Африка , а и Изтока.... не е толкова далеч...!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Африка , а и Изтока.... не е толкова далеч...!

Мнение от alx » 24 Фев 2011, 23:00

http://www.youtube.com/watch?v=w9p6GQ7S ... ntrinter=1

3:40

който не му се гледа кръв- да не гледа.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 24 Фев 2011, 23:42

http://www.youtube.com/watch?v=NXiTuxqR ... re=related

Ето това ви говоря! Помислете над думите на човека - същото споделям и аз като мнение и го изразих по-рано на няколко пъти 8)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS;E30 325i
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Helix » 25 Фев 2011, 12:50

Скиса е много прав!Тие дето са в Либия да се оправят сами!Има причини нормалните хора да не ходят в страни като Либия,Северна Корея и Иран!Още повече,че с ГАДафи си имахме вече не малко проблеми.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 25 Фев 2011, 13:17

Какво всъщност правят 2000 българи в Либия и защо са там? Ако имаха малко акъл в главата си, след процеса с българските сестри те щяха да са се върнали обратно, защото е очевидно, че тази пиратска държава е най-несигурното място в света.

Но ако всеки отделен индивид има конституционното право да бъде глупав и да поема хазартни рискове, то българската държава е длъжна да се грижи за населението, включително и за неразумната част от него.

България трябваше веднага, даже още преди да беше приключил процеса, да призове всички българи да напуснат териториите под властта на Кадафи, защото не може да бъде гарантирана тяхната сигурност. Трябваше да бъдат изтеглени всички български фирми, ликвидирани посолство и консулства. А Министерството на вътрешните работи непрекъснато да обявява, че всеки, който влиза в Либия, го прави на свой риск и българската държава не може да гарантира неговата сигурност.

Днес се оказва, че по правилата на зелената книжка, с отнети паспорти и полузаробени са поне 2000 наши сънародници, които трябва да спасяваме. Това е точно така и това е най-голямата грешка на българската дипломация - че не прекъсна всички връзки на българи с оня надрусан с кока сатрап.

По едно време даже се говореше за възобновяване на диалога с Триполи?! Все едно Ангел Бончев да си говори за кутрета с Прокопи Прокопиев - Културиста.

Нали разбирате какво пиша - да си говорим с един рекетьор, който ни одруса с половин милиард! Кадафи е професионален изнудвач и терорист и ни изработи по-добре от “Наглите”.

В момента ние плащаме милиони евро заради тъпия гурбет на 2000-3000 наши сънародници в страната на “бясното куче от Изток”, както правилно го определи покойният американски президент Роналд Рейгън.

Вчера Бойко Борисов спомена за едни 130 млн. долара дълг, които сме опростили на либийците. Но не са само тези пари. Още 10-ина милиона евро бяха пръснати по процеса за пътуване, адвокати и поддръжка на сестрите.

Френската република плати 400 млн. евро откуп за тези жени. Това сега никой няма да го потвърди официално, но след 20-30 години, когато разсекретят техните архиви, и тази истина ще излезе наяве. Заради този откуп сега идват проблемите с Шенген, които ни създава Париж.

Французите с право са ни обидени, защото ние спряхме доставките на техни корвети. Ако не сме пълни цървули, все някога ще трябва да си ги купим, макар че корвети по нашите земи си имаме не една.

В тая криза може да се появят още заложници, защото ситуацията е наистина непредсказуема. Лично аз смятам, че полковник Муамар ще го обесят в неделя, за да се хванат големите тиражи на вестниците, но нищо се не знае. И никой не гарантира, какво ще го наследи и дали няма да е по-лошо. Малко хора знаят, но американският флот е създаден за борба с триполитанските пирати. Все още действащият USS Constitution е кораб, построен за да бомбардира Триполи. Безкрайните набези на местните пирати под командването на Хайредин Барбароса (между другото с гръцко потекло, но омесени с бедуините) принуждава правителството на Съединените щати да създаде през 1797 година военна флота. Преди това бащите-основатели смятали, че щатите няма да империалисти и не искали да воюват със задморски територии.

Новите български заложници, които са напълно мислима хипотеза, означават още разходи по спасяването им. Затова правителството трябва да продължи с усилията за незабавна евакуация на българските граждани. Похвален е опитът за съюзяване с турците, които имат повече хора за връщане. Както и включването в общоевропейски евакуационна операция.

Това е за отговорността на държавата. Но аз наистина не мога да разбера тези български лекари, медицински сестри и ниженери защо стоят в пустинята. С тяхната квалификация биха могли да отидат на гурбет където и да е в Европейския съюз - медици трябват навсякъде.

Другият важен ход оттук насетне е ответно дело и търсене на компенсации от бъдещата либийска власт. Доста пари ни смъкнаха, поне да си ги поискаме обратно.

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 25 Фев 2011, 13:56

Никой няма право да държи сметка на когото и да било друг за личният му избор на начин на живот,професия и дестинация на реализирането им!!!
Какви толкова големи и непреглътваеми разходи видяхте в пращането на 2 самолета и то до толкова близка дестинация в Северна Африка???Какви съзнателни данъкоплатци станахте всички изведнъж,че да държите сметка на държавата,и то при толкова теми за нерегистрирани данъчно коли,за шофиране без винетки и редица други дребни "шменти капели" както се изразява самият Той дето държи златния жезъл???Ами като мислите за тая държавица оставете си непотърсени акцизите платени последните 4 години за мощни автомобили,може да се използват за общото благо,ето-дарете ги за спасителни кампании,животоспасяващи медицински операции в чужбина и какво ли още не.Аме НЕЕЕЕЕЕЕ,вашия патриотизъм и морал са със селективна функция,според ситуацията и личната изгода.
Въпрос на държавническа чест и достойнство е България дори и само от кумова срама да направи една -две жалки акцийки за събиране и връщане на желаещите да се върнат до изясняване на обстановката в Либия.
И дано не се случват например климатични аномалии или природни бедствия тук,в България,че тогава всички дружно в хор ще писнете на държавата да помага със специализирани фондове и финансова подкрепа,ще креснете че си плащате на 1000% данъците и държавния апарат ви е длъжен.
Зад всички негативни мнения за емигриралите с цел работа в Либия прозира обичайната българска себичност.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 25 Фев 2011, 14:53

ми ние не се натискаме. платил съм незаконно начислен акциз и естествено ,че ще си го искам обратно! като си толкова деен- преведи им по сметка колкото ти душа даде за спасителните операции и готово. аз не държа сметка на някой ,който е решил да си рискува живота заради добри пари! но и не искам той да ми държи сметка да му поема разходите да го спасят ,щото не бил преценил правилно каква глупост е направил с този избор! само това! нищо друго! платил съм си данъците преди 4 дни, купил съм си винетка ,платил съм си данъка на колата и съм си превел сметките за ток и вода....!!! не дължа нищо . но и тия разходи сега не са толкова големи! оказа се ,че имало много по-големи! и не говоря само за самите операции ,а за сметките ,които някой е направил за да се извършат! пратили два самолета-трябвало един! платили 130млн за сестрите ,а предполагам за 10% от тая сума поне няколко добри бивши САС-джии щеха да ги докарат на крака обратно...! евентуално...! не е проблема само ,че някой се е полакомил и трябва да се харчат пари да го спасят! сбъркал-хуу! ще го спасяваме! но и организаторите на тия операции са неадекватни и малоумни или просто имат някакъв интерес ,за да ги организират по тоя начин и толкова скъпо...! е тва е по-големият проблем.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 25 Фев 2011, 14:59

Скиса, Техноекспортстрой ква фирма е, колко медици работят по договори с Министерството на здравеопазването???
Само а те питам?

Аватар

Мнение от SKISA » 25 Фев 2011, 15:07

Сондьора написа:Скиса, Техноекспортстрой ква фирма е, колко медици работят по договори с Министерството на здравеопазването???
Само а те питам?

държавна! и министерството е държавно! а некой да са накарали насила да иде там!? а те питам аз само...!?

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 25 Фев 2011, 15:08

SKISA написа:...предполагам за 10% от тая сума поне няколко добри бивши САС-джии щеха да ги докарат на крака обратно...! евентуално...!

:mhihi: :mhihi: :mhihi: какво няколко бе, един е достатъчен...само да е Рамбо или бате Арни от "Командо" :mhihi:. Изглеждаш разумен човек, що пишеш такива глупости :dunno: :winky:. И какво като е пратен самолет да прибере хорицата - да не са въвели нов данък заради пращането му - осъзнайте се, какво пишете :censored: :banghead:

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 25 Фев 2011, 15:14

и двамата сте прави и двамата не сте на моменти ;)
Баща ми също е задържан незаконно в Либия,слава на бога само месец!
Вуйчо ми изкара в Либия 5 години... сестра му 2 и после от 1981 живее в САЩ това и беше стъпалото за бягство...
имам още 3-4 познати каде са били по 5-8години там...

`совите не са това което са`
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 25 Фев 2011, 15:19

SKISA написа:
Сондьора написа:Скиса, Техноекспортстрой ква фирма е, колко медици работят по договори с Министерството на здравеопазването???
Само а те питам?

държавна! и министерството е държавно! а некой да са накарали насила да иде там!? а те питам аз само...!?

Ми щом е държавата ето що тряя да си ги прибере..
Тия вчера, що са ги вадили от лавината, ебал съм ги, що аз ше плащам за тех :mhihi:

п.п. Чай малко за Сауди http://www.youtube.com/watch?v=CcbtL7yJbvw
И добре, че там българите са подсигурени поне, че скиса нема да плати.

п.п. Прав е скиса, почти, че там след 96 става кофти за нас българите, ама не е прав с тва евал съм ги..
п.п.2 Баща ми до 90та беше 7 г. В Либия, аз учих там последната 1,5г. Много добре съм запознат с историите там, Доста българи не се върнаха, имаше арестувани и т.н. Имаше и лежали с по 5-6г, тва за алкохол де. Циганска държава си е не може да се отрече.
Последна промяна Сондьора на 25 Фев 2011, 15:38, променена общо 1 път

Аватар

Мнение от SKISA » 25 Фев 2011, 15:31

не казвам ебал съм ги! казвам да се замислим върху въпроса! и да е обеца на ухото на всеки ,който се подмами от голема заплата в кот дивоар, в либия ,в северна корея или друго прекрасно място на света....! тва казвам! естествено ,че ще ги спасиме! но трябва да се мисли предварително за рисковете ,държавата дори да взима мерки, ако хората не са достатъчно разумни и да ги предупреждава и възпира ,а не после да харчиме милиони ,щото някой / и този някой не е само от отишлите ,а и ръководен кадър в управлението на страната/ не е преценил правилно !!!!!
луд-петьо ,да те питам сега баща ти и вуйчо ти биха ли работили пак в либия!?!?!?

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 25 Фев 2011, 15:34

сега не... те са работили периода 1979 - 1996г. не в целия с почивки.
ти си сети защо 79 са ходили там по тяхно желание
има и друго един човек като искара над 5г гурбет вече е друг човек

п.с.Другия ми вуйчо е капитан на кораб - плаваше за КУВЕЙТ по техен флаг от Ирано-Иракската война до Пустина Буря
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Аватар

Мнение от SKISA » 25 Фев 2011, 15:54

е ми със сигурност се сещам за 79та и със сигурност се сещам що до първата война в персийския залив . просто няма чак па толко луди хора да си сложат главата в устата на разярен крокодил! а тези, които го направят просто крокодила като затвори ....ми...!

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 25 Фев 2011, 15:59

били са на по 23-25г дали са били шашави....ние си мислим че става нещо от нас :mhihi: но пак казвам 79та...
Единия вуйчо си купи некакъв арабски мерцедес тука като го навале снега каза че са го чистили трима един час.... 90те мутрите дойдеха и го помолиха да им го продаде :mhihi: смисъл платиха му го! После беше обявен в една столична автокъща....известна и днес.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата