:НАГЛИТЕ:от НСО

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: :НАГЛИТЕ:от НСО

Мнение от enigma » 16 Фев 2011, 17:41

flame написа:
vlad0 написа:Въпроса не е толкова до колко добри шофьори са, а до там, че са олигофрени, които създават предпоставка за ПТП или направо правят ПТП-та.

На тях (за разлика от форумните нинджи) това им е работата - да карат екстремно ;)
Лошото е, че наистина се срещат олигофрени, които парадират с дадените им лампи...
Но знаете ли какво ще ви се случи в САЩ например ако се таковате с тия с ламБите? :?:
Нищо особено - ще ви застрелят като куче :winky: Ама тука една криворазбрана демокрация... :mhihi:

Не, не им е работата да карат екстремно - не са състезатели или каскадьори. Задачата им е да прекарат обекта си безопасно. Екстремно каране се използва само при непосредствена заплаха.

За САЩ - аз карам доста из окръг Колумбия, Вирджиния, и Мериленд, където често минават подобни кортежи... проблем с тях никога не съм имал.
В БГ прекарвам не повече от от месец-два в годината и конфликтна ситуация с водачи от НСО имам почти всеки път...
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 16 Фев 2011, 17:44

Ivo_Borisov написа:Автомобилът на НСО направи заслон, за да не бъде ударено бронираното БМВ на Герджиков от червен "Ситроен Саксо", който връхлиташе отзад заради хлъзгавия асфалт.

Не ми се иска да виждам как Ситроен Саксо (Сутиен Сексо :mhihi: ) връхлита бронираното БМВ 7-ма серия или Х5 :banghead:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 528 на газчица...
Мечтае да кара: МиГ-29

Мнение от pkaramitev » 16 Фев 2011, 17:52

enigma написа:
flame написа:
vlad0 написа:Въпроса не е толкова до колко добри шофьори са, а до там, че са олигофрени, които създават предпоставка за ПТП или направо правят ПТП-та.

На тях (за разлика от форумните нинджи) това им е работата - да карат екстремно ;)
Лошото е, че наистина се срещат олигофрени, които парадират с дадените им лампи...
Но знаете ли какво ще ви се случи в САЩ например ако се таковате с тия с ламБите? :?:
Нищо особено - ще ви застрелят като куче :winky: Ама тука една криворазбрана демокрация... :mhihi:

Не, не им е работата да карат екстремно - не са състезатели или каскадьори. Задачата им е да прекарат обекта си безопасно. Екстремно каране се използва само при непосредствена заплаха.

За САЩ - аз карам доста из окръг Колумбия, Вирджиния, и Мериленд, където често минават подобни кортежи... проблем с тях никога не съм имал.
В БГ прекарвам не повече от от месец-два в годината и конфликтна ситуация с водачи от НСО имам почти всеки път...

В такъв случай,колега правиш ли разликата между ширината на нашите пътища,и Хамериканските?
Изображение
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Фев 2011, 17:52

enigma написа:
flame написа:

точно.

за бг-то не знам- но имам опит с кортежа на хилари клинтън (или поне така прочетох после в новините) в америка (бостън). бяхме спряли на светофар (две ленти с бордюри отстрани) и ни подпряха отзад и хората започнаха да се качват по бордюрите за да се отместят. накрая стигнаха до мене и по мегафона оня с пилотния събърбън ми вика "get on the curb!" (качи се на бордюра!)... аз обаче бях с кола дето има 4 пръста просвет отпред и не мърдам щото няма накъде а на бордюра могат да забравят да се кача точно с тая кола... както и да е с много джангър успяха някак да минат покрай мене и последния полицай ме спря и ми написа глоба за "obstruction of emergency vehicle" която после аз обжалвах и спечелих. точните думи на съдята бяха - "те са идиоти и света не се върти около тях. съжалявам че сте бил обект на наглоста им"

това някой да реши да се саморазправи с мене в такъв случай щото не съм се отместил.. или не дай си боже да ме застраши по някакъв начин- такова положение няма. и това е основната разлика.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 16 Фев 2011, 17:55

alx написа:
enigma написа:
flame написа:

точно.

за бг-то не знам- но имам опит с кортежа на хилари клинтън (или поне така прочетох после в новините) в америка (бостън). бяхме спряли на светофар (две ленти с бордюри отстрани) и ни подпряха отзад и хората започнаха да се качват по бордюрите за да се отместят. накрая стигнаха до мене и по мегафона оня с пилотния събърбън ми вика "get on the curb!" (качи се на бордюра!)... аз обаче бях с кола дето има 4 пръста просвет отпред и не мърдам щото няма накъде а на бордюра могат да забравят да се кача точно с тая кола... както и да е с много джангър успяха някак да минат покрай мене и последния полицай ме спря и ми написа глоба за "obstruction of emergency vehicle" която после аз обжалвах и спечелих. точните думи на съдята бяха - "те са идиоти и света не се върти около тях. съжалявам че сте бил обект на наглоста им"

това някой да реши да се саморазправи с мене в такъв случай щото не съм се отместил.. или не дай си боже да ме застраши по някакъв начин- такова положение няма. и това е основната разлика.

Вие пък сега...той flame-а знае по-добре от вас как е в САЩ, какво му се месите в темата :mhihi: :mhihi: :mhihi: Там стрелят на месо като не се отместиш - точка :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 16 Фев 2011, 18:21

pkaramitev написа:
enigma написа:
flame написа:

В такъв случай,колега правиш ли разликата между ширината на нашите пътища,и Хамериканските?

Бул. България мисля, че е напълно съпоставим по ширина с един американски път.

Но нека да погледнем и разликата в ситуацията, за един обект на Сикрет Сървиз реално има много по-голяма заплаха отколкото за тези на НСО. В България понятието "domestic terrorism" не мисля, че съществува и няма толкова психопати (засега :))
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 16 Фев 2011, 18:22

alx написа:.... накрая стигнаха до мене и по мегафона оня с пилотния събърбън ми вика ......

Ти си уцелил нек'ви педали за охрана- хората там стрелят без да питат бе, не четеш ли темата :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Надявай се тука да те заобикалят и да ти пишат актове после- избутват те без да мислят... То щото някои от тях явно НЕ могат да мислят де, не че нещо друго :mhihi:
И си прав- не те застрашават... Поне не БЕЗ причина- ако има опасност за голямата клечка едва ли ще са толкова кротки.... И това не само в Америката, а във всяка нормална държава каквато ние просто не сме :roll:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 16 Фев 2011, 18:24

все си мисля, че не обикновенните граждани са тези, които трябва да преценяват кога е спешно и опасно, съответно дали да е пусната сигнализацията на дадена кола или не...
просто е - пусната даваш път, ако можеш, все едно е линейка или пожарна. не пусната не даваш
друг е въпроса кой кога и защо ги пуска.. там си има други хора които би трябвало да ги следят тези работи..
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

Аватар

Мнение от ms » 16 Фев 2011, 18:37

Я ми обясни кое е "пусната" и кое "не пусната" сигнализация :?: Че аз знам едно, пък те си мислят друго олигофрените...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 16 Фев 2011, 18:38

Bavarcho написа:
Ivo_Borisov написа:Автомобилът на НСО направи заслон, за да не бъде ударено бронираното БМВ на Герджиков от червен "Ситроен Саксо", който връхлиташе отзад заради хлъзгавия асфалт.

Не ми се иска да виждам как Ситроен Саксо (Сутиен Сексо :mhihi: ) връхлита бронираното БМВ 7-ма серия или Х5 :banghead:

:mhihi: Ами ако има някой въоръжен вътре? Сигурно ще го пуснат понеже кара сутиен :mhihi: Или пък ако е кола с газова? Или пък ако нацели предната гума и я спука? Има много ако и големината на автомобила не е определяща.
Или най добре такива малки автомобили да ги пускат между колите понеже не са заплаха :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 16 Фев 2011, 18:42

я чакай да уточним някои неща понеже гледам, че защитниците на НСО четат през редовете!

- специален режим е светлини плюс сирени !!!! всичко друго е НЕСПЦИАЛЕН режим
- никой не спори, че трябва да се прави път. Спорим, че те изблъскват от пътя, което означава, че застрашават твоя живот. Като има място им правиш път, а като няма място те сами си го правят за твоя сметка!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 16 Фев 2011, 18:48

ms написа:Я ми обясни кое е "пусната" и кое "не пусната" сигнализация :?: Че аз знам едно, пък те си мислят друго олигофрените...

Ти четеш какво пише в закона нали? Пише че трябва да има звукова и светлинна сигнализация. Едната обаче компенсира другата и е за привличане на вниманието.
Ако си надънил баса до дупка дали ще чуеш звукова сигнализация? Или ще видиш светлините?
Или ако гледаш някъде другаде да чуеш поне сирените. За това се използват двете заедно.
Ама в закона пише още че трябва да дадеш път и да осигуриш преминаването на автомобила със специален режим. Щом видиш или чуеш просто дай път, много е просто.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 16 Фев 2011, 18:51

Интересното е, че когато предния път имаше катастрофа, всички шофьори в интервюто заедно със оня дето ги инструктира, разправяха, че е съвсем нормално и в реда на нещата първата кола да кара по средата на платното защото така има по-добра видимост и т.н. Сега обаче всички се кълнат едва ли не, че нямат навика да карат по средата, никога не го правят и си били карали в платното - тая работа смърди, а шофьорите на НСО са едни дупки заобиколени от задник.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 528 на газчица...
Мечтае да кара: МиГ-29

Мнение от pkaramitev » 16 Фев 2011, 19:04

spacepl написа:...... а шофьорите на НСО са едни дупки заобиколени от задник.

.....ти си задник! :mrgreen:
Чул не дочул,разбрал не доразбрал.....
Коя кола къде седи на платното въобще не ти е ясно!
Има си вътрешни правила,подредба на колите при делегации,охрана на вип.......знаеш ли какво е "капсула",какви са правилата,коя кола къде седи!?
Не знаеш,за това гледай отново клипчето на БТВ репортерите,седни ,помисли малко и тогава пиши глупости...
Последна промяна pkaramitev на 16 Фев 2011, 19:36, променена общо 1 път
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 16 Фев 2011, 19:06

Ivo_Borisov написа:
ms написа:Я ми обясни кое е "пусната" и кое "не пусната" сигнализация :?: Че аз знам едно, пък те си мислят друго олигофрените...

Ти четеш какво пише в закона нали? Пише че трябва да има звукова и светлинна сигнализация......

Другото дето си написал е БЕЗ значение... "Специален режим" е лампи + сирени и толкова, няма средно положение в закона... Карат си на лампи- лошо няма, нека да се забелязва, че идва НСО, но БЕЗ да пусне сирените поне за кратко е просто един мигащ в синьо/червено автомобил и НИЩО повече. Разбира се ще му дам път доколкото е възможно, но те в такъв случай (без сирени) нямат право да се държат на пътя като хванали Господ за *уя и да избутват коли от пътя... Аз не съм гадател в тая кола има ли някой, който бърза за някъде си (имат основание за Спец. режим) или колата е празна (нямат основание за Спец. режим) и просто на олигофрена дето кара му е кеф да си свети... Без сирена за мен е празна кола с олигофрен вътре- давам път когато мога, но не и на всяка цена...

pkaramitev написа:......

Нали не се опитваш да ни обясниш, че шофьорите на НСО спазват всички правила :shock: :shock: :shock:
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата