ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Модератор: Общи модератори
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Bugatti Veyron
Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
The Edge написа:Здравейте и от мен !
Днес ме спряха преди левия завой за Фритьоф Нансен и повода - "говорене по GSM" - Да наистина говорех, но това беше за 10сек на Loudspeeker минавайки през Патриарха . След като поисках обяснение на г-н автоконтрольора, той ми каза, че колегата му от кабинката на Патриарха ме бил видял по камерата на светофара. Държал съм бил телефона на волана .... Поисках си документите обратно, а катаджията ми каза, че щом той не ми напише фиш, съм щял да получа електронен такъв ... Ако наистина има снимка как държа gsm до волана и вече е законно да снимат шофьора в колата ( чух че ще изменят закона, но нз. до къде са стигнали) , То тази снимка може ли да бъде сериозно доказателство за кирли
я им фиш ? Мен ми се струва твърде нищожна ...
Колега

ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
- Жоро 320и
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 320d
За превишена скорост +26км/ч в населено място и написан акт от катаджия колко е глобата и колко точки се взимат?
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Има ли закон който да задължава КАТ при наличието на затъмнени предни стъкла да го измерят и тогава да пишат акт, а не на око да преценяват? Някъде упоменато ли е каква е процедурата при измерване, смисъл от вътре на вън или обратното, тъй като в закона пише, че е забранено ограничаването на видимостта на водача към пътя пък има фолио което от вътре на вън си е с 99% пропускливост, но от вън на вътре е примерно с 50% пропускливост?
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
Колеги, да попитам до кога ми важи техническия преглед ? Стикерчето ми е пробито до март 2011. Какво ще рече това.... изтича на първия ден от март или на последния ден от март :? Да знам дали да бързам да ходя за технически преглед, че ръчната нещо не държи 

- nabora
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1987 e30
На задната страна на талончето има дата
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Жоро 320и написа:За превишена скорост +26км/ч в населено място и написан акт от катаджия колко е глобата и колко точки се взимат?
Малко по назад съм качил точните параметри на глобите за превишена скорост.
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Веселин|Василев написа:Има ли закон който да задължава КАТ при наличието на затъмнени предни стъкла да го измерят и тогава да пишат акт, а не на око да преценяват? Някъде упоменато ли е каква е процедурата при измерване, смисъл от вътре на вън или обратното, тъй като в закона пише, че е забранено ограничаването на видимостта на водача към пътя пък има фолио което от вътре на вън си е с 99% пропускливост, но от вън на вътре е примерно с 50% пропускливост?
Закона е изричен - нямаш право да намаляваш видимостта дори с 1%.... в случая полицая може да каже - аз така прецених, съответно има свидетел по акта......а ти ще трябва да докажеш че не си ги затъмнил...... но първо трябва да минеш на преглед , за да пуснеш колата в движение, съответно да свалиш фолиото - ако има такова....
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
makalalli написа:Колеги, да попитам до кога ми важи техническия преглед ? Стикерчето ми е пробито до март 2011. Какво ще рече това.... изтича на първия ден от март или на последния ден от март :? Да знам дали да бързам да ходя за технически преглед, че ръчната нещо не държи
Прегледа важи до изтичане на календарния месец
bau.bg написа:makalalli написа:Колеги, да попитам до кога ми важи техническия преглед ? Стикерчето ми е пробито до март 2011. Какво ще рече това.... изтича на първия ден от март или на последния ден от март :? Да знам дали да бързам да ходя за технически преглед, че ръчната нещо не държи
Прегледа важи до изтичане на календарния месец
Сигурен ли си?
Раздел IV.
Организация на периодичните прегледи за проверка на техническата изправност на ППС
Чл. 27. (Изм. - ДВ, бр. 52 от 2005 г., доп. - ДВ, бр. 12 от 2007 г.) Пътните превозни средства се представят на периодичен преглед за проверка на техническата им изправност в сроковете, определени в Закона за движението по пътищата и в чл. 37 от тази наредба, считано от датата на предшестващия преглед, отбелязана върху контролния талон или удостоверението за одобрение на ППС, превозващи определени опасни товари.
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
bau.bg написа:Веселин|Василев написа:Има ли закон който да задължава КАТ при наличието на затъмнени предни стъкла да го измерят и тогава да пишат акт, а не на око да преценяват? Някъде упоменато ли е каква е процедурата при измерване, смисъл от вътре на вън или обратното, тъй като в закона пише, че е забранено ограничаването на видимостта на водача към пътя пък има фолио което от вътре на вън си е с 99% пропускливост, но от вън на вътре е примерно с 50% пропускливост?
Закона е изричен - нямаш право да намаляваш видимостта дори с 1%.... в случая полицая може да каже - аз така прецених, съответно има свидетел по акта......а ти ще трябва да докажеш че не си ги затъмнил...... но първо трябва да минеш на преглед , за да пуснеш колата в движение, съответно да свалиш фолиото - ако има такова....
Ако представя сертификат издаден от пройзводителя, че стъклата са фабрични и отговярят на всички изисквания за безопасност и бъде показан в момента на проверката, това променя ли нещата?
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
Привет, знам че тук ще получа компетентен отговор и затова ще се радвам много да си изясня 2 въпросчета, за което благодаря предварително. Ще се постарая да бъда макс. кратък.
1. Нощта се прибирам с 3-ма приятели и ме спира катаджия с някакво фенерче и синя униформа (с малко светлоотразители, едвам не го сгазих
). Проверява ми всички документи, багажник и т.н. и после иска лични карти на пътниците в колата. Единият се оказва, че я е загубил на мястото откъдето се прибираме. Съответно катаджията казва, че ще трябва да идем до най-близкото районно, момчето да се качи в патрулката, а аз да карам след тях. Поисках си книжката ако някои техни колеги ме спрат, но не ми я дадоха. След половин час проверки в районното (ние не сме влизали) ни върнаха документите съответно с акт за момчето без ЛК.
Интересува ме, имаха ли право да ме отклоняват с 20 км от пътя и бавят, при условие, че съм си изряден отвсякъде. Естествено, че и без да ме бяха карали насила да ходя щях да отида да взема момчето, но по принцип не би ли трябвало само него да откарат?
2. Възпалих един спор в компанията относно следната ситуация:
Кръстовище, има знак "Стоп" и светофар. Движиш се по пътя без предимство (със знака "Стоп").
- когато работи светофарът - ясно, гледаш светофара,
- когато е напълно изключен - пак ясно, гледаш знака и спираш напълно преди да преминеш
- но какво правим, когато "мига" жълта светлина? води ли се изключен и ако да, каква е разликата между това да "мига" жълто и да е изключен напълно?
Ако ще е по лесно - визирам светофара до ОМВто в Дружба под моста за летището ("Брюксел"). Много ми е интересен този казус, тъй като под моста понякога има патрулка и една нощ получих коментар от приятели, че много смело съм минал, тъй като само намалих, без да спирам напълно, нямаше коли и преминах. Според мен, доколкото си спомням от курсовете преди, жълтият сигнал, значи "Премини с повишено внимание" и имайки предвид, че първо се гледа светлинен сигнал, после знаци и накрая пътна маркировка, според мен не съм длъжен да спра напълно, каквото е предписанието на "Стоп". Прав ли съм или могат да ми пишат акт за това?
Поздрави и по-малко инциденти!
Едит: Ще използвам, че още няма отговор да попитам -доколкото знам коланите за пътниците возещи се на задните седалки са задължителни ако ги има. Ако са останали под салона (по-скоро "облеклото" му и не се виждат задължителни ли са?
1. Нощта се прибирам с 3-ма приятели и ме спира катаджия с някакво фенерче и синя униформа (с малко светлоотразители, едвам не го сгазих

Интересува ме, имаха ли право да ме отклоняват с 20 км от пътя и бавят, при условие, че съм си изряден отвсякъде. Естествено, че и без да ме бяха карали насила да ходя щях да отида да взема момчето, но по принцип не би ли трябвало само него да откарат?
2. Възпалих един спор в компанията относно следната ситуация:
Кръстовище, има знак "Стоп" и светофар. Движиш се по пътя без предимство (със знака "Стоп").
- когато работи светофарът - ясно, гледаш светофара,
- когато е напълно изключен - пак ясно, гледаш знака и спираш напълно преди да преминеш
- но какво правим, когато "мига" жълта светлина? води ли се изключен и ако да, каква е разликата между това да "мига" жълто и да е изключен напълно?
Ако ще е по лесно - визирам светофара до ОМВто в Дружба под моста за летището ("Брюксел"). Много ми е интересен този казус, тъй като под моста понякога има патрулка и една нощ получих коментар от приятели, че много смело съм минал, тъй като само намалих, без да спирам напълно, нямаше коли и преминах. Според мен, доколкото си спомням от курсовете преди, жълтият сигнал, значи "Премини с повишено внимание" и имайки предвид, че първо се гледа светлинен сигнал, после знаци и накрая пътна маркировка, според мен не съм длъжен да спра напълно, каквото е предписанието на "Стоп". Прав ли съм или могат да ми пишат акт за това?
Поздрави и по-малко инциденти!

Едит: Ще използвам, че още няма отговор да попитам -доколкото знам коланите за пътниците возещи се на задните седалки са задължителни ако ги има. Ако са останали под салона (по-скоро "облеклото" му и не се виждат задължителни ли са?
Последна промяна bmw'fan на 28 Фев 2011, 13:10, променена общо 1 път
- Zlatiyan_Genchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 M52B20 TU
- Мечтае да кара: Е39 M5
След влезнало в сила НП имам ли право да прехвърлям кола.Става въпроз за смяна на номера и талони,че съм с номера от друг град и на друг човек името.И след като ходих в Кат и видях,че е излезнал 1-я акт,полицая ми даде бележката и ми каза да отида да платя глобата в банката (20 лв) и да се върна да си взема синия талон.Така може ли при положение ,че трябва скоро да излезне и 2-рото постановление(той даже написа сумата на 2-рия акт и ме пита дали са идвали в къщи да ми го връчват,но така и не ми даде за него бележка,това което ми даде е от 1.03 в сила )
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
В Закона четох че мотоциклети до 350см3 не трябва да е заверено нотарялно договора за покупко-продажба има ли такова нещо и ще важи ли в КАТ София???
Чл.144.(1) Собствеността на моторните превозни средства се прехвърля с писмен договор.
(2)(Доп.-ДВ, бр.43 от 2002 г.) При прехвърляне на собствеността на регистрирани автомобили, на регистрирани ремаркета с товароносимост над 10 тона, на регистрирани колесни трактори и на регистрирани мотоциклети с работен обем на двигателя над 350 куб. см подписите на страните трябва да бъдат нотариално заверени.
Означава ли че скутерите може да се прехвърлят без нотарялен договор???
Чл.144.(1) Собствеността на моторните превозни средства се прехвърля с писмен договор.
(2)(Доп.-ДВ, бр.43 от 2002 г.) При прехвърляне на собствеността на регистрирани автомобили, на регистрирани ремаркета с товароносимост над 10 тона, на регистрирани колесни трактори и на регистрирани мотоциклети с работен обем на двигателя над 350 куб. см подписите на страните трябва да бъдат нотариално заверени.
Означава ли че скутерите може да се прехвърлят без нотарялен договор???
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Здравейте, за нарушение по чл. 36 ал. 1 намерих, че наказанието е глоба 20лв. Актуално ли е това и ако да при това положение глобатта с фиш ли се налага или с акт?
Веселин|Василев написа:bau.bg написа:Веселин|Василев написа:Има ли закон който да задължава КАТ при наличието на затъмнени предни стъкла да го измерят и тогава да пишат акт, а не на око да преценяват? Някъде упоменато ли е каква е процедурата при измерване, смисъл от вътре на вън или обратното, тъй като в закона пише, че е забранено ограничаването на видимостта на водача към пътя пък има фолио което от вътре на вън си е с 99% пропускливост, но от вън на вътре е примерно с 50% пропускливост?
Ако представя сертификат издаден от пройзводителя, че стъклата са фабрични и отговярят на всички изисквания за безопасност и бъде показан в момента на проверката, това променя ли нещата?
Aко е фабрично не могат да те бутнат