ските били по-безопасни от борда.. и един мърмот...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: ските били по-безопасни от борда.. и един мърмот...

Мнение от pampo » 16 Фев 2011, 11:04

BMW_RIDER написа:Голи връх - Драгалевци под лифта точно ми беше любимо. Уви тая година няма сняг за такова нещо. Не съм се качил нито веднъж, хем е на 10 минути от нас, но няма какво да правя горе по леда с борда.

Най-любимо ми е и на мен там, няма друго такова, все едно карам у дома си, така се чувствам там, няма Банско, няма Боро и т.н. просто няй-якото място за каране с приятели на света :mhihi:
Жалко, че последните години сезона там е толкова кратък, а както казваш тая година няма никакъв шанс... И естествено има си минус, дъската ти си плаща жестоко за кефа да караш там...

Иначе тва дали да са ски или сноуборд и кое е по-яко, истината е само една и тя е, че всичко е заради пари :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 16 Фев 2011, 17:31

alx написа:
SKISA написа:е аз борд не съм карал или по-скоро съм карал дядото на борда - моноска. но то няма нищо общо ,така че не съм специалист! но определено има бордове с автомати като на ските -виждал съм много такива и навън из алпите бяха повече от тия с каишите.

виждал си това което аз карам - алпийски борд с твърди обувки... "автоматите" много приличат на откачащи се автомати ,но са занитени...

при ските се молиш да ти се откачат автоматите... при борда се молиш да не ти се откачи нищо като се премяташ надолу... :mhihi:

ще ми изясниш ли разликата между алпийски и обикновен борд, предимства и недостатъци??
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 16 Фев 2011, 22:53

вие неква топла бира явно лочите с тоя голи връх и драгалевци.... :mhihi:
ето ви истинско място за борд ,за ски и за рай на хората ,влюбени в снежните спортове....

http://www.youtube.com/watch?v=HnSZ5HJp ... r_embedded

или тука....

http://www.youtube.com/watch?v=wBw2KEmz ... re=related

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

тая зима явно нема да видиме скоро читав сняг.
но определено мисля, че колегата ейсър праи грешка с отказването от ските заради един неотворил автомат .

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 16 Фев 2011, 23:58

малко ми е странна "войната" скиори срещу бордъри и обратното, важното е да караш квот те кефи :wave:
един неотворен автомат при мен е х2, първият път операция и 8 месеца възстановяване,
вторият ...
http://img267.imageshack.us/i/plovdiv2011021600067.jpg
така че съм си в правото да не ги харесвам, при въпросното падане ако бях
с борд можех да се свия на кълбо и нищо нямаше да ми стане :)
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Аватар

Мнение от SKISA » 17 Фев 2011, 0:22

не. няма война. виж във втория линк как прекрасно си карат и бордист и скиори. просто ме дразнят като почнат да седят по средата на пистата и ако му отнеса ухото или главата после ще пищи или като свличат, ма нали сме демокрация- секи има право.
кофти случка е тва ,но не оценяваш нещата според мен и сега си афектиран.
са щех, па ако ,па ако баба беше мъжка щеха да и викат дедо. виждал съм у травматологията и от бордове и от ски-няма застраховка. в никакъв случай борда не е по-безопасният превоз от ските. и двете са достатъчно опасни. и просто си трябва можене и късмет.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 17 Фев 2011, 5:26

Като цяло много често е възможно да не откопчае един автомат, па къв ще да е! А и натягането не зависи само от това колко кг си, ама в бг нали разбираме от всичко... Относно кой е по-опасен спорт, бордисти освен да си търкат гъза или да направят някое друго салто в пудрата не съм виждал, докато при ските са ставали страшни неща и контузии от А до Я.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 17 Фев 2011, 10:37

Скиса, на Бай Кръстьо си е идеална бирата, само трябва да е наваляло както трябва и се доближава до първото клипче работата. Второто дето си го пуснал вече си е уиски, нема как да го сравним :mhihi:
Между другото други трасета подобни на Бай Кръстьо в България са Картала, Безбог и Езерата. Има си недостатъци в съоръженията им, но както всички отбелязвате на писта с борда си е истинска скука, аз след 3-4 пускания със завойчета съм готов да си ходя, не е ли да се заринеш некъде по горите, да разцепиш поляните и да се мъчите с некой авер полвин час да намерите пистата се едно не съм карал :mhihi:
Колкото до спора кое е по-яко от ските и борда пак ви казвам, че всичко е за кинти. Аз имам и приятели със ски и си джиткаме заедно по споменатите места и не се и сещаме да се убеждаваме кое е по-яко, щото истински якото е, че сме заедно там и се наслаждаваме на белите полета : )
Между другото тая тема зе да се отплесва към темата "Карате ли ски..."

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 27 Фев 2011, 2:20

Като пълен аматьор, човек който до сега и все още не се е качвал на ски или борд (освен като малак на едни железни кънки), съм се насочил към купуване на борд. Препоръчайте ми като първо, нов ли да бъде борда, автоматите и обувки или втора употреба и тъй като ми е за първи път не ми се ще да е адски скъп от сорта на 500-600 лв само за борд?! Дайте предложения!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

Аватар

Мнение от SKISA » 27 Фев 2011, 8:43

щом не си карал първо си вземи под наем. опитай един или два дни максимум как ще се чустваш и си вземи за 4 дни учител. и ако решиш ,че тва е твоят спорт - тогава си купи/според възможностите/ някакъв от стадиона или нов. а ако се окаже ,че не тва е твоят спорт си вземи ски под наем, пробвай един ден, вземи си учител за 4-5 дни и тогава си купувай екипа. но в никакъв случай не си купувай веднага независимо нов или втора употреба оборудване ,щото може да се окаже ,че ще ти заема място само в мазето.

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 27 Фев 2011, 15:58

Екипировката (горно, долно) отговарят ли на номерацията която по принцип нося? Питам, защото в sportsdirect има адското намаление от 100 на 20 паунда!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 27 Фев 2011, 21:00

^ Задължително виж марката и пробвай такава в БГ магазин, да не ги пускаш за продажба после по сайтовете.

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 02 Мар 2011, 21:13

днеска ми направиха операцията, оказа се бая по-сериозно...! разбира се пак ще мога да карам и да бягам и дори да права клек в залата, но след 1г мин.... през живота си повече няма да се кача на ски, ебем ти и неразвитата технология 2 пъти господ ме пази..! а тва за късметата, късмет има само в тотото, всичко друго е преценка риск/успеваемост, едва ли някой ще си купи кола в която еърбега има 50% шанс да не се отвори :mrgreen:

Предишна

Назад към Извън Темата