Всеки пети с 5 лв. на ден
Модератор: Общи модератори
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Re: Всеки пети с 5 лв. на ден
ми как няма да сме с по 5лв на ден.. като всичко се прави за сметка на крайния потребител.. данъка се вдига с 2 процента.. и всичко се вдига толкова за да може да си печелят както преди а ние да сърбаме чорбата 

- Dourden
- Потребител
-
- Кара: ше Опел, но сега...
- Мечтае да кара: Boeing 747
- Детайли за колата: Не е важно колко ти е мощна колата, важно е колко ти е празна главата.
Положението наистина е трагично, но .....
Колегите които се чудеха кога ще настигнем другите европейски страни мисля, че мога да им отговоря : едва ли някога това ще стане, но и да стане - едва ли ще сме живи да го видим това. Толкова са зле нещата туч, че нямам думи. Един колега от форума беше писал нещо за Италия. В някакъв магазин видял брашно на "София мел" 2-3 пъти по-евтино отколкото тук. (давам просто пример) Как искаме да живеем нормално при положение, че големите производители си правят сд цените каквото си искат. А и хората които взьимат по 300 лв. заплата, как да живеят нормално като само сметките им са около 100 лв мин. Един хубав кашавал надвишава 10-12 лв. и мн мн мн други...
Колегите които се чудеха кога ще настигнем другите европейски страни мисля, че мога да им отговоря : едва ли някога това ще стане, но и да стане - едва ли ще сме живи да го видим това. Толкова са зле нещата туч, че нямам думи. Един колега от форума беше писал нещо за Италия. В някакъв магазин видял брашно на "София мел" 2-3 пъти по-евтино отколкото тук. (давам просто пример) Как искаме да живеем нормално при положение, че големите производители си правят сд цените каквото си искат. А и хората които взьимат по 300 лв. заплата, как да живеят нормално като само сметките им са около 100 лв мин. Един хубав кашавал надвишава 10-12 лв. и мн мн мн други...
мда с по 5 лева на ден и всеки четири от пет човека пушат цигари... как излиза сметката а...
- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
vlad0 написа:мда с по 5 лева на ден и всеки четири от пет човека пушат цигари... как излиза сметката а...
Нали знаеш,че само в България човек който икарва 5 лв.на ден харчи по 10лв.

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Да, харчим повече от колкото изкарваме защото за 2010 около $1.5 млрд. влязоха от емигрантите, чисти парички
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Така както си стоим и пишем по компютрите едва ли нещо ще стане, но каквото сме овце нищо няма да се промени, ние ще си блеем тук те ще ни стрижат от всякъде и тва е 

- Alpina_fanatic
-
-
Карта на Европа по доходи
/Георги Ангелов - ikonomika.org/
Най-богатите страни в Европа – Люксембург, Норвегия, Швейцария, Холандия и Ирландия (в тъмнозелено).
Евростат: Карта на страните според БВП на човек по паритет на покупателната способност, ЕС27=100

/Георги Ангелов - ikonomika.org/
Най-богатите страни в Европа – Люксембург, Норвегия, Швейцария, Холандия и Ирландия (в тъмнозелено).
Евростат: Карта на страните според БВП на човек по паритет на покупателната способност, ЕС27=100

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
bum_bum написа:Stanchev написа:някой замислял ли се е колко пари му остават на месец след данъци, такси, акцизи и т.н.
ама сметнете и акциза и ддс от горивото, цигарите, осигуровките, данък мпс, данък смет, данък сграда, пътен данък, винетка, ддс от тока, ддс от сметката за телефон, ддс от водата и п*тките им майни![]()
плащаме едни и същи налози по няколко пъти
Аз съм се замислял, около 1к оставям на държавата всеки месец, без да имам бизнес и да плащам някакви големи данъци за печалба.
еее баси, ти освен да взимаш по 10к на месец заплата, тва по друг начин не мога да си го обясня. Или да караш по 50к км на месец и тва да смяташ акциза на горивото дето плащаш

- Alpina_fanatic
-
-
BiTurbo написа:...еее баси, ти освен да взимаш по 10к на месец заплата, тва по друг начин не мога да си го обясня....

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
BiTurbo написа:bum_bum написа:Stanchev написа:някой замислял ли се е колко пари му остават на месец след данъци, такси, акцизи и т.н.
ама сметнете и акциза и ддс от горивото, цигарите, осигуровките, данък мпс, данък смет, данък сграда, пътен данък, винетка, ддс от тока, ддс от сметката за телефон, ддс от водата и п*тките им майни![]()
Аз съм се замислял, около 1к оставям на държавата всеки месец, без да имам бизнес и да плащам някакви големи данъци за печалба.
еее баси, ти освен да взимаш по 10к на месец заплата, тва по друг начин не мога да си го обясня. Или да караш по 50к км на месец и тва да смяташ акциза на горивото дето плащаш
Защо? Като сметнеш акциза, ДДС-то и другите такси - винетки, ДОД, данъци върху имуществото, върху сметките за телефон, ток , вода, синя зона. Ако имаш 2000лв разходи на месец едно 1000 си оставил на държавата. Не слушайте тия дето ви обясняват ,че България била държава с ниски данъци.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Момчета, това положение с доходите ние сме си го направили. Като има шарани, ще има и рибари, като се съгласяваме вече 20г да бачкаме за без пари кой ни е виновен
? Като някой обяви позиция със заплата пр. 300лв и за 3 месеца няма нито 1 кандидат, ще се позамисли малко и ще вдигне парите на 500 примерно. Аз лично не бих работил за без пари, с извинение ама по добре някъкви неща ,,под масата,, и на ръба на закона да въртя отколкото да ида да бачкам за някой ояден дебелак за стотинки на час
.
Друг е въпроса, че всичко се затри в тая държава и няма просизводство на елементарни неща, а всичко почти се внася- от химизирани домати до клечки за зъби и всякакъв вид техника. Всичко това стана умишлено естествено, за да може народа да е в шах и с наведена глава. Производството и износа генерират печалба, няма ли ги тях за каква икономика говорим...

Друг е въпроса, че всичко се затри в тая държава и няма просизводство на елементарни неща, а всичко почти се внася- от химизирани домати до клечки за зъби и всякакъв вид техника. Всичко това стана умишлено естествено, за да може народа да е в шах и с наведена глава. Производството и износа генерират печалба, няма ли ги тях за каква икономика говорим...
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
BMW_RIDER написа:BiTurbo написа:bum_bum написа:Stanchev написа:някой замислял ли се е колко пари му остават на месец след данъци, такси, акцизи и т.н.
Защо? Като сметнеш акциза, ДДС-то и другите такси - винетки, ДОД, данъци върху имуществото, върху сметките за телефон, ток , вода, синя зона. Ако имаш 2000лв разходи на месец едно 1000 си оставил на държавата. Не слушайте тия дето ви обясняват ,че България била държава с ниски данъци.
Е хууу ма аз не ти говоря за сметките, които плащаш, щото за ток, вода, телефон и т.н. си плащаш някви пари за услугата, тоес употребил си нещо. Говорим само за данъка върху тия пари, а само данука ако ти е 1000лв, не мога да си представя какви ще са ти сметките

\MITETO\ DSB написа:vlad0 написа:мда с по 5 лева на ден и всеки четири от пет човека пушат цигари... как излиза сметката а...
Нали знаеш,че само в България човек който икарва 5 лв.на ден харчи по 10лв.
Аз също познавам неколко социално слаби (къде безработни, къде на минимална заплата), които карат коли за 6-цифрени суми

Тия горните са емблематичен пример, но има и много обикновени хора, които се бият за банани по 50ст. и се редят по цял ден на опашки за помощи, а харчат 1000+ месечно

Българинът освен това е много спестовен - ако каже, че няма пари да изкара месеца - начи със сигурност има няколко хиляди в банката за черни дни

Справка - едва свързващите двата края баби и дядовци, дето изгарят с по 20-30 хиляди лева като ги набарат телефонните измамници

batvlady79 написа:Най-се дразня като видя млади хора как стоят по кафетата и обсъждат глупости и как да направят някоя далавера...спирам да пиша, че ми става чак обидно
В интерес на истината кат бех студент 5 кинта ми стигаха - и за ядене, и за кръчми, и за градски транспорт

С таа разлика, че по кръчми ходех да отмарям след като си прочета лекциите следобедите, след упражненията в университета

Докато некои колеги си прекарваха следобедите (че и дните направо) в чудене на коя чалгатека да идат вечерта и ква магария да измислят

Еееееех... проиграх си шансовете като порасна да живея с 5 лева и да се оплаквам от живота...
Ама ей тва скапаната държава е виновна, че съм се учил и не ме е мързяло!
Скапана държава, скапани политици - всички са виновни, но не и самият аз!