Кaкво е зa Вaс щaстието ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: МБ W140 V8

Re: Кaкво е зa Вaс щaстието ?

Мнение от sharksfin » 25 Фев 2011, 14:17

не търся щастие, търся удоволствие. Като го постигна, съм щастлив :)
Акълът е нещо, което можеш да даваш, без да го имаш.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 25 Фев 2011, 14:21

Mbass написа:предлагам да спреш да се биеш в гърдите колко си добре финансово, и че явно не те бъркат на другите заплатите

Нямам навик да се бия в гърдите, а пък колко съм добре или зле финансово въобще не съм споменавал - освен ако под "добре финансово" не разбираш над 5 кинта дневно :mhihi:
Конкретно ме бъркат пенсиите на родителите ми - щото са ниски и те не могат да работят, за да си увеличат дохода - но с псуване на скапаната държава доходите няма да се увеличат :winky:
А за заплатите - там вече е пазарна икономика - някои взимат добри заплати, някои не. А тия, дето чакат държавата да им увеличи МРЗ разчитат на чужда помощ, а не на собствените си сили ;)

Mbass написа:виновна държава, че минималната заплата е 240лв. То май първо от там тръгва цялата работа. :winky:

Не мога да си изкривя душата, че си прав :mhihi:
Нека ПЪРВО държавата ми даде заплата 2500 лева, пък ПОСЛЕ аз и образование ще завърша и повече усилия ще полагам и т.н. :mrgreen:
Некви серсеми тръгнали да разпраат как трябвало първо да направиш нещо, за да те оценят, пък после резултатите щели да дойдат :kuku:
"Те ни лъжат, че ни плащат - ние пък ги лъжем, че работим" - това е правилната магическа формула! :ok:
Докато не почнат да ни замерват с пачки - никъв зор нема да си даваме и че ги псуваме! :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 25 Фев 2011, 14:47

Те африканците се сетиха че са зле и се дигнаха,ти не се сещаш.
Много ясно че ще псувам държавата като работите не са добре,какво иска от мен държавата,да си плащам осигуровки,да си плащам данъци и да плащам ддс,плащам ли ги-Да
Какво ми обещава държавата срещу тея работи-медицинска помощ,добра среда за живот и добър живот
Каква е реалността-медицинската помощ-като отида в некоя болница по проблем,ако въобще ми дадът направление щото можело да е свършило,ми че там има "избор на екип" и последния път ми струваше 480 лева,лекарства нямали в болницата а всеки месец лечебното заведение купува лекарства на стойност около 2 милиона (това го знам щото бачкам у фармацефтична фирма) обаче ме карат да си взимам от близката аптека и пак ме минават по клинична патека и искат парите от нзок-та кой викаш е виновем-ми държавата че не е оправила там положението,освен това само у нашата държава има толкова високо ддс на лекарствата
Добра среда за живот-улиците са батак,дупки на всякъде,ако не си паркираш колата на платен автопаркинг рискуваш да усъмнеш без некой части или целият автомобил,ми кой е виновен за това,ми много ясно че държавата.

Добър живот-януари за пореден път вдигнаха акцизите на горивата което рефлектира върху всички стоки и след 10 дена правителството започна да се чеша по главата що така били скочили цените и щели да правят проверки,епа нали именно вие вдигнахте цените,какво се правите на ощипани.
И кой викаш е виновен за всичко това-много ясно че правителството,ти колкото и да бачкаш,когато бензина или нафтата или газта ти станат тройно поради акцизите,ти се късай да бачкаш и да храниш номенклатурата у държавата която е заета само със събиране на налози,и какво ме интересува европа какво е казала за това или онова,те чехите европа много неща им каза ама нито си затвориха ядрената централа нито направиха некой препоръчани стъпки,дори заплашиха че ще излезнат от ес.За всичко е виновна държавата защото не умее да се справя и не може да носи 2 дини под една мишница.
А и като последно-кой е виновен че се дадоха всички енергиини дружества на чужденци,когато тея дружества имаха огромни печалби и бяха държавни,а сега са монополисти и се изнасят парите в чужбина,ще ти дам жокер,започва думата с "дър" и завършва с "жава"

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 25 Фев 2011, 14:55

Човече, и в рая да отидеш - ако си черноглед винаги ще намериш кусури и някой виновен, който да псуваш :mhihi:
Аз ти дадох много прост пример с парното - при тая сметка топлофикацията можехме или да я псуваме, или да я съдим :mhihi:
Теглих им една майна като видях сметката (човещинка :mrgreen: ) и след това ги осъдихме и всичко си дойде на мястото :D

Но след като на теб ти харесва другия начин - така да бъде - разни хора, разни идеали! :D
Темата е за щастието и щом на теб именно това ти доставя щастие - действай! :wave:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: зеленият крокодил Лакоста

Мнение от Azidaha » 25 Фев 2011, 14:57

Моето щастие в момента го вали снега пред блока и това, че не мога да му подсигуря гараж какъвто заслужава - с подово отопление и без влага, ме кара да не бъда съвсем щастлив...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 25 Фев 2011, 15:00

flame написа:Човече, и в рая да отидеш - ако си черноглед винаги ще намериш кусури и някой виновен, който да псуваш :mhihi:
Аз ти дадох много прост пример с парното - при тая сметка топлофикацията можехме или да я псуваме, или да я съдим :mhihi:
Теглих им една майна като видях сметката (човещинка :mrgreen: ) и след това ги осъдихме и всичко си дойде на мястото :D

Но след като на теб ти харесва другия начин - така да бъде - разни хора, разни идеали! :D
Темата е за щастието и щом на теб именно това ти доставя щастие - действай! :wave:

Абе колега,аз всеки месец ли трябва да ги съдя бре,ми аз разчитам на държавата да ми брани интереса,за какво плащам всичко тогава,я да си зема неколко адвоката и 2 автомата и сам да си се оправям,така ли?
И освен това човек винаги трябва да има някаква част недоволство,за да може света да се променя и да се върви на пред,иначе по твоята логика още щехме да се у феодализма.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 25 Фев 2011, 15:07

Еми, за съжаление това е положението - по-неуредено е положението от Германия примерно и повече дела трябва да се водят... :confused:
Иначе работата да държавата е да приема закони, които да не позволяват топлофикация примерно да прави такива работи.
Но и при най-хубавите закони и най-бялата държава - пак може да ти се наложи да съдиш някой.

Пък за недоволството съм съгласен - то ако няма недоволство (и отправени забележки по повод това) - няма прогрес ;)
Тва все едно като ни дойде сметката за иляду кинта да бехме написали благодарствено писмо на топлофикация, че са си направили труда да ни пратят сметка :mhihi:
Просто въпроса опира до метода - дали в съда (както правят у Германия примерно) или с автомата (както в Афганистан) :mhihi:

ПС Ае да не размиваме темата, че да кажат колегите кво ги прави щастливи :D

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 25 Фев 2011, 15:30

Щастието е в хората, които са около мен...Близки, приятели, колеги, мъжЪ...
Щастлива съм когато постигам нещо и търся причината винаги първо в себе си, когато нещо не се получава.

Не обичам да гледам нацупени, сърдити и недоволни физиономии, не обичам да слушам черногледи коментари и не обичам оплакваници от хора, които не си мърдат пръста. Всеки има проблеми от различен вид, едни финансови, други лични, трети здравословни (недай Боже), четвърти- четвърти...Но способността да откриваш начина да си щастлив дори, когато нещо не е в ред много малко хора я притежават у нас, или просто другото им е по-лесно...

Кой как гледа на света е лично нещо, та не виждам защо въртите и сучете темата около това, кой колко 5 лв. взима и затова е щастлив, или кой колко не взима и е нещастен, и целият свят му е крив...
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xi
Мечтае да кара: S65 Lorinser

Мнение от Mitko195 » 25 Фев 2011, 17:29

сума ти работи е щастието...ма в таа тема не ми струва сериозно да се обяснявам какво е за мен.
Но какъвто е въпроса- такъв ше е и отговора:

Искам сички да карат некви Мерцове и Алдита, а само аз да си бръмча с BMW :driving:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 25 Фев 2011, 17:52

щастлив съм ,когато имам контрол върху случващото се с мен и около мен....! тогава мога да направя така ,че да се случи да съм щастлив. когато не мога - се боря да направя да мога. иначе постигането на цел ме прави по-щастлив докато я постигам и много за малко след като я постигна...! и така до следващата.
иначе ме прави щастлив сина ми...
щастие постоянно изпитвам на ски...
на хубави места като отида...
семейството ми....
екзотични места с екзотични птици ,примерно ме правят доста усмихнат.... :lol:
е такива неща...
и също да седна в БМВто ,след като съм го пренебрегвал 3месеца заради некъм загубен тюран - служебен...

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Мнение от SPEED_GABROVO » 25 Фев 2011, 19:11

Браво на автора на темата,доста истина има в неговото мнение.Наистина материалните неща не могат да те направят истински щастлив,но много или малко спомагат.Аз лично се чуствам доста щастлив когато успея по някакъв начин да помогна на някой.Гледам когато имам трудни моменти да се дръшам и да не ми пука.Xората който ме познават ще потвърдят ,че през повечето време съм усмихнат и се кефя на живота. :D
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 25 Фев 2011, 19:14

Смях, приятели, усмивката на лицето на хубаво момиче, любов, BMW :D

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 25 Фев 2011, 19:34

Логично е като нямаш пари да търсиш начини на развитие във всички аспекти, а чувствителните "мъже"
се хващат за първата мадама като удавник за сламка, народят челяд без да мислят и после "олелеле майко",
а още по-късно "да еба майката на тъпата държава" Еми, да тъпа, ама ти кви ги направи??
мога да обидя някой, ама винаги е имало мрънкащи загубеняци (които са ми мн протовини), и истински мъже,
които не натоварват другите с тяхните си проблеми и прогресират в живота..!

щаслив ме прави, да спортувам, да пия кафе сутрин на терасата докато слънцето тъкмо изгрява, да е*а, ида постигам целите си и просто да се кефа на живота, а аз винаги го правя ! :D
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 25 Фев 2011, 19:53

flame написа:.......
Тва все едно като ни дойде сметката за иляду кинта да бехме написали благодарствено писмо на топлофикация, че са си направили труда да ни пратят сметка :mhihi:
.......

ми по твоите думи от темата за ПТП-то с колата на НС и за куките, дето били любезни- ДА, трябвало е да пратите
благодарствено писмо на фирмата за топлинно счетоводство, щото са си свършили работата :ok:

трябвало е да гледате позитивното-някой си е свършил работата,
а не негативното-някой ви е надписал сметките :ok:

и за да не съм напълно офтопик:
щастието е твърде относително понятие и е строго индивидуално за всеки...за гладуващия-коричка хляб,
за бездомния- покрив над главата в студена нощ...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 25 Фев 2011, 20:50

zazomazo написа:
flame написа:.......
.......

ми по твоите думи от темата за ПТП-то с колата на НС и за куките, дето били любезни- ДА, трябвало е да пратите
благодарствено писмо на фирмата за топлинно счетоводство, щото са си свършили работата :ok:
трябвало е да гледате позитивното-някой си е свършил работата,
а не негативното-някой ви е надписал сметките :ok:

Ако си беха преразгледали претенцията без да ги съдим щех да им благодаря за съдействието :winky:

acer написа:Логично е като нямаш пари да търсиш начини на развитие във всички аспекти, а чувствителните "мъже"
се хващат за първата мадама като удавник за сламка, народят челяд без да мислят и после "олелеле майко",
а още по-късно "да еба майката на тъпата държава" Еми, да тъпа, ама ти кви ги направи??
мога да обидя някой, ама винаги е имало мрънкащи загубеняци (които са ми мн протовини), и истински мъже,
които не натоварват другите с тяхните си проблеми и прогресират в живота..!

:yes: Тва нема много общо с щастието, но си напълно прав! ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата