Всеки пети с 5 лв. на ден

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Re: Всеки пети с 5 лв. на ден

Мнение от Alpina_fanatic » 21 Фев 2011, 17:12

Вчера пих едно Мохито за 5 лефа: :oops:

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 21 Фев 2011, 17:13

Ти затова ли пусна темата, да си кажеш за мохитото, или да се мъчим да оправим работата с доходите
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 21 Фев 2011, 17:15

deyan-enchev написа:Ти затова ли пусна темата, да си кажеш за мохитото, или да се мъчим да оправим работата с доходите

Хах...Не, но сега ми е гузно! :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36

Мнение от Macros » 21 Фев 2011, 17:24

flame написа:
В интерес на истината кат бех студент 5 кинта ми стигаха - и за ядене, и за кръчми, и за градски транспорт :mrgreen:
С таа разлика, че по кръчми ходех да отмарям след като си прочета лекциите следобедите, след упражненията в университета :)
Докато некои колеги си прекарваха следобедите (че и дните направо) в чудене на коя чалгатека да идат вечерта и ква магария да измислят :kuku:

Еееееех... проиграх си шансовете като порасна да живея с 5 лева и да се оплаквам от живота...
Ама ей тва скапаната държава е виновна, че съм се учил и не ме е мързяло!
Скапана държава, скапани политици - всички са виновни, но не и самият аз!

Колега, ти добре си правил като си учил ама тва че в момента 5лв на студент дневно могат да му стигнат- с цялото ми уважение ама недей говори такива глупости!
В момента 1 порция обяд в ДЪРЖАВЕН студентски стол е 1.50-а ти гарантирам че никъде количеството храна за толкоз не е като да се наядеш, а качеството в 99% от тях не го коментирам просто! Та както колегата по-назад написа наистина 5лв не стигат и за обяд даже, стига да не си решил да изядеш 4 баници примерно!
Сега вярно че човек в тая възраст която е (студентската) не може да иска някакви високи стандарти (все пак парите като цяло идват от Мама и Тате), ама говорим за съвсем нормалните неща... Та реално в днешно време каквото и да си говорим 5 лв НИЩО не са вече, лошото е че цените растат с всеки ден, а заплатите-не :kuku:
Иначе с това че на българина всичко и всички са му виновни само не и той самият съм съгласен :bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 21 Фев 2011, 17:33

Macros написа:
flame написа:
В интерес на истината кат бех студент 5 кинта ми стигаха - и за ядене, и за кръчми, и за градски транспорт :mrgreen:
С таа разлика, че по кръчми ходех да отмарям след като си прочета лекциите следобедите, след упражненията в университета :)
Докато некои колеги си прекарваха следобедите (че и дните направо) в чудене на коя чалгатека да идат вечерта и ква магария да измислят :kuku:

Еееееех... проиграх си шансовете като порасна да живея с 5 лева и да се оплаквам от живота...
Ама ей тва скапаната държава е виновна, че съм се учил и не ме е мързяло!
Скапана държава, скапани политици - всички са виновни, но не и самият аз!

Колега, ти добре си правил като си учил ама тва че в момента 5лв на студент дневно могат да му стигнат- с цялото ми уважение ама недей говори такива глупости!
В момента 1 порция обяд в ДЪРЖАВЕН студентски стол е 1.50-а ти гарантирам че никъде количеството храна за толкоз не е като да се наядеш, а качеството в 99% от тях не го коментирам просто! Та както колегата по-назад написа наистина 5лв не стигат и за обяд даже, стига да не си решил да изядеш 4 баници примерно!
Сега вярно че човек в тая възраст която е (студентската) не може да иска някакви високи стандарти (все пак парите като цяло идват от Мама и Тате), ама говорим за съвсем нормалните неща... Та реално в днешно време каквото и да си говорим 5 лв НИЩО не са вече, лошото е че цените растат с всеки ден, а заплатите-не :kuku:
Иначе с това че на българина всичко и всички са му виновни само не и той самият съм съгласен :bchug:

Аз не говоря за сега, а за преди 10-ина години ;) Тогава студентския стол беше между 60ст. и 1 лев (в последния ходеха само гъзарите :lol: ) :mhihi:
Общо взето 5 лева тогава са като 10 кинта днес. И е вярно, че ако не си студент 5 кинта са смешна сума. Международния праг на бедност е $2 на ден.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Macros » 21 Фев 2011, 17:36

flame написа:
Macros написа:
flame написа:

Аз не говоря за сега, а за преди 10-ина години ;) Тогава студентския стол беше между 60ст. и 1 лев (в последния ходеха само гъзарите :lol: ) :mhihi:
Общо взето 5 лева тогава са като 10 кинта днес. И е вярно, че ако не си студент 5 кинта са смешна сума. Международния праг на бедност е $2 на ден.

Дам така по-става :yes: Сега с 10лв на ден за студент мисля си е прилично - аз се оправям с толкоз (вярно че ги давам само за храна ама пък ям като прасе :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 21 Фев 2011, 20:43

Правете разлика между джоб пара и общи пари за разходи . 10 лева на ден са достатъчни , ако нямаш кола . Ако разбиеш сметки ток , парно(дет има и когато трябва) , евентуално наем (общежитие) , телефон , нет , тв , вода и тогава 10 лева придобиват друго значение .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW отново серия 3 бенз
Мечтае да кара: волска каручка
Детайли за колата: събира много и малко, според повода

Мнение от daka1972 » 21 Фев 2011, 21:21

acho.rs написа:Правете разлика между джоб пара и общи пари за разходи . 10 лева на ден са достатъчни , ако нямаш кола . Ако разбиеш сметки ток , парно(дет има и когато трябва) , евентуално наем (общежитие) , телефон , нет , тв , вода и тогава 10 лева придобиват друго значение .

а с дете или две съвсем друго - даже и за въже за бесене няма да стигнат

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Лалов » 21 Фев 2011, 22:01

Важното е парите да се въртят по някакъв начин. Сещате се - кражби-продажби :mhihi: :mhihi:

Но майтапа настрана. В момента положението е зле и според мен ще става още по-зле! Без коментар!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Macros » 21 Фев 2011, 23:11

acho.rs написа:Правете разлика между джоб пара и общи пари за разходи . 10 лева на ден са достатъчни , ако нямаш кола . Ако разбиеш сметки ток , парно(дет има и когато трябва) , евентуално наем (общежитие) , телефон , нет , тв , вода и тогава 10 лева придобиват друго значение .

Мда колега ние с flame малко изместихме темата с нашиет коментари- 10лв само джобни пари (без бензин, сметки и тн разходи)... та наистина си прав то дори да не са 5, а 10лв на ден общо за всичко е пълна трагедия. Че може да се оцелее-може ама така как да не озверее човек в тоталната нищета :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Мнение от batvlady79 » 21 Фев 2011, 23:38

Сами сме си виновни за всичко. Според мен най-лошите ни черта са, че като цяло сме продажно племе (корупция) и много си завиждаме. Другото е че нямаме никаква дисциплина и третото е, че циганите ни дърпат много назад с културата (приблизително с около 100 години).
Не искам да се впускам в подробности, само ще кажа че без положително външно-търговско салдо (повече износ отколкото внос) ще ставаме все по-зле и ще продължаваме да си теглим кредитите от МВФ, а валутния борд скоро няма да се махне...Дотук беше горе-долу добре - продадохме си останалите работещи предприятия (приватизация), а сега какво като няма вече за продаване. Изход като че ли не виждам, поне аз. Миграция...може, но аз имам семейство, за мен като че ли е малко късно вече, въпреки че не съм стар. Трябва да се борим и да имаме ясно гражданско съзнание, иначе ще ставаме все по-големи магарета. Погрешно е схващането, че всеки трябва сам да се спасява, трябва да сме обединени и да имаме обща позиция, а не всеки да дърпа към себе си. Това докато не го осъзнаем, няма да имаме нищо напред като цел...

Ай стига толкоз че стана като Панорама... :|
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Божил|Божилов » 22 Фев 2011, 1:04

Веднъж на работа дойде един евреин,който ме попита дали знам как би се оправила нашата държава? Аз естестевено го попитах:Как? И той ми каза: "Трябват ви толкова снайперисти,колкото са ви депутатите...да ги дебнат...и на вечерта да убият всички тези "народни представители",и на сутринта държавата започва на чисто...Първо го помислих за луд,но после като се позамислих..е не е чак толкова невъзможно да стане...може,но няма да стане...и се замислих..какво ли би станало,ако наистина се случи това...

PS:С 5 лева на ден дори мисля,че даже и един първокурсник не би преживял...5 лв цигари(който пуши).... ами нататък!?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 22 Фев 2011, 1:12

Като няма на къде и 5 лева стигат за джобни - тия цигари , мисля че не остана човека който да не се опитва или вече не ги е отказал - май е време да престанем да сме мизерниците на Европа , който няма да ядът цял ден , за да си дадът последните пари за "цигарки " :no:
5 лева например за един обяд стигат - закусваш вкъщи , имаш карта за градския и не излизаш вечер - гадно ама се живее . Виж с 5 лева за всичко , направо е геройство да не се обесиш :evil:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 22 Фев 2011, 22:54

bam-bam написа:Толко са само цигарите на повечето .. ами останалото :roll:

В работата си носим храна сготвена вкъщи и си купуваме нес кафе на дози, защото е по 0,20 ст. пакетчето.
Да караш Peugeot е страст!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 22 Фев 2011, 23:09

Eva* написа:
bam-bam написа:Толко са само цигарите на повечето .. ами останалото :roll:

В работата си носим храна сготвена вкъщи и си купуваме нес кафе на дози, защото е по 0,20 ст. пакетчето.

Колежке искам да ти дам един съвет понеже от подписа ти разбрах къде се губят финансите ти. Купи нещо немско и ще се ринеш в пари! :yes:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата