Африка , а и Изтока.... не е толкова далеч...!
Модератор: Общи модератори
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Re: Африка , а и Изтока.... не е толкова далеч...!
Сондьора написа:Яката работа българска, щото са българи е за тва..и ти ли си ходил да платиш??
.....
да! аз съм платил! всеки един, който е платил данъци е платил! аз ги платих оня ден! и -да! платил съм, за да ги спасят и не- не съм съгласен аз да плащам ,че те не са си направили сметката или по-точно са я направили ,ма само за лапаницата ,а за рисковете не са....
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
SKISA написа:Сондьора написа:Яката работа българска, щото са българи е за тва..и ти ли си ходил да платиш??
.....
да! аз съм платил! всеки един, който е платил данъци е платил! аз ги платих оня ден! и -да! платил съм, за да ги спасят и не- не съм съгласен аз да плащам ,че те не са си направили сметката или по-точно са я направили ,ма само за лапаницата ,а за рисковете не са....
Абсолютизирането рядко води до правилни изводи.
Ти обичаш да ходиш на ски и да караш бързо, нали ? С това излишно повишаваш риска за здравето си. Защо ако утре ти се случи нещо (дано никога не ти се случва) аз трябва да плащам с моите вноски за здравна осигуровка ? Аз съм привърженик на личната свобода и личната отговорност, обаче животът в някаква форма на общество налага някои ограничения.
В конкретния случай нямам нищо против, че пратиха самолетите, държавата трябва да се грижи за хората. Нямам против и че върнаха всякакви чужденци, защото и те са хора в беда, а за нас не било никакъв проблем да помогнем. Утре ако закъса наш кораб около Африка няма да ме зарадва местните да кажат - да се оправят, да си пратят спасители от България.
Обаче ясно се видя защо шефът на Техноекспортстрой или както се казваше фирмата е бил в ДС, а Бойко не. Просто не му стига акъл даже за една чисто логистична операция.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
SKISA написа:Сондьора написа:Яката работа българска, щото са българи е за тва..и ти ли си ходил да платиш??
.....
Считай, че тия хора сами са си платили, понеже са вкарали в държавата много пари..А всички българи които работят навън, по един или друг начин издържат тая държава

Проста сметка е, че тия 1000 /примерно/ човека, които работят в Либия, месечно вкарват в БГ 1,5 млн $.
А и другото е, че държавата е длъжна да се грижи за гражданите си, а те са длъжни да си плащат данъците

- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-

Фрегатите "Niedersachsen", "Lübeck", "Rheinland-Pfalz"; кораба за поддръжка "Berlin" и разузнавача "Oker" от ВМС на Германия са на път, 600 войници на борда!
Без страх, без спирачка!
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
MatriX_Fucked написа::mhihi:
Фрегатите "Niedersachsen", "Lübeck", "Rheinland-Pfalz"; кораба за поддръжка "Berlin" и разузнавача "Oker" от ВМС на Германия са на път, 600 войници на борда!
Counter-Terrorists Win

- SKISA
-
-
платил съм си застраховка и ако се преметна на пистата ми покрива лечението...
естествено тва са подробности...!
разбира се ,че държавата трябва да се грижи за гражданите си. друг е въпросът, че логистично се изсраха като пратиха два самолета ,а е бил нужен един.
не бих приел ,че са вкарали толкова пари тука работещите навън-те си ги харчат навън и развиват чуждата икономика - не българската! и айде па да не ме издържат те тука тва ,дето ям!!!!!
сега слушам, че имало такива ,дето отказват да се приберат! ок! те решават! ма след няколко дни като изреват и като утрепат петима там и ще ревнат пак да им пращаме спасение!! е ми аре ебаси стига! те рискуват и го знаят! рискували са още като са отишли ,щото знаем кво се случи със сестрите там! и после са рискували като не са избягали в самото начало с нормалните полети ,а са чакали до последно да стане патардията и сега - олеле майко! не смятам, че чак па толко трябва да са прави като не искат даже някои да бъдат спасени....

естествено тва са подробности...!
разбира се ,че държавата трябва да се грижи за гражданите си. друг е въпросът, че логистично се изсраха като пратиха два самолета ,а е бил нужен един.
не бих приел ,че са вкарали толкова пари тука работещите навън-те си ги харчат навън и развиват чуждата икономика - не българската! и айде па да не ме издържат те тука тва ,дето ям!!!!!
сега слушам, че имало такива ,дето отказват да се приберат! ок! те решават! ма след няколко дни като изреват и като утрепат петима там и ще ревнат пак да им пращаме спасение!! е ми аре ебаси стига! те рискуват и го знаят! рискували са още като са отишли ,щото знаем кво се случи със сестрите там! и после са рискували като не са избягали в самото начало с нормалните полети ,а са чакали до последно да стане патардията и сега - олеле майко! не смятам, че чак па толко трябва да са прави като не искат даже някои да бъдат спасени....
бе колкото и да си зле, ама да идеш в Либия???! членките в ес малко ли са?
така че скиса е прав, никой здравомислещ не би стъпил там
така че скиса е прав, никой здравомислещ не би стъпил там
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
http://www.guardian.co.uk/global/blog/2 ... e-reaction
Докато все още Кадафи има военната подкрепа, протестите няма да свършат. Най-логичното/разумно нещо е, Кадафи да се махне. И е по-добре да стане на добра воля, отколкото да го гръмнат или нещо подобно.
Въпреки всичко подкрепата на Кадафи обслабва и няма да може още дълго да дирибейства. Но то да оставиш властта след толкова години, свиди му се
/тука много ми прилича на президента на Източна Германия през 89г. дето се правил на ощипан, че СССР няма да се разпадне
/
Много хора пострадаха, разрушени градове, безредици.
Колкото до нашите, мисля че лавират доста добре в ситуацията. НО тези спекулации по медиите за "Техно..нещо си" шефа какво направил, казал и т.н - са супер ненужни. Дали ББ верно го е уволнил или не - никой не може да знае. Но предаването на инфорамцията по медиите ни е под всякаква критика. Търсят "кавгата" и да направят новина от това, без да се задълбае в същността на проблема....
Докато все още Кадафи има военната подкрепа, протестите няма да свършат. Най-логичното/разумно нещо е, Кадафи да се махне. И е по-добре да стане на добра воля, отколкото да го гръмнат или нещо подобно.
Въпреки всичко подкрепата на Кадафи обслабва и няма да може още дълго да дирибейства. Но то да оставиш властта след толкова години, свиди му се

Много хора пострадаха, разрушени градове, безредици.
Колкото до нашите, мисля че лавират доста добре в ситуацията. НО тези спекулации по медиите за "Техно..нещо си" шефа какво направил, казал и т.н - са супер ненужни. Дали ББ верно го е уволнил или не - никой не може да знае. Но предаването на инфорамцията по медиите ни е под всякаква критика. Търсят "кавгата" и да направят новина от това, без да се задълбае в същността на проблема....
- Сондьора
- ентусиаст
-
SKISA написа:сега слушам, че имало такива ,дето отказват да се приберат! ок! те решават! ма след няколко дни като изреват и като утрепат петима там и ще ревнат пак да им пращаме спасение!! е ми аре ебаси стига! те рискуват и го знаят! рискували са още като са отишли ,щото знаем кво се случи със сестрите там! и после са рискували като не са избягали в самото начало с нормалните полети ,а са чакали до последно да стане патардията и сега - олеле майко! не смятам, че чак па толко трябва да са прави като не искат даже някои да бъдат спасени....
Незнам къде кво слушаш, но ЕС праща военна флота, да измъква гражданите на ЕС...И никой не мрънка.
Приказката за казана и нас е много вярна, кво те бърка толко, че някой бил пратил 2 самолета...Пътна агенция си делкат по 300 000 лв премии, пак от твойте пари...но не ацки ти е гадно, че са отишли да си приберът хората

- SKISA
-
-
а бе за което си искам ще ми е гадно! и ЕС да пращат който и за квото си искат. ако са били случайно там или на екскурзия ,или са били нормални условията и страната-разбирам да се вайкаме всички и да ги спасяваме. те отишли в малоумна държава ,която по малоумен начин арестува и осъди наши сънародници за нищо и пак отишли за пари и са проблем! ми да се оправят. не са ми толкова крайни вижданията по принцип за ситуацията ,но в тоя спор стават постепенно...
същото ми е отношението и за агенция пътища и за всичко останало .
ха! ми да ме спасят и мене ,бе!!!??? и аз съм на зор! искам спасение...! да прати бойко хеликоптер, щото нямам кинти за бензин да ида до село да си събера доматиту!!?!? и да ме върне ! щото искам спасение....
същото ми е отношението и за агенция пътища и за всичко останало .
ха! ми да ме спасят и мене ,бе!!!??? и аз съм на зор! искам спасение...! да прати бойко хеликоптер, щото нямам кинти за бензин да ида до село да си събера доматиту!!?!? и да ме върне ! щото искам спасение....
- Сондьора
- ентусиаст
-
Почни ся и ти, че тия сънародници ти струваха, твойте 130млн $ без лихвите
Направо си обърни казана и си го налупи

Направо си обърни казана и си го налупи

- SKISA
-
-
монтирай си сондата и вади от десет кладенеца вода....!
не знам колко са стрували ,но ако са 130млн са много.
и онези бяха много повече за спасяване от тези! щото след онези ги предупредиха всички лакомници ,че там не е читаво и да не ходят.
изобщо не е важно дали са българи или други и казана чий е...! след като са поели риска и са отишли да се налапат да бъдат така добри да си сърбат попарата....
не знам колко са стрували ,но ако са 130млн са много.
и онези бяха много повече за спасяване от тези! щото след онези ги предупредиха всички лакомници ,че там не е читаво и да не ходят.
изобщо не е важно дали са българи или други и казана чий е...! след като са поели риска и са отишли да се налапат да бъдат така добри да си сърбат попарата....
над 300 млн са
иначе-лаком гъз кръв сере

иначе-лаком гъз кръв сере
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
най-малкото е въпрос на престиж да се приберат хората от там.
както е и случая с медицинските сестри. иначе сме разграден двор.
американците що пратиха снайперисти да си приберат един капитан от сомалийците? ми той е знаел, че поема риск да отива с кораба в място където има пирати. що не го зарязаха, кво толкова им е притрябвал, имат си колкото си искат човешки ресурси. що за глупости
както е и случая с медицинските сестри. иначе сме разграден двор.
американците що пратиха снайперисти да си приберат един капитан от сомалийците? ми той е знаел, че поема риск да отива с кораба в място където има пирати. що не го зарязаха, кво толкова им е притрябвал, имат си колкото си искат човешки ресурси. що за глупости

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- SKISA
-
-
с тая разлика ,че американците и израелците го правят винаги....
ние го правиме ,когато ще го дават по медиите.
и пак казвам, че те са знаели ,че отиват на риск, естествено, че ще ги спасиме ,но пък и малко трябва да се замислят като поемат такива рискове и други по-нататък,защото аман от спасения.....
те американците и като стане катастрофа пращат хеликоптер да те спаси ,а тука пращат само ако си известен актьор ,щото ще го дават по тиливизора тва!!
"аз пратих хеликоптера!" тръби оня-любимеца на масите! са и самолета той пратил, даже не дава друг да каже ,че го е пратил, ма па и нещо не му се получи пиар акцията, щото баткото на уволнения нещо играе голем с едни по-големи служби и се наложи да го назначи обратно.....!
айде моля ви се....
ние го правиме ,когато ще го дават по медиите.
и пак казвам, че те са знаели ,че отиват на риск, естествено, че ще ги спасиме ,но пък и малко трябва да се замислят като поемат такива рискове и други по-нататък,защото аман от спасения.....
те американците и като стане катастрофа пращат хеликоптер да те спаси ,а тука пращат само ако си известен актьор ,щото ще го дават по тиливизора тва!!
"аз пратих хеликоптера!" тръби оня-любимеца на масите! са и самолета той пратил, даже не дава друг да каже ,че го е пратил, ма па и нещо не му се получи пиар акцията, щото баткото на уволнения нещо играе голем с едни по-големи служби и се наложи да го назначи обратно.....!
айде моля ви се....