Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от speedhokk » 22 Фев 2011, 21:56

sub_eleven написа:
speedhokk написа:2.5i харчи ли масло като 3.0i, или не е така изявено?

откъде ги четеш тия неща?

сега загледах, наистина съществува 325xi някъде там :mrgreen:

Е откъде, от форума, не съм седнал да си ги измислям :mhihi:

В е39 раздела беше повдигната такава тема, в която се оказа че масово 3.0и си го похапва масълцето.
Ако ти е интересно, доста е обширна и все хора които се сещат са писали вътре/ Някои колеги се оплакваха от разход от сорта на 1-1,5л на 3000км. Други пък приемаха 1.5л масло на 10 000км за нормално.
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 5&t=229801

И хора от този раздел се разписаха също.

От темата:
mad_presley написа:
anzak написа:има колега такива мотори пример беше на предната ми кола е46 м52б25ту на 15к километра не бараше нищо и вярвай ми не съм му спестявал ограничителя просто малко са пазените и поддържани мотори и непрегрявани

Нямат място за сравнение М52 и М54 моторите. Аз знам 2 коли с М52Б28, който се карат зверски постоянно и само на изключвател и на всичко отгоре едната е на 390к км, другата е на 460к км. Е такъв разход на масло и те нямат :D

За сметка на това пък, от М54Б30 гледам доста хора се оплакват (не само в БГ) и са все на малко километри (200к км са нищо за мотора).

Явно има нещо, но какво е още никой не е открил :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 23 Фев 2011, 19:19

е, виж втори любопитен факт научавам от теб вече :)

За мен е абсолютно против логиката по-големият двигател да лапа повече масло, защото по принцип една кола като върви си я караш в по-ниските обороти. Като не върви - я пържиш за да извадиш всичко от нея... Демек има предпоставки да харчи повече масло.

Но друга логика има, че карачите обикновено предпочитат по-големите двигатели и си ги пържат здраво.

Честно казано не би ме притеснил някакъв скромен разход - примерно 1л/10000км стига прогресивно да не се увеличава.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 24 Фев 2011, 16:08

sub_eleven написа:Честно казано не би ме притеснил някакъв скромен разход - примерно 1л/10000км стига прогресивно да не се увеличава.

честно казано и мен лошото е че м54в30 често го докарва до към 1л/1000км :mhihi:

много се отплеснахте по темата с маслото има си тема за това :idea:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530D xDrive

Мнение от Ciki » 02 Мар 2011, 1:23

Здравейте колеги,

Бих искал да Ви помоля за коментар относно тази обява:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Интересува ме съотношение цена - години - двигател... това актуална цена ли е като цяло и дали Ви изглежда (поне на снимки), че си заслужава да бия път до Сливен?

Предварително Благодаря!

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 02 Мар 2011, 9:02

Ciki - колата изглежда много добре. Цената ми се струва малко висока... Естествено километрите хич не са това, което пише. Ако и мотора е в състояние като купето смятам, че си заслужава :yes:
Si non confectus, non reficiat.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 02 Мар 2011, 9:26

Цената е добра...ако имаше още маааалко повече екстри.
Колата изглежда "свежа" и изпъната, километрите както каза Zagy - само колата си ги знае, но предвид цялостният вид на колата...едва ли са фрапиращи!

И все пак...на снимка е едно - на живо е друго...заслужава си да се види колата, колега.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 02 Мар 2011, 9:33

ПП: цвета на колата е убийствен!
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 02 Мар 2011, 9:46

Цената обикновено е такава, че да търпи пазарлък, т.е. не трябва да те смущава, дори да няма за какво да се хванеш (дай боже да попаднеш на такава кола) винаги можеш да кажеш имам 13 к, взимай ги и бегай :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ciki » 02 Мар 2011, 10:23

Цената не ме притеснява защото ми влиза перфектно в бюджета...дори съм склонен да дам една идея отгоре само и само колата да е читава (разбира се, че цената не е гаранция, но все пак...). Разбира се пазарлъци ще има и още как :) Лошото е, че непознавам никой от Сливен и ако тези от автокъщата не се съгласят да я докарат до СФ-Камор за преглед незнам как ще стане номера... или може би някой от Вас знае за сервиз в Сливен ... или в околността?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 02 Мар 2011, 19:26

Може до Пловдив или някой колега със софтуер да удари едно рамо :yes:
И на мен ми харесва колата.
В тази автокъща има само сиви коли :shock:
Последна промяна Next на 02 Мар 2011, 22:42, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 02 Мар 2011, 20:22

Ciki написа:Цената не ме притеснява защото ми влиза перфектно в бюджета...дори съм склонен да дам една идея отгоре само и само колата да е читава (разбира се, че цената не е гаранция, но все пак...). Разбира се пазарлъци ще има и още как :) Лошото е, че непознавам никой от Сливен и ако тези от автокъщата не се съгласят да я докарат до СФ-Камор за преглед незнам как ще стане номера... или може би някой от Вас знае за сервиз в Сливен ... или в околността?

Колега аз често имам път към Сливен!Понеделник съм там!И какъв сервиз точно ти трябва?
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ciki » 03 Мар 2011, 0:52

Трябва ми сервиз който да може да прегледа колата и да си каже тежката дума за състоянието на мотора и ходовата част... това което виждам от снимките изглежда доста прилично .... не, че няма да я проверя и в СФ, но все пак :)

Ако ходиш често до там и разбира се имаш време и можеш да хвърлиш един поглед би било повече от прекрасно пък то за черпенето е ясно :)
Под поглед имам предвид чисто визуално ...не разбирам от двигатели или по-скоро това което знам е от форума, но съм много далеч от идеята да знам как да я проверя колата въпреки, че приятел от Камор също може да удари едно рамо...

Ако успея да се добера до VIN-а ще бъде повече от добре за да я проверя най-малко като история...в Понеделник точно мислех да звънкам, но едва ли ще благоволят да ми го дадат...

Ако не намеря в БГ моята половинка май ще се наложи да ходя до Германия така, че ако имате идеи предложения или някой колега си продава колата дайте знак.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Мнение от BMW120 » 03 Мар 2011, 14:03

Колега отиди в БМВ и ще ти я прегледат от до.
Аз преди да купя моята отидох в дару кар и за 65лв мисля че беше провериха абсолютно всичко....
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от stalkerbg » 03 Мар 2011, 23:53

Здравейте BMW фенове,
Решил съм да си взема BMW E46 компакт. Имам приятел с Е46 купето и той е много доволен. Имам доста въпроси. Искам да ви попитам технически E46 Compact различава ли се от купето и седана или не? Дали качеството на сглобката е същото като това на седана и купето и трудно ли се намират запазени бройки? А как се отразява късата задница на управлението? Препоръчаха ми да се оглеждам за дизеловия вариант на компакта, бил по-икономичен и дърпал повече. Как е като габарити и просвет? До сега съм карал само Пежото 307 на баща ми, така че искам да знам какво ме очаква. Не съм карал BMW колкото и да съм искал. ;) Всъщност не съм управлявал кола със задно, освен тази на едно аверче и то за кратко. И последен въпрос - дали може да се закупи на старо от дилъра на BMW? Предполагам, че там автомобилите са по-изправни от тези в автокъщите, а нямам познати с компакт. Благодаря предварително!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ciki » 04 Мар 2011, 1:08

Оказа се, че колата е Италианка... утре занимавам до Сливен да я видя... ако някой иска да знае повече инфо и се интересува от колата да даде десен мигач :)

ПредишнаСледваща

Назад към E46