Sugar - The Bitter Truth / Захарта - Горчивата истина
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Re: Sugar - The Bitter Truth / Захарта - Горчивата истина
О.о колкото до растенията г-н Николай Черкезов, представител на монсанто българия, ще се погрижи за нашето здраве в бъдеще. 

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Така е, аз вече нямам източник на домашни хубавини и за това съм принуден да купувам само био яйца, сирене, мляко, зеленчуци, плодове, масло и т.н. Месо няма био все още и в България, а и да има ще е прекалено скъпо за това купувам прясно от месарници със собствено производство, а вече с какво са ги хранили един господ знае.
Ясно е, че 100 години няма да живеем, щото ако не храната то стреса и замърсяването на въздуха ще ни довършат ама поне ще знам, че каквото е зависило от мен съм го направил за да имам качествен живот.
Ясно е, че 100 години няма да живеем, щото ако не храната то стреса и замърсяването на въздуха ще ни довършат ама поне ще знам, че каквото е зависило от мен съм го направил за да имам качествен живот.

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Ти си много прав, за жалост повечето ни фуражи са ГМО, което не е толкова зле, само част от опитните животни са умрели след експериментите. Примерно от 20 плъха 7 умират след насилствено хранене (на 3тия ден спират да искат доброволно) с домати "подобрени" с рибни протеини.
Реално свинското месо и качеството му пряко зависи от фуража на животното, бабката на село купува разбира се - които надали са не ГМО
Варианта е ти да ви произвеждаш и фуража, но ще е още няколко години докато монсанто не се наложат за отглеждане на ГМО култури в Европа - засега Испанците са им най-големите симпатизанти.
За био яйцата и млякото съм песимистичен, там логиката е същата, надявам се да ги хранят добре и затова да са БИО, а не защото са свободни кокошки.
Истината е, че вчера се загледах в Яйца на ЗОРА, едните са 3 - клетъчно отглеждане, другите са 1 - свободно отглеждане, надявам се са съвестни и имат ресурс за 2та типа производство понеже да коренно различни. А не просто пакетират едни яйца в различни опаковки.
Това с опаковането на една и съща продукция в обикновенна и БИО опаковка го има от край време и то в Англия, могат да споделят тези работили там във ферми за салата примерно, аз от такива съм чувал.
ПС: Всъщност за да са био млечни продукти и яйца, трябва и животните да се хранят с чист фураж, да не им се инжектират антибиотици, и да са на свободна паша ... контрола на това като знам кой го осъществява сме само на добрата воля на производителя.
Реално свинското месо и качеството му пряко зависи от фуража на животното, бабката на село купува разбира се - които надали са не ГМО

Варианта е ти да ви произвеждаш и фуража, но ще е още няколко години докато монсанто не се наложат за отглеждане на ГМО култури в Европа - засега Испанците са им най-големите симпатизанти.
За био яйцата и млякото съм песимистичен, там логиката е същата, надявам се да ги хранят добре и затова да са БИО, а не защото са свободни кокошки.
Истината е, че вчера се загледах в Яйца на ЗОРА, едните са 3 - клетъчно отглеждане, другите са 1 - свободно отглеждане, надявам се са съвестни и имат ресурс за 2та типа производство понеже да коренно различни. А не просто пакетират едни яйца в различни опаковки.
Това с опаковането на една и съща продукция в обикновенна и БИО опаковка го има от край време и то в Англия, могат да споделят тези работили там във ферми за салата примерно, аз от такива съм чувал.
ПС: Всъщност за да са био млечни продукти и яйца, трябва и животните да се хранят с чист фураж, да не им се инжектират антибиотици, и да са на свободна паша ... контрола на това като знам кой го осъществява сме само на добрата воля на производителя.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Не, за био производството си има сертифициращи организации, които следят. За Англия това са измишльотини мисля. Питал съм човек, който е работил във ферма за ягоди, които са имали и био производство. Обикновените са днес зелени, поливат ги с някакви препарати и на др. ден са чудесно узряли и червени. Биото не ги правят нищо и разстат на отделно място за да не се замърсяват от почвата. За био хляба, който правеха тук Еко вселена също съм проверявал в мелницата в която го мелеха. Като дойде био зърното изпразват всичко и мелят само от него отделно.
Прекалено млад отрасъл с ниско все още доверие е за да правят глупости мисля. Само един-два гафа и бизнеса им ще се срине.
Прекалено млад отрасъл с ниско все още доверие е за да правят глупости мисля. Само един-два гафа и бизнеса им ще се срине.
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Ето го филмчето в замунда.
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
bum_bum написа:Не, за био производството си има сертифициращи организации, които следят.
бях миналата година на една презентацийка за БИО покрай START UP и да, организации има, хората сертифицират стабилно, процеса е доста дългичък, сложен, дълбок бля бля .. и покрай това цялата работа започва да изглежда съмнително, като погледнеш за колко време се разви бизнеса и специално на марката която се представяше тогава .. още там показаха някъф уникален ръст на продажбите за 1 година и след още половин, съдейки по пазарния им дял да са се разрастнали поне още 2-3 пъти, което се сещаш колко е БИО ..
разнообразието в храната според мен е по-читавият начин да се пазиш, отколкото БИО продуктите на българския пазар ..

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ръст няма как да няма след като има около 30% дефицит на предлагането на такава продукция и то в развитите страни. Въпросът е дали наистина за толкова кратко време успяват да спазят всички изисквания по сертифицирането за да предложат качествена стока.
Другата тъпня са стандартите. Има продукти сертифицирани като "био" на които само около 20% от съставките им са придобити чрез био производство. Другото тъпо е, че млякото примерно е "био", но пък е стандартизирано, което автоматично го поставя малко по-встрани от наистина здравословния продукт. Био колбасите ползват всички онези канцерогенни консерванти, които се влагат и в стандартната продукция. Има и био UHT продукти, което е пълно безумие, нещо като Бигмак с диетична кола.
Другата тъпня са стандартите. Има продукти сертифицирани като "био" на които само около 20% от съставките им са придобити чрез био производство. Другото тъпо е, че млякото примерно е "био", но пък е стандартизирано, което автоматично го поставя малко по-встрани от наистина здравословния продукт. Био колбасите ползват всички онези канцерогенни консерванти, които се влагат и в стандартната продукция. Има и био UHT продукти, което е пълно безумие, нещо като Бигмак с диетична кола.
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
ускоряват процесите и по сертифициране и по производство, да могат да захранят пазара
и естествения БИО ритъм на природата

и естествения БИО ритъм на природата

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- r3s1s74nc3
- младши ентусиаст
-
Един от откривателите на хомеопатията е казал :
"Дори и най-силната отрова е полезна , в малки количества"
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Само, дето тоя откривател не е имал дори бегла идея кви отрови ще се открият в следващите няколко десетилетия 

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
r3s1s74nc3 написа:Един от откривателите на хомеопатията е казал :
Разликата между лекарството и отровата е в дозата.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Конкретно като стана дума за натриевия нитрит не мисля, че нещо може да лекува 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

открийте интересната съставка. жокер: веднага трябва да ви направи впечатление, все пак сме автомобилен форум

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Ти си много прав, за жалост повечето ни фуражи са ГМО, което не е толкова зле, само част от опитните животни са умрели след експериментите. Примерно от 20 плъха 7 умират след насилствено хранене (на 3тия ден спират да искат доброволно) с домати "подобрени" с рибни протеини.

И температурата се е повишила в глобален мащаб с 8 градуса последните 100 години , а от мобилните телефони хващаш рак на мозъка

пълно безумие, нещо като Бигмак с диетична кола.
... и пържени картофки с 300 грама сол

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Ачо, може да ти е смешно, но в началото на 90-те масово се внесе соя и царевица за посев, която изведнъж вдигна добитите почти двойно. А ако се поинтересуваш, в САЩ от средата на 80-те няма соя и царевица, които не са генно модифицирани.
Този сладолед на снимката е с антифриз, но направо е перфектно качество в сравнение с българските сладоледи. Вземете произволна кутия в супермаркета и прочетете какво има в нея... Гарантирам, че поне месец няма да се сетите за сладолед. Всъщност големия проблем в България е, че естествените съставки не са модифицирани или консервирани с химия, а са напълно махнати и заменени. Не ядем дори сухо мляко, а синтетично такова от палмово масло или друга гадост... Това ми беше и целта на темата - обръщаме ли внимание какво има в на пръв поглед безобидните храни. Защото за макдоналдс и кока кола е ясно, че са вредни. Обаче се оказва, че и неща като сиренето, лютеницата, сладоледа, уж натуралното вино и т.н. също са много вредни, а ги консумираме без притеснения... Аз например от 2 години не пипам български кашкавал, защото знам как трябва да се прави и виждам какво ми продават на цената на качествения немски и италиански.
Този сладолед на снимката е с антифриз, но направо е перфектно качество в сравнение с българските сладоледи. Вземете произволна кутия в супермаркета и прочетете какво има в нея... Гарантирам, че поне месец няма да се сетите за сладолед. Всъщност големия проблем в България е, че естествените съставки не са модифицирани или консервирани с химия, а са напълно махнати и заменени. Не ядем дори сухо мляко, а синтетично такова от палмово масло или друга гадост... Това ми беше и целта на темата - обръщаме ли внимание какво има в на пръв поглед безобидните храни. Защото за макдоналдс и кока кола е ясно, че са вредни. Обаче се оказва, че и неща като сиренето, лютеницата, сладоледа, уж натуралното вино и т.н. също са много вредни, а ги консумираме без притеснения... Аз например от 2 години не пипам български кашкавал, защото знам как трябва да се прави и виждам какво ми продават на цената на качествения немски и италиански.
Never mistake motion for action...
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3