Царя дава - пъдаря недава...или БГ действителност

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Царя дава - пъдаря недава...или БГ действителност

Мнение от madpetio » 24 Фев 2011, 21:05

Понеже сме се събрали тук все компетенций - е аз си признавам,има неща който незная и все се уча. Та искам да попитам некой по знаещ от мен какви са ми правата за некои неща.

Първи въпрос.
Аз съм УПЪЛНОМОЩЕН нотарялно да представлявам УПЪЛНОМОЩИТЕЛЯ пред еди каде си! Като му имам пълните лични данни които са споменати в пълномощното.
Защо еди кой си служител от тъпата държавна администрация ми изисква личната карта на УПЪЛНОМОЩИТЕЛЯ в оригинал. Като по закон никой няма право да преотстъпва личния си документ.
И защо адеба ми е тва пълномощно като ми иска личната му карта???
Значи нотарялното пълномощно не е офицялен документ - така ли???

п.с.Бил съм упълномощаван да регистрирам в КАТ автомобили на некви си хора каде даже ни ги знам ни ги познавам и на още толко фирми и никой не ми е искал лична карта на УЛЪНОМОЩИТЕЛЯ????

Моля четете добре преди да отговорите!
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Аватар

Re: Царя дава - пъдаря недава...или БГ действителност

Мнение от Alpina_fanatic » 24 Фев 2011, 21:13

Казус тук няма!
Казваш на "служителя" да си гледа работата и си ти!
Ако се пъне ... има шефове, контролни органи, съд......
:yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW отново серия 3 бенз
Мечтае да кара: волска каручка
Детайли за колата: събира много и малко, според повода

Мнение от daka1972 » 24 Фев 2011, 21:24

щом е нотариално заверено и се използва за това което си упълномощен и е в срок или /безсрочно/

НЯМА ТАКЪВ ФИЛМ ДА ТИ ИСКАТ ЧУЖДА ЛИЧНА КАРТА ИЛИ ДОКУМЕНТ ЗА САМОЛИЧНОСТ ОСВЕН ТВОЯ
имаш пълното право да се жалваш или да водиш граждански дела, но не се лъжи да ги обиждаш публично или заплашваш ,защото ставаш уязвим -- актове от сорта УБДХ и др... , че и по лошо
по т. 2 ако не е оттеглено си е официялен документ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 320i

Мнение от KEVIN-30 » 24 Фев 2011, 21:26

Всяка институция си има и вътрешен правилник.
----
факт: В една област длъжноста СЕКРЕТАР в РЗИ я заема лекар със 2-г стаж и 2-специалности,като същия измества на конкурса лекар с 18-г стаж - 1 специалност-владеещ писмено и говоримо АНГЛИЙСКИ и НЕМСКИ- член на академията на науките и консултант в комисията по БЕДСТВЕНИ и АВАРИЙНИ СИТУАЦИЙ-четяшщ и лекций в институт ХХХХХХ в РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.
При обединяването на РЦЗ и РИОКОЗ в нито една друга ОБЛАСТ нее прилаган този вътрешен правилник че СЕКРЕТАРЯ на РЗИ трябва да има 2 специалности.В горе посочения пример в съответната област е приложен горния КРИТЕРИЙ ( кандиадата дае със 2 специалности)
Съответно ПЪЛНОМОЩНОТО което представяш в дадената служба може да има вътрешене правилник и представяне на ЛИЧНА КАРТА на УПУЛНОМОЩИТЕЛЯ за сверяване на достоверноста на ДАННИТЕ с НОТАРИАЛНО-ЗАВЕРЕНОТО ПЪЛНОМОЩНО.
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 24 Фев 2011, 21:31

KEVIN-30 написа:Съответно ПЪЛНОМОЩНОТО което представяш в дадената служба може да има вътрешене правилник и представяне на ЛИЧНА КАРТА на УПУЛНОМОЩИТЕЛЯ за сверяване на достоверноста на ДАННИТЕ с НОТАРИАЛНО-ЗАВЕРЕНОТО ПЪЛНОМОЩНО.

Вътрешният правилник НЕ може да противоречи на Конституцията, законите, подзаконовите нормативни актове....

п.с.Като гражданин си отстояваш правата без да те греят техните вътрешни правила...

:bchug:
Изображение

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 24 Фев 2011, 21:33

Става въпрос за АГЕНЦИЯ СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от daka1972 » 24 Фев 2011, 21:33

KEVIN-30 написа:Всяка институция си има и вътрешен правилник.
----
факт: В една област длъжноста СЕКРЕТАР в РЗИ я заема лекар със 2-г стаж и 2-специалности,като същия измества на конкурса лекар с 18-г стаж - 1 специалност-владеещ писмено и говоримо АНГЛИЙСКИ и НЕМСКИ- член на академията на науките и консултант в комисията по БЕДСТВЕНИ и АВАРИЙНИ СИТУАЦИЙ-четяшщ и лекций в институт ХХХХХХ в РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.
При обединяването на РЦЗ и РИОКОЗ в нито една друга ОБЛАСТ нее прилаган този вътрешен правилник че СЕКРЕТАРЯ на РЗИ трябва да има 2 специалности.В горе посочения пример в съответната област е приложен горния КРИТЕРИЙ ( кандиадата дае със 2 специалности)
Съответно ПЪЛНОМОЩНОТО което представяш в дадената служба може да има вътрешене правилник и представяне на ЛИЧНА КАРТА на УПУЛНОМОЩИТЕЛЯ за сверяване на достоверноста на ДАННИТЕ с НОТАРИАЛНО-ЗАВЕРЕНОТО ПЪЛНОМОЩНО.

това си е някаква безмислица
Пример лицето Х ми е дало генерално пълномащно да си прехвърля неговото жилище или да го продам на друго лице и към дата на евентуално сделка лицето Х не е в БГ какво се получава и какъв е смисъла на ПЪЛНОМОЩНО ПРЕД НОТАРИЮС
отделно вътрешна заповед или правелник НЕ МОЖЕ ДА ОТМЕНЯ ЗАКОН

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 24 Фев 2011, 21:38

Сега по-важното е ТИ какво искаш да правиш...

п.с.Скоро имах един случай, където брат беше упълномощен от сестра си и ми философстваше, че ТОЙ можел да подпише трудов договор от нейно име...Както знаем това е невъзможно :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 24 Фев 2011, 21:42

Alpina_fanatic написа:Казус тук няма!
Казваш на "служителя" да си гледа работата и си ти!
Ако се пъне ... има шефове, контролни органи, съд......
:yes:

Незнам дали се мъчиш да натрупаш мнения или да се правиш на клоун, ама изобщо незнаеш къде се намираш!
Иди в НОИ, МВР, КАТ, или данъчното и им кажи " гледайте си работата, тук аз определям какво ще става!" и ще видим как ще завърши случката :)
Петьо като ти изкарват пълномощно е нужно да представиш личен документ, от там нататък където и да го показваш не ти трябва другия човек или личната му карта, все пак нотариуса затова си е сложил подписа и печата.Лична консултация с нотариус направена преди малко ;)

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 24 Фев 2011, 21:45

latrel написа:Незнам дали се мъчиш да натрупаш мнения или да се правиш на клоун, ама изобщо незнаеш къде се намираш!

Трупам мнения в "извън темата" - разконспириран съм! :mhihi:
Изображение

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 24 Фев 2011, 21:46

Ето намерих отговора..............
НАРЕДБА № Н-19 ОТ 2 ДЕКЕМВРИ 2008 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ЛИЦА С 50 И НАД 50 НА СТО НАМАЛЕНА РАБОТОСПОСОБНОСТ ИЛИ ВИД И СТЕПЕН НА УВРЕЖДАНЕ ОТ ВИНЕТНИ ТАКСИ ПРИ ПОЛЗВАНЕ НА РЕПУБЛИКАНСКИТЕ ПЪТИЩА (ЗАГЛ. ДОП. - ДВ, БР. 6 ОТ 2010 Г., В СИЛА ОТ 01.01.2010 Г.)

(3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 6 от 2010 г., в сила от 01.01.2010 г.) Молба-декларацията може да бъде подадена и чрез упълномощено лице въз основа на пълномощно с нотариално заверен подпис по постоянен адрес на лицето по ал. 1.
1. (доп. - ДВ, бр. 6 от 2010 г., в сила от 01.01.2010 г.) копие от експертно решение на ДЕЛК/ТЕЛК/НЕЛК;
2. (изм. - ДВ, бр. 6 от 2010 г., в сила от 01.01.2010 г.) копие на пълномощното по ал. 3;
3. копие от свидетелство за регистрация на лекия автомобил и копие от застрахователна полица за сключена застраховка "Гражданска отговорност", с които се удостоверява, че собственият или съпружеска имуществена общност лек автомобил отговаря на изискванията на чл. 10в от Закона за пътищата;
4. (доп. - ДВ, бр. 6 от 2010 г., в сила от 01.01.2010 г.) лична карта или личен паспорт на лицето с 50 и над 50 на сто намалена работоспособност или вид и степен на увреждане и на упълномощеното от него лице, както и на законния представител в случаите по ал. 2 (за справка).
А КАЖЕТЕ МИ КАКВА СПРАВКА ЩЕ НАПРАВЯТ С ТАЯ КАРТА дееба!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от daka1972 » 24 Фев 2011, 21:47

Alpina_fanatic написа:Сега по-важното е ТИ какво искаш да правиш...

п.с.Скоро имах един случай, където брат беше упълномощен от сестра си и ми философстваше, че ТОЙ можел да подпише трудов договор от нейно име...Както знаем това е невъзможно :winky:

ако говориш за юридически лица във фирма ---- май може и така трябва да е и такова пълномощно се изисква
но автора на темата май го интерисува проблем свързан със физически лица.

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 24 Фев 2011, 22:00

Ето ги варянтите
ПЪРВИ
Бабата е инвалид 94% с решения на ТЕЛК - пожизнено защото е над 60г. / до 60г са срочни ТЕЛКовете за 3години и след това те преосвидетелстват./
Тя/бабата/ ми е дала въпросното пълномощно да отида да извадя Винетка на кола регистрирана на нейно име. И нестава щото трябва личната и карта.
Тя е адресно регистрирана в София,но нейния брат живее във Вълчедръм и е болен и тя е там и си е ебало майката. Тия в Соцялното искат личната и карта за да подам декларацията и после за да получа винетката пак. Не е проблем картата ще дойде,но защо аждеба ми е тва нотарялно пълномощно???
ВТОРИ
Дете инвалид 99% с решение на ТЕЛК
Детето е на 10тина години...
Колата е на родителите му и трябва винетка за да се вози това дете някаде.
Обаче омагьосания кръг започва!
Колата трябва да е регистрирана на името на ДЕТЕТО!!!
Излиза следващия въпрос детето няма личен документ защото е непълнолетно или там както се нарича - КАК аджеба да го регистрирам на името на ДЕТЕТО!!!
ДЕТЕТО Е НЕПОДВИЖНО! КВО ПРАВИМ МАМКА МУ!!!

ТРЕТИ
АЗ съм инвалид с 72% инвалидност с решение на ТЕЛК
Подавам всичките му документи и давам винетката на въпросното ДЕТЕ!
Явно така ще се решат нещата!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от daka1972 » 24 Фев 2011, 22:02

(2) Молба-декларацията може да бъде подадена и чрез упълномощено лице въз основа на пълномощно с нотариално заверен подпис по постоянен адрес на лицето по ал. 1.
(3) Към молба-декларацията се прилагат следните документи:
1. копие от експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК;
2. копие на пълномощното по ал. 2;
3. копие от свидетелство за регистрация на лекия автомобил и копие от застрахователна полица за сключена застраховка "Гражданска отговорност", с които се удостоверява, че собственият или съпружеска имуществена общност лек автомобил отговаря на изискванията на чл. 10в от Закона за пътищата;
4. лична карта или личен паспорт на лицето с 50 и над 50 на сто намалена работоспособност и на упълномощеното от него лице (за справка).

ами колега явно имат предвид ,--- подсигоряване ,че инвалида е жив а за да е сигорно това - лична карта ,
на починалите личните карти се унищожават , а дадените винетни стикери не се връщат , поне аз не съм чул
е твойта е лесна вземаш Л.К. и си Ти ама ние какво да правим с тези винетки :mrgreen:

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 24 Фев 2011, 22:03

madpetio написа:...(за справка).[/b]
А КАЖЕТЕ МИ КАКВА СПРАВКА ЩЕ НАПРАВЯТ С ТАЯ КАРТА дееба!!!

Всичко изглежда нормално, защото държавните институции имат право да правят справки, проверки и може би искат да пресекат някакви измами . А, че е малоумно... :dummy:

п.с.Без да съм експерт си мисля, че може да се отмени този правилник ако се атакува в съда....
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата