Какви са особеностите при покупка на кола от Англия?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Какви са особеностите при покупка на кола от Англия?

Мнение от benzin » 26 Фев 2011, 0:11

Колеги решил съм да си докарам един джиБ от Англия, ще отидеме двама човека от които единия знае на 90% англииски, та искам да питам как седят нещата там с документи за колата прехвърляния и кво ли не, харесал съм кола от аутотрейдър и отиваме да я купуваме, свързвам се с купувача гледам я и после?
www.bmwпрофесори-bg.net

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Re: Какви са особеностите при покупка на кола от Англия?

Мнение от Larbi » 26 Фев 2011, 0:21

Един съвет: Много внимание защото както навсякъде мошениците са в изобилие и това,че приятеля ти знаел английския на 90% не означава нищо и това, че не сте местни може да ви изиграе лоша шега. Аз като бях в Англия един познат тръгна да си търси кола ,но той постъпи много хитро евала - значи той говори английски , но помоли местен англичанин да се обажда по обявите и на живо ако се стигне. Мога да ти кажа, че 90% от продавачите още щом го чуеха,че е инглишмен веднага казваха или че колата е продадена или че не я продават вече :mhihi: и като се обади българин след това казват че я продават :mhihi:
Просто търсят рибки които са там за малко и не са оттам и то все някакви пакистанци иранци и тем подобни къде е пълна Англия с тях.

КИЙП ЙОР АЙС ОУПЪН, МЕЙТ :ok:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 26 Фев 2011, 0:25

плащаш му я, правиш си застраховка, вземаш талона ако ще е за износ, тои взема една част от талона и я праща в англииския кат да я отчисли може и договор да ти напише ако искаш и от там жопки до БГ и се молиш да стигнеш без авариино ;) :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 26 Фев 2011, 0:29

мерси колега, нещо по нотариуси не се ходи така ли? :mhihi: и ако не ми напише договор как ще я регистрирам в КАТ?
www.bmwпрофесори-bg.net

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stambo_81dg » 26 Фев 2011, 0:34

benzin написа:мерси колега, нещо по нотариуси не се ходи така ли? :mhihi: и ако не ми напише договор как ще я регистрирам в КАТ?

покупката не струва нищо, ръчно написан договор и подписан от двамата важи.
само в нашата скапана БГ трябва да похарчиш сумати пари да обикаляш 2 дена докато си оправиш документите.
в англия всичко е по пощата, ако ще я караш там само изпращаш едно писмо и след няколко дена ти пристига талона на твое име и това е.
една кола откакто излезе от завода докато се бракува е с едни номера- не се сменят. карат си с номера от 1965г днес видях кола. можеш да си поръчаш нови ако са ти прецакани нещо в всеки гараж.
Последна промяна stambo_81dg на 26 Фев 2011, 0:36, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 26 Фев 2011, 0:34

stambo_81dg написа:плащаш му я, правиш си застраховка, вземаш талона ако ще е за износ, тои взема една част от талона и я праща в англииския кат да я отчисли може и договор да ти напише ако искаш и от там жопки до БГ и се молиш да стигнеш без авариино ;) :mhihi:

Това е доста вярно! :mhihi: Един познат си купи точно джиБка от Англия и дори с цялата си наглост решил да разгледа тука-там по пътя! Отбили се до Париж и оттам нататък с автовоз! :mhihi:
Колега гледай предимно да е читава колата че да се приберете по живо по здраво! Ако имаш някой приятел с оборудване за диагностика можеш да му я заемеш за няколко дни да провериш! Всяко превъртяно километърче ще е е отстъпка за теб! Там имат добри закони относно подобен тип измама!
benzin написа:мерси колега, нещо по нотариуси не се ходи така ли? :mhihi: и ако не ми напише договор как ще я регистрирам в КАТ?

Ами то само договора за покупко-продажба ти трябва!
В Гърция е още по-голям цирка! Вписва се в г. талон - Асен ***** ***** продаде колата на Ристю ***** ****** дата подписи и Ристю може да ходи в КАТ да се оправя! Май само в тук се минава през нотариус! :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 26 Фев 2011, 0:37

А груби разходи до отиване, покупка, такси и т.н. ще може ли да нахвърли ? Мерси предварително :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stambo_81dg » 26 Фев 2011, 0:43

uCnaHeTcA написа:А груби разходи до отиване, покупка, такси и т.н. ще може ли да нахвърли ? Мерси предварително :yes:

аз идвах до българия преди месец и само идването ми коства 620 евро ,инавах през сърбия и там платих 110 евро зелена карта че не ми се минаваше през румъния. 2750км 250 кила бензин по 1.5 евро средно за литър, ферибот, застраховки, винетки, магистрали
32 часа
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 26 Фев 2011, 0:56

Имаш 180 евро ферибот,влака мисля че е повече,но не съм сигурен. Към 20-30 евро във Франция магистрални такси (аз от там минах,че ми беше мерак кулата да видя :) )още към 50 евро най-различни винетки, 150 евро на :censored: унгарски митничар :ranting: и горивото.Спане незнам,аз си спах в колата :))

Относно покупката: плащаш,той ти дава едното парче от талона.Пишете на ръка някакъв договор и се подписвате двамата.Плащаш гражданска (по добре си я направи онлай,че да излъжеш малко.Иначе е доста скъпа.На всяка цена виж дали има MOT,ако няма и това трябва да платиш,то беше към 40 паунда някъде.Палиш и тръгваш. Успехи !!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 26 Фев 2011, 0:58

Май отиване със самолет и връщане с колата ще е по-изгодно...
Извинявам се, ако измествам темата на колегата :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 26 Фев 2011, 1:16

uCnaHeTcA написа:Май отиване със самолет и връщане с колата ще е по-изгодно...
Извинявам се, ако измествам темата на колегата :yes:

Напротив, тия въпроси щях и аз да ги задам :yes: Мерси много на всички които разясниха как седят нещата :bchug:
www.bmwпрофесори-bg.net

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335d

Мнение от vvaskoo » 26 Фев 2011, 2:59

Гледай да има минат годишен преглед и платени пътни данъци или МОТ и ТАКС и задължително да имаш застраховка , има еднодневни , около £25 са на ден .Ако ко те сбарат :cop: нередовен става лошо
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 26 Фев 2011, 18:02

benzin написа:Колеги решил съм да си докарам един джиБ...

Какъв джиБ си решил да вземеш ?

:driving:
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 26 Фев 2011, 18:41

vvaskoo написа:Гледай да има минат годишен преглед и платени пътни данъци или МОТ и ТАКС и задължително да имаш застраховка , има еднодневни , около £25 са на ден .Ако ко те сбарат :cop: нередовен става лошо

Подкрепям колегата,RoadTax ти е за да я изкараш от Англия а МОТ-а(техн. преглед) за да минаваш границите,особенно ако искаш да минеш през Румъния :!:
Гледай номера на Loadbook-a(талона) горе в дясно(да е със всички цифри и букви) за да не стане че купуваш от НЕсобственик :!:
ЛИЧНО за мен е най-изгодно със самолет до там и обратно с колата(голям кеф си е разходката0 и ще ти струва може малко повече от автовоз но пътя е хубав и може да разгледаш Европа
Успех!

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 26 Фев 2011, 18:57

Абе хиляди неща ти изписаха за там,но за тук никой нищо не ти каза :mhihi:

СВЕРИ СИ ВИН НОМЕРА /РАМАТА/ дали отговаря на талона да няма олеле майко както много пъти има после в КАТ :mhihi:

Всеки път ги слушам ми то една цифра е изпусната - НЯМА ТАКЪВ ФИЛМ не се прожектира!!!

Другия лаф той продавача ми каза че са сложили НОВ МОТОР - И тоя филм го нема :mhihi:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Следваща

Назад към Извън Темата