Кортежът на премиера удари кола по пътя Годеч-София
Модератор: Общи модератори
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Re: Кортежът на премиера удари кола по пътя Годеч-София
е!! ряпата ти го е обяснил! и ако ми кажеш ,че спазваш всички ограничения и знаци ще ти изградиме пирамида, джамия и църква едновременно с твоя лик на тях....!
правят излишни и умишлени опасни ситуации. и не ми казвайте ,че тва им е работата ,щот не е! работата им е да пазят и предотвратяват не да предизвикват и правят опасно.... както и не ми казвайте ,че не знам за кво става въпрос или как се прави ,щото знам.
правят излишни и умишлени опасни ситуации. и не ми казвайте ,че тва им е работата ,щот не е! работата им е да пазят и предотвратяват не да предизвикват и правят опасно.... както и не ми казвайте ,че не знам за кво става въпрос или как се прави ,щото знам.
- andreygg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 318i
- Мечтае да кара: m5
В чл. 91 от Закона за движение по пътищата е посочено какво могат МПС със специален режим на движение, а именно:
Чл. 91. (1) Моторни превозни средства със специален режим на движение са
автомобилите и мотоциклетите, които при движението си подават едновременно
светлинен сигнал с проблясваща синя и/или червена светлина и специален звуков
сигнал.
(2) Специалният режим на движение се ползва само при необходимост.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., доп. - ДВ, бр. 85 от 2004
г., изм. - ДВ, бр. 82 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 102 от 2006 г.) Специален режим на
движение ползват моторните превозни средства на: Спешна медицинска помощ,
Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението", Национална
служба "Полиция", Народно събрание, Национална служба за охрана, Министерството
на държавната политика при бедствия и аварии, Главна дирекция "Охрана" и Главна
дирекция "Изпълнение на наказанията" на Министерството на правосъдието"
обозначените автомобили на служба "Сигурност - военна полиция и военно
контраразузнаване" към министъра на отбраната и други служби на Министерството на
вътрешните работи, определени от министъра на вътрешните работи.
(4) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Министърът на
вътрешните работи определя с наредба условията и реда, при които се ползва специален
режим на движение за моторните превозни средства.
Чл. 92. (1) Водачът на моторно превозно средство със специален режим на
движение може:
1. да преминава при забраняващ сигнал на светофара или да преминава, без да
спира, при наличие на пътен знак, който изисква това, но само след като намали
скоростта достатъчно, за да извърши това безопасно;
2. да надвишава разрешената максимална скорост на движение дотолкова,
доколкото няма да застраши нечий живот или имущество;
3. да не се съобразява с организацията на движението, когато това се отнася до
посока на движение и завиване в определени направления;
4. да паркира или да престоява независимо от разпоредбите на този закон; през
това време той може да подава само светлинни сигнали.
(2) Разпоредбите на ал. 1 не освобождават водачите на моторни превозни
средства със специален режим на движение, както и водачите на съпровожданите от тях
автомобили от задължението да управляват по безопасен начин.
Чл. 91. (1) Моторни превозни средства със специален режим на движение са
автомобилите и мотоциклетите, които при движението си подават едновременно
светлинен сигнал с проблясваща синя и/или червена светлина и специален звуков
сигнал.
(2) Специалният режим на движение се ползва само при необходимост.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., доп. - ДВ, бр. 85 от 2004
г., изм. - ДВ, бр. 82 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 102 от 2006 г.) Специален режим на
движение ползват моторните превозни средства на: Спешна медицинска помощ,
Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението", Национална
служба "Полиция", Народно събрание, Национална служба за охрана, Министерството
на държавната политика при бедствия и аварии, Главна дирекция "Охрана" и Главна
дирекция "Изпълнение на наказанията" на Министерството на правосъдието"
обозначените автомобили на служба "Сигурност - военна полиция и военно
контраразузнаване" към министъра на отбраната и други служби на Министерството на
вътрешните работи, определени от министъра на вътрешните работи.
(4) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Министърът на
вътрешните работи определя с наредба условията и реда, при които се ползва специален
режим на движение за моторните превозни средства.
Чл. 92. (1) Водачът на моторно превозно средство със специален режим на
движение може:
1. да преминава при забраняващ сигнал на светофара или да преминава, без да
спира, при наличие на пътен знак, който изисква това, но само след като намали
скоростта достатъчно, за да извърши това безопасно;
2. да надвишава разрешената максимална скорост на движение дотолкова,
доколкото няма да застраши нечий живот или имущество;
3. да не се съобразява с организацията на движението, когато това се отнася до
посока на движение и завиване в определени направления;
4. да паркира или да престоява независимо от разпоредбите на този закон; през
това време той може да подава само светлинни сигнали.
(2) Разпоредбите на ал. 1 не освобождават водачите на моторни превозни
средства със специален режим на движение, както и водачите на съпровожданите от тях
автомобили от задължението да управляват по безопасен начин.
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
SKISA написа:е!! ряпата ти го е обяснил! и ако ми кажеш ,че спазваш всички ограничения и знаци ще ти изградиме пирамида, джамия и църква едновременно с твоя лик на тях....!
Луд ли си...

А по темата за НСО, идеята ми е, че не ме интересува как карат - имат си протоколи, ако искат само в насрещното да се движат - а да карат така, че да няма инциденти, щото нали се водят професионалисти и тренират всеки ден за това - е извинявай, ама да не можеш да прецениш ситуация (примерно, че нямаш достатъчна видимост в завоя и тоя насреща може да се е поизнесал малко повече)

SKISA написа:mnh написа: .... но не забравяйте,че сме хора и всеки от нас греши.
има една основна разлика ,която разграничава нормалната грешка от тяхната! както и от "грешката" на мутрата ,която те настъпва с неговият си кортеж от 2 Г-класи...! и тя е ,че ние като сгрешиме е станало неволно,непредумишлено ,поради обстоятелствата и без умисъл . докато те грешат ,щото са изнагляли, щото са се помислили за безсмъртни ,царе на пътя ,над правилата и над всякаква логика за управление на кола и пазене на някаква личност. правят безсмислени действия, застрашават умишлено и своя ,и на охранявания и на останалите участници в движението живота и здравето!
отделно ,че не може да се направи разлика много между кортеж на НСО и кортеж на Черепа или на Митьо Очите...! дори напоследък в повечето случаи мутрите се държат по-номутренски от НСО...
СКИС,някъде из горния си пост съм вмъкнал и неприятния момент 'че е лошо когато човек злоупотреби с дадените му привилегии'
Напълно съм съгласен с твоето мнение и разбирам какво имаш в предвид.
Леко и безаварийно и дано да е последния такъв случай

верно е че мутрите се държат по нагло и от НСО, много често на черепа охраната спира движението по московска, докато излезе черепа и охраняващия го автомобил, а бат бойко се намира на 100 метра от там, как така на никой не му е направило впечатление...
www.bmwпрофесори-bg.net
PIONEER написа:klintan66 написа:Мммм и аз живея между обикновените хора и ако не 100 процента то поне 80 са прости ,лъжливи и некадърни/в някакви нормални рамки ако може така да се каже / и наистина само псуват държавата ... Жалко е но е факт ...
Ми има и такива хора ама какво да се прави.И все повече стават...дали пък точно държавата не е виновна.

Ако аз съм прост, лъжлив и некадърен - държавата ми е виновна!

- Alpina_fanatic
-
-
Шофьорът на кола - Цветомир Богданов, ударена от автомобил на НСО, ще бъде привлечен като обвиняем, заради това че не е избегнал удара, въпреки, че той е спазил правилата за движение и е преминал на зелено, съобщи Би Ти Ви.
През април миналата година колата на военния министър удари автомобил, преминавайки на червено. В колата на Богданов са съпругата му и детето му. Те преминават на зелено и след секунди са ударени от автомобила на НСО, който бърза и минава на червен светофар. При катастрофата пострада дете, а Ангелов беше приет за няколко часа в болница.
Заради това, че не е избегнал удара на Богданов ще му бъде повдигнато обвинение за съпричинителство на катастрофата. Към момента на сблъсъка той е карал с 30 километра в час, а за шофьорът на НСО се твърди, че е преминавал с 50.
Пред Би Ти Ви семейството разказва, че в хода на разследването се променят някои от показанията. Те са изненадани и от показанията на нов свидетел по делото. "Той твърди, че колата на НСО, движейки се по булевард "България", спира, оглежда се на кръстовището и ние се удряме. Едва ли не, ние се явяваме камикадзета, които искат да убият военния министър", обяснява съпругата на Цветомир - Биляна.
Докато чакат да получат призовка Богданови обикалят по лекари, защото детето им е пострадало при сблъсъка и е с влошено здраве. Делото е върнато от Софийския военен съд за доразследване с оглед правилно прилагане на закона.

- GeorgiMarinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: F80 M3 Competition
- Мечтае да кара: E30 M3 Sport Evolution 1990, E36 M3, Е46 М3 CSL, E90 M3 CRT

- lowshow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: passat b5
- Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира