:НАГЛИТЕ:от НСО

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Re: :НАГЛИТЕ:от НСО

Мнение от Escape » 15 Фев 2011, 20:41

Човека с пасата е отнесъл акта... на печелившите честито

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 15 Фев 2011, 20:59

alx написа:закона е ясен...

а ако бяха толкова "оперативно-ориентирани" и вината беше на човека с пасата изобщо не би трябвало да спрат защото действията на пасата може да са били умишлени и всичко да е било с цел засада. смея се на глас.

.. просто са спряли защото са отнесли човека дето си е карал нормално и са били гузни.

:yes: :ok:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 15 Фев 2011, 23:20

Дори законът да е на страната на НСО това не означава, че хората трябва да са съгласни с него.
Едно време в западна Европа човек на кон и с оръжие (с други думи "благородник") е имал право да отреже главата на всеки простосмъртен, който му пресече пътя. Ако хората бяха стояли мирно и не бяха водили войни и революции векове наред, и днес щеше да е така...
Вижте дори в "изостаналата" Русия как гражданите лекуват т.нар. "мигалки" :

http://www.youtube.com/watch?v=MJXWy1hVWR4

http://www.youtube.com/watch?v=9b6U8HJflAA&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=EB2xp6kgX6g

Та така... управляващите нямат по-спешна работа от никой гражданин, нито пък реално има някакви заплахи. И трябва хората по пътищата да си отстояват своето, ако има достатъчно вълнения и протести закона ще се промени.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

Слави
Аватар

Мнение от © » 15 Фев 2011, 23:32

след толкова случаи на катастрофи имам чувството, че тези от НСО не могат да карат :mhihi:
Та те правят по-често катастрофи от всеки средно статистически шофьор! :confused: :mhihi:
Явно трябва да караш доста опасно за да се забиваш в някой всеки месец

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 16 Фев 2011, 0:10

аз пък мисля, че на слабите шофьори властта им е виновна :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F80 M3 Competition
Мечтае да кара: E30 M3 Sport Evolution 1990, E36 M3, Е46 М3 CSL, E90 M3 CRT

Мнение от GeorgiMarinov » 16 Фев 2011, 0:21

Иначе днешната случка се обсъжда в 2 теми :smoke:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 16 Фев 2011, 11:02

BMDrago написа:аз пък мисля, че на слабите шофьори властта им е виновна :winky:

Пепел ти на устата! :mhihi: Аз пък мисля, че всички дето плюят шофьорите на НСО - поне 459 пъти по-добре от тях могат да карат :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 16 Фев 2011, 11:16

сигурно във форума има и по-добри шофьори от онези.

Въпроса не е толкова до колко добри шофьори са, а до там, че са олигофрени, които създават предпоставка за ПТП или направо правят ПТП-та.

За бившия, който обяснява как не можело София - Варна на сирени и светлини, защото щяло да им се надуе главата... Сега значи ние трябва да проявим разбиране така ли ?! Те кога проявиха разбиране към нас???????

В закона го пише ясно и точно! Аз не си спомням скоро държавата да ми е правила някакви отстъпки от закона, за да трябва и ние да правим.

Другото, което не трябва да забравяме/попринцим БГ е далече от това, но.../ хората от избраната власт са представители на народа. Какво се получава, че тези представители на народа тъпчат и мачкат по пътищата именно народа! Доста интересно!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 16 Фев 2011, 12:14

vlad0 написа:Въпроса не е толкова до колко добри шофьори са, а до там, че са олигофрени, които създават предпоставка за ПТП или направо правят ПТП-та.

На тях (за разлика от форумните нинджи) това им е работата - да карат екстремно ;)
Лошото е, че наистина се срещат олигофрени, които парадират с дадените им лампи...
Но знаете ли какво ще ви се случи в САЩ например ако се таковате с тия с ламБите? :?:
Нищо особено - ще ви застрелят като куче :winky: Ама тука една криворазбрана демокрация... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M4 (F83)

Мнение от terorero » 16 Фев 2011, 12:33

Да , "криворазбрана демокрация" но най-вече от страна на властимащите ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 16 Фев 2011, 12:39

Ами вчера, както си карах гледам зад мен патрулка с включени само буркани и ме притиска отзад. Дали трябваше да и давам път или да чакам да пуснат и сирените :dunno: Отбих и го пуснах много ясно, защо да си навличам неприятности и да се заяждам? :nono:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 16 Фев 2011, 12:57

Ivo_Borisov написа:Ами вчера, както си карах гледам зад мен патрулка с включени само буркани и ме притиска отзад. Дали трябваше да и давам път или да чакам да пуснат и сирените :dunno: Отбих и го пуснах много ясно, защо да си навличам неприятности и да се заяждам? :nono:

И аз така бих постъпил :yes:
Може да не са прави, но нямам комплекси за избиване, че за нещо незначително да им се правя на мъж (пардон, да си отстоявам правата :mhihi: )
А и чисто практически погледнато - времето за разправия с органите на милицията предпочитам да го прекарам с любим човек и да правя нещо, което ми доставя удоволствие :D
Докато тия, дето мноооого обичат да се разправят с властта, или са от Българския хелзинкски комитет, или имат нещо за избиване :ok:

Слави
Аватар

Мнение от © » 16 Фев 2011, 13:48

Предполагам за всички е ясно, че тук никой няма предвид "заяждане" :kuku: с тези от НСО, а по-скоро някакво обикновено разминаване, което пък незнайно защо завършва с катастрофа

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 16 Фев 2011, 15:23

Ivo_Borisov написа:Ами вчера, както си карах гледам зад мен патрулка с включени само буркани и ме притиска отзад. Дали трябваше да и давам път или да чакам да пуснат и сирените :dunno: Отбих и го пуснах много ясно, защо да си навличам неприятности и да се заяждам? :nono:

Трябва да им дадеш път толкова, колкото и на мен като те настигна и ти светна с фаровете- това е положението по въпроса "Трябва ли да се дръпна" :roll:
Реално разбира се аз им давам път, но когато мога да се дръпна- има да чакат в задръстването да ги пусна просто щото на тях не им се виси и си пускат лампите... Заради кефа на някой олигофрен аз НЯМА да усложнявам допълнително ситуацията на пътя :nono:

flame написа:
vlad0 написа:Въпроса не е толкова до колко добри шофьори са, а до там, че са олигофрени, които създават предпоставка за ПТП или направо правят ПТП-та.

На тях (за разлика от форумните нинджи) това им е работата - да карат екстремно ;)
Лошото е, че наистина се срещат олигофрени, които парадират с дадените им лампи...
Но знаете ли какво ще ви се случи в САЩ например ако се таковате с тия с ламБите? :?:
Нищо особено - ще ви застрелят като куче :winky: Ама тука една криворазбрана демокрация... :mhihi:

Ти хубаво казваш как е в Щатите, а във великата Америка дали го има това дето е в червено :?:
Не ми отговаряй- 100% го има, но в редки случаи... А тук като гледам е рядък случая да пуснат лампите когато трябва- излезе ли от гаража е на лампи ;)
Нищо, че колата е празна, нищо, че тоя дето го возят изобщо не бърза за никъде, нищо, че тоя същият дето се вози отзад НЕ е заплашен от каквото и да е- фенерите ТРЯБВА да светят... Да не броим, че изобщо няма нужда НСО да разхожда задниците на хора различни от Президент, Председател на НС, премиер, вицепремиер и важните делегации от чужбината- другите (ако няма сериозна заплаха за живота им) да се возят на трамвая ако искат, боли ме целия ***...

ПС: А може и мигалките да ги ползват за дневни светлини, знам ли :dunno:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 16 Фев 2011, 16:27

Вярно е че може би прекаляват. Ама това си е до български манталитет, който обхваща всички участници в движението. В закона пише че като видиш лампите и чуеш сирените трябва да правиш път. Това е! Дали с право или не, имат специален режим на движение. Колите на НСО трябва да си ги контролират шефовете там. Друг е въпроса че не го правят. Ама и не трябва от всяка ситуация да се прави сензация.
Имаше един случай преди година или повече, не помня, в който кола предизвиква катастрофа с кортежа на президента ли премиера ли, нещо такова. И шофьора на една от задните коли за да предотврати сблъсъка с охраняваната кола жертва живота си като със своята кола пое удара и предпази охраняваната. Ето случай при който обикновен водач като нас предизвиква ПТП с човешка жертва от страна на НСО. Значи всичко е двупосочно :dunno:
Ето цитати от вестник стандарт, мисля че за втория случай съм писал. Случаите са от 2002 г:

# Оперативната кола на парламентарния шеф Огнян Герджиков катастрофира на 26 януари т. г. на бул. "Цариградско шосе" на път за НДК. Автомобилът на НСО направи заслон, за да не бъде ударено бронираното БМВ на Герджиков от червен "Ситроен Саксо", който връхлиташе отзад заради хлъзгавия асфалт.
# На 14 март м. г. ТИР се вряза в кортежа на НСО до кюстендилското село Мурсалево и удари бронирания "Мерцедес" на президента на Малта Гуидо де Марко. В катастрофата загина шофьорът на оперативната кола Стефан Янчулев, 7 души бяха ранени.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата