E30 vs кола на НС
Модератор: Общи модератори
61 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: E30 vs кола на НС
На косъм бех да спра!! Добре, че беше ти да го кажеш и да ми вдъхнеш морални сили да продължа!!
А по другия въпрос - пффффф, ти направо разби мечтите ми - всеки ден очаквах по новините да почнат да дават репортажи за тва как колите минават масово на зелено!
Естествено, че тия неща, които са масови и хората са свикнали с тях (като минаването на зелено) - за тях няма да се правят репортажи
Но тия, които будят учудване (например ако през последния месец няма ПТП или ГСП с ПК регистрация) - те вече се коментират
Аз лично с удоволствие бих пуснал тема във форума и бих похвалил и поощрил ПК за горното

А по другия въпрос - пффффф, ти направо разби мечтите ми - всеки ден очаквах по новините да почнат да дават репортажи за тва как колите минават масово на зелено!

Естествено, че тия неща, които са масови и хората са свикнали с тях (като минаването на зелено) - за тях няма да се правят репортажи

Но тия, които будят учудване (например ако през последния месец няма ПТП или ГСП с ПК регистрация) - те вече се коментират

Аз лично с удоволствие бих пуснал тема във форума и бих похвалил и поощрил ПК за горното

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
ма мноу се радвам, че съм стимула да живееш....!
много добре разбра какво исках да кажа ,са и още педесе други неща да напишеш е се тая....
на всеки стана ясно защо я има тая тема и защо "плюем" ,както се изрази по тъпанарите ,които са описани в темите за нсо ,за месео ,за полиция и за милиция.....
щото те трябва да са пример ,ма добър, а не лош за всички!

много добре разбра какво исках да кажа ,са и още педесе други неща да напишеш е се тая....
на всеки стана ясно защо я има тая тема и защо "плюем" ,както се изрази по тъпанарите ,които са описани в темите за нсо ,за месео ,за полиция и за милиция.....
щото те трябва да са пример ,ма добър, а не лош за всички!
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
Колега flame не смятам че е важно колко очтиви са били полицаите. Били казали че нямало никакво значение че оня бил със син лампа ама това не зависи от тях! Ако не дай Боже оня не си понесе последствията това държане е било само да те успокоят. Катаджиите които ходят по тези места са на най-ниското стъпало и тяхните действия нямат нищо общо със случващото се. Те идват описват и си тръгват! Какво си очаквал? Като го няма другия да се карат с теб ли? И оня със синята лампа да е бил останал на мястото на произшествието нямаше да му викат! Те просто описват! Постановленията други ги пишат. Понеже видях че раздавате примери и аз ще се пробвам: Отиваш да си заведеш щета. Инспектора ти снима колата описва всичко и те успокоява как ще си вземеш възлагателното писмо и ще си отстраниш щетата. Да ама ако шефа на отдел Ликвидации реши няма да ти плати! Е за къв чеп да го хвалиш оня че е бил любезен като ти е описвал притенцията като накрая свършената работа е равна на 0?! Ако след развитието беше пуснал тема "Кола на НС ме удари и му взеха книжката" тогава щеше да срещнеш коментари от сорта на "Евала ченгетата веднъж да си свършат работата!" Сега просто няма резултат че да има похвали! 

Прав си, но:
Мисля и на теб няма да ти е приятно ако си свършиш перфектно работата, но някой след теб осере позициите (т.е. няма го накрая очаквания добър резултат) - в резултат на което хората сочат ТЕБ с пръст и викат "Баси некадърника тоя нищо не направи!"
flame написа:Колега, има разлика съществена между положени усилия и краен резултат![]()
Човек може да даде най-доброто от себе си, но поради други причини резултатът да не е такъв, какъвто всички очакват![]()
Затова мисля, че е редно да похвалим полицаите, че са били любезни и че са направили всичко, което е вързможно![]()
Мисля и на теб няма да ти е приятно ако си свършиш перфектно работата, но някой след теб осере позициите (т.е. няма го накрая очаквания добър резултат) - в резултат на което хората сочат ТЕБ с пръст и викат "Баси некадърника тоя нищо не направи!"

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
flame написа:Прав си, но:flame написа:Колега, има разлика съществена между положени усилия и краен резултат![]()
Човек може да даде най-доброто от себе си, но поради други причини резултатът да не е такъв, какъвто всички очакват![]()
Затова мисля, че е редно да похвалим полицаите, че са били любезни и че са направили всичко, което е вързможно![]()
Ами естествено че няма да ми е приятно но за това не давам големи надежди когато нещата не зависят от мен! Закона си е закон за всички! Може и синята му лампа да не е била редовна? Нали и Стоичков на времето обикаляше със такава. Абе дано да ти изплатят обещетение и оня да си понесе последствията!

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Elesar74 написа:Аз пък си мисля, че точно тия служби възпитават недосегаемост и арогантност у служителите си. Иначе откъде идват тия неща? Откъде тоя има смелост и наглост по-скоро, да бяга от ПТП, предизвикано от него? Защото има някакви мисли. А те са, че той сигурно е връзкар, човек на някого, има протекции и ще бъде защитен, ако и да е виновен. От къде това? От мястото, където работи. Ако работеше шофер на Камаз в строителна фирма, сигурно нямаше да е такъв. Но той работи в НС, а там не влизат шофери на Камаз-и, а май по-скоро шофери връзкари. Ако този човек беше професионлист, той нямаше да постъпи по този начин. Това само издава какви лекета се уреждат в тия служби, те никога не са виновни, не предизвикват виновно катастрофи, макар действителността да говори обратното. И това е защото съответната служба възпитава това: арогантност, наглост, невъзпитано държание и високомерие. Похвала за полицаите, но развитието по-нагоре не е сигурно в посока справедливост. От 9 кладенеца вода ще извадят да го оправдаят тоя. Но все пак да видим.
Е това е цялата жалка истина. Дисциплина, коректност, професионализъм - тия неща в България ги няма, и никога няма да ги има. Има само връзки. Лично мнение.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Никога досега не съм попадал на некултурни, заядливи и с недопустимо поведение полицаи. Писали са ми актове по всякакви точки на нашата мила родина, все още си стискам останалите 6 точки от тяхната дейност. Лоша дума за поведението на полицай не мога да кажа, виж за свършената от тях работа, друга въпрос. Тук не е важно дали полицаите са били вежливи, щото им е работата да са вежливи. Важното е какви ще са последствията от това ПТП, това би било разочерование или надежда.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
zazomazo написа:кофтия момент е и друг- когато някой се е доказал като дебил във времето, но въпреки това началниците му твърдят, че не той е дебила, а хората посочили го с пръст... и според твоите думи трябва да не соча с пръст, а да се възхищавам на 10% , които си изпълняват задълженията? що? за да останат с впечатлението, че всичко е наред?
И ти ги познаваш сичките дебили от НСО и си водиш статистика кой колко дебилщини е извършил във времето

Или викаш дай да ги пЦОваме наред от първия до последния - кво ся да изпадаме в подробности, голем праз, че некой може да не е дебил

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Когато положението е "някой може да НЕ Е дебил", а то ми изглежда на точно такова разбира се, че ще ги псуваме наред- 2-3-5 свестни се губят в навалицата от олигофрени...
Когато дебилите в тея служби станат изключение от правилото разбра се, че няма да ги псуваме, щото няма да ги забелязваме
Когато дебилите в тея служби станат изключение от правилото разбра се, че няма да ги псуваме, щото няма да ги забелязваме

- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
flame написа:zazomazo написа:кофтия момент е и друг- когато някой се е доказал като дебил във времето, но въпреки това началниците му твърдят, че не той е дебила, а хората посочили го с пръст... и според твоите думи трябва да не соча с пръст, а да се възхищавам на 10% , които си изпълняват задълженията? що? за да останат с впечатлението, че всичко е наред?
И ти ги познаваш сичките дебили от НСО и си водиш статистика кой колко дебилщини е извършил във времето![]()
Или викаш дай да ги пЦОваме наред от първия до последния - кво ся да изпадаме в подробности, голем праз, че некой може да не е дебил
@флейм - в темата преобладава пенделщина и хейтърщина, а ние всички знаем твоята позиция...

- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
Напълно съм съм съгласен, че само да се псува няма смисъл, макар че това все пак е изразяване и споделяне на някаква позиция, което в крайна сметка е целта на повечето пишещи по темата.
Аз съм за по радикални мерки от псуването спрямо боклуците в държавните служби и институции.
Аз съм за по радикални мерки от псуването спрямо боклуците в държавните служби и институции.
flame написа:zazomazo написа:кофтия момент е и друг- когато някой се е доказал като дебил във времето, но въпреки това началниците му твърдят, че не той е дебила, а хората посочили го с пръст... и според твоите думи трябва да не соча с пръст, а да се възхищавам на 10% , които си изпълняват задълженията? що? за да останат с впечатлението, че всичко е наред?
И ти ги познаваш сичките дебили от НСО и си водиш статистика кой колко дебилщини е извършил във времето![]()
бате, те и у Африка не всичките са черни, ма въпреки това му викат "черния континент"

zazomazo написа:бате, те и у Африка не всичките са черни, ма въпреки това му викат "черния континент"
Нали!

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
Хайде и аз да ги похваля! Браво господа полицаи че сте били любезни!
Сега колега трябва да ги направим и национални герои! Като оня полицай от Асеновград който отказа няколко пъти подкуп!
Браво на тримата полицаи които си вършат работата! Искам да похваля още двама полицаи които при отказ от моя страна да им дам рушвет единия ми вика: "Айде свободен си да видиш че и ние полицаите сме хора"
Браво и на един много услужлив служител на МВР който най-демонстративно ми размахваше документите ми над главата си защото разправяше как щял да пише докладна да ми вземат книжката но след като го "почерпих" ме прегърна и даже ми обясни от къде да заобиколя за да избегна задръстванията от все още не разширеното околовръстно!
Браво на ония двамата които ми описаха цялата процедура за наказание за шофиране на кола която е регистрирана като товарна но не е! Взеха ми последните 30 лв но ми оставиха 4лв за цигари(след молба от моя страна)!
Браво на служител Александров от 4-то РПУ който беше така весел и с чувство за хумор като ме спря да карам по трамвайната линия!
и имам още много примери...
Идеята ми е че всички са корумпирани и гнили! Това че с теб са се държали добре не означава че не взимат рушвети! Това не е вършене на работа а замазване на очите!
Ще ви разправям една история която се случи точно преди година. Блъснаха една жена-пешеходка на светофара под моста за летището! Аз като втора кола спрях и звъннах на полицията. Искам само да кажа че другия шофьор също спря и помогна на жената! Жива си остана женицата. Дойде полицията хайде в РПУ Дружба да давам показания! Забих се там и кой ли не ме разпитва! Както и да е тръгвам си от РПУ точно на края на смените си! 5-ма полицаи седят във входа на районното и си говорят. Минавам заглеждам ги и ги поздравявам. Те също ме поздравиха през зъби! Браво и на тях!
И знаете ли защо ме поздравиха през зъби?! Щото всички съм ги черпил!
Полицаите са най-корумпираната структура след съд и прокуратура! Да гледаме положително на всички полицаи!

Идеята ми е че всички са корумпирани и гнили! Това че с теб са се държали добре не означава че не взимат рушвети! Това не е вършене на работа а замазване на очите!
Ще ви разправям една история която се случи точно преди година. Блъснаха една жена-пешеходка на светофара под моста за летището! Аз като втора кола спрях и звъннах на полицията. Искам само да кажа че другия шофьор също спря и помогна на жената! Жива си остана женицата. Дойде полицията хайде в РПУ Дружба да давам показания! Забих се там и кой ли не ме разпитва! Както и да е тръгвам си от РПУ точно на края на смените си! 5-ма полицаи седят във входа на районното и си говорят. Минавам заглеждам ги и ги поздравявам. Те също ме поздравиха през зъби! Браво и на тях!

61 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5