18-годишен помля шест коли
Модератор: Общи модератори
60 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Alpina_fanatic
-
-
Re: 18-годишен помля шест коли
BMW_RIDER написа:... Ето сега брат ми скоро ще стане на 18год. Какво пречи да кара Х3ката която е 177 кс, или трябва да му се купи специално някой много по несигурен таралясник заради някакъв тъп закон.
Пречи това, че примерно с МАТИЗ 0.8л няма как да се правиш на "вървежен" пред каките и има вариант да улегнеш и придобиеш основни шофьорски навици...А вече Хъ 3-ката - на един по-зрял етап

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
BMW_RIDER написа:
Това което казваш ти е до акъл. Аз си спомням ,че на 18 ми дадоха да карам предишната на твойта М5 - еми ето ме тука съм никой не си я е изтъргвал от мене. И други подобни възможности съм имал и пак нито съм мъртав нито съм се блъснал. Но да зарежем толкова мощни коли и без това притежателите са им(особено младите) са незначителен процент.
Това което се опитвам да кажа е ,че неможе да насилваш някой да кара кола 1.3 80кс. Ето сега брат ми скоро ще стане на 18год. Какво пречи да кара Х3ката която е 177 кс, или трябва да му се купи специално някой много по несигурен таралясник заради някакъв тъп закон.
Ами от къде ще дойде този "акъл"? Трябва да има някой примерно ти или някой шофьор с опит който да му обяснява как да подхожда в дедена ситуациа. Дори и да има 2000км стаж без кника ще са изминати по разни безлюдни пътища или вечер когато няма коли! Това не е стаж и това не е шофиране! Всеки може да върти геврека особено на автоматик ама въпроса е да умееш да се пазиш на пътя! Дори ти да си внимателен - да се пазиш от другите!

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Но всичко това е условно и няма как да разбереш дали след определени километри е придобито някакво умение ! Една типична жена и след 50 000 км , пак реагира средно глупаво , няма поведение на пътя и не мисля , че е по-добър шофьор от някой на 19-20 години .
Може да има някакво разумно ограничение - например до 21 години максимум 200кс . 200 кс в Е36 с ръчно скорости са много , но в един нов голям седан АВД+автоматик , който е типичина удобна и сигурна кола , не са кой знае какво 200 коня .
Ограничението , за което се говореше - 1,6 и до 100кс е идиотско и бих казал дори - опасно !
Може да има някакво разумно ограничение - например до 21 години максимум 200кс . 200 кс в Е36 с ръчно скорости са много , но в един нов голям седан АВД+автоматик , който е типичина удобна и сигурна кола , не са кой знае какво 200 коня .
Ограничението , за което се говореше - 1,6 и до 100кс е идиотско и бих казал дори - опасно !
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
acho.rs написа:Но всичко това е условно и няма как да разбереш дали след определени километри е придобито някакво умение ! Една типична жена и след 50 000 км , пак реагира средно глупаво , няма поведение на пътя и не мисля , че е по-добър шофьор от някой на 19-20 години .
Това за възрастта не е най-удачния вариант! Човек може и да е на 36години ама да е нямал книжка и като я изкара не го прави шофьор с опит! А и при кубатурата няма голямо значени! Ето в Англия например като имат ограничение масово се карат такива мазди като тая която я продавам! 1,3 ама 192к.с има и 1,3 - 231к.с. Но все пак трябва да има някакво ограничение върху младите шофьори!

- Alpina_fanatic
-
-
Ограничението трябва да е по-скоро от страна на родителите. Това, че имаш бол пара и си мноо вървежен НЕ трябва автоматично да означава, че и отрочето ти трябва да "скокне" на мега-ултра-гига бигачка от премиум сегмента... 

- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
До някъде е вярно това, че със супер слаба каручка има по-малка вероятност да се размажеш , но тая каручка от своя страна пак вдига поне 150-160 км/ч и пак можеш да се забиеш някъде! Отделно са прави на 100% и хората които твърдят , че като караш слаба кола не можеш да изпревариш бързо и да се прибереш и създаваш предпоставка за птп.
Всичко е до водача! Няма значение дали е на 18 или на 60 години и дали кара 72 или 720 коня каляска! И навремето е имало хора които с Жигулаторите не са падали под 140 км/ч и сега има хора на които и да им дадеш кола 500 коня ще карат все едно карат катафалка на церемония! Баща ми примерно е от тия хора които винаги карат все едно 3000 камери и патрулки него следят и със сателита даже го следят и НИКОГА не е и няма да кара с повече от ограниченията и никога няма да ускори от 0 до 90 за по-малко от 25 секунди
Аз лично и на 18 като взех книжка и сега съм на същото мнение и нагласа и то е, че карам нормално и в ограниченията , но ако пред мен е прав сух и добре асфалтиран участък от пътя магистрала или първокласен път то с кеф ще карам и с 320 ако колата го позволява и колите около мен разбира се ! ЕТО вижте тоя човек как си кара на макс Феррари-то , но като наближи трафик е супер адекватен и намаля и изчаква до!! Приятно гледане
http://www.youtube.com/watch?v=ozZXTvZI2t8
П.С. към края след на клипа много готино почти се отделя предницата при ускоряване от място
Всичко е до водача! Няма значение дали е на 18 или на 60 години и дали кара 72 или 720 коня каляска! И навремето е имало хора които с Жигулаторите не са падали под 140 км/ч и сега има хора на които и да им дадеш кола 500 коня ще карат все едно карат катафалка на церемония! Баща ми примерно е от тия хора които винаги карат все едно 3000 камери и патрулки него следят и със сателита даже го следят и НИКОГА не е и няма да кара с повече от ограниченията и никога няма да ускори от 0 до 90 за по-малко от 25 секунди

Аз лично и на 18 като взех книжка и сега съм на същото мнение и нагласа и то е, че карам нормално и в ограниченията , но ако пред мен е прав сух и добре асфалтиран участък от пътя магистрала или първокласен път то с кеф ще карам и с 320 ако колата го позволява и колите около мен разбира се ! ЕТО вижте тоя човек как си кара на макс Феррари-то , но като наближи трафик е супер адекватен и намаля и изчаква до!! Приятно гледане
http://www.youtube.com/watch?v=ozZXTvZI2t8
П.С. към края след на клипа много готино почти се отделя предницата при ускоряване от място

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
TPAKTOP написа:acho.rs написа:Но всичко това е условно и няма как да разбереш дали след определени километри е придобито някакво умение ! Една типична жена и след 50 000 км , пак реагира средно глупаво , няма поведение на пътя и не мисля , че е по-добър шофьор от някой на 19-20 години .
Това за възрастта не е най-удачния вариант! Човек може и да е на 36години ама да е нямал книжка и като я изкара не го прави шофьор с опит! А и при кубатурата няма голямо значени! Ето в Англия например като имат ограничение масово се карат такива мазди като тая която я продавам! 1,3 ама 192к.с има и 1,3 - 231к.с. Но все пак трябва да има някакво ограничение върху младите шофьори!
1,3 ротор ама се води 2.8

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
acho.rs написа:TPAKTOP написа:acho.rs написа:Но всичко това е условно и няма как да разбереш дали след определени километри е придобито някакво умение ! Една типична жена и след 50 000 км , пак реагира средно глупаво , няма поведение на пътя и не мисля , че е по-добър шофьор от някой на 19-20 години .
1,3 ротор ама се води 2.8Те за това освен 1.6л искат да слaгат и 100кс , което е още по-абсурдно , защото почти всички нормални 1,6 мотори са 101-115кс
Ами в Англия такова сравнение няма! Наистина има доста подобни автомобили с една грозна щампа L

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
MatriX_Fucked написа:Младежът, който шофирал автомобил "Ленд Роувър"...
Без повече коментари!
Ама ако беше БМВ, а не Ленд Роувър щяхте да пищите, че пак хранят марката и как не трябва всички да се поставят под общ знаменател.

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
0,63, това не е ли малко над допустимата граница!?! Аз не пия и не обръщам особено внимание на тези неща, каква е позволената концентрация, но мисля, че беше 0,6 (или 0,5). Както и да е, искам да кажа, че според мен, причината не е в алкохола, а в нещо друго (наркотици, умения, психично разтройство...).
Този джип може и да не е бърз, ама е тежък и мощен. Трудно тръгва, ама и трудно се спира като се изпусне.
Този джип може и да не е бърз, ама е тежък и мощен. Трудно тръгва, ама и трудно се спира като се изпусне.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
0,63 е напълно трезвен !!! Това е една бира или едно голямо !
- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
TPAKTOP написа:acho.rs написа:TPAKTOP написа:acho.rs написа:Но всичко това е условно и няма как да разбереш дали след определени километри е придобито някакво умение ! Една типична жена и след 50 000 км , пак реагира средно глупаво , няма поведение на пътя и не мисля , че е по-добър шофьор от някой на 19-20 години .
1,3 ротор ама се води 2.8Те за това освен 1.6л искат да слaгат и 100кс , което е още по-абсурдно , защото почти всички нормални 1,6 мотори са 101-115кс
Ами в Англия такова сравнение няма! Наистина има доста подобни автомобили с една грозна щампа L
Нещо си в грешка . Тука ограничение за младите шофьори НЯМА ! Всеки 17 годишен с книжка има правото да кара ферари , порше и тн .стига да може да си го позволи !Ще ти дам пример , първо 95% от застрахователните компаний няма да се навият да застраховат 17 годишен младеж с М3-ка . Второ , дори и да намериш някой готов да те застрахова , годишната застраховка на М3 ако си на 17 ще ти е около £20к , ако някой се съмнява в думите ми има доста сайтове за застраховки , нека да провери . Поради тази причина младежите тука карат корси , пежота и тн докато не навършат 22-23.

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
acho.rs написа:0,63 е напълно трезвен !!! Това е една бира или едно голямо !
Ти това сериозно ли го написа ?!

- nCuXoHeBpo3eH
- Потребител
-
- Кара: CBR 900RR
Пичове, вие как мислите, с кола 1200 кубика не могат да се развият 100км/ч, които са напълно достатъчни да бъдат убити няколко човека?
Или имаш акъл или нямаш. Стават и грешки. В случая обаче няма грешка, щото е пил пича. Дайте да разискваме всяка тема от новинарските сайтове...
Или имаш акъл или нямаш. Стават и грешки. В случая обаче няма грешка, щото е пил пича. Дайте да разискваме всяка тема от новинарските сайтове...
acho.rs написа:0,63 е напълно трезвен !!! Това е една бира или едно голямо !
Ачо, замълчи, че пак се изпускаш. Що не ме питаш мен как се чувствам на една бира или едно голямо? Много знаеш какъв му е организма на тоя.
60 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4