел, дето нито оборудването по моделна година, нито цената му са като на бг-пазара, ама явно да си журналист означава само да пишеш дрисни и да чакаш да те поканят да даваш газ на някоя демо-кола на вносител....

последната тъпотия дето четох у фв-билда беше сравнителен тест на пикапи - 6-7 пикапа дето са с 15+ годишни традиции и хоп - новия фв амарок, дето се пръкна преди месеци, ги уби всичките :mhihi: колко глупости пишеше там, особено спрямо бг-пазара, не е истина.....

друг бг-лауреат е аспарух минчев....няма такъв тъпигьоз като тоя.... седнал да тества сузуки суифт, вика - ми то няма добра возия, не очаквайте динамика, евтини са материалите....абе п*тка майна, тва е малка бюджетна кола за 25 бона, ква динамика, кви материали, ква возия... и тва го говори тежкарски бааавно и мазно, все едно баш-разбирача обЕснява на малоумни що е автомобил.... :mhihi: в Бг автожурналистиката е зле, както и всичко друго.... затва допреди години като гледах формулата, си цъках ртл, кво да им гледам ан оня смухтер тенчев, дето само мънка де що е бил и кво видял, или оня гологлавия, дето като се отприщеше да показва колко е технически грамотен, и минава половината състезание, в тоя момент някой болид излиза от бокса и тия почват ' сега да видим кой излезе от бокса...а ей сега ще му видим номера....' ми и аз ще го видя бе, тъпаци, за кво са ми тия коментатори, ташак пълен....

едно време си купувах Gente Motori, това беше истината, брачед ми ми го попревеждаше, но разбирах основното - не знам има ли го още...
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 11 Фев 2011, 0:51

Колегата малко отклони темата към телевизионните журналисти и аз ще се възползвам.
Слава на всички богове и програмни и каквито са там други директори, че разкараха Момчил Манчев от коментара на Формулата. Може да не разбира нищо от автомобили и моторни спортове, но за сметка на това нямаше нито едно състезание, в което да не ни разкаже за "характерния начин на загряване на гумите на Алонсо". Иван Тенчев има отлични енциклопедични знания обаче се отплесва понякога, а и редовно сякаш гледа някакво друго състезание. И в началото каже - "виждате новите елементи по колата на ...., ще имаме възможност да говорим за тях по време на състезанието." и някакси това време никога не идва, защото си говорят празни приказки с Георги Иванов (който според мен трябва да си се придържа към българския ралишампионат). Аз си имам интернет и печатни издания ми попадат, за Формулата цял буквар си купих да понауча подробности (The Science of Formula 1 Design не е лоша книжката, но е доста повърхностна), но това не оправдава липсата на професионализъм на водещите.
По принцип и аз предпочитам да гледам състезанията по RTL, имат добра комбинация от журналист и бивш пилот, но с тези пълнометражни реклами не се трае.

"За рулем" не съм чел (тогава по-скоро разглеждах картинки) откакто бях в основното училище и брат ми се беше абонирал за него, по програмата за задължително-доброволно абониране за руски списания. Ще трябва да погледна сайта когато ми остане време. 2005-а бях в командировка в Москва и си купих руски Топ Гиър, но не ми допадна. Тогава вече имах 5-6 броя от оригиналния и бях свикнал със стила на англичаните.
Последна промяна AGD на 11 Фев 2011, 0:57, променена общо 1 път
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 11 Фев 2011, 0:53

Mollov написа:Ае тва списание си има и своите много положителни материали... като тия "100 000км пробег", дето показват на какво дередже е колата... аз затова и винаги поглеждам първо 1-ва страница и после преценявам дали да го купя...

:yes:
Aз за това казах и че има добри тестове и статии , но са малко . В 100 000 км тест направо ебават майката на ФВ - последните 10 места от 70 мега теста са заети от ФВ а ревютата са доста брутални . Да речем Туран 100 000 км - заглавие на първа страница - "Моя дом бе сервиза " и един мъж разпънал палатка . Извода бе - що за автомобилно недоразумение се сглобява в завоите на ФВ - това поне съм го запомнил :mhihi: За печелене на тест - нормално е да печели ФВ в повечето случай , не във всички както е при АБ . Все пак ФВ ползват много мощни и дорби мотори , директно от Ауди и като комплексни качества са добри автомобили ...
Сега подготвям тема за разхода при 180 км/ч - интересно беше , но мисля да пусна темата в Ауди форума да видят колко е ползата от прословутия и нещастен даунсайзинг :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 11 Фев 2011, 4:10

Механджията написа:кво да им гледам ан оня смухтер тенчев, дето само мънка де що е бил и кво видял, или оня гологлавия, дето като се отприщеше да показва колко е технически грамотен, и минава половината състезание

на мен тия ми са интересни, доста неща, които няма от къде да ги чуеш. и без тва формулата беше толкова скучна по едно време ;) предпочитам го пред ричард груев, един от старите лауреати.

аспарух минчев нищо не разбира от коли, тоя всеки път като го гледах и исках да го замеря с нещо. впечатляваше се от всякакви дрънкулки все едно не е виждал кола през живота си ;) поне е лице ;)
българският превод на предаването топ гиър не знам кой го прави, но също е слаб. неточен е и се губят голяма част от оригиналните шеги. не може джеза да казва колата върви настрани (going sideways) и да ми го превеждат "на врати". като се превежда професионално не се правят свободни съчинения ;)

от българските най-много ми харесваше "автомобилен магазин".
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 11 Фев 2011, 11:02

steeN написа:от българските най-много ми харесваше "автомобилен магазин".

Т.е. БЕДА, нали ? Имах до скоро почти всички броеве от началото на излизането му - с не повече от 1-2 липсващи броя на година.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 11 Фев 2011, 13:40

Скис, по-добре да те вземат теб, така добре ги интерпретираш, че...абонамент за Англия ще си взема :mhihi: :mhihi: :mhihi:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 11 Фев 2011, 13:56

((:BuKcu:)) написа:Скис, по-добре да те вземат теб, така добре ги интерпретираш, че...абонамент за Англия ще си взема :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Боже опази! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ако Скис стане тестер на Билда ще има само ревюта на БМВ и Порше :mhihi:
Si non confectus, non reficiat.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 11 Фев 2011, 14:45

Zagy написа:Боже опази! :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Лошо няма бе, к'во ти пука за другите марки :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 11 Фев 2011, 14:48

ms написа:
Zagy написа:Боже опази! :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Лошо няма бе, к'во ти пука за другите марки :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Мен ще ми е интересно , ако му дадът да си прави рубрика - какво ми се случи днес или страхотни истории :mhihi:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 11 Фев 2011, 15:16

начи аз не претендирам да мога! ма тия по-не могат и от мене и от много други покрай мене.
нема само порше и БМВ ,бе! ше тествам и други коли ,за да покажа колко не могат да стъпят на поршето и БМВто на малкия пръст... :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от michev » 11 Фев 2011, 16:37

Абе и някои други марки пускат интересни коли, но или лимитирани серий, или с здрав тунинг.
only rear wheel drive

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата