Коя е най голямата сума пари която сте пренасяли/имали ??
Модератор: Общи модератори
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
Re: Коя е най голямата сума пари която сте пренасяли/имали ??
мои - 10 бонбона (преди 3 години 5 отидоха за колата, а останалите само за лиготия де*ба...) 

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
BadAngel написа:TPAKTOP написа:BadAngel написа:acho.rs написа:Мой лични 13 000 лв натъпкани в джобовете![]()
Преди година видях в Търново в Банка Алианц , едно младо момиче което носеше в прозрачен плик от 5 стотинки , доста пари - беше преди мен на касата и отчетоха ... 470 000 лв![]()
![]()
това не е възможно
суми над 20 000 лв. трябва да се возят с инкасо
Не е вярно! Лично като си капарирах Х5-цата изтеглих 50000лв лични средства и охраната на банката ме изпрати само до колата! Препоръчително но НЕ задължително!
това си е било на твой риск
ако е било станало нещо си можел да претендираш само за сума до 20 000 лв., щом не си осигурил инкасо
по принцип няма проблем и 100 бона да носиш, но не е редно
това е в реда на мисълта, че некво момиче е внесло 470 000 лв. на каса в пликче
Ами че не е редно не е! Но както казах и аз придружавах един приятел с толкова служебни пари до Поморие. Всъщност не знам точната сума но беше огромна. Капаро за земи с нотариални такси и се вързваха доста! Но шанса да дръпнеш голяма сума пари и да разберат че имаш толкова пари в себе си е почти нулев ако освен някой от банката не е в комбина с крадеца!

колега, цитирал съм сумата на изуст
ето и извадка от наредбата на МВР
"Когато стойността е от 10 000 до 30 000 лв. превоза става с автомобили, които трябва да отговарят на следните технически изисквания: 1. в автомобила са обособени зони за шофьора и охраната, за материалноотговорните лица и сейф (товарно помещение); 2. вратите за шофьора, охраната и материалноотговорните лица са оборудвани с допълнителни устройства, изключващи възможността за отварянето им отвън; 3. автомобилът е снабден със специални отвори за стрелба; 4. стъклата са куршумоустойчиви без отделяне на отломки; 5. подът на автомобила, двигателят, охладителната система, резервоарът за горивото и акумулаторите са бронирани; 6. гумите имат възможност за пробег минимум 30 км след пробиване; 7. в автомобила има средства за радио-връзка, разговорна уредба и климатична инсталация, пожарогасител, подвижна лампа или прожектор; 8. резервната гума е монтирана извън товарното помещение; 9. автомобилът е оборудван с допълнителни фарове за мъгла, огледала за обратно виждане, осигуряващи достатъчна видимост при заден ход, и триточкови предпазни колани за всички седалки. Ценните пратки и товари на стойност над 30 000 лв. задължително се транспортират със специализирани бронирани автомобили."
ясно е ,че и половин милион може да си натовари човек в багажника, но ако стане нещо и дойдат компетентните лица, няма да ти зачетат правото да декларираш суми, по-големи от лимитите без необходимост от инкасо, т.е. 30 000 лв.
ето и извадка от наредбата на МВР
"Когато стойността е от 10 000 до 30 000 лв. превоза става с автомобили, които трябва да отговарят на следните технически изисквания: 1. в автомобила са обособени зони за шофьора и охраната, за материалноотговорните лица и сейф (товарно помещение); 2. вратите за шофьора, охраната и материалноотговорните лица са оборудвани с допълнителни устройства, изключващи възможността за отварянето им отвън; 3. автомобилът е снабден със специални отвори за стрелба; 4. стъклата са куршумоустойчиви без отделяне на отломки; 5. подът на автомобила, двигателят, охладителната система, резервоарът за горивото и акумулаторите са бронирани; 6. гумите имат възможност за пробег минимум 30 км след пробиване; 7. в автомобила има средства за радио-връзка, разговорна уредба и климатична инсталация, пожарогасител, подвижна лампа или прожектор; 8. резервната гума е монтирана извън товарното помещение; 9. автомобилът е оборудван с допълнителни фарове за мъгла, огледала за обратно виждане, осигуряващи достатъчна видимост при заден ход, и триточкови предпазни колани за всички седалки. Ценните пратки и товари на стойност над 30 000 лв. задължително се транспортират със специализирани бронирани автомобили."
ясно е ,че и половин милион може да си натовари човек в багажника, но ако стане нещо и дойдат компетентните лица, няма да ти зачетат правото да декларираш суми, по-големи от лимитите без необходимост от инкасо, т.е. 30 000 лв.
No bling at the Ring
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
BadAngel написа:acho.rs написа:Мой лични 13 000 лв натъпкани в джобовете![]()
Преди година видях в Търново в Банка Алианц , едно младо момиче което носеше в прозрачен плик от 5 стотинки , доста пари - беше преди мен на касата и отчетоха ... 470 000 лв![]()
![]()
това не е възможно
Разправяй какво си искаш - аз с очите си видях 470 000 в найлонова торбичка , от тия дето са безплатни по супермаркетите - прозрачна да може да видиш пачки по 100тачки

Служебни 45 000 лв., Перник-София, съвсем сама. Нямаше нищо страшно. 

Да караш Peugeot е страст!
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
Ами всичко е Божа работа!
В интерес на истината много често съм виждал в банките хора да си внасят огромни суми в кеш без да идват с инкасо! А не съм много сигурен но мисля че за по-големите суми дори банката ти предлага абсолютно безплатно инкасо автомобил 

acho.rs написа:BadAngel написа:acho.rs написа:Мой лични 13 000 лв натъпкани в джобовете![]()
![]()
това не е възможно
Разправяй какво си искаш - аз с очите си видях 470 000 в найлонова торбичка , от тия дето са безплатни по супермаркетите - прозрачна да може да видиш пачки по 100тачки
всяка банкнота тежи около грам
1000 лв. са 20 банкноти по 50 лв. т.е. 20 грама
10 000 лв. са 200 грама
100 000 лв. са 2 килограма
470 000 лв. са 9.4 килограма,
с каква товароносимост разполагат тези наилонови пликчета, при условие, че като сложиш една кола от литър и половина, то почва да се прокъсва ?
да не говорим, че това е идеалния случаи, съмнявам се всички банкноти да са ти били по 50 кинта
а като обем представяш ли си колко са 940 банкноти, това са 47 пачки

трактор, само кооперативна банка има собствено инкасо
останалите ползват външни фирми, защото за извършване на инкасо е необходимо разрешително за охранителна дейност, а и технически средства

по закон са забранени кешови плащания за суми над 15 000 лв., преди това даже мислеха да намалят сумата до 5000 лв.
No bling at the Ring
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
Абе какви са тия забранени плащания в кеш?!
За заплати данъци и т.н. ок ама никой не може да ми каже нищо ако отида да си купя кола от Горубляне в кеш?! И за случката която аз разправям ще вмъкна малко подробности беше през октомври 2007 и земята я купувахме от собственика на Балнео хотел Поморие! Един изключително неграмотен чичка който не успя да напише собственоръчно че е получил парите! Наложи се адвоката да му го пише!

TPAKTOP написа:Абе какви са тия забранени плащания в кеш?!За заплати данъци и т.н. ок ама никой не може да ми каже нищо ако отида да си купя кола от Горубляне в кеш?! И за случката която аз разправям ще вмъкна малко подробности беше през октомври 2007 и земята я купувахме от собственика на Балнео хотел Поморие! Един изключително неграмотен чичка който не успя да напише собственоръчно че е получил парите! Наложи се адвоката да му го пише!
от няколко дни е това, заради измамите с ДДС-та и въображаемите куфари с пари, които се разнасят
http://www.darikfinance.bg/novini/48667
No bling at the Ring
4 900 000
Не ми достигнаха 100 000 да ги закръгля на 5 млн.
Ама във виетнамски донги
грубо около 500 лв
Ама си има чар в това да носиш милиони. Сега като ме питат колко ми е била най-голямата сметка в ресторант и отговора е 1.6 млн (даже и сметката си я пазих за спомен) за 25 човека ядене и пиене на корем

Не ми достигнаха 100 000 да ги закръгля на 5 млн.
Ама във виетнамски донги

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
BadAngel написа:TPAKTOP написа:Абе какви са тия забранени плащания в кеш?!За заплати данъци и т.н. ок ама никой не може да ми каже нищо ако отида да си купя кола от Горубляне в кеш?! И за случката която аз разправям ще вмъкна малко подробности беше през октомври 2007 и земята я купувахме от собственика на Балнео хотел Поморие! Един изключително неграмотен чичка който не успя да напише собственоръчно че е получил парите! Наложи се адвоката да му го пише!
от няколко дни е това, заради измамите с ДДС-та и въображаемите куфари с пари, които се разнасят
http://www.darikfinance.bg/novini/48667
Не го знаех това!

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
BadAngel написа:acho.rs написа:BadAngel написа:acho.rs написа:Мой лични 13 000 лв натъпкани в джобовете![]()
![]()
това не е възможно
всяка банкнота тежи около грам
1000 лв. са 20 банкноти по 50 лв. т.е. 20 грама
10 000 лв. са 200 грама
100 000 лв. са 2 килограма
470 000 лв. са 9.4 килограма,
с каква товароносимост разполагат тези наилонови пликчета, при условие, че като сложиш една кола от литър и половина, то почва да се прокъсва ?
да не говорим, че това е идеалния случаи, съмнявам се всички банкноти да са ти били по 50 кинта
а като обем представяш ли си колко са 940 банкноти, това са 47 пачки
трактор, само кооперативна банка има собствено инкасо
останалите ползват външни фирми, защото за извършване на инкасо е необходимо разрешително за охранителна дейност, а и технически средства![]()
по закон са забранени кешови плащания за суми над 15 000 лв., преди това даже мислеха да намалят сумата до 5000 лв.
Първо да ти кажа , че силно ме обижда , когато някой ме нарича лъжец , след това ще те светна , че казах - пачки по стотачки - това за теб какво означва ? Мисля имаше и няколко по-дребни пачки, но като цяло Алеко преобладаваше . 100 банкноти по 100 лева са 10 000 лева или това означава 47 пачки , не знам колко тежи една пачка , но не вярвам да е повече от 100 грама . И 1 бутилка кола е 2 литра и около 2 кг , но има разлика да сложиш тежест , която е разпределена изцяло на торбичка и само една бутилка и още по-отделно спокойно се носят 2 бутилки кола в такава торбичка . . . а има и няколко размера торби, до колкото знам, мисля че се водят до 4-5кг официално.
Сега ще спреш ли с глупавите разсъждения - ако щеш вярвай , аз не съм човек който говори "фафли" !
не знам, колега, как е при виктори
но всички снабдители, доставчици и т.н. работят само и единствено по банков път
даже този, от които си купувам шампоан за миене на колата ми пуска фактура по банка...
просто ми е казал, че няма касов апарат и не може да взима пари на ръка..
ачо, не се обиждай, разсъждавам си
4 кила и 700 грама са тия пари по 100 кинта, пак са си тежест
1 грам е банкнотата, бях гледал предаване по телевизията за фашивите пари и там експерта даде ориентировъчното тегло
даже този, от които си купувам шампоан за миене на колата ми пуска фактура по банка...
ачо, не се обиждай, разсъждавам си
4 кила и 700 грама са тия пари по 100 кинта, пак са си тежест
1 грам е банкнотата, бях гледал предаване по телевизията за фашивите пари и там експерта даде ориентировъчното тегло
No bling at the Ring
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
BadAngel написа:не знам, колега, как е при виктори
Имат касови апарати!

- narcosan
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М6 G-POWER
- Детайли за колата: BMW 330D M PAKET
Миналото лято един приятел (заможено момче) ми вика а да ходиме до Shell при Драгичево да се види с един негов приятел по работа за 15на мин. и се връщаме и аз ОК .Спираме там след 2 3 мин. спира един range rover sport моя приятел се качи при другия и след малко ми вика "а да ходиш до касата вземи 3 води и две чантички" и аз ОК . Връщам се пихме по една вода и ония кат почна да вади едни пачки и ги слага в торбичките понапълни ги и двете доволно а аз така
Моя френд ги взе хвърли ги на задната седалка(бяхме със моята кола) и си тръгнахме !!!По пътя на връщане ми каза че возим 520.000
добре че няма катапулт в колите иначе тогава щях да го ползвам