Коментари за кражби.
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Коментари за кражби.
Колеги, как ще коментирате следния случай: Спите си спокойно вкъщи, колата ви е застрахована и е в гаража на къщата ви. Влиза крадец, взима ключовете и документите от колата и гаража ви от якето ви в антрето и си заминава с колата. Сутринта викате полиция и застрахователи, полициата казва, че няма следи от взлом, а застрахователите казват, че щом колата ви е открадната, но ви липсват ключовете и документите от нея няма да ви платят нищо...
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- p0wEr
- младши ентусиаст
-
- Кара: 90" Е30 316i
- Мечтае да кара: Е30 3??
Re: Коментари за кражби.
Ако кажеш че пък това ти се е случило направо

Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили...
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...
Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили...

Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...
Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...
Е крадеца и документите ли ще ти открадне?
Не знам, ако колата е скъпа, смятай над 15-20к, сериозно бих обмисил варианта да сложа край на живота си
Не, сега сериозно. Дано това не се случва на никого. Как ти хрумна не знам, ама е адски гадно стечение на обсоятелствата
Не знам, ако колата е скъпа, смятай над 15-20к, сериозно бих обмисил варианта да сложа край на живота си

Не, сега сериозно. Дано това не се случва на никого. Как ти хрумна не знам, ама е адски гадно стечение на обсоятелствата

- Anfiro
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: In the 90's
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
Не на мен за голяма моя радост, а не един почти непознат. Можеше да ми се случи обаче и затова предприех мерки. Бях чул за една, дето я свалили от джипа и взели ключовете и документите и застрахователите пак не платили, а мъжа и си плати и му го върнаха, но тука никой никого не е потърсил. Колата е била страхотна. Да речем, че е влезнал през някакъв недозатворен прозорец или просто е отключил с шперц. Аз не знам. Не ми се питаше.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
В тоя случай става въпрос за голем майстор! Начи хората от крими-средите в града го знаят. Впрягам си всичките познати с лев награда и ако не е уникалното стечение на обстоятелствата до няма и седмица го намирам. Щото ако колата примерно струва 35 хиляди, предлагам награда 10, тогава шанса е голям. А ако си в тея среди най-добре в този случай.
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Мирише ми на вътрешен човек. Да знае кое как и къде седи... Къде е якето, къде са ключовете, къде са документите.
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
Или просто крадец, който е влезнал да потършува и като е добарал ключовете и документите от якето заедно с някой лев си е казал - абе я да се повозя и аз на кола! Сега примерно я е скрил някъде на село и се чуди какво да я прави. Може да си я задържи там с години?!...
За кой град става на въпрос? Не че има голямо значение де. Аз защо на никого нямам доверие. А после съм бил надут...
П.П.: А да се е карал с някой приятел, някой да е идвал на гости по-честичко у тях? Или преди време да е идвал често и да са се скарали? Нещо такова, което дори да няма връзка може да е ключа от палатката.
И тва се издава, кво, в селата не се знаят хората ли? По случайност ще се издаде.
П.П.: А да се е карал с някой приятел, някой да е идвал на гости по-честичко у тях? Или преди време да е идвал често и да са се скарали? Нещо такова, което дори да няма връзка може да е ключа от палатката.
Мордехай написа:Или просто крадец, който е влезнал да потършува и като е добарал ключовете и документите от якето заедно с някой лев си е казал - абе я да се повозя и аз на кола! Сега примерно я е скрил някъде на село и се чуди какво да я прави. Може да си я задържи там с години?!...
И тва се издава, кво, в селата не се знаят хората ли? По случайност ще се издаде.
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
Става въпрос за едно софийско село. Подробности не би трябвало да пиша, щото с човека не сме близки и ще е неприятно. А дали се е карал с някого и кой е ходил у тях нямам идея, все си мисля, че е плод на случайноста. Интересното е, че нямам идея за разрешаването на случая по законен начин. Каското всъщност е за частично спокойствие.
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Преди време имаше подобен случай, само че са обрали апартамента и са взели и колата.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Преди години,кротко си спя и по едно време некой ми рови до главата в шкафчето,помислих че е брат ми...обаче се оказа че не е брат ми,и добре че се стресна и избяга,пътьом ми взе една раница дето ходех с нея и вътре всички документи,включително и на колата,ключовете ми бяха в панталона на закачалка,подгоних го ама без резултат,така че се случват подобни кофти неща,тогава живеех на 1 вия етаж и се беше прикачил през балкона и беше отворил прозореца,от тогава яке с документи в антре не оставям,а това е най-срещаният случай,просто айдуците знаят че в антрето винаги стоят якетата и ако опитат и не е затворена вратата,влизат и взимат всички или колкото докопат якета,от там на татък са ясни нещата...
- ИЛИЯН
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 725 Е-38
Няма нищо случайно в случая колега.
Пресен случай от миналата седмица. Мой приятел си купи Мерцедес 124 16V десет дена го кара с италиански номера и си го спира пред вкъщи като не е имал никакви проблеми. Минала седмица го регистрира в КАТ София и същата вечер са се опитали да му вземат комутатора / тези който са в час знаят колко струва този комутатор втора употреба / та само чистата случайност ,че се е разсфирила алармата при отварянето на предния капак го е спасило.
Аре вие ми кажете дали е чиста случайност или крадците получават информация от КАТ.
Пресен случай от миналата седмица. Мой приятел си купи Мерцедес 124 16V десет дена го кара с италиански номера и си го спира пред вкъщи като не е имал никакви проблеми. Минала седмица го регистрира в КАТ София и същата вечер са се опитали да му вземат комутатора / тези който са в час знаят колко струва този комутатор втора употреба / та само чистата случайност ,че се е разсфирила алармата при отварянето на предния капак го е спасило.
Аре вие ми кажете дали е чиста случайност или крадците получават информация от КАТ.

Няма грозни жени, има трезви мъже!
13 мнения
• Страница 1 от 1