Хайде на офертата !

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Хайде на офертата !

Мнение от acho.rs » 12 Фев 2011, 7:57

Първо , това не са типичните коли , а по-скоро съм постнал екстремните случай .
Другото - аз знам за коли , които буквално не се гасят - работи се на смени включително събота и неделя . След като само в София , със разбитите улици, кратки разстояния и средна скорост на придвижване около 20 км/ч ... сле като там на такси се правят по 150 000 км на година , представям си ако се опъне на дълъг път какво става . Надявам , се не си мислите , че в над 20 обяви , които съм прегледал за коли на до 4 години и над 500 000 км , всички са си написали грешни километри ?
Дори това да са само "рекордите" пак е показателно , че А6 , БМВ5 и Е класа дизел , под 50 000 км на година няма .
Аз ще спирам по темата , да видим другите какво мислят .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Фев 2011, 8:29

Ами не всички коли са на по толкова,ето примерно моята кола,да не звучи като реклама де,ми моята кола е на реални 55к километра,нямаше да стане на "толкова много" аконе ми се беше развалило БМВ то и ми се налагаше да карам повечко-от вътре е перфектна,няма грам забележка,а колега със същата кола,същата година (2007),колата му е на ...16к километра,на неговата кола се сменява маслото на година,не на километри,на жената пежото (307 HDI) e на реални 111к километра и е 2002 година,този автомобил изминава на ден преко сили по 18 километра-до работа и обратно,жената е манячка на тема чистота и ако я снимам от вътре ще се забележи че няма нищо износено,всъщност до 80к километра беше на шефа на фирмата,а той не я караше много...Селиката,която стои в гараж е на ...25к километра и е 2005 година-не се продава обаче :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E53 3.0D

Мнение от CHUKANSKI » 12 Фев 2011, 9:23

acho.rs написа:Колегите в АКБ са неуморни :
http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=v4kumbwi1dxq
:driving:

има снимка на сервизната книжка на 25.11.2010 е била на 62981км!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 BMW E46 330i

Мнение от ///M3 » 12 Фев 2011, 11:00

Е то на всеки е ясно, че дизелите ги спукват от каране. Не че бензините винаги са на малко километри.
Имам приятел с Шкода Фабия 2005г. на 50х.км. реални, защото я купиха чисто нова. Еми износила се е като за 200х.км. Аз моето БМВ го взех на 123(!)х. км и му навъртях за две години 52х.км. :mhihi: Значи предишните собственици са минавали по 12х.км. на година със семейното комби бензин, което, не че е невъзможно, ама силно ме съмнява. :wave: Просто затваряш очи, купуваш, и се молиш 500-те хил. превъртяни км. на километража да не са и са се отразили крайно зле. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 12 Фев 2011, 11:04

Може да е с донори- двигател и километраж от Е30 :mhihi:
Никой не мое ма връне на селу!

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 12 Фев 2011, 12:27

CHUKANSKI написа:има снимка на сервизната книжка на 25.11.2010 е била на 62981км!

Мдам...а сега е на 73500... а не 735 000... ама колегите от АКБ... нали...

Ачо, съгласен съм, че има коли, дето ги спукват от каране... само че едно софийско такси, дето върти по 150к на година, на 3 смени, погледнал ли си как изглежда след 2-3 години??? Тия коли всите са супер запазени... и се чудя - тия чужденци ги гледат и поддържат тия коли като свои, бре... сигурно дори не сядат на седалките и слагат "калъфи" на волана, че да не ги амортизират... задължително не се пуши вътре и т.н....

А и някой спомена, че тия коли трябва всеки месец да минават на обслужване... за кола, която се кара постоянно... не знам как могат да си го позволят изобщо... да не говорим за по-сериозни части, които изискват по-сериозен престой в сервиз...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 12 Фев 2011, 21:39

Molov - http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=lsiypqcf1ozb
за тази А6ца , какво ще кажеш ? Ще ми се моята 14 годишна А6ца да беше в движение(не знаех , че има Ц5ци от 97ма , мислех че 98 ги почват :mhihi: ) да и видиш салона в какво състояние е :shock: Говорих и с други колеги и те казват , че текстила на тези модели е адски здрав и просто не се износва ... или са сменят ако седалките .
И знам ,че в БГ е невероятно да има не пушачи шофьори но ... има все пак . Също така знам , някой хора , които за 2 години правят салона на колата , не на задник ами не знам на какво :help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 12 Фев 2011, 21:51

Дайте по-позитивно бре хора. Това българина получава киселини, инсулт и инфаркт едновременно при мисълта, че може да се е преебал. Не ми е ясно кви сме такива хора с бедни душици.
Виждаш колата, купуваш, хепи лайф. Ако не те е кефила, закво си я купил.
Има си дилършип, правят ти един читав чек на колата по CAN-а и всички са щастливи.
Новите коли не са Е36, особено от последните години е трудно да се пипа без да се оставят следи.
Пък и на 1 милион да е, ако мотора звучи добре и колата е в добро състояние, какво значение има?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 12 Фев 2011, 22:16

Това българина получава киселини, инсулт и инфаркт едновременно при мисълта, че може да се е преебал

Не бе колега - мен ако ми върви колата ме боли , на колко КМ е даже изобщо не се интересувам , при покупка на колко км пише че е . Много ми е интересно , някой като почнат - 12 годишна на 212 00 км - ооо много са , търси на по-малко километри :mhihi:

ПС: няма нови , няма стари - който знае да "пипа" си я прави от милионерка на 250 000 км , без проблеми :ok:

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 12 Фев 2011, 22:38

Щом една кола е изкарала 1000000км, ще изкара още 100 000 150 000к км докато я кара следващия собственик. Не знам какво им се плашите на тия километри.
Един познат като погледна какво пише на таблото на моята, я обяви директно за моргата :kuku: .
п.с. 265 000 пишеше :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 12 Фев 2011, 22:54

Ми то и Е34-ката нашата километража и показва 3хх 000. Дали не се съмнявам. Обаче двигателя е в такова състояние, че с карането на баща ми, ако не ми я дава често, ще изкара още колкото пише на километража. С дребни ремонти.
Та мисълта ми беше, че не е важно една кола на колко километра е, а как се поддържа.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 12 Фев 2011, 23:20

Един познат като погледна какво пише на таблото на моята, я обяви директно за моргата :kuku: .
п.с. 265 000 пишеше :)

Прати го на Горубялне за Е39 ТДС комби на 167 000 км , реални ... в багажника е триона , с който отрязали дървото пред гаража :mhihi:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 12 Фев 2011, 23:57

acho.rs написа:Molov - http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=lsiypqcf1ozb
за тази А6ца , какво ще кажеш ?

Виж сега... аз не коментирам, че НЯМА такива коли... аз говоря, че вие във всяка такава обява виждате милионника... кой объркал обявата, кой нещо друго... веднага - вижте я тая, на 800к... със сигурност има такива коли, които са на страшно много км., навъртяни за сравнително малко време...

Само в една Германия има магистрали по 4-500км.... кво пречи да правиш дори 5-600км през делничните дни.... нищо... това са 3000км за седмица или 12к на месец.... за година отиват към 150к... за 5 години и си готов с километрите... така че мисля това го уточнихме...

Но тия коли не са много... да не кажа единици... ти изкара цяла западна Европа, пълна със спуквани от каране служебни коли, които се търкалят постоянно, дори и докато спиш... а пък да напляскат такива км (960к) на 1-ва серия.... забрави... ако си карал такава кола 2 години, щеше да знаеш... е, аз съм луд и харесвам модела и бих правил по 5-600км на ден, ако се налагаше, ама... това съм само аз... такива коли не се взимат за служебни, за големи преходи...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 13 Фев 2011, 0:06

liloff написа:Дайте по-позитивно бре хора. Това българина получава киселини, инсулт и инфаркт едновременно при мисълта, че може да се е преебал. Не ми е ясно кви сме такива хора с бедни душици.
Виждаш колата, купуваш, хепи лайф. Ако не те е кефила, закво си я купил.
Има си дилършип, правят ти един читав чек на колата по CAN-а и всички са щастливи.
Новите коли не са Е36, особено от последните години е трудно да се пипа без да се оставят следи.
Пък и на 1 милион да е, ако мотора звучи добре и колата е в добро състояние, какво значение има?

+1

Преди време мой приятел закачва една 39ка 530 184 която уж била на 300+ к КМ но мн запазена работи идеално , салона запазен, като за 300 000 км колата изглеждала мн добре.... но какво се оказа, че колата е на 900 000 + КМ .... и въпреки това колицата си била супер :D

ако е поддържана и карана човешки все тая на колко км е.
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 13 Фев 2011, 0:10

Колеги, не забравяйте, че студеното палене скапва двигателя. Не случайно такситата, които се карат на три смени изкарват по 1 милион и повече километра. Просто защото почти не се гасят. Предпочитам карана кола (не съсипана) на повечко километри отколкото такава седяла да гние на студа с малък пробег. :driving:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата