Всеки пети с 5 лв. на ден

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Всеки пети с 5 лв. на ден

Мнение от Alpina_fanatic » 20 Фев 2011, 19:03

Всеки пети българин живее с 5 лв. на ден. Това сочат данните от национално проучване на агенция Афис, проведено в началото на февруари. Според изследването 22% от хората у нас декларират месечен доход от 150 лв. на член от домакинството. 34% от тях са безработни, а 32% са пенсионери. 69% са със средно или по-високо образование. 24 на сто пък са между 18 и 29 г., показват още цифрите. За две години световните цени на храните се повишиха средно с около 60%, а само за миналата - с около 40 на сто. Това се оказа достатъчно, за да потопи много режими по света. За две години инфлацията на храните в България обаче бе само 3,4%, от които 2,5% през втората година.
Властта тук е стабилна, коментира Чавдар Найденов на http://www.afis.bg. За сравнение със ситуацията у нас той посочва, че 4-ма от всеки 10 египтяни живеят с по 2 евро на ден.
Сред 22% бедни у нас има и 14% роми и 15% етнически турци, както и 160 000 души, които работят за минимална заплата от 244 лв./без данък и осигуровки 180 лв. чисто на месец/.
За тези 22% общо поскъпването на хляба с около 25 стотинки за килограм в последните 6 месеца е изключително сериозно увеличение на разходите, коментират данните от Афис.в-к Стандарт

:confused:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Всеки пети с 5 лв. на ден

Мнение от bum_bum » 20 Фев 2011, 19:10

Това е защото нашето правителство е съставено само от икономически гении. За две години храните в световен мащаб поскъпнали с 60%, а при нас 3,4% .. Абе кой я е писал тая статия? :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Мнение от batvlady79 » 20 Фев 2011, 19:15

Даже има и хора с по-малко пари на ден и пак преживяват някак си......
Трагедия сме отвсякъде, докато не започнем да произвеждаме и изнасяме продукция няма да се оправим, колеги. Това е истината. В България се строят само молове, банки и аптеки, това няма да ни доведе доникъде - напротив става по-зле. В момента сме консуматорско общество.
Най-се дразня като видя млади хора как стоят по кафетата и обсъждат глупости и как да направят някоя далавера...спирам да пиша, че ми става чак обидно :(
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 20 Фев 2011, 19:24

е сега ще дойде Флейма да ви обясни, че всъщност положението въобще не е трагично, тези 5 лева дневно дори са предостатъчни и няма смисъл да се оплаквате :mrgreen:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 20 Фев 2011, 19:52

Толко са само цигарите на повечето .. ами останалото :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 20 Фев 2011, 22:00

някой замислял ли се е колко пари му остават на месец след данъци, такси, акцизи и т.н.
ама сметнете и акциза и ддс от горивото, цигарите, осигуровките, данък мпс, данък смет, данък сграда, пътен данък, винетка, ддс от тока, ддс от сметката за телефон, ддс от водата и п*тките им майни :1:

плащаме едни и същи налози по няколко пъти ;)
Изображение

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 20 Фев 2011, 22:09

Stanchev написа:някой замислял ли се е колко пари му остават на месец след данъци, такси, акцизи и т.н.
ама сметнете и акциза и ддс от горивото, цигарите, осигуровките, данък мпс, данък смет, данък сграда, пътен данък, винетка, ддс от тока, ддс от сметката за телефон, ддс от водата и п*тките им майни :1:

Важното е да се въртЪт парите :mrgreen:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Фев 2011, 22:14

Stanchev написа:някой замислял ли се е колко пари му остават на месец след данъци, такси, акцизи и т.н.

Аз съм се замислял, около 1к оставям на държавата всеки месец, без да имам бизнес и да плащам някакви големи данъци за печалба.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 20 Фев 2011, 22:26

batvlady79 написа:Даже има и хора с по-малко пари на ден и пак преживяват някак си......
Трагедия сме отвсякъде, докато не започнем да произвеждаме и изнасяме продукция няма да се оправим, колеги. Това е истината. В България се строят само молове, банки и аптеки, това няма да ни доведе доникъде - напротив става по-зле. В момента сме консуматорско общество.
Най-се дразня като видя млади хора как стоят по кафетата и обсъждат глупости и как да направят някоя далавера...спирам да пиша, че ми става чак обидно :(

Много правилно и много жалко! В България хората не живеят а преживяват! Вместо на едно семейство да му е спокойно то се чуди как да добута до следващия месец! Това за жалост не е живот! Нямаме стандарт на живот! Имаме много малка средна класа! Тежко е да се живее в България като цяло но никой не си избира къде да се роди! Не знам дали някога стандарта на живот ще стигне средния за Европа ама няма да е скоро! Доходите са с много по-нисък ръст за разлика от този на цените! Хората все повече затъват! 5лв на ден са много малко за каквото и да било! За толкова пари не можеш и да обядваш дори?! Наистина жалко!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Мнение от Christoff » 20 Фев 2011, 23:24

Колеги, въпроса е може ли изобщо нещо да се направи, за 20 години бая влакове изтървахме.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 20 Фев 2011, 23:38

Christoff написа:Колеги, въпроса е може ли изобщо нещо да се направи, за 20 години бая влакове изтървахме.

след още 30г може да се оправиме
ама тогава ще има много мангасари
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 20 Фев 2011, 23:57

TPAKTOP написа:
batvlady79 написа:Даже има и хора с по-малко пари на ден и пак преживяват някак си......

Много правилно и много жалко! В България хората не живеят а преживяват! Вместо на едно семейство да му е спокойно то се чуди как да добута до следващия месец! Това за жалост не е живот! Нямаме стандарт на живот! Имаме много малка средна класа! Тежко е да се живее в България като цяло но никой не си избира къде да се роди! Не знам дали някога стандарта на живот ще стигне средния за Европа ама няма да е скоро! Доходите са с много по-нисък ръст за разлика от този на цените! Хората все повече затъват! 5лв на ден са много малко за каквото и да било! За толкова пари не можеш и да обядваш дори?! Наистина жалко!

Тук си много прав - средна класа в БГ няма да има никога или поне в следващите 50 години . Всеки се спасява поотделно , това е положението . Тия измислени цифро - 600-700 лева средна заплата , не знам дали остана някой да им се връзва . Средната заплата за БГ е 300-320 лева , това е гадната истина :banghead: Живял съм с толкова пари , даже и с по-малко , живял съм и с 10 пъти повече . Един такъв нисък стандарт те съсипва от всякъде и все пак ... има и страни в които е по-зле и хората са по-ведри .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 21 Фев 2011, 0:25

acho.rs написа:
TPAKTOP написа:

Тук си много прав - средна класа в БГ няма да има никога или поне в следващите 50 години . Всеки се спасява поотделно , това е положението . Тия измислени цифро - 600-700 лева средна заплата , не знам дали остана някой да им се връзва . Средната заплата за БГ е 300-320 лева , това е гадната истина :banghead: Живял съм с толкова пари , даже и с по-малко , живял съм и с 10 пъти повече . Един такъв нисък стандарт те съсипва от всякъде и все пак ... има и страни в които е по-зле и хората са по-ведри .

Е те са по ведри защото всички са еднакво бедни! :mhihi: Това нас не трябва да ни утешава! Всеки трябва да дава максимума от себе си и нещата може някога да се оправят! Но наистина няма да е скоро. 5лв на ден?! :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 21 Фев 2011, 3:49

Са какво излиза, че като съм с 6лв на ден съм гъзар ли :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 21 Фев 2011, 7:04

_65536_kb_sec_ написа:Са какво излиза, че като съм с 6лв на ден съм гъзар ли :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

а ако и не пушиш ... щи пратя кушлев и дянков :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата