Най-после, започва връщането на акциза от догодина !!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp

Re: Най-после, започва връщането на акциза от догодина !!!

Мнение от Krasimir19 » 09 Фев 2011, 23:19

speedhokk написа:
Krasimir19 написа:Абе надявайте се вие на пари :conf: . Лично аз не бих тръгнал да се занимавам. Нещо не ми вдъхва и грам надежда това „връщане на акцизи„.

Искаш да кажеш, че ако си дал 2-3-5000лв за акциз, не би жертвал няколко часа обикаляне по банки и подобни да пробваш да си ги вземеш?
Много печелиш значи :mhihi:

Не печеля много, но някак си не ми вдъхва никаква надежда това. А и аз не съм давал в България пари за гориво от 2 години. Само сега за нова година като се бях прибрал и тогава си купих колата 8) .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp

Мнение от Krasimir19 » 09 Фев 2011, 23:22

SKISA написа:
Krasimir19 написа:Абе надявайте се вие на пари :conf: . Лично аз не бих тръгнал да се занимавам. Нещо не ми вдъхва и грам надежда това „връщане на акцизи„.

след 17 дена ще доложа...! но според мен шанса е над 90%. имам решение! нали се сещаш ако не преведат кинтите каква случка ще им се случи и как ще се разхождат до съда ,ще плащат и разходи по делото и прочие...! и на мен не ми се верваше ,но явно ще платят.

Скиса дано да връщат пари хем на някой хора ще им олекне :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92

Мнение от jorkata3 » 10 Фев 2011, 12:07

Аз също си взех решението от митницата и както каза колегата има 14 дневен срок за обжалване и след това трябва да ги преведат.Но не можах да разбера за въпросната лихва защото според мен тя НЕ Е отразена в самото решение.Документа не е пред мен но по спомен там пишеше че сумата е или ще бъде "ведно с лихвата".Така че ще чакам да видим какво ще ми преведат и ще пиша.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 10 Фев 2011, 19:01

jorkata3 написа:Аз също си взех решението от митницата и както каза колегата има 14 дневен срок за обжалване и след това трябва да ги преведат.Но не можах да разбера за въпросната лихва защото според мен тя НЕ Е отразена в самото решение.Документа не е пред мен но по спомен там пишеше че сумата е или ще бъде "ведно с лихвата".Така че ще чакам да видим какво ще ми преведат и ще пиша.

в по-предните ми постове съм сложил линк за изчисление на лихвата! сложи си сумата ,сложи с точки и датата на плащане и датата на решението и ще ти сметне и лихвата! да- не я пишат в решението...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 22 Фев 2011, 17:07

Моето решение също излезе.
В допълнение към сайта, който е дал Скиса за пресмятане на дължимата лихва, линк към калкулатор на сумата за възстановяване, за който още не си я е насмятал сам :
http://auto.mitnica.com/index.php?p=excise
На този сайт, докато беше в сила акциза, имаше калкулатор за пресмятането му.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Мнение от Манчев73 » 22 Фев 2011, 20:41

Колеги,някой взе ли пари вече? интересува ме най-вече лихвата и дали е начислена от датата на заплащането на акциза........четох в друг форум за некво момче от Пловдив,че са му начислили лихва от датата на влизане на закона(01.01.2011).Ако е така ще се съдим.....
Изображение

Аватар

Мнение от SKISA » 22 Фев 2011, 20:59

на мене дет-лайна ми е на 26ти! така че след 5 дни ще кажа кво е станало...

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 22 Фев 2011, 21:46

Мойте ще са по сметка на 24-ти живот и здраве. Хора около мен с по 1 кола си прибраха парите вече. Лихвата се начислява от 01.01.2011г., която е смешна...Логиката била че се начислява лихва за периода, от който имаш възможност за възстановяване на парите...ала бала дрън дрън...
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

Аватар

Мнение от SKISA » 22 Фев 2011, 21:55

а бе верно ли от началото на тая година ще ни дадат лихва само!?!? бахти лайнарите скапани ,недоклатени!!! :bang: :bang: е нали парите са у тех от 2007ма ,ебаси!! мамицата им мръсна, долна северозападна!!!! осъдиха ги ,че не е требвало след 1.1.2007 да прибират акциз, прибрали са го, накараха ги да приемат закон и са ни ебават ,па и с лихвите!!! да си купат фенерчета да си светат у ковчезите да не им е тъмно с тия пари.....!!! лайнари скапани !! смотльовци....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AGD » 22 Фев 2011, 22:22

Скиса, не така безадресно. Ако нахраниш Дянков, шанса да сбъркаш е малък, а и него винаги има за какво :)
Здраве да е, аз не смятам да се боря за лихви.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Манчев73 » 22 Фев 2011, 23:09

Nasti написа:Мойте ще са по сметка на 24-ти живот и здраве. Хора около мен с по 1 кола си прибраха парите вече. Лихвата се начислява от 01.01.2011г., която е смешна...Логиката била че се начислява лихва за периода, от който имаш възможност за възстановяване на парите...ала бала дрън дрън...

Ай сектир бе :bang:
толкова години ни държаха парите,сега лихва йок-ще се съдим значи.....не знам за вас момчета но аз ще си търся лихвата от 2007
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 22 Фев 2011, 23:20

От хиляди платили акцизи, всеки ако си остави лихвата отново от хиляди, бая ще им стане хубаво на лайнарите. На ваше място бих си търсил правата до дупка !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AGD » 23 Фев 2011, 1:17

Отново преглеждам закона и съм абсолютно убеден, че съзнателно е подготвен така, че да не може да се обжалва невръщането на лихвата.

Чл. 4. За надвнесения акциз се дължи
законна лихва.
Чл.9 (2) Подлежащият на възстановяване акциз
се възстановява заедно с лихвата по чл. 4 в
тридневен срок от датата на влизане в сила
на решението за възстановяване.
Чл. 11. (1) Решението по чл. 8, ал. 2 може
да се обжалва изцяло или в отделни негови
части пред директора на Агенция „Митници“
в 14-дневен срок от връчването му.

Толкова. Лихвата не е спомената никъде повече. Сега си получаваме решенията, но там лихвата не я пише и няма какво да обжалваме. След това срокът вече е изтекъл и парите са преведени. Никъде не се споменава да можеш да обжалваш след превеждането.
Искрено пожелавам успех на възнамеряващите да се борят. Аз видя ли си парите по сметката, забравям за случая.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Манчев73 » 23 Фев 2011, 12:56

AGD написа:Отново преглеждам закона и съм абсолютно убеден, че съзнателно е подготвен така, че да не може да се обжалва невръщането на лихвата.

Чл. 4. За надвнесения акциз се дължи
законна лихва.
Чл.9 (2) Подлежащият на възстановяване акциз
се възстановява заедно с лихвата по чл. 4 в
тридневен срок от датата на влизане в сила
на решението за възстановяване.
Чл. 11. (1) Решението по чл. 8, ал. 2 може
да се обжалва изцяло или в отделни негови
части пред директора на Агенция „Митници“
в 14-дневен срок от връчването му.

Толкова. Лихвата не е спомената никъде повече. Сега си получаваме решенията, но там лихвата не я пише и няма какво да обжалваме. След това срокът вече е изтекъл и парите са преведени. Никъде не се споменава да можеш да обжалваш след превеждането.
Искрено пожелавам успех на възнамеряващите да се борят. Аз видя ли си парите по сметката, забравям за случая.

И аз мисля,че нарочно е направено така,но няма да обжалвам пред митницата,а направо ще заведа дело.Ако таблицата на колегата Скица за лихвата е вярна,не мисля да им опрощавам 2000 левчета.Хапват европейски шамари и пак се опитват да шмекеруват

(Освен стойността, получена като резултат от изчисленията, следва да имате предвид, че митницата Ви дължи и законната лихва върху нея, считано от датата на вноса до датата на възстановяването.)-automitnica.com
Изображение

Аватар

Мнение от SKISA » 24 Фев 2011, 16:26

аз също ще изчакам да видя и ще заведа директно дело. ясно ,че не може да се обжалва в срока ,който е 14 дневен ,но няма изчислена лихва ,за да я обжалва човек в тоя срок, но тва не значи ,че после не може да се внесе иск. 4% от 1000лв ,както е при мене са 40лв ,ще ги внеса и ще си задействам процедура в съда. после като спечеля /ако спечеля де/ ще им взема и разноските по делото и лихвата до влизане в сила на решението на съда. ебаси наглеците!
и 7 пъти ги питах като си взимах решението колко е лихвата и никой дума не ще да обели! като си я получите ще видите! ми хуу! ще видя и ще си искам цялата! още 2 дни ми остават на мене до превода.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата