Дрегерче
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
Re: Дрегерче
gosho_d написа:Projektzwo написа:Искам да ви припомня, че при евентуално ПТП документирано с протокол, дори при 0.1 промила - застрахователите НЕ носят отговорност, независимо дали си говорим за Каско или ГО...
Това не е вярно, застрахователите са се обвързали с допустимото по закон количество - 0,5 промила
Младеж, никой с нищо не се е обвързал - аз лично досега не съм чул да има платена щета, било то по ГО или Каско при наличието на алкохол! Можем да се обзаложим, ако все пак продължаваш да твърдиш същото...
- gosho_d
- Потребител
-
- Кара: E34->Е39->Е38
Projektzwo написа:Младеж, никой с нищо не се е обвързал - аз лично досега не съм чул да има платена щета, било то по ГО или Каско при наличието на алкохол! Можем да се обзаложим, ако все пак продължаваш да твърдиш същото...
Ето застрахователния кодекс
http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135514184
От него:
Право на регрес
Чл. 274. (1) Освен в случаите по чл. 227, застрахователят има право да получи от застрахования платеното от застрахователя обезщетение, когато застрахованият при настъпването на пътнотранспортното произшествие:
1. е управлявал моторното превозно средство след употреба на алкохол с концентрация на алкохола в кръвта над допустимата по закон норма или под въздействието на наркотично вещество или негов аналог, или е отказал да се подложи, или виновно се е отклонил от проверка за алкохол, наркотично вещество или негов аналог;
Първата компания която намерих, чиито вътрешни правила ги има публикувани на сайта си, беше Интерамерикан. Изненада нямаше...
http://www.interamerican.bg/uploads/fil ... cepted.pdf
От този документ:
"Когато в представените документи по щетата има информация за употреба от водача на застрахованото МПС на алкохол с концентрация над допустимите по закон норми, напускане на местопроизшествието и др.под. обстоятелства, при които Дружеството не дължи обезщетение по предявената претенция, ВП не се издава до изясняване на тези обстоятелства със съответен документ."
Т.е. точно това, което аз съм написал - не се плаща от застрахователя, или се плаща и после той си търси парите от теб, но само при алкохол с концентрация над допустимите по закон норми, което е 0,5 промила...
Но, ако работиш в сферата на автомобилното застраховане и имаш реални наблюдения и казуси, можеш да ги споделиш.
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
gosho_d написа:Projektzwo написа:Младеж, никой с нищо не се е обвързал - аз лично досега не съм чул да има платена щета, било то по ГО или Каско при наличието на алкохол! Можем да се обзаложим, ако все пак продължаваш да твърдиш същото...
Ето застрахователния кодекс
http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135514184
От него:
Право на регрес
Чл. 274. (1) Освен в случаите по чл. 227, застрахователят има право да получи от застрахования платеното от застрахователя обезщетение, когато застрахованият при настъпването на пътнотранспортното произшествие:
1. е управлявал моторното превозно средство след употреба на алкохол с концентрация на алкохола в кръвта над допустимата по закон норма или под въздействието на наркотично вещество или негов аналог, или е отказал да се подложи, или виновно се е отклонил от проверка за алкохол, наркотично вещество или негов аналог;
Първата компания която намерих, чиито вътрешни правила ги има публикувани на сайта си, беше Интерамерикан. Изненада нямаше...
http://www.interamerican.bg/uploads/fil ... cepted.pdf
От този документ:
"Когато в представените документи по щетата има информация за употреба от водача на застрахованото МПС на алкохол с концентрация над допустимите по закон норми, напускане на местопроизшествието и др.под. обстоятелства, при които Дружеството не дължи обезщетение по предявената претенция, ВП не се издава до изясняване на тези обстоятелства със съответен документ."
Т.е. точно това, което аз съм написал - не се плаща от застрахователя, или се плаща и после той си търси парите от теб, но само при алкохол с концентрация над допустимите по закон норми, което е 0,5 промила...
Но, ако работиш в сферата на автомобилното застраховане и имаш реални наблюдения и казуси, можеш да ги споделиш.
Не четеш правилно и между редовете, само това ще кажа...
Иначе да - прав си, с АЗ се занимавам, но не смятам за необходимо да се обосновавам по случая с каквото и да било, всеки сам си преценява.
- gosho_d
- Потребител
-
Projektzwo написа:Не четеш правилно и между редовете, само това ще кажа...
Иначе да - прав си, с АЗ се занимавам, но не смятам за необходимо да се обосновавам по случая с каквото и да било, всеки сам си преценява.
Аз ти цитирам закони и правила, в които пише едно и също. Ти се "занимаваш" с АЗ и не считаш за необходимо да споделиш каквото и да е което първо, би подкрепило твоята теза, и второ, при положение че не си говорим само двамата, четат доста хора и информацията би била полезна и на тях?
Пиша "занимаваш" в кавички, защото днес звъннах на приятел, мениджър "ликвидация на щети по злополука" в ЗК (не е цитираната по-горе интерамерикан) специално за това. Думите му бяха, че ако алкохола е под 0.5, няма проблеми, няма и законово основание да има, и ако си позволят да откажат плащане, после отказът пада във всеки съд и следват доста неприятности за тях.
Но... при тази твоя... убеденост, аз нямам какво повече да кажа и се оттеглям от дискусията, като се надявам да е била полезна на останалите колеги.
- gosho_d
- Потребител
-
Колега, при положение, че
откъде знаеш, че
И дано не ме разберете погрешно, не искам да се заяждам, а да съм полезен, и малко повече да сме запознати с правата си, не само със задълженията!
Ryapoff написа:Надявам се да не ни се налага да проверяваме.
откъде знаеш, че
Ryapoff написа:И при 0.1 не плащат.
И дано не ме разберете погрешно, не искам да се заяждам, а да съм полезен, и малко повече да сме запознати с правата си, не само със задълженията!
Познати и приятели, няколко човека с алкохол при дребни щети им е отказвано плащане. В ситните редове си пишело уж, не съм чел на каското полицата, ама ако е толкова важно, да взема да я прочета? Не е заяждане, спокойно. Айде като я прочета ще ви кажа как пише в ситния шрифт.
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
Моля темата да бъде заключена. Много на
отидохме..

- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
ylaine написа:Какво излиза, че всичко опира до дъха ли? Това е доста тъпо
Ако не концентрацията на алкохол в издишвания въздух, според теб какво измерва дрегера?
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2